Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Βαυαρία: Τα νέα ψηφίσματα για τα σχολεία

 Διαθρησκευτική διδασκαλία, έλεγχος CO2 σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, χρήματα για αναπληρωματικούς δασκάλους, καμία εξαίρεση από την απα...


 Διαθρησκευτική διδασκαλία, έλεγχος CO2 σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, χρήματα για αναπληρωματικούς δασκάλους, καμία εξαίρεση από την απαίτηση μάσκας: Το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο αντιμετώπισε και πάλι την καθημερινή σχολική ζωή στην εποχή που ζούμε. 

Τα σχολεία στη Βαυαρία πρέπει να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά παρά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων: Η κυβέρνηση τονίζει επανειλημμένα αυτόν τον στόχο και επομένως αναζητά τρόπους για τη βελτίωση των συνθηκών-πλαισίων. 

Λίγες μέρες μετά τη σύνοδο κορυφής της Βαυαρίας με τηλεδιάσκεψη όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και μέλη του κοινοβουλίου, το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας για άλλη μια φορά συζήτησε για τα μαθήματα και έκανε αρκετά ψηφίσματα για αυτό. 


Παμπ στη Γερμανία έβαλε στη μαύρη λίστα τη Μέρκελ 



Μικτή θρησκευτική διδασκαλία – “όχι απαραίτητο” 

Η Βαυαρία ανοίγει νέο έδαφος στη θρησκευτική εκπαίδευση κατά την περίοδο του ιού: Για πρώτη φορά, παιδιά διαφορετικών θρησκειών μπορούν να διδαχθούν μαζί για να αποτρέψουν την ανάμειξη τάξεων. 

“Η προστασία κατά των λοιμώξεων έχει την υψηλότερη προτεραιότητα. Γι’ αυτό είναι πάντα ο στόχος μας να έχουμε σταθερές ομάδες όποτε είναι δυνατόν, όχι πάρα πολύ αλλαγή στην καθημερινή σχολική ζωή”, εξήγησε ο Υπουργός Παιδείας Michael Piazolo. Για να μην χρειάζεται να διαιρεθούν τα μαθήματα θρησκευτικής διδασκαλίας, η δυνατότητα «προσωρινής συνεταιριστικής θρησκευτικής διδασκαλίας» είχε συμφωνηθεί με τις Προτεσταντικές και Καθολικές Εκκλησίες. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα για αυτό. 

Οι προτεστάντες και Καθολικοί θρησκευτικοί δάσκαλοι μπορούν να εναλλάσσονται σε εβδομαδιαία βάση, και οι καθηγητές μπορούν επίσης να περιλαμβάνονται στην εναλλαγή, εάν είναι απαραίτητο. Σύμφωνα με τον Piazolo, είναι επίσης δυνατό να έχουμε μια κοινή θρησκευτική διδασκαλία από έναν δάσκαλο, “ο οποίος λαμβάνει υπόψη και τις δύο ονομασίες”. 

Ο υπουργός τόνισε ότι ήταν προσφορά στα σχολεία. “Άρα δεν είναι απαραίτητο.” Προϋπόθεση για αυτό είναι πάντα η συγκατάθεση των γονέων όλων των επηρεαζόμενων μαθητών και των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται. 


 Μέρκελ για μερικό lockdown: Χωρίς πάρτι τα φετινά Χριστούγεννα στη Γερμανία 


Έλεγχος CO2 σε κάθε τάξη 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι θα παρέχει 37 εκατομμύρια ευρώ για κινητές συσκευές καθαρισμού αέρα και συσκευές ελέγχου CO2 στα σχολεία. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τώρα να συμπληρώσει ξανά αυτό το ποσό εάν δεν έπρεπε να είναι αρκετό. “Θέλουμε να εξοπλίσουμε κάθε τάξη με τα λεγόμενα φανάρια CO2”, δήλωσε ο Piazolo. 

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχουν κινητές συσκευές καθαρισμού αέρα για εκείνες τις αίθουσες στις οποίες δεν είναι δυνατός ο αερισμός. Οι πόλεις και οι δήμοι πρέπει τώρα να προμηθεύονται και να πληρώνουν αρχικά για τις συσκευές. Ο Piazolo είπε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές χρηματοδότησης έχουν ήδη συνταχθεί και ότι εναπόκειται πλέον στους δήμους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία χρηματοδότησης. 


Γερμανία: 8.300 επιχειρήσεις εστίασης βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της χρεοκοπίας


Αναπληρωτές καθηγητές και βοηθοί σχολείου 

Δεδομένου ότι οι σχολικές λειτουργίες στην εποχή αυτή είναι πολύ απαιτητικές για το προσωπικό, σύμφωνα με τον Piazolo, η κυβέρνηση θέλει να αυξηθεί ξανά. Από τη μία πλευρά, η εφαρμογή της έννοιας της υγιεινής κοστίζει πόρους και, από την άλλη πλευρά, μεγάλο μέρος του προσωπικού είναι επίσης δεσμευμένο, εξήγησε ο υπουργός. 

Υπάρχουν δάσκαλοι που ανήκουν στην ομάδα κινδύνου, καθώς και πολλές έγκυες γυναίκες που επίσης δεν διδάσκουν. «Δεν σκέφτομαι ποτέ πριν τόσες πολλές οι δάσκαλοι ήταν έγκυος και αυτή τη χρονιά», είπε ο Piazolo. Άλλοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καραντίνα ή έχουν μολυνθεί με τον ιό. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η Βαυαρία διαθέτει έναν πρόσθετο προϋπολογισμό διαθέσιμο για τους προσωρινούς δασκάλους προκειμένου να εξασφαλίσει μια καλή προσφορά διδασκαλίας. 

Επιπλέον, πρέπει να προσληφθούν οι λεγόμενοι σχολικοί βοηθοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν καθήκοντα έξω από την τάξη, ιδίως σε δημοτικά, δευτεροβάθμια και ειδικά σχολεία, για παράδειγμα εποπτικές δραστηριότητες, φροντίδα έκτακτης ανάγκης ή τεχνική υποστήριξη. Συνολικά, 20 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για αυτό. 

Η απαίτηση μάσκας στην τάξη παραμένει 

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι η απαίτηση μάσκας στα σχολεία “ισχύει ομοιόμορφα για όλους, σε όλους τους τύπους σχολείων και επίσης σε μαθήματα”. Υπήρξε μια δημόσια διαμάχη τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της πόλης του Μονάχου, η οποία ήθελε μια εξαίρεση για τα παιδιά δημοτικού στην τάξη. 

Η υπουργός Υγείας Melanie Huml (CSU) υπερασπίστηκε επίσης τη γραμμή της κρατικής κυβέρνησης. Αναφέρθηκε σε δηλώσεις ορισμένων επιστημόνων, “ότι τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν απαραίτητα, αλλά μπορούν επίσης να είναι φορείς”. Το Διοικητικό Δικαστήριο της Βαυαρίας απέρριψε μια επείγουσα αίτηση κατά της απαίτησης μάσκας σε σχολεία του κρατιδίου. 

Η απαίτηση μάσκας είναι ένα αναλογικό προστατευτικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης σε μια συνοπτική εξέταση, σύμφωνα με την αιτιολογία. Η χρήση μάσκας είναι γενικά λογική για τους μαθητές. Ωστόσο, ο κανονισμός πρέπει να ερμηνευθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε «οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να κάνουν διαλείμματα σε εξωτερικούς χώρους και σύμφωνα με την ελάχιστη απόσταση», ζήτησε το Διοικητικό Δικαστήριο.


ΠΗΓΗ: bavariagr.de



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια