Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τέλος οι πτήσεις που ξέραμε - Έτσι τις αλλάζει η τεχνολογία

Πτήση στο μέλλον: πώς η τεχνολογία θα αλλάξει την εμπειρία των πτήσεων που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Οι επιβάτες παρακαλούνται να δέσ...


Πτήση στο μέλλον: πώς η τεχνολογία θα αλλάξει την εμπειρία των πτήσεων που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Οι επιβάτες παρακαλούνται να δέσουν τις ζώνες ασφαλείας και να έχουν έτοιμο για έλεγχο το… πρόσωπό τους.



Αυτές πάνω κάτω θα είναι οι υποχρεώσεις των επιβατών στο κοντινό μέλλον. Για τα υπόλοιπα θα αναλαμβάνουν ρομπότ, αλγόριθμοι και τεχνητή νοημοσύνη.


Τα ταξίδια με το αεροπλάνο δεν είναι άνετα – παρά μόνο αν πετάς πρώτη θέση.


Η ατμόσφαιρα είναι πιο ξερή από την έρημο, πρέπει να παλέψεις σκληρά για να βάλεις τη χειραποσκευή σου μέσα στα ντουλάπια του αεροπλάνου, το φαγητό είναι συνήθως απαίσιο και σε πολύ μικρές μερίδες ενώ ακόμα κι αν δεν είσαι πρώτο μπόι είναι σχεδόν σίγουρο ότι αποκλείεται να βολευτείς.


Οι αεροπορικές εταιρείες βιάζονται. Οι εκτιμήσεις είναι ότι τα 3,7 δισεκατομμύρια επιβάτες του 2017, θα φτάσουν τα 5,5 δισεκατομμύρια το 2036.


Αυτό και μόνο το στοιχείο αναγκάζει τις εταιρείες να επισπεύσουν «την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών για να προσφέρουν στους επιβάτες μεταβιβάσεις πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς».


Αυτά αναφέρει στη Repubblica ο Σέρτζιο Κολέλα πρόεδρος της SITA, της εταιρείας που δημιούργησαν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες για να προετοιμαστούν για τις τεχνολογικές μεταμορφώσεις που έρχονται στον τομέα των αερομεταφορών.


Η SITA πρόσφατα συγκέντρωσε στη Γερμανία τους «γκουρού» του χώρου για να συζητήσουν το πώς θα αλλάξει η εμπειρία των πτήσεων και ιδού οι προβλέψεις τους.


Ίσως, όμως, υπάρχει φως στο τούνελ, αν και φυσικά αυτό δεν θα είναι δωρεάν. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε ερευνητικό πυρετό προσπαθώντας να δώσουν λύσεις μέσα από την τεχνολογία που καλπάζει.


Έτσι, σε λίγο καιρό είναι πολύ πιθανό τα αεροσκάφη να λειτουργούν με smart λογικές: θα μπορείς να τσεκάρεις αν η τουαλέτα είναι ή όχι πιασμένη ενώ αντίστοιχα το πλήρωμα θα μπορεί να ελέγχει μέσα από το πάτημα ενός κουμπιού αν έχει τελειώσει το χαρτί ή το σαπούνι έτσι ώστε να αποσοβηθούν οι διάφορες δυσάρεστες εκπλήξεις. Ήδη εταιρείες όπως η Airbus επενδύουν χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το πρόσωπο ως διαβατήριο Τα βιομετρικά στοιχεία του προσώπου θα είναι το διαβατήριο για τις μετακινήσεις των επιβατών εντός του αεροδρομίου. Στην είσοδο του αεροδρομίου οι υπεύθυνοι θα σκανάρουν το διαβατήριο που περιέχει τα ψηφιακά στοιχεία του επιβάτη. Ειδικό μηχάνημα λαμβάνει φωτογραφία του επιβάτη, επιβεβαιώνει αν η εικόνα συμπίπτει με εκείνη του διαβατηρίου και δίνει το πράσινο φως. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί το πρόσωπό του για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται: να κάνει check-in, να παραδώσει τις αποσκευές του και να επιβιβαστεί χωρίς να παρουσιάσει οποιοδήποτε έγγραφο.



Πτήση online Στο μέλλον δεν θα είναι απαραίτητο να κλείνουμε τα κινητά και λάπτοπ όσο είμαστε εν πτήσει. Το 37% των αεροπλάνων είναι ήδη σήμερα σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες internet, ποσοστό που αναμένεται γρήγορα να αυξηθεί δίνοντας (επί πληρωμή στην αρχή) τη δυνατότητα τηλεφωνημάτων, sms, streaming και πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Ευχάριστο για τους επιβάτες, οικονομικό για τις εταιρίες: η διασκέδαση των επιβατών σήμερα στοιχίζει πολύ και τα συστήματα οθονών ζυγίζουν έξι κιλά ανά θέση. Η σύνδεση στο Διαδίκτυο δίνει ακόμα τη δυνατότητα να αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο στις επίγειες υπηρεσίες στοιχεία για τη λειτουργία του αεροσκάφους κάνοντας πιο γρήγορη, πιο ασφαλή και φθηνότερη τη συντήρησή τους.



ratpack.gr





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Οι αποσκευές που «μιλούν» Από τον Ιούνιο του 2018 όλες οι αποσκευές θα έχουν δυνατότητα άμεσου εντοπισμού χάρη σε ένα σύστημα ασύρματης ταυτοποίησης (Rfid). Το σύστημα μέσω του εντοπισμού σήματος της κάθε αποσκευής παρακολουθεί το ταξίδι της από τη στιγμή που ο επιβάτης την παραδίδει ως τη στιγμή που την παραλαμβάνει. Η παράδοση θα γίνεται σε ρομποτικούς κινούμενους σταθμούς που θα διαβάζουν το πρόσωπο του επιβάτη, θα εκτελούν χρέη τελωνειακού και θα τοποθετούν το ειδικό σήμα σε κάθε αποσκευή. Στη συνέχεια ειδικό ρομπότ θα μεταφέρει την αποσκευή στο αεροπλάνο.

Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια