Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Πού αξίζει να πάτε στην Ουγγαρία: Oι καλύτεροι προορισμοί της!

      Ψάξτε την Ουγγαρία στο χάρτη, κλείστε αεροπορικά και διαμονή όποια εποχή σας κάνει κέφι και φύγατε για ένα ταξίδι στο νοσταλγικό ...

      Ψάξτε την Ουγγαρία στο χάρτη, κλείστε αεροπορικά και διαμονή όποια εποχή σας κάνει κέφι και φύγατε για ένα ταξίδι στο νοσταλγικό κεντροευρωπαϊκό φολκλόρ!



Στο άκουσμα της λέξης «Ουγγαρία» τα πρώτα πράγματα που σας έρχονται στο μυαλό είναι, φυσικά, η πρωτεύουσα Βουδαπέστη ντυμένη στα λευκά. Ύστερα θα σκεφτείτε τον πολύ-τραγουδισμένο ποταμό Δούναβη, που τη διασχίζει μες στην ομίχλη, και ίσως τις θερμές ιαματικές πηγές που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη τη χώρα. Εάν ετοιμάζετε εκδρομή στην Ουγγαρία, μάθετε πως η χώρα έχει πολλά περισσότερα να σας προσφέρει απο τα παραπάνω.

Διαβάστε τις αστικές και φυσιολατρικές προτάσεις που συγκέντρωσε η Skyscanner και ετοιμαστείτε για μια… αναζωογονητική περιπέτεια στο κέντρο της Ευρώπης!





City breaks με αφορμή

Βόλτες στον Δούναβη & στην αρχιτεκτονική της Βουδαπέστης!



Amigos en Budapest, Hungría
Ετοιμάζετε εκδρομή στην Ουγγαρία; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνετε check-in στη Βουδαπέστη. Η ουγγρική πρωτεύουσα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, με μεγαλειώδη αρχιτεκτονική που θα κάνει τη βόλτα σας ενδιαφέρουσα, και έντονη νυχτερινή ζωή που θα απογειώσει την ταξιδιωτική εμπειρία σας.

Την πόλη χωρίζει στις περιοχές της Βούδας και της Πέστης ο ποταμός Δούναβης. Οι βόλτες με φεριμπότ το ηλιοβασίλεμα είναι από τις πιο κλασικές ουγγρικές εμπειρίες που μπορείτε να απολαύσετε εδώ.


Κορυφαίο αξιοθέατο της Πέστης είναι το Ουγγρικό Κοινοβούλιο, ένα κτίριο που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό τη νύχτα που φωταγωγείται, τραβώντας τα βλέμματα από μακριά. Από την απέναντι πλευρά και προς τον κεντρικό άξονα της Βουδαπέστης βρίσκεται το Κάστρο της Βούδας με τον Προμαχώνα των Ψαράδων (Halászbástya) και την εκκλησία του Ματθαίου (Mátyás Templom), ένα πολύχρωμο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα κτιρίων, που όμοιό του δεν θα βρείτε όσο και να ψάξετε.
Κορυφαίο φωτογραφικό spot θεωρείται δικαιολογημένα η Αλυσιδωτή Γέφυρα με τα λιοντάρια-φύλακες, o «συνδετικός κρίκος» των δύο πλευρών που χαρίζει απεριόριστη θέα στα καλύτερα σημεία στις όχθες του Δούναβη.

Εκτός από τα παραπάνω, η Βουδαπέστη συγκεντρώνει κάποια από τα καλύτερα ιαματικά κέντρα στην Ευρώπη, με κορυφαίo το ξενοδοχείο και σπα Gellert.


Στην εβραϊκή συνοικία με τη δεύτερη μεγαλύτερη συναγωγή στον κόσμο θα πετύχετε κάποια από τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε όλη την πόλη. Ντόπια κρασιά και λιχουδιές της τοπικής κουζίνας, όπως η κρεατόσουπα γκούλας, το κοτόπουλο με πάπρικα και το γλυκό καμινάδα, θα σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να γυρίσετε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης με τα πόδια!

Tip: To Sziget Festival (7-13 Αυγούστου) είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης.



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Γνωριμία με το κρασί & τα μπαρόκ αξιοθέατα του Έγκερ!



Το κοσμικό Έγκερ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Ουγγαρίας. Γεμάτο καλοδιατηρημένα κτίρια της εποχής του μπαρόκ και ενθύμια της τουρκικής κυριαρχίας, όπως τα τουρκικά λουτρά και ο μιναρές Torok Kori με τα 150 σκαλοπάτια (ιδανικό σημείο για ματιές στην πόλη από ψηλά), το Έγκερ θεωρείται ιδανικός οινολατρικός προορισμός.

Το κάστρο του Έγκερ αποτελεί πόλο έλξης και για θρησκευτικούς λόγους. Εκεί βρίσκεται ο επισκοπικός Καθεδρικός Ναός, που ίδρυσε τον 10 αιώνα μ.Χ. ο Άγιος Στέφανος, ο πρώτος χριστιανός βασιλιάς της Ουγγαρίας.

Η επιβλητική Βασιλική του Έγκερ ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα μπαρόκ μνημεία. Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και η δεύτερη σε μέγεθος εκκλησία της Ουγγαρίας.


Είτε γνωρίζετε από καλό κρασί, είτε θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ντόπια παραγωγή αναζητήστε την Κοιλάδα των Όμορφων Γυναικών (Szépasszony-völgy) με τα κελάρια του ονομαστού τοπικού κρασιού. Το σκουρόχρωμο «Αίμα του Ταύρου» (Egri Bikavér) θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές ποικιλίες που βγάζει η περιοχή.

Τip: Εάν, εκτός από το καλό κρασί, αγαπάτε και τις εκδρομές στη φύση, κρατήστε σα βάση σας το κουκλίστικο Έγκερ και εξερευνήστε τις ευκαιρίες που υπάρχουν  στο όρος Bükk για νέες πεζοπορίες και εμπειρίες.





Ξενάγηση στην κουλτούρα & το nightlife του Πετς!



Το Πετς είναι μια πόλη που αγκαλιάζει τις διαφορετικές κουλτούρες και τον πολιτισμό των μεταναστών, γι’ αυτό και η Unesco το έχει συμπεριλάβει στη λίστα της με τις Πόλεις της Ειρήνης.
Το γεγονός ότι η πόλη είναι χτισμένη σε πεδιάδα και σε εξαιρετική τοποθεσία έχει λειτουργήσει ευνοϊκά στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου μικροκλίματος. Η καλοκαιρινή περίοδος επιμηκύνεται και η περιοχή θεωρείται ιδανική για την καλλιέργεια αμπελιών, φρούτων και αμυγδάλου.


Εδώ θα δείτε το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας, σημαντικά μουσεία όπως το Μουσείο Κεραμικής Zsolnay, μεσαιωνικά στολίδια και θρησκευτικά μνημεία που θα διεκδικήσουν την προσοχή σας. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Καθεδρικός και η Συναγωγή του Πετς, αλλά και το Τζαμί του Πασά Gazzi Kassim.

Η καρδιά της πόλης χτυπά στην πλατεία Szchenyi, την κλασική περατζάδα του φοιτητόκοσμου και σημείο που θα κάτσετε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας.




Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!



Εκδρομές-απόδραση στη φύση

Φυσιολατρικές διαδρομές γύρω από τη λίμνη Μπάλατον!



Η μεγαλύτερη λίμνη στην Κεντρική Ευρώπη έχει ακτογραμμή μήκους 236 χιλιομέτρων και μοιάζει ατελείωτη. Πέρα από τουρίστες και ντόπιους που λιάζονται στις όχθες της, ή παρτάρουν στα παραλίμνια στέκια και beach bar, στη λίμνη Μπάλατον θα δείτε περιοχές φυσικού κάλλους, αλλά και στολίδια της ιστορίας και πολιτισμού.

Τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το φρούριο Szigliget και το θεαματικό παλάτι Festetics, ένα πραγματικό μπαρόκ στολίδι, συγκεντρώνονται στη βόρεια όχθη της.
Οι αμπελώνες που καλλιεργούνται στο Badascsony δίνουν το περίφημο ουγγρικό κρασί. Εικόνες με αμπέλια εναλλάσσονται με κελαρυστά ρυάκια και πεδιάδες χρωματισμένες και αρωματισμένες με λεβάντα, δημιουργώντας ένα σκηνικό ειδυλλιακό.


Η πόλη Tihani, στη μικροσκοπική ομώνυμη χερσόνησο, είναι ένα πολύ δημοφιλές θέρετρο. Για να διαφυλαχθεί η ομορφιά και ο χαρακτήρας της, η Tihani έχει ανακηρυχθεί προστατευμένη περιοχή και στο νοτιοδυτικό τμήμα της υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι το Αββαείο Benedictine του 17ου αιώνα, ένα σημείο για να χορτάσετε θέα στη λίμνη έως εκεί που φτάνει το μάτι.

Hot spot, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι το θέρετρο ιαματικών λουτρών Héviz, μια διάσημη λουτρόπολη με πάνω από 1.000 θερμές πηγές.

Από τη μεριά της, η λίμνη βάζει τα δυνατά της να κλέψει την παράσταση από τις όμορφες ακτές, με τις σπηλιές της να σχηματίζουν ένα υπόγειο δίκτυο τριών χιλιομέτρων, προσβάσιμο στους επίδοξους εξερευνητές.

Tip: Στη νότια όχθη της λίμνης θα σας φέρει το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Balaton Sound (3-7 Ιούλη 2019), που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη Zamárdi.




Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!




Μπείτε στις σπηλιές & τα σπα του Lillafüred!



Το ορεινό Lillafüred είναι ένα μια ακόμα βόρεια λουτρόπολη της Ουγγαρίας, που βρίσκεται στο βουνό Bükk και κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία. Για να περάσετε πραγματικά αναζωογονητικές διακοπές διαλέξτε να μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία-σπα, απολαμβάνοντας ό,τι προσφέρει ο κατάλογος σε θεραπείες και συνεδρίες ευεξίας.

Παράλληλα, ρίξτε το στην εξερεύνηση στο εντυπωσιακό δίκτυο σπηλαίων που θα συναντήσετε σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Lillafüred. Οι σταλακτίτες της σπηλιάς István και τα αποτυπώματα φυτών που έχουν πλέον εκλείψει στα ασβεστολιθικά πετρώματα της Petofi είναι από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που θα δείτε σε όλο το δίκτυο.

Για ακόμα πιο περιπετειώδεις διαδρομές πάρτε το μονοπάτι προς το σπήλαιο Szeleta, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε απομεινάρια από την Εποχή των Παγετώνων!


Συνεχίστε τις φυσιολατρικές αναζητήσεις στο Εθνικό Δρυμό Bükk, ένα πάρκο γεμάτο βελανιδιές και οξιές, αλλά και σπάνια πανίδα. Νοικιάστε ποδήλατα και γράψτε ακόμα μεγαλύτερη διαδρομή μέσα στη φύση του Bükk, πριν αφεθείτε στα χέρια των ειδικών της χαλάρωσης!

Tip: Εάν σας εντυπωσιάζει η μαγεία των σπηλαίων μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Aggtelek, επίσης στα βόρεια σύνορα της χώρας. Το πάρκο έχει ανακηρυχθεί μνημείο της Unesco και περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια με σταλακτίτες στην Ευρώπη! Ό,τι πρέπει για μια στάση στην εκδρομή σας στην Ουγγαρία.





Εξερευνήσεις στα περίχωρα & την ιστορία του Σόπρον!



Μπορεί σήμερα το Σόπρον να είναι για τους περισσότερους άλλη μια γραφική ουγγρική πόλη, όμως τον Αύγουστο του 1989 ήταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Μια ειρηνική εκδήλωση που έγινε εδώ έδωσε το έναυσμα για την πτώση του «Σιδηρούν Παραπετάσματος» και το μετέπειτα άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των κομμουνιστικών καθεστώτων και της Δύσης. Κατά μία έννοια, στο Σόπρον άλλαξε ο κόσμος! Το σημείο-μηδέν βρίσκεται μόλις 6 χλμ. βόρεια από την πόλη με αυτοκίνητο, μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο.

Κινούμενοι βορειοανατολικά, θα συναντήσετε τη λίμνη Fertő, την τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της κεντρικής Ευρώπης, που προστατεύεται από την Unesco. Ιδιαίτερα δημοφιλείς δραστηριότητες εδώ είναι η παρατήρηση σπάνιων ειδών πουλιών και η βαρκαδα στη λίμνη με φεριμπότ.


Δύο ώρες μακριά από το Σόπρον οδηγώντας βρίσκεστε στις γειτονικές Άλπεις. Εμπλουτίστε με δραστηριότητες του βουνού τις διακοπές σας, κάνοντας τρέκινγκ ή σκι, ανάλογα πάντα με την εποχή, το budget σας και τις καιρικές συνθήκες.

Μην παραλείψετε όμως να αφιερώστε χρόνο και στο Σόπρον, που είναι για πολλούς η πιο όμορφη πόλη στη δυτική Ουγγαρία. Οι ντόπιοι έχουν για καμάρι τους την Belváros – την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική Παλιά Πόλη με τα πέτρινα δρομάκια, που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – και τον Πύργο της Πυροσβεστικής.


Tip: Το Σόπρον είναι μια ανάσα από τη Βιέννη, απέχοντας μόλις μία ώρα με το τρένο. Σκεφτείτε το για μια εκδρομή-εξπρές!



gr.skyscanner.com









Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια