Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Βουδαπέστη: Άσε τον Δούναβη να σε παρασύρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι

Δύο πόλεις που έγιναν μία. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας , η Βουδαπέστη έγινε μια ενιαία πόλη μετά τη συγχώνευση της Βούδα και της Πέστη...



Δύο πόλεις που έγιναν μία. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Βουδαπέστη έγινε μια ενιαία πόλη μετά τη συγχώνευση της Βούδα και της Πέστη που χωρίζονται από τον ποταμό Δούναβη. Σήμερα, θα τη παρομοίαζε κανείς με μαγικό λυχνάρι που κρύβει μπαρόκ, νεοκλασικά και μοντέρνα στοιχεία ώστε να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία.


Είναι τόσα πολλά αυτά που έχω ακούσει για αυτή την πόλη τα τελευταία χρόνια που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των προορισμών που επιθυμούσα να επισκεφτώ. Έκλεισα λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταφοράς και διαμονής και το ταξίδι ξεκίνησε.





Παλάτια Χρυσοστόλιστα

Πρώτη στάση φυσικά στo Royal Palace, γνωστό ως πρώην Βασιλικό Ανάκτορο ή Κάστρο. Δεσπόζει επιβλητικά στο λόφο του Κάστρου και αποτελεί το διαμάντι της πόλης. Με μπαρόκ αρχιτεκτονική, σήμερα στεγάζει την Εθνική Ουγγρική Γκαλερί, το Μουσείο του Κάστρου και την Εθνική Széchenyi Βιβλιοθήκη. Το βράδυ φωταγωγείται και αποτελεί υπέροχο θέαμα που δεν πρέπει κανείς να χάσει.



Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς είναι το νεογοτθικό ουγγρικό Κοινοβούλιο. Το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία, βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Δούναβη στην Πέστη και μεταξύ άλλων στεγάζει τα κοσμήματα του ουγγρικού στέμματος. Από τα παλαιότερα κτήρια κοινοβουλίων όλης της Ευρώπης και σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο.







Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, χτισμένος σε νεοκλασικό στυλ, έχει ύψος 96 μέτρα και μαζί με το κοινοβούλιο αποτελούν τα ψηλότερα κτήρια της πόλης. Το εσωτερικό του είναι αρκετά σκοτεινό, αλλά αξίζει να ανέβεις στη κορυφή του για την απίστευτη θέα που προσφέρει. Ένα ηλιοβασίλεμα εκεί θα σε ανταμείψει.





Ακολουθήστε μας και στο instagram





«Σκοτεινές» αναμνήσεις γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε

Η Μεγάλη Συναγωγή (Great Synagogue), ένα επιβλητικό κτήριο με μεγάλη ιστορία, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εβραϊκό σπίτι λατρείας στο κόσμο. Στη βόρεια πλευρά της Συναγωγής βρίσκεις και το «Δέντρο Ζωής» εις μνήμην των ζωών που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Αξίζει πραγματικά!





Πού αξίζει να πάτε στην Ουγγαρία: Oι καλύτεροι προορισμοί της!



Το Σπίτι του Τρόμου (House of Terror), στα πρώην γραφεία της μυστικής αστυνομίας, είναι αυτό ακριβώς που υποδεικνύει το όνομα του. Εκθέτει τα εγκλήματα και τις κτηνωδίες του ουγγρικού φασιστικού και σταλινικού καθεστώτος. Ένα μέρος για γερά στομάχια.





Ταξίδι στη Βουδαπέστη: Αξιοθέατα, συμβουλές, ιδέες για το ταξίδι!




Ηρεμία και Χαλάρωση στις θερμές πηγές

Στη πόλη των σπα δεν γίνεται να μην περάσεις λίγες ώρες χαλαρώνοντας σε ένα από τα μπάνια που έχει να προσφέρει η πόλη. Βουτιά στα Gellért Baths με τις ρωμαϊκές κολόνες, στα πελώρια Széchenyi Baths, όπου νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε παλάτι, ή ταξίδεψε πίσω στο χρόνο στα Király Baths του 16ου αιώνα. Και εάν επιθυμείς να ζήσεις μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τα νυχτερινά bath parties, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, σε περιμένουν για να τα απολαύσεις.





Τα 5+1 διάσημα πιάτα που θα απογειώσουν την γευστική σας εμπειρία στην Ουγγαρία!




Θα φας, θα πιεις και θα με θυμηθείς!

Η Nagycsarnok, η Μεγάλη Αγορά, χτισμένη το 1897, είναι το ιδανικό μέρος για παραδοσιακές νοστιμιές. Οι ντόπιοι απολαμβάνουν το γεύμα τους στο Fakanál στο πάνω όροφο. Δοκίμασε Lángos, μια σπεσιαλιτέ τον Ούγγρων. Θα με θυμηθείς!




Να βγεις στη Βουδαπέστη και να μην περάσεις από τις Ruin Pubs, δεν γίνεται! To Szimpla Kert δεν είναι απλά ένα συγκρότημα με αμέτρητα μπαράκια για να πιείς. Αποτελεί αξιοθέατο για τους ταξιδιώτες γεμάτο γκράφιτι, τέχνη και κάθε είδος απρόσμενα αντικείμενα. Μπες σε ένα Trabant αμάξι και παρακολούθησε ένα έργο στην υπαίθρια αυλή ή απόλαυσε τη μουσική του δρόμου.








reader





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια