Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Πάρος-Αντίπαρος: Oι καλύτερες παραλίες!

      Δύο νησιά διαφορετικά μεταξύ τους, όμως πολύ αγαπημένα. Μπορεί να στέκονται και από μόνα τους ως ξεχωριστοί προορισ...

      Δύο νησιά διαφορετικά μεταξύ τους, όμως πολύ αγαπημένα.



Μπορεί να στέκονται και από μόνα τους ως ξεχωριστοί προορισμοί, όμως η Πάρος και η Αντίπαρος είναι ένα ντουέτο που… αλληλοσυμπληρώνεται με τρόπο ιδανικό, γι’ αυτό και παίζει δυνατά κάθε καλοκαίρι

H Skyscanner σας δίνει ιδέες για το τι να δείτε και να κάνετε στην Πάρο και την Αντίπαρο!



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

Tι δεν πρέπει να χάσετε στην Πάρο και την Αντίπαρο 

Πάρος: H διαχρονική επιλογή















Σχεδιαζετε εκδρομή σε Πάρο και Αντίπαρο; Δεν υπάρχει συζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα που να μην βάζει στο πλάνο της… διαπραγμάτευσης τις Κυκλάδες. Ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του συμπλέγματος, που βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου, είναι φυσικά η Πάρος. Το σίγουρο είναι πως το ψηφισμένο και ως «Καλύτερο Νησί της Ευρώπης για το 2018» θα κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του και φέτος. Oπότε… σπεύσατε!



Ακολουθήστε μας και στο instagram









Το καλό με την Πάρο είναι ό,τι ταιριάζει σε κάθε στιλ διακοπών. Είτε έρθετε εδώ με την οικογένεια, είτε με μεγάλη ή μικρή παρέα, είτε με το έτερον ήμισυ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλοπεράσετε! Εάν είστε σε φάση κοινωνική, διαλέξτε ως βάση σας την Παροικιά ή τη Νάουσα και γυρίστε το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη, πριν βρείτε το αγαπημένο σας μπαράκι στις πιο hot περιοχές του νησιού. Αντίθετα, εάν χρειάζεστε απόλυτη χαλάρωση, κλείστε δωμάτιο σε κάποιον από τους οικισμούς του νησιού κοντά στην παραλία-προορισμό σας.

Tip: Δεκάδες εκδηλώσεις, πανηγύρια, πολιτισμικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα υπάρχουν όλο το χρόνο, με το κέφι και τις δραστηριότητες να κορυφώνονται φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες (περισσότερα στον πίνακα που ακολουθεί).




Στην Παροικιά για αξιοθέατα & ατμοσφαιρικά μπαρ











Η πρωτεύουσα του νησιού, η Παροικιά, έχει μεγάλη γκάμα σε προτάσεις διαμονής, από μεγάλα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι κάμπινγκ. Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του νησιού στον τουρισμό, τα εστιατόρια της Παροικιάς βλέπουν το θέμα του φαγητού σοβαρά, προσφέροντας πολύ καλές επιλογές σε τοπική η δημιουργική ελληνική κουζίνα, αλλά και πιάτα με διεθνείς επιρροές. Εδώ επίσης βρίσκονται και κάποια από το πιο διάσημα και ιστορικά μπαρ της Πάρου.

Βολτάροντας στα στενά γύρω από το Κάστρο της Παροικιάς, θα δείτε πολλά μαγαζάκια για σουβενίρ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Παναγιά Εκατονταπυλιανή, η πιο διάσημη εκκλησία σε όλη την Πάρο, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ασκληπιείο. Στο δρόμο προς τις Λεύκες, θα δείτε το Αρχαίο Λατομείο, που παρήγαγε το περίφημο παριανό μάρμαρο από τα κλασικά χρόνια έως τον 19ο αιώνα.










Κοντά στην Παροικιά και στο Μοναστήρι του Αγίου Αρσενίου βρίσκεται η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, ένα αξιοθέατο που δεν θα περιμένατε να συναντήσετε σε ένα άνυδρο κυκλαδονήσι. Παρ’ όλα αυτά, εδώ η βλάστηση είναι πυκνή και τα νερά κελαρυστά, δημιουργώντας ένας ιδιαίτερο περιβάλλον, που έχουν διαλέξει για «σπίτι» τους χιλιάδες πεταλούδες.




Στη Νάουσα για nightlife έως το πρωί











naousa-paros-greece
Η Νάουσα είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που ζει το δικό του success story. Την υψηλή περίοδο, με το που πέφτει η νύχτα, η περιοχή μεταμορφώνεται στην απόλυτη εστία διασκέδασης με κλαμπ, ελληνάδικα και κοκτεϊλάδικα που συναγωνίζονται σε πολυκοσμία.

Παρά το πλήθος των τουριστικών καταλυμάτων, των εμπορικών και των νυχτερινών μαγαζιών, η Νάουσα έχει καταφέρει να διατηρήσει την κυκλαδίτικη γραφικότητά της. Εκτός αυτού, ο οικισμός διαθέτει και αξιόλογα μνημεία. Ανάμεσά τους, ο αρχαίος οικισμός στον Λόφο των Κουκουναριών, το πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο στην τοποθεσία Πλαστήρα, το Βυζαντινό Μουσείο Νάουσας και το Ενετικό Κάστρο βόρεια του λιμανιού.



Στις Λεύκες για εκδρομές στην ενδοχώρα











Οι Λεύκες βρίσκονται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 250 μέτρων, και απέχουν μόλις 11 χλμ. από την πρωτεύουσα Παροικιά. Όταν φτάσετε εδώ, θα παρκάρετε το αυτοκίνητο στο δημοτικό πάρκινγκ και θα γυρίσετε τα μαρμαροστρωμένα σοκάκια του χωριού και τα ασβεστωμένα πεζούλια με τα πόδια. Σημαντικότερο αξιοθέατο στις Λεύκες είναι το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας, όπου μπορείτε να μάθετε πολλά για την ιστορία του νησιού και όλων των Κυκλάδων.




Στη Μάρπησσα για γνωριμία με τον πολιτισμό











Δεκαεπτά χιλιόμετρα ανατολικά της Παροικιάς θα πετύχετε τη Μάρπησσα, ένα ακόμα πανέμορφο χωριό με σπιτάκια του 16ου και 17ου αιώνα, ανεμόμυλους και εκκλησίες. Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και σας δίνει αρκετές επιλογές για φαγητό και καφεδάκι. Στην πλατεία του λειτουργεί ένα ακόμα Λαογραφικό Μουσείο με τοπικά εκθέματα. Εάν έρθετε εδώ Πάσχα, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το έθιμο της αναπαράστασης των Παθών και να συμμετάσχετε στα ξεφαντώματα της Κυριακής του Πάσχα. Ένα ακόμα αξιοθέατο στη Μάρπησσα είναι το Μουσείο Γλυπτικής «Νίκος Περαντινός».




Στο Πίσω Λιβάδι για ουζάκι & ψαράκι

Μόλις 4 χλμ. από τη Μάρπησσα, το Πίσω Λιβάδι είναι ένα λιμανάκι από το οποίο θα φύγετε τα καλοκαίρια για άλλα νησιά, όπως είναι η Νάξος, η Ίος, η Σαντορίνη, η Αμοργός, η Μύκονος, η Δήλος, η Αντίπαρος και τα Κουφονήσια. Πόλος έλξης στο Πίσω Λιβάδι αποτελούν οι αρχαίες τοιχογραφίες του ναού του Αγίου Γεωργίου του Θαλασσίτη.

Η περιοχή είναι καλά οργανωμένη τουριστικά, με παραθαλάσσιες ταβέρνες για ψαρομεζέδες και ουζάκι, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.

Ζωή μαγική στην Πάρο, από παραλία σε παραλία!











Oι παραλίες είναι οι πραγματικές σταρ της Πάρου το καλοκαίρι
Νοικιάστε αμάξι και αφήστε την Πάρο να «ξεδιπλώσει» μπροστά σας τις δεκάδες, πανέμορφες παραλίες της. Από κοσμικές πλαζ με δυνατό beach life και δημοφιλείς παραλίες για κάθε τύπου θαλάσσιο σπορ έως και πιο απόμερες γωνιές, κατάλληλες για να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε.

Οι εξωτικές Κολυμπήθρες με τα πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά και τους λαξευμένους από το νερό βράχους, «κλέβουν» την παράσταση και θεωρούνται η πιο όμορφη παραλία του νησιού.










Για διασκέδαση με ενδιάμεσες βουτιές η νεολαία επιλέγει τα καλά οργανωμένα beach bars της Χρυσής Ακτής και το Punda Beach στο Πίσω Λιβάδι, την παραλία Πούντα, τη Σάντα Μαρία, τον Φάραγγα, το Μοναστήρι και τον Παράσπορο.

Για δράση, πολλές επιλογές σε σπορ θαλάσσης προσφέρουν οι Κολυμπήθρες, η Αγία Ειρήνη, η Σάντα Μαρία, η Νέα Χρυσή Ακτή (παγκόσμιο hot spot των windsurfers) και το στενό μεταξύ Πούντας και Αντιπάρου.










Μία απ' τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε στην Πάρο
Για ηρεμία επιλέξτε τη Λάγγερη, τις Γλυφάδες, τον Καλόγερο, το Πυργάκι, τον Κριό ή τις Καλαμιές.

Για φαγητό, για να συνδυάσετε δηλαδή τη βουτιά με… βούτες σε χωριάτικη και ουζομεζέδες, κινηθείτε προς τη Σάντα Μαρία, την Αγία Ειρήνη, τις Κολυμπήθρες, τον Αμπελά, το Πίσω Λιβάδι, τον Λογαρά, τα Λιβάδια και την Αλυκή.

Για οικογένειες, κατάλληλες παραλίες είναι το Μοναστήρι, η Αλυκή και η Χρυσή Ακτή.
Tip: Τολμήστε να εξερευνήσετε περιοχές εκτός χάρτη, που θα σας προσφέρουν εξίσου δυνατές εμπειρίες με τις πιο γνωστές παραλίες της Πάρου.



Γευστικό ταξίδι στην Πάρο











Η κουζίνα της Πάρου μοσχομυρίζει Κυκλάδες! Λαδερά φαγητά, όσπρια φούρνου ή κατσαρόλας και κάθε λογής κεφτέδες με μυρωδικά που παράγονται στο νησί είναι κάποιες από τις βασικές συνταγές των ντόπιων. Το φρέσκο ψαράκι είναι πάντα επίκαιρο, με τη λιαστή και παστή γούνα να κατέχει τα πρωτεία και να ακολουθούν το σαλατούρι (σαλάχι σαλάτα), ο τσίρος και το χταποδάκι.
Ντόπια τυράκια όπως η ξινομυζήθρα, το κεφαλοτύρι και τα λαδοτύρια είναι ιδανικά συνοδευτικά για τη σούμα, όπως ονομάζεται το τσίπουρο των Παριανών.

TipH Πάρος παράγει επίσης δικό της μέλι και κρασί, τα οποία αξίζει να δοκιμάσετε σε ένα ταξίδι σε Πάρο και Αντίπαρο.

Περισσότερες προτάσεις & εκδηλώσεις για να βάλετε στο πρόγραμμα!

Χωριά & οικισμοί στην ΠάροΓιατί να πάτε
ΜάρμαραΓια να κάνετε μια στάση στην ενδοχώρα, στον δρόμο προς τις ανατολικές παραλίες.
ΑλυκήΓια ολόφρεσκο ψαράκι στα γραφικά της ταβερνάκια.
ΚώστοςΓια τα μεγάλα πανηγύρια του καλοκαιριού.
ΠρόδρομοςΓια να πάρετε το αρχαιό μονοπάτι που οδηγεί στις Λεύκες, μέσα από μέσα από ελαιώνες και αμπελώνες.
ΔρυόςΓια να δείτε το σπήλαιο των Δαιμόνων με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες και τη λίμνη.
ΑμπελάςΓια ήσυχες διακοπές.
ΠαραλίεςΓιατί να πάτε
ΜώλοςΓια να αγναντέψετε τη Νάξο από μια από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού.
Άγιοι ΑνάργυροιΓια μια δροσιστική βουτιά μια ανάσα από τη Νάουσα.
ΔρυόςΓια να ξεφύγετε από τον κοσμοπολιτισμό.
ΜαρτσέλοΓια νεανικές καταστάσεις σε μια παραλία με κρυστάλλινα νερά.
ΒουτάκοςΓια να κάνετε βουτιά από τις εξέδρες.
Φεστιβάλ που θα σας φέρουν στην ΠάροΓιατί να πάτε
Φεστιβάλ ΠάρουΓια γνωριμία με τη μουσική, την αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον, τη λογοτεχνία, τις τέχνες, τη διατροφή και τις παραδόσεις του τόπου. 
Διεθνές Φεστιβάλ ΚιθάραςΠάρουΓια να δείτε σπουδαίους σολίστ της κιθάρας επί το έργον.
Διαδρομές στη ΜάρπησσαΓια να συμμετάσχετε σε ένα βιωματικό φεστιβάλ που αναδεικνύει την τοπική παράδοση και κουλτούρα.
Τα ΚαπετανέικαΓια να δείτε τον αγώνα επίδειξης των ξύλινων ιστιοπλοϊκών.
Πανηγύρι των ΠειρατώνΓια να δείτε την αναπαράσταση της επιδρομής του Μπαρμπαρόσα και των πειρατών του στη Νάουσα.
Φεστιβάλ στο ΠάρκοΓια το πλούσιο πολιτιστικό του πρόγραμμα.






Αντίπαρος: Ανερχόμενη και σικ!











Αν και κάποτε αποτελούσε καταφύγιο του εναλλακτισμού, πλέον είναι προορισμός εγχώριων και διεθνών celebrities και jet-setters. Το νησάκι-δορυφόρος της Πάρου, η Αντίπαρος, μοιάζει να ζήλεψε την αίγλη της γειτόνισσάς της και να ανέβασε τους τουριστικούς της ρυθμούς, αλλάζοντας το προφίλ – και, σε μεγάλο βαθμό, το κοινό του.

Ωστόσο η Αντίπαρος συνεχίζει να έχει πολλούς φανατικούς «προσκυνητές», που ξεκαλοκαιριάζουν για δεκαετίες στα τραπέζια του μοναδικού κάμπινγκ – και αξίες αναλλοίωτες στο χρόνο, όπως οι παραλίες της!

Είτε ήρθατε στα πεταχτά από τα γύρω νησιά ή την Πάρο, είτε επιλέξατε το νησί ως τελικό σας προορισμό, η Αντίπαρος έχει πολλά κρυμμένα μυστικά για να εξερευνήσετε! Η Skyscanner συγκέντρωσε ιδέες και προτάσεις για να ζήσετε την Αντίπαρο με όλα της τα… κλισέ.




Νοικιάστε ποδήλατο & γυρίστε το νησί











Η Αντίπαρος είναι μια σταλιά τόπος. Όταν δε θα περπατάτε από το κάμπινγκ στη Χώρα ή στις διπλανές παραλίες, μπορείτε κάλλιστα να τη γυρίσετε με ποδήλατο. Έτσι θα δείτε και πολλές από τις καταγάλανες ακτές της. Μια από τις εύκολες ποδηλατοβόλτες ξεκινά στο Λιμάνι και συνεχίζει με πεταλιές έως τον Κάμπο, με τελικό σταθμό τα Γλυφά.

Εάν το επιτρέπει η φυσική κατάσταση και, κυρίως, η διάθεσή σας, μια λιγάκι δυσκολότερη αλλά φανταστική διαδρομή έχει την αφετηρία της ξανά στο Λιμάνι και συνεχίζει προς Σωρό, Άγιο ΣώστηΜαστίχια, Άγιο Γεώργιο, Μοναστήρια και ύστερα προς Κάμπο, ΑυλάκιαΆγιο Δημήτριο, Σιφνέικο Γιαλό, Αγριόκαστρο και κάμπινγκ για να καταλήξει και πάλι κυκλικά στο Λιμάνι.




Ανακαλύψτε τη δική σας παραλία











Μπορεί να είναι μικρή, αλλά τα 57 χιλιόμετρα ακτογραμμής της Αντιπάρου δεν τα λες και λίγα. Οι περισσότερες παραλίες εδώ θα δείτε πως είναι πεντακάθαρες, με χρυσή άμμο και κυρίως ανοργάνωτες, πράγμα που ταιριάζει με το χαλαρό προφίλ του νησιού.

Η παραλία Φανερωμένη, ή αλλιώς «Του Γαρμπή το Αυλάκι», βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στο τέλος ενός μεγάλου βραχώδη δρόμου. Η τοποθεσία είναι προστατευμένη και τα γαλαζοπράσινά νερά της μοιάζουν σαν να σας προσκαλούν για βουτιά. Εξίσου όμορφη αλλά λίγο δυσπρόσιτη είναι η παραλία του Αγίου Σώστη, για την οποία θα χρειαστεί να διασχίσετε έναν δύσκολο χωματόδρομο.










Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες είναι αυτή του Σωρού, μια μεγάλη οργανωμένη αμμουδιά με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά λίγη φυσική σκιά.

Επειδή η θάλασσα βαθαίνει απότομα κατά τόπους, οι οικογένειες με μικρά παιδιά αποφεύγουν τον Σωρό και προτιμούν την Ψαραλυκή, δύο εύκολα προσβάσιμες διαδοχικές παραλίες με ρηχά νερά, που δεν τα πιάνουν τα μελτέμια. Στη συνέχεια τους θα δείτε την παραλία Παναγιά, μια παραλία με μεγάλα δέντρα και ταβερνάκι.

Στην υψηλή σεζόν, η οργανωμένη παραλία Βαθύς Βόλος θα σας προσφέρει την πολυπόθητη ιδιωτικότητα που ζητάτε. Απέναντι από την παραλία βρίσκεται το νησάκι του Δεσποτικού, που φτάνεται εύκολα με καραβάκι. Για φωτογραφίες με φόντο το ηλιοβασίλεμα κινηθείτε προς το Σιφνέικο, μια παραλία που θα προσεγγίσετε πολύ εύκολα με τα πόδια από την πόλη της Αντιπάρου.

Tip: Στις σπηλιές του Δεσποτικού αλλά και του Επιτάφιου μπορείτε να έρθετε και με καγιάκ από τον Άγιο Γεώργιο, κοντά στο ομώνυμο παρεκκλήσι.

Μπείτε στο Σπήλαιο της Αντιπάρου

Το Σπήλαιο της Αντιπάρου κρύβει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Εδώ θα θαυμάστε ευρήματα από τη λίθινη εποχή, επιγραφές στα τοιχώματα του σπηλαίου και σταλακτίτες που θα παίξουν με την φαντασία σας.

Το σπήλαιο χωρίζεται στον «Προθάλαμο» και τρεις επιπλέον αίθουσες: τον «Θάλαμο των πέτρινων καταρρακτών», τον «Θάλαμο του καθεδρικού ναού» και την «Βασιλική αίθουσα». Ο τεράστιος σταλαγμίτης στην είσοδο ονομάζεται «Πελώρια Κεντρική Κολώνα» και είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης, ηλικίας 45 εκατ. χρόνων! Έξω από το σπήλαιο σάς υποδέχονται δύο γραφικά εκκλησάκια, ο Άη Γιάννης ο Σπηλιώτης και η Ζωοδόχος Πηγή.

Tip: Πάρτε ζακετάκι για το σπήλαιο, γιατί η θερμοκρασία θα πέσει απότομα με το που θα μπείτε.



Κάντε check-in στο κάμπινγκ











Η πραγματικότητα – και όχι ο μύθος – λέει πως το πολυσύχναστο και συχνά πολύβουο κάμπινγκ της Αντιπάρου έχει πολλές ιστορίες να σας πει. Οι σχεδόν μόνιμοι κάτοικοί του νοικιάζουν σκηνή με τον μήνα και όχι τη μέρα ή τη βδομάδα. Και η παραλία μπροστά του είναι η αγαπημένη των γυμνιστών και του απενοχοποιημένου socializing.

Εάν το στιλ σας είναι χαλαρό και θέλετε να πείτε και εσείς τη δική σας ιστορία από το κάμπινγκ της Αντιπάρου, περάστε μια βόλτα προς τα εδώ για να πιείτε τον καφέ ή τη μπίρα σας παίζοντας χαρτιά ή τάβλι. Θα δείτε πως πολύ γρήγορα θα γίνετε μία παρέα με τα υπόλοιπα τραπέζια.

Πιείτε ποτάκι στην πλατεία

Λιγότερο «ροκ» αλλά παντα ανέμελη, η πλατεία της Αντιπάρου είναι κάθε βράδυ γεμάτη κόσμο. ‘Aρα και το καλύτερο σποτ για να πιείτε το ποτό σας. Προτιμήστε όποιο μαγαζί καλύπτει τα μουσικά σας γούστα, από κλασικά ροκ άσματα μέχρι μπιτάτα χιτς – ή ακόμα και τα πεζούλια της εκκλησίας, για κάτι πιο «χύμα».

Γεμίστε ενέργεια με ενδιάμεσα διαλείμματα για φαγητό στα τριγύρω σουβλατζίδικα, στις κρεπερί και τα σαντουιτσάδικα. Γιατί τα βράδια στην Αντίπαρο έχουν πάντα και συνέχεια!




Δείτε το ξημέρωμα έξω από τη La Luna











Όταν μιλαμε για συνέχεια, εννοούμε τη La Luna. Στις 4 π.μ. τα μαγαζιά της πόλης της Αντιπάρου μοιάζουν να κατεβάζουν ταυτόχρονα διακόπτη. Εάν αντέχετε, ανοίξτε φακό και ακολουθήστε το πλήθος που ξεκινάει με τα πόδια προς τη θρυλική ντίσκο μέσω του χωματόδρομου.

Ένα από τα πιο ιστορικά after στέκια του Αιγαίου σας υποδέχεται με μια παρακμιακή διακόσμηση, αλλά αυτή είναι και η γοητεία της. Συνδυάζοντας rock, funk, hip hop, disco και pop χορευτική μουσική, η La Luna δεν αφήνει κανέναν έξω από τον χορό στην πίστα.

Tip: Πριν η Νίνα Σιμόν ακουστεί από τα ηχεία να τραγουδά το τραγούδι του κλεισίματος, «My baby just cares for me», δεν φεύγει κανείς! Ραντεβού λοιπόν κάτω από την ντισκομπάλα.
Φεστιβάλ  που θα σας φέρουν στην ΑντίπαροΓιατί να πάτε
Antiparos International Photo FestivalΓια να δείτε νέα ταλέντα να εκθέτουν τα έργα τους στο φωταγωγημένο Κάστρο.
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ΑντιπάρουΓια να δείτε συγκροτήματα παραδοσιακών χορών που θα σας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα.
Φεστιβάλ ΑντιπάρουΓια να δείτε εκδηλώσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στο Κάστρο και στο λιμάνι.










Κάτασπρα κυκλαδίτικα σπίτια που αξίζει να δείτε στην Πάρο



Πώς να πάτε από την Πάρο στην Αντίπαρo

Η Αντίπαρος βρίσκεται 1 μίλι νοτιοδυτικά της Πάρου και φτάνεται εύκολα με φέρι μποτ από το λιμανάκι της Πούντας. Τα εισιτήρια κοστίζουν €1,30 ανά επιβάτη, ανά διαδροή ενώ τα μικρά παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν. Όλα τα εισιτήρια είναι μίας διαδρομής και δε γίνεται κράτηση. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 7 λεπτά. Εναλλακτικά, από το λιμάνι της Παροικιάς φεύγουν καραβάκια που φτάνουν σε 30 λεπτά στην Αντίπαρο, χωρίς να μεταφέρουν όμως οχήματα.



gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια