Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία – Χρόνια ασθένεια: Πώς μπορώ να δουλέψω ούτως ή άλλως;

 Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γρίπη θεραπεύεται καλά, όπως και το σπασμένο πόδι. Μια κρίση ζωής μπορεί επίσης να ξεπεραστεί.  Ωστ...

[headerImage]



 Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γρίπη θεραπεύεται καλά, όπως και το σπασμένο πόδι. Μια κρίση ζωής μπορεί επίσης να ξεπεραστεί. 



Ωστόσο, υπάρχουν ασθένειες που σας συνοδεύουν για χρόνια ή ακόμα και για το υπόλοιπο της ζωής σας. Πολλοί χρόνια άρρωστοι φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους ή να μην μπορέσουν να βρουν το δρόμο τους πίσω στην αγορά εργασίας, επειδή η εργασία όχι μόνο διασφαλίζει τη διαβίωσή μας, αλλά είναι επίσης σημαντική για την αυτοεκτίμησή μας. 


Γερμανία: Αύξηση επιδόματος τέκνων για την υποστήριξη οικογενειών


Το λέω στο αφεντικό μου; 

Όταν η απόδοση επιδεινώνεται λόγω σωματικής ή ψυχικής ασθένειας και ίσως αυξάνεται ο αριθμός των ημερών ασθενείας, συχνά τίθεται το ερώτημα εάν κάποιος πρέπει να ενημερώσει τους ανωτέρους για την κατάσταση. Κανείς δεν θέλει να μειωθεί από ένα αφεντικό χωρίς κατανόηση, επειδή είναι άρρωστος. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να κρίνετε το πόσο καλή είναι η σχέση εμπιστοσύνης. Συχνά μπορεί να είναι ανακούφιση εάν το αφεντικό και οι συνάδελφοι ξέρουν, γιατί ίσως μπορείτε να κάνετε λιγότερα στη δουλειά. 


Γερμανία: Άκυρο από διοικητικό δικαστήριο στους νυκτερινούς περιορισμούς


Ο γιατρός της εταιρείας είναι εμπιστευτικός 

Όσοι δεν τολμούν ακόμη να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους για τη χρόνια τους ασθένεια πρέπει σίγουρα να δουν τον γιατρό της εταιρείας, λέει ο επαγγελματίας ιατρός Tobias Benthaus. Επειδή ο γιατρός της εταιρείας έχει ιατρικό απόρρητο, επίσης προς τον εργοδότη. 

Δεν μπορεί μόνο να παρέχει ιατρική βοήθεια, αλλά μπορεί επίσης να διαμεσολαβεί μεταξύ του εργαζομένου και του εργοδότη, εάν είναι επιθυμητό, για παράδειγμα να αλλάξει τις συνθήκες εργασίας έτσι ώστε ο εργαζόμενος να μην είναι υπερφορτωμένος. Εάν οι εργοδότες είναι ευέλικτοι, έχει επίσης θετική επίδραση στην υγεία του ενδιαφερόμενου εργαζομένου, λέει ο επαγγελματίας ιατρός. Εάν δεν υπάρχει γιατρός της εταιρείας, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό στην επαγγελματική ιατρική. 

Βοήθεια από εκπροσώπους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους υπαλλήλους ένταξης 

Οι εταιρείες με 20 ή περισσότερους υπαλλήλους έχουν πάντα έναν εκπρόσωπο για τα σοβαρά άτομα με ειδικές ανάγκες και έναν υπάλληλο ένταξης, ο οποίος μπορεί επίσης να βοηθήσει και να συμβουλεύσει. Διαθέτουν εμπειρία για το πώς και πού μπορούν οι συνάδελφοι να υποβάλουν αίτηση ή να ξεκινήσουν την αποκατάσταση ή να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στη δουλειά. 

Η αποκαλούμενη επανένταξη της εταιρείας μπορεί να περιλαμβάνει ειδικούς κανονισμούς για τη συνέχιση της εργασίας σας με καλές συνθήκες. 

Υπηρεσίες ένταξης για εργαζομένους και εργοδότες (Integrationsfachdienste) 

Έμπειροι διαμεσολαβητές και πάροχοι λύσεων είναι επίσης οι υπηρεσίες ένταξης (ifd). Σύμφωνα με τη Martina Wagner-Stragies από το ifd-Munich-Freising, οι σύμβουλοι εξετάζουν κυρίως τους πόρους που έχουν οι χρόνιοι ασθενείς. 

Πηγαίνουν στο χώρο εργασίας, μερικές φορές μέσα σε μήνες, και αναζητούν μια λύση μαζί με τον εργοδότη, τον γιατρό της εταιρείας, τον υπάλληλο ένταξης και έναν εκπρόσωπο για τα σοβαρά άτομα με ειδικές ανάγκες, έτσι ώστε ο επηρεαζόμενος εργαζόμενος να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται παρά την ασθένειά του. Εάν αποδειχθεί ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να εργάζεται σε μια εταιρεία, το ifd κανονίζει επίσης επανεκπαίδευση, νέες θέσεις εργασίας ή βοηθά στη σύνταξη αναπηρίας. 

Επανεγγραφή μέσω της δεύτερης αγοράς εργασίας 

Εάν ένα άτομο με χρόνια ασθένεια έπρεπε να βγει από τη διαδικασία εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί και θα ήθελε να ξεκινήσει ξανά, η λεγόμενη δεύτερη αγορά εργασίας δίνει επίσης ευκαιρίες να συνηθίσει αργά την επαγγελματική ζωή ξανά. 

Οι εταιρείες στη δεύτερη αγορά εργασίας επιδοτούνται ως επί το πλείστον από το κράτος ή με άλλο τρόπο και μπορούν να ανταποκριθούν πολύ πιο ευέλικτα στις δεξιότητες και τις ευκαιρίες των εργαζομένων. Ωστόσο, αυτό συνήθως δεν είναι αμειβόμενη εργασία με την πραγματική έννοια, δεδομένου ότι οι ωριαίοι μισθοί συνήθως κυμαίνονται στο εύρος χρημάτων.


ΠΗΓΗ: bavariagr.de

Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια