Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

6 σούπερ ταξίδια για να χαρείς φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι ακόμα πιο ωραίο όταν το απολαμβάνεις σε αυτούς τους προορισμούς που σου διαλέξαμε. Ο καθένας για τον δικό του λόγο. ...

[headerImage]
Το φθινόπωρο είναι ακόμα πιο ωραίο όταν το απολαμβάνεις σε αυτούς τους προορισμούς που σου διαλέξαμε. Ο καθένας για τον δικό του λόγο.


Ταξίδια μπορείς να κάνεις κάθε εποχή. Και κάθε περιοχή έχει ιδιαίτερη και διαφορετική γοητεία, ανάλογα με τον μήνα που θα διαλέξεις να πας. Κι επειδή αγαπάμε τα φθινοπωρινά ταξιδάκια λίγο περισσότερο – φταίει που μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ανάσα ανακούφισης μετά το σκληρό καλοκαίρι – διαλέξαμε έξι τέλειους προορισμούς για να απολαύσεις το φθινόπωρο όπως πρέπει, σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Αρχικά, οι ομορφιές του τόπου μας

Πρέσπες



Γιατί μας αρέσουν το φθινόπωρο: Επειδή έχουν μια μελαγχολία που ταιριάζει γάντι στην εποχή. Επειδή είναι ένας παράδεισος ηρεμίας, φύσης και μπορείς επιτέλους να κάτσεις για δυο λεπτά με τις σκέψεις σου—πράγμα που, όπως και να το κάνουμε, δεν συμβαίνει εύκολα στις καλοκαιρινές σου διακοπές. Τις αγαπάμε, επίσης, επειδή μπορούμε να κάνουμε ατέλειωτες βαρκάδες κατά μήκος τους, και (πολύ ειλικρινά) το κόνσεπτ της βαρκάδας δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι ό,τι πιο ρομαντικό.




 

Ορεινή Ναυπακτία



Γιατί μας αρέσει το φθινόπωρο: Βασικά μας αρέσει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, επειδή οι βουνίσιοι προορισμοί είναι παντός καιρού (ό,τι κι αν λένε οι ορκισμένοι fan της παραλίας). Αλλά το φθινόπωρο, οι βουνίσιοι προορισμοί αποκτούν μια απόκοσμη αύρα που δεν μπορείς να της αντισταθείς. Επειδή έχει άπειρα μονοπάτια, έχει ποταμό και καταρράκτη, έχει και πεντανόστιμη ντόπια κουζίνα για να απολαύσουμε. Επειδή τα χωριά της, με αρχηγό την Άνω Χώρα – όχι πως τα υπόλοιπα πρέπει να τα παραμελήσουμε – είναι μικρές πύλες για έναν άλλο κόσμο· έναν κόσμο που δεν γνωρίζει τι σημαίνει άγχος, καυσαέριο και όλα τα κακά της πόλης.




Μονεμβασιά



Γιατί μας αρέσει το φθινόπωρο: Επειδή τα χρώματα της εποχής – τα καφέ και τα κόκκινα και τα θαμπά κιτρινισμένα φύλλα – της ταιριάζουν τόσο πολύ. Επειδή μας αρέσει να περπατάμε τα καλντερίμια της, ανάμεσα σε πέτρινα αρχοντικά και να αγναντεύουμε την θάλασσα, ίσως να της αποτείνουμε κι έναν τελευταίο χαιρετισμό μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Επειδή είμαστε λίγο μαζοχιστές με το περπάτημα, και μας αρέσει ακόμα και αν μας λαχανιάζει, όπως όταν ανεβαίνουμε τις «Βόλτες», την πετρόχτιστη διαδρομή που μας φτάνει στο πιο ψηλό σημείο της Καστροπολιτείας, και αξίζει όλο το λαχάνιασμα του κόσμου· και για το ταξίδι (την απίστευτη αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου εντελώς εκτός της πραγματικότητάς σου), και για τον προορισμό (την συγκλονιστική θέα από εκεί πάνω).





Και η Ευρώπη είναι μια κούκλα, όμως

Βουδαπέστη



Γιατί μας αρέσει το φθινόπωρο: Επειδή η Βουδαπέστη είναι μια πόλη πραγματικά φτιαγμένη για αυτή την εποχή. Δεν παγώνεις απ’ το κρύο, όπως τον χειμώνα, αλλά δεν αισθάνεσαι με τίποτα κι αυτό το μεσογειακό καλοκαίρι-για-πάντα που έχεις στην Ελλάδα. Επειδή έχει τόσα πανέμορφα πάρκα να περπατήσεις με τις ώρες, έχει τόσα πανέμορφα κτίρια να χαζεύεις και να αναρωτιέσαι γιατί δεν είναι όλες οι πόλεις τόσο όμορφες. Επειδή, τέλος, η Βούδα και η Πέστη είναι δύο εντελώς διαφορετικές πόλεις, με εντελώς διαφορετικές εμπειρίες να προσφέρουν – η μία πιο ρουστίκ, με όμορφα λοφάκια, η άλλη πιο κοσμοπολίτικη, πιο «ευρωπαϊκή».





Βερολίνο



Γιατί μας αρέσει το φθινόπωρο: Επειδή το Βερολίνο είναι από τις καλύτερες (φουλ επίπεδη γαρ) πόλεις για να περπατάς, και να περπατάς, και να μη σταματήσεις να περπατάς μέχρι να μην αντέχουν τα πόδια σου. Επειδή κάθε γειτονιά του είναι λες και έχει την δική της ιστορία. Επειδή θα κάνεις βόλτα στην East Side Gallery, θα κλάψεις και θα θυμηθείς ότι τα τείχη είναι για να τα σπάμε—και μετά να γεμίζουμε τα απομεινάρια τους με τέχνη, το ένα πράγμα που ενώνει όλους τους ανθρώπους. Θα δεις την Πύλη του Βρανδεμβούργου και πίσω της θα αράξεις με τις ώρες στο Tiergarten, που αυτή την εποχή είναι πιο όμορφο από ποτέ. Και όλα αυτά σε θερμοκρασίες πλήρως φυσιολογικές, μιας και (να τα λέμε κι αυτά) το Βερολίνο δε περπατιέται εύκολα ούτε βαρύ χειμώνα, ούτε κατακαλόκαιρο.





Βελιγράδι



Γιατί μας αρέσει το φθινόπωρο: Και το φθινόπωρο, και τον χειμώνα και κάθε μέρα του χρόνου, στο Βελιγράδι λέμε πάντα ένα μεγάλο ναι. Είναι πανέμορφο, ολοζώντανο και χαμογελαστό, είναι φτηνό (πεζός λόγος, αλλά σημαντικός) και είναι πολύ κοντά στα δικά μας δεδομένα. Επειδή κάποιοι προορισμοί θες και λίγο να σου θυμίσουν το σπίτι σου, και το Βελιγράδι θυμίζει αρκετά την δική μας εκδοχή των Βαλκανίων. Επειδή θα δεις τα κατεστραμμένα κτίρια, άθικτα από τότε που έπεσαν οι βόμβες, και θα κλάψεις κι εδώ. Αλλά είναι ένα κλάμα που γυρνάει αμέσως σε γέλιο και σε σεβασμό, επειδή δίπλα στα ερείπια θα δεις ανθρώπους που αποφάσισαν πως η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Και, γαμώτο, κάποια μαθήματα ζωής πρέπει να τα λάβεις.




in2life.gr


Γιατί το φθινόπωρο είναι τέλεια εποχή για ταξίδια!





4 γραφικά χωριά που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα


Πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο


Τέλεια χειμωνιάτικα road trip στη Βόρεια Ελλάδα


Πέντε από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!






Δεν υπάρχουν σχόλια