Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: 8.300 επιχειρήσεις εστίασης βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της χρεοκοπίας

 Ο τομέας της εστίασης είναι εκείνος που θα πληγεί ιδιαίτερα μετά και την επιβολή του νέου μερικού lockdown στη Γερμανία , με κάθε μία ανά ...


 Ο τομέας της εστίασης είναι εκείνος που θα πληγεί ιδιαίτερα μετά και την επιβολή του νέου μερικού lockdown στη Γερμανία, με κάθε μία ανά τέσσερις επιχειρήσεις να αναμένει σημαντική μείωση των πωλήσεών της σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων. 

Οι περισσότερες μάλιστα των επιχειρήσεων αυτών είχαν ήδη βρεθεί αντιμέτωπες με τη νέα σοβαρή κατάσταση, ακόμα και πριν από τη λήψη των νέων περιοριστικών μέτρων. 


 Παμπ στη Γερμανία έβαλε στη μαύρη λίστα τη Μέρκελ 


Στην έρευνα της Ένωσης Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, το 42% των επιχειρήσεων εστίασης ανέφεραν ότι η επιχειρηματική τους κατάσταση είναι πολύ κακή. 

Από τα εστιατόρια, μπαρ και άλλες επιχειρήσεις εστίασης, το 34% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας, ενώ το 55% εκφράζει παράπονα για τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων τους. 

Επίσης, οι πωλήσεις τους αναμένεται να μειωθούν για το τρέχον έτος περισσότερο από 50% ενώ ποσοστό 27% αναμένει σοβαρά προβλήματα στον τομέα της τροφοδοσίας. Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας έχουν ως εξής:


 Μέρκελ για μερικό lockdown: Χωρίς πάρτι τα φετινά Χριστούγεννα στη Γερμανία 


 1. Μία στις επτά επιχειρήσεις κινδυνεύει από πτώχευση. Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στο κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ όπου ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης εξετάζουν την περίπτωση κατάθεσης αγωγών εναντίον των νέων περιοριστικών μέτρων λόγω του νέου lockdown. 

2. Με δεδομένη την επέκταση της πανδημίας, οι περισσότερες επιχειρήσεις προειδοποιούν για ένα γενικευμένο κλίμα πτωχεύσεων στο εμπόριο τροφοδοσίας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου περισσότερες από 8.300 επιχειρήσεις εστίασης όπως εστιατόρια παμπ και σνακ μπαρ βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της χρεοκοπίας, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε δυνατότητα για ανάκαμψη των δραστηριοτήτων τους και αντιστροφή της συγκεκριμένης αρνητικής πορείας. 

Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων επιχειρήσεων είχαν τις ίδιες απαισιόδοξες και αρνητικές εκτιμήσεις για την συνέχεια της λειτουργίας τους. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα μήνα πριν την έναρξη του πρώτου κύματος της πανδημίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, το ποσοστό αυτών που εξέφραζαν απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους ανέρχονταν σε μόλις 10,2%. 

3. Όσον αφορά την εικόνα του κλάδου σε ομοσπονδιακό επίπεδο, οι επιχειρήσεις εστίασης στη Βαυαρία βρισκόταν σε μία καλύτερη θέση. Ποσοστό 11% των συμμετεχόντων στην έρευνα επιχειρήσεων εξέφρασαν τους φόβους τους να οδηγηθούν στη λύση της πτώχευσης, ποσοστό παρόμοιο με εκείνο της Βάδης-Βυρτεμβέργης με 11,9%. 

Αντίστοιχα ποσοστά για υψηλότερο κίνδυνο πτώχευσης καταγράφονται στη Σαξονία-Ανχαλτ με 20,1% , στη Σαξονία με 19,1% και στο Βερολίνο με 17,2%. Στη Σαξονία-Ανχαλτ η τοπική Ένωση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων εξετάζει τη λήψη νομικών μέτρων κατά των νέων περιορισμών που ελήφθησαν σε παγγερμανικό επίπεδο. 

* Τα στοιχεία προέρχονται από έκθεση της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: bavariagr.de


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια