Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 Όλο και περισσότερες χώρες δηλώνουν αποφασισμένες να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους τουρίστες, που έχουν εμβολιαστεί κατά του covid 19 . ...


 Όλο και περισσότερες χώρες δηλώνουν αποφασισμένες να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους τουρίστες, που έχουν εμβολιαστεί κατά του covid 19.

Μέχρι στιγμής, τον Ιανουάριο, 3 χώρες ανακοίνωσαν ότι  είναι ανοιχτές σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Είναι:

Οι  Σεϋχέλλες, που ζητούν πιστοποιητικό το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι ο ταξιδιώτης έχει περάσει και τα δύο στάδια εμβολιασμού κατά του COVID-19, καθώς και αρνητικό τεστ PCR.

Η Ισλανδία που ανέστειλε την καραντίνα για εμβολιασμένους επισκέπτες, που θα υποβάλουν πιστοποιητικό με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η ίδια η Ισλανδία εκδίδει ψηφιακά πιστοποιητικά στους πολίτες που εμβολιάστηκαν.

Η Ρουμανία ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων της σε τουρίστες, που έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Σύμφωνα με την επιτροπή έκτακτης ανάγκης της χώρας (CNSU), αυτοί οι ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες ή περιοχές υψηλού κινδύνου δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη. Οι επισκέπτες πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση  εμβολιασμού από το ιατρικό ίδρυμα στο οποίο εμβολιάστηκαν.


Ποιες χώρες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα σύνορα για όσους έχουν κάνει εμβόλιο

Η Κύπρος, στο πλαίσιο του ανοίγματος των συνόρων από την 1η Μαρτίου, σκοπεύει επίσης να απαλλάξει τους τουρίστες που εμβολιάστηκαν με εμβόλιο πιστοποιημένο από την ΕΕ από τα τεστ PCR για κορωνοϊό. Προς τούτο, απαιτείται η παρουσίαση σχετικού πιστοποιητικού. Αυτό θα ισχύει για τουρίστες από οποιαδήποτε κατηγορία χωρών.

Οι αρχές του Μαυρίκιου ανέφεραν ότι θα παρέχουν ελεύθερη είσοδο σε εμβολιασμένους τουρίστες μακροπρόθεσμα, ενώ οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα εξακολουθούν να υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών.

Άρση των εμποδίων για είσοδο στη χώρα για τους εμβολιασμένους εξετάζουν επίσης το Ισραήλ, η Ισπανία, η Εσθονία, η Δανία, η Πολωνία και Ουγγαρία.

Το Βέλγιο είναι επίσης υπέρ μιας τέτοιας πολιτικής και θα δεχθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19, που θα αναγνωριστεί στην ΕΕ ή παγκοσμίως. Σε αυτήν την περίπτωση, το Βέλγιο δεν θα απαιτεί  τεστ PCR ή καραντίνα από τον εμβολιασμένο ταξιδιώτη. 

Προφανώς, ένα τέτοιο πιστοποιητικό θα γίνει αποδεκτό και από τη χώρα μας για να ανοίξει τα σύνορα στους εμβολιασμένους.

tornosnews.gr




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια