Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Neumarkt in der Oberpfalz: Η πόλη-τέχνη στη Βαυαρία!

 Το Neumarkt in der Oberpfalz , το πρώην Pfalzgrafenstadt , συνδυάζει γοητευτικά τις υψηλής ποιότητας εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού με από...

[headerImage]

 Το Neumarkt in der Oberpfalz, το πρώην Pfalzgrafenstadt, συνδυάζει γοητευτικά τις υψηλής ποιότητας εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού με απόλαυση του επιπέδου ζωής. 


Τον 15ο αιώνα, το Pfalzgrafen ανέπτυξε την πόλη σε μια λαμπερή κατοικία και δημιούργησε ένα αστικό κόσμημα με το Pfalzgrafenschloss, το Krümperstallung, το Reitstadel και το Hofkirche στο Residenzplatz



Η αρχιτεκτονική υψηλής ποιότητας εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο θέμα στο Neumarkt και συναντάται παντού στο αστικό τοπίο, συχνά σε έναν συναρπαστικό συνδυασμό με την τέχνη και τον πολιτισμό. 

Μοναδικά μουσεία ή η αίθουσα συναυλιών του Reitstadel, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για την εξαιρετική ακουστική της, εμπνέει εξίσου με τη ζωντανή τέχνη στην παλιά πόλη. Η άνω και κάτω αγορά, που συνδέονται με το Münster St. Johannes και το ιστορικό δημαρχείο, είναι το «διαμάντι» του Neumarkt. 

Εκεί, καφετέριες και χώροι παγωτού, εστιατόρια και κήποι μπύρας, σιντριβάνια και καταπράσινες περιοχές, μαζί με πολύχρωμες εκδηλώσεις στην αγορά και αξιαγάπητα καταστήματα, διασφαλίζουν την αίσθηση της ανέμελης ζωής. 



Τέχνη και πολιτισμός

 Historischer Reitstadel: Η αίθουσα συναυλιών είναι διάσημη για την ακουστική και το υψηλής ποιότητας μουσικό πρόγραμμα. Στο φουαγιέ πραγματοποιούνται συναρπαστικές εκθέσεις τέχνης.

 Museum für historische Maybach-Fahrzeuge: Επισκεφτείτε περίπου 20 ιστορικά οχήματα Maybach – ένα δέκατο του παγκόσμιου αποθέματος που υπάρχει ακόμα σήμερα! – στα εντυπωσιακά ιστορικά δωμάτια του πρώην εργοστασίου ποδηλάτων “Express”. 

Museum Lothar Fischer: Μουσείο δωρητών για τον καλλιτέχνη Lothar Fischer, ο οποίος μεγάλωσε στο Neumarkt (1933 – 2004), ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς γλύπτες της μεταπολεμικής περιόδου και συνιδρυτής του συγκροτήματος “Spur”. Το μουσείο είναι αρχιτεκτονικά ενδιαφέρον και προσφέρει συναρπαστικούς άξονες όρασης στο πάρκο της πόλης. 

Stadtmuseum Neumarkt: Το μουσείο εκτείνεται στο τόξο από την ίδρυση της πόλης ως «νέα αγορά» τον 12ο αιώνα έως την πόλη κατοικίας του 15ου αιώνα, τη Μεταρρύθμιση και τη βιομηχανική εποχή έως την καταστροφή στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. 

Περιηγήσεις δράσης και εμπειρίας: “Neumarkter G’schichtwandler” με σκηνές από την πλούσια ιστορία του Neumarkt. Πρώτο βαυαρικό μουσείο κρεοπωλείων και λευκών λουκάνικων με ακαδημία λευκών λουκάνικων. 

Χριστουγεννιάτικη αγορά 

Κανάλι πατινάζ στον πάγο Ludwig (μέσα Νοεμβρίου – μέσα Μαρτίου). 



Εκδηλώσεις 

Ιούνιος: Neumarkter Altstadtfest: Ένα φεστιβάλ για γκουρμέ και γνώστες με ένα μεγάλο πολιτιστικό πρόγραμμα. Περισσότερες από 100 μπάντες σε πέντε σκηνές και το “μακρύτερο μπαρ στην πόλη”. 

Ιούνιος: Neumarkter Oldtimertreffen: Εκατοντάδες αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και τρακτέρ γυαλιστερού χρώματος παρατάσσονται στην Άνω και Κάτω Αγορά. 

Ιούλιος / Αύγουστος: Διεθνής Ακαδημία Meistersinger (IMA): Τα νεαρά ταλέντα τραγουδιού από όλο τον κόσμο παίρνουν τις τελευταίες πινελιές από διάσημους καθηγητές και δίνουν πολλές δημόσιες συναυλίες. 

Αύγουστος: Neumarkter Jura Volksfest: Παλιό, παραδοσιακό λαϊκό φεστιβάλ με τυπικές λιχουδιές, μπύρα Neumarkter, εκτεταμένο μουσικό πρόγραμμα και πολλή ευχαρίστηση. 

Κάθε δύο χρόνια τον Οκτώβριο: Neumarkter Kulturnacht: Νυχτερινό πολιτιστικό πρόγραμμα μέσα και γύρω από την παλιά πόλη του Neumarkt με προβολές, εκθέσεις, αναγνώσεις, μουσικές παραστάσεις, πρακτικές δραστηριότητες και παραστάσεις. 

Γαστρονομικές απολαύσεις 

Neumarkter Schmankerlwochen: Γκουρμέ φεστιβάλ, γνωστό σε όλη την περιοχή κάθε χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο. 10 “οικοδεσπότες λιχουδιών” δημιουργούν ειδικές σπεσιαλιτέ της υψηλότερης ποιότητας, δικό τους μενού και ειδικές γαστρονομικές εκδηλώσεις. 

Wochenmarkt und Bauernmarkt: Κάθε Πέμπτη στην εβδομαδιαία αγορά και κάθε Σάββατο στην αγορά αγροτών, οι έμποροι, οι αγρότες και οι άμεσοι έμποροι γύρω από το δημαρχείο προσφέρουν φρέσκα τοπικά προϊόντα. 

Βαυαρικό μουσείο κρεοπωλείων και λευκών λουκάνικων με ακαδημία λευκών λουκάνικων: Ενδιαφέρουσα συλλογή νοσταλγικών μηχανών και αντικειμένων για την επεξεργασία κρέατος και την παραγωγή λουκάνικων, αυθεντικός εξοπλισμός από ένα κρεοπωλείο από τον 19ο αιώνα. “Weißwurst-Akademie” με σεμινάρια λουκάνικων με δυνατότητα κράτησης. 

Bierstadt Neumarkt: Υπάρχουν τέσσερα ζυθοποιεία στην περιοχή της πόλης – τρία από αυτά με ιστορία αιώνων. Αυτά παράγουν χειροποίητη μπύρα σε πολλές νόστιμες ποικιλίες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μουσείο ζυθοποιίας Neumarkt του Glossner-Bräu. 

Ζυθοποιείο Gasthof Blomenhof 1571 : Ιστορικό πανδοχείο στα περίχωρα της πόλης με το δικό του ζυθοποιείο και μπυραρία, πρώην Ράιχλεν από τον βαρώνα Αντρέα φον Βόλφσταϊν από το 1571, από το 1873 ένα μπαρ, ένα κομμάτι της τοπικής και γαστρονομικής ιστορίας του Neumarkt.


ΠΗΓΗ: bavariagr.de

Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια