Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τα 5+1 διάσημα πιάτα που θα απογειώσουν την γευστική σας εμπειρία στην Ουγγαρία!

Επηρεασμένη σαφώς από την γερμανική κουζίνα, όπως και πολλές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Ουγγαρία βασίζει τα πιάτα της στο κρέας, το...

Επηρεασμένη σαφώς από την γερμανική κουζίνα, όπως και πολλές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Ουγγαρία βασίζει τα πιάτα της στο κρέας, το ψωμί και τα εποχιακά λαχανικά, τα οποία ολοκληρώνονται με ορισμένα ιδιαίτερα και πεντανόστιμα επιδόρπια.


Η ουγγρική διατροφή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, γεγονός που δικαιολογείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο που επικρατεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




Όσο για το διασημότερο πιάτο είναι το στιφάδο κρέατος, το γνωστό σε όλους γκούλας.

Εάν, όμως, είστε από εκείνους που ανακαλύπτουν μία χώρα και μέσα από τις γεύσεις της, ρίξτε μια ματιά στα πέντε δελεαστικά πιάτα (plus ένα επιδόρπιο) που πρέπει να δοκιμάσετε στην Ουγγαρία, ακόμα και αν τα ονόματά τους σας θυμίζουν ιερογλυφικά…





1. Lángos

Αν και μια από τις πιο ανθυγιεινές επιλογές γρήγορου φαγητού στον πλανήτη, το Lángos είναι ιδιαίτερα νόστιμο, ειδικά αργά το βράδυ. Βασίζεται σε μία ζύμη τηγαισμένη σε βαθύ τηγάνι, ενώ για το γαρνίρισμα οι επιλογές είναι πολλές. Ωστόσο, η πιο δημοφιλής η sour cream και το τυρί. Άλλες επιλογές είναι ο πουρές πατάτας, το γιαούρτι, τα μανιτάρια, το λάχανο, ακόμα και η μαρμελάδα.




2. Gulyás

Γνωστή στους ξένους ως γκούλας, το Gulyás είναι ένα παραδοσιακό στιφάδο μοσχαριού, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της ουγγρικής διατροφής από τον 9ο αιώνα. Απαντάται σε πολλές διαφορετικές μορφές και παραλλαγές ανάλογα με την χώρα ή την περιοχή όπου σερβίρεται. Το αυθεντικό ουγγρικό Gulyás μπορεί να περιλαμβάνει φασόλια, λάχανο, καπνιστό κρέας, πατάτες ή sour cream. Συνήθως σερβίρεται ως σούπα και συνοδεύεται με ζυμαρικά ντομάτας csipetke.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


3. Pörkölt

Παρά το γεγονός ότι συγχέεται με το Gulyás, το Pörkölt είναι ένα διαφορετικό είδος στιφάδο με κρέας, πάπρικα και διάφορα λαχανικά. Παρασκευάζεται με σχεδόν οποιοδήποτε είδος κρέατος, με το μοσχάρι και το χοιρινό κρέας να είναι τα συνηθέστερα. Σε ορισμένες pubs και εστιατόρια της επαρχίας θα το βρείτε μαγειρεμένο με ελάφι και άλλα κυνήγια. Μαζί με το Gulyás, αυτό το εμπλουτισμένο με πάπρικα και sour cream στιφάδο, είναι από τα εθνικά πιάτα της Ουγγαρίας.

4. Kolbász

Με τον όρο Kolbász αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στο λουκάνικο, ωστόσο, οι ουγγρικές παραλλαγές του χαρακτηρίζονται από μια ξεχωριστή γεύση, κυρίως λόγω της περιεκτικότητας σε πάπρικα. Η δημοφιλέστερη εκδοχή, εντοπίζεται στην Βουδαπέστη και ονομάζεται Gyulai kolbász. Πρόκειται για χοιρινό λουκάνικο, μαγειρεμένο σε χαμηλή φωτιά και ξυλοκαπνισμένο, το οποίο συνήθως σερβίρεται με ψωμί ή χρησιμοποιείται σε στιφάδο. Μια άλλη δημοφιλής, αλλά σαφώς πιο πικάντικη, επιλογή είναι το Csabai kolbász. Εξάλλου, οι Ούγγροι (έχουν δίκιο να) υπερηφανεύονται για τα λουκάνικα τους, οπότε προσθέστε τον Kolbász στον κατάλογο των γεύσεων που πρέπει να δοκιμάσετε.

5. Halászlé

Το Halászlé είναι ουσιαστικά μία ψαρόσουπα και την βρίσκουμε σε όλη την Ουγγαρία, καθώς και στα Βαλκάνια. Είναι μια πικάντικη σούπα που περιέχει ψάρια του γλυκού νερού -συνήθως κυπρίνο- και άφθονη πάπρικα, την οποία αγαπούν πολύ οι Ούγγροι. Είναι ένα από τα πιο πικάντικα πιάτα της ουγγρικής κουζίνας και είναι πού αγαπητή τόσο στους ντόπιους, όσο και στους τουρίστες. Μπορείτε να το βρείτε σε πολλές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μίας εκδοχής της που περιέχει τέσσερα είδη ποταμίσιων ψαριών.

Και ένα επιδόρπιο… Dobos Torte

Αυτός ο γλυκός… πειρασμός είναι μια πολύπλοκη τούρτα με πέντε στρώσεις κρέμας σοκολάτας. Θα την βρείτε γαρνιρισμένη με μία πλούσια κρούστα καραμέλας και διακοσμημένη με τρίμμα καρυδιού. Αυτό η κομψή λιχουδιά, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1885, και είναι δημοφιλής σε πολλά ποιοτικά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία σε όλη την Ευρώπη. Μην παραλείψετε να την δοκιμάσετε σε κάποιο κομψό ζαχαροπλαστείο της Ουγγαρίας. Θα την λατρέψετε!






travelstyle





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια