Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Διακοπές στη Νάξο: Παραλίες, χωριά και κοντινές εκδρομές!

      Η Νάξος μπαίνει δυναμικά στο φετινό πρόγραμμα των διακοπών με μερικές από τις πιο εξωτικές παραλίες των Κυκλάδων , χωριά γεμάτ...

      Η Νάξος μπαίνει δυναμικά στο φετινό πρόγραμμα των διακοπών με μερικές από τις πιο εξωτικές παραλίες των Κυκλάδων, χωριά γεμάτα ιστορία, πλούσιες νησιώτικες γεύσεις και διονυσιακές γιορτές.



Η Skyscanner συγκέντρωσε τις καλύτερες προτάσεις για το τι πρέπει να δείτε και να κάνετε για ν' απολαύσετε το ταξίδι σας στο νησί!



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!











Με ενέργεια απ’ το ατίθασο πνεύμα του Διονύσου και το πλούσιο φως του Απόλλωνα η Νάξος φέρνει κοντά ιστοριοδίφες, φυσιολάτρες, γκουρμέ, ταγμένους φαν του διπτύχου ομπρέλα/ξαπλώστρα και ατρόμητους kitesurfers. Μια ζωηρή, ηλιοκαμένη παρέα που τσουγκρίζει ποτήρια με γευστικούς τοπικούς οίνους πάνω από φρέσκους ψαρομεζέδες και γραβιέρα σαγανάκι.

Η Νάξος προσφέρεται τόσο για επικές καλοκαιρινές εκδρομές με το πλοίο, όσο και για σύντομες αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων  ξεκινούν από 60€ και οι απευθείας πτήσεις με Olympic Air και Sky Express από Αθήνα για Νάξο διαρκούν μόνο 40 λεπτά. Τέλος, πέρα απ’ τα δρομολόγια Νάξο-Πειραιά, τους πιο δημοφιλείς μήνες θα βρείτε και πλοία απ’ το λιμάνι της Ραφήνας.







Όλα ξεκινούν απ’ τη Χώρα











Δεν χρειάζεστε χάρτη για να γυρίσετε την Παλιά Πόλη της Νάξου. Μοιάζει ακόμα ομορφότερη σαν χαθείτε στα δαιδαλώδη καλντερίμια του Μπούργου (της λεγόμενης συνοικίας των αστών) περνώντας κάτω από αινιγματικές καμάρες, ολάνθιστες μπουκαμβίλιες και ψαχουλεύοντας χειροποίητα μεμοραμπίλια στα μικρομάγαζα.



Ακολουθήστε μας και στο instagram











naxos-town-
Μια φευγαλέα ματιά στη Χώρα αρκεί για να διακρίνετε την πολυδιάστατη ιστορία της. Απ’ τη μια, η μαρμάρινη αρχαία πύλη της Πορτάρας στέκει μεγαλόπρεπη στο νησάκι Παλάτια. Απ’ την άλλη, η καστροπολιτεία του 1207 στεγάζει μερικά απ’ τα πιο φωτογενή βενετσιάνικα αρχοντικά του νησιού. Η κατάλευκη Μητρόπολη των Καθολικών, η Καπέλλα Καζάτζα και η Σχολή Ουρσουλινών (που χαρίζει απίστευτη θέα απ’ το καφέ 1739) συγκαταλέγονται ανάμεσα στα αξιοθέατα που τραβούν το βλέμμα εδώ.

Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο (Τρ.-Κυρ., 8.30 π.μ. – 3.00 μ.μ.), που στεγάζεται στην Εμπορική Σχολή του κάστρου – σημαντικό μνημείο της Φραγκοκρατίας, αλλά και γνωστή διότι εκεί φοίτησε ο Νίκος Καζαντζάκης. Στη Χώρα θα συναντήστε επίσης την παλαιότερη εκκλησία του νησιού, την Παναγία Βλαχερνιώτισσα.










naxos-castle
Η περαντζάδα στο λιμάνι κλέβει παράλληλα την παράσταση με άπλετη θέα στο Αιγαίο. Θα τη συνοδεύεσετε, ιδανικά, με χταποδάκι και άλλους μεζέδες σε ουζερί όπως το “Μεζέ-Μεζέ”.
Τip: Τσεκάρετε το πρόγραμμα του Δημοτικού Θέατρου “Ιάκωβος Καμπανέλλης” εντός του Δημαρχείου της Νάξου για μουσικές, θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών.




Νάξος… by night











Για βραβευμένα μοριακά κοκτέιλ στην παραλία επιβάλλεται το “Swing”. Κοκτέιλ και ρακόμελο με θέα θα πιείτε στο “520” στην Παλαιά Αγορά. Στο Νιο Χωριό, νότια του κάστρου, θα πάτε για κοκτέιλ στο “Μέλι & Κανέλα”, φωλιασμένο σ’ ένα ατμοσφαιρικό παραδοσιακό σπίτι. Για ποτό after hours προτιμήστε το “Mojo” στην παραλιακή.





Πού να μείνετε

Οι τιμές των ξενοδοχείων στην Παλιά Πόλη είναι προσιτές, ειδικά στις αρχές του καλοκαιριού.










naxos-chora-greece

Τα καλύτερα πολιτιστικά αξιοθέατα της Νάξου

Πλούσια πολιτιστικά τοπία τόσο στη Χώρα, όσο και στην ενδοχώρα της Νάξου ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε αιώνες ιστορίας. Απ’ τα Ύρια στους ενετικούς και φράγκικους πύργους που ξεπροβάλλουν ανά το νησί, οι ιστορικές διαδρομές εδώ είναι γεμάτες εκπλήξεις.




Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι που αξίζει να επισκεφτείτε











Θα πήρε το μάτι σας ήδη την Πορτάρα, ένα μνημειώδες “παράθυρο” στο ελληνιστικό παρελθόν της Νάξου. Ο ναός του Απόλλωνα, για τον οποίο προοριζόταν, δεν ολοκληρώθηκε όμως ποτέ. Η 6μετρη σχεδόν μαρμάρινη πύλη των 2500 περίπου χρόνων χαρίζει πλέον, σε πείσμα των αιώνων, μερικά από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού. Βόρεια του λιμανιού θα συναντήσετε και τον αρχαιολογικό χώρο της Γρόττας.

Οι θεοί δίνουν μάχη για τα σπουδαιότερα μνημεία στη Νάξο και η ενδοχώρα δεν πάει πίσω σε αξιοθέατα. Νότια του χωριού Σαγκρί θα συναντήσετε τον καλοδιατηρημένο ναό της Δήμητρας (ο χώρος περιλαμβάνει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Γύρουλα). Κοντά στο Γλινάδο, πάλι, σας περιμένουν τα Ύρια, το περίφημο ιερό του Διονύσου. Αμφότεροι οι ναοί είναι ιωνικού ρυθμού και χτίστηκαν τον 6ο αιώνα π.Χ. – νωρίτερα απ’ τον Παρθενώνα.










“Ξαπλωμένος” ανενόχλητος από την ίδια εποχή, ακόμα κολλημένος στην πέτρα που του έδωσε τη μορφή του, ο Κούρος του Απόλλωνα αγγίζει τα 11 μέτρα ύψος. Το περίφημο άγαλμα θα το βρείτε στην περιοχή των αρχαίων λατομείων στο βουνό Καλόγερος, στα βόρεια του νησιού, ενώ ένας ακόμα 6,5 περίπου μέτρων σάς περιμένει στις Μέλανες, στα κεντροδυτικά.

Οι πύργοι της Νάξου

Ο πιο φημισμένος απ’ τους πύργους της Νάξου είναι ο Πύργος Μπαζαίου του 17ου αιώνα, 12 χλμ. μακριά απ’ τη Χώρα. Άλλοι ενετικοί πύργοι που αξίζει να σημειώσετε στον χάρτη είναι ο Πύργος του Γλέζου (Κρίσπι, ή Πύργος της Απεραθίτισσας), ο μοναδικός σωζόμενος απ’ την οχύρωση του κάστρου της Χώρας. Σημειώστε ακόμα τον Πύργο του Όσκελου κοντά στο Καστράκι, τον Πύργο του Φραγκόπουλου Δέλλα Ρόκα στο Κουρουνοχώρι και τον Πύργο Μπαρότση-Γρατσία στο Χαλκί.
Τα 15 μέτρα σχεδόν φτάνει τέλος ο κυκλικός Πύργος Χειμάρρου, νοτιοανατολικά του νησιού, που μπορείτε να συνδυάσετε με την ανάβασή σας στο ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, τον Ζα.




Οι καλύτερες παραλίες της Νάξου











Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί πόλο έλξης του καλοκαιριού αν μη τι άλλο για τις αχανείς, παραδεισένιες αμμουδιές του. Με το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών βατό και ασφαλτοστρωμένο νοικιάστε αυτοκίνητο για ν’ απολαύσετε τις ναξιώτικες παραλίες στο φουλ.





Κοντινές αποδράσεις στις δυτικές ακτές

Λίγα μόλις λεπτά απ’ τη Χώρα θα συναντήσετε τον Άγιο Γεώργιο. Αγαπημένη των οικογενειών χάρη στα ρηχά νερά και την απάνεμη τοποθεσία της, συνοδεύεται απ’ την αναμενόμενη πολυκοσμία την υψηλή σεζόν. Aπ’ τις παραλίες-σταρ του νησιού είναι ο γειτονικός Άγιος Προκόπιος, με συχνά δρομολόγια από/προς τη Χώρα – ιδανικός και για διαμονή.










Λαχταριστή αμμουδιά προσφέρει, αμέσως μετά, η Αγία Άννα, ενώ στη συνέχεια της δυτικής ακτής θα συναντήσετε τους σινεματικούς αμμόλοφους της Πλάκας, τον Ορκό και τη Μικρή Βίγλα – για τους φίλους του windsurfing και του kitesurfing -, το Καστράκι – που αγγίζει τα 3 χλμ. – τη χρυσαφίζουσα Γλυφάδα – που θα θαυμάσετε και πανοραμικά απ’ τον γειτονικό λόφο Όσκελο – και το Αλυκό. Το τελευταίο προσφέρει έναν ακαταμάχητα εξωτικό καμβά χαρη στο κεδρόδασος που τον περιβάλλει, ένα φυσικό σύνορο ανάμεσα στην ταξιδιάρικη αμμουδιά και τον… πολιτισμό. Συνεχίστε νότια προς Πυργάκι και Αγιασσό για απόδραση απ’ την πολυκοσμία.










Τip: Στo Flisvos Kite Centre στη Μικρή Βίγλα θα κάνετε μαθήματα windsurfing και kitesurfing με – ή χωρίς – όλη την οικογένεια.





Οι εναλλακτικές

Πιο εναλλακτική πρόταση αποτελεί νότια ο Καλαντός, που θα επισκεφτείτε με καραβάκι αν θέλετε ν’ αποφύγετε το ταρακούνημα στον χωματόδρομο. Όπως και να ‘χει, φροντίστε να πάτε πλήρως εξοπλισμένοι για την ημέρα (από καπέλο κι αντηλιακό σε αναψυκτικά και σνακ!).










Αν αγαπάτε τα βότσαλα κατευθυνθείτε βορειοανατολικά προς τον Λιώνα (αρκεί να μη φυσάει βοριάς!), που συνδέθηκε με την εξαγωγή σμύριδας. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε τον απάνεμο όρμο της Μουτσούνας με κρυστάλλινα νερά που λατρεύουν τα μικρά για βουτιές. Η Μουτσούνα χαρίζει επίσης ματιές στο βιομηχανικό παρελθόν του νησιού, μια και εδώ κατέληγε κάποτε ο εναέριος σιδηρόδρομος των σμυριδορυχείων.

Οι ανατολικές ακτές δεν στερούνται πάντως εξωτισμού. Η Ψιλή Άμμος, νότια της Μουτσούνας, προσφέρει τροπικά ενσταντανέ σε πράσινο φόντο από κέδρους. Οι φοίνικες, πάλι, στον Πάνορμο έλκουν αρκετούς σκαφάτους.

Οι τοπ παραλίες της Νάξου ανάλογα με τον τύπο σας

Παραλίες για οικογένειεςΆγ. Γεώργιος, Αγία Άννα, Άγ. Προκόπιος, Πλάκα, Αγιασσός
Για σπορΜικρή Βίγλα, Kαστράκι, Άγιος Γεώργιος, Γλυφάδα, Πλάκα
Οι εναλλακτικέςΛιώνας, Μουτσούνα, Καλαντός, Αμίτης
Για ζευγάριαΨιλή Άμμος, Αλυκό, Πάνορμος

Εκδρομές στην ενδοχώρα: Τα ομορφότερα χωριά της Νάξου











Νοικιάστε αμάξι και κατευθυνθείτε 25 χλμ. ανατολικά προς το κέντρο του νησιού. Στους πρόποδες του όρους Φανάρι θα συναντήσετε την Απείρανθο, ένα απ’ τα πιο γραφικά χωριά της Νάξου. Το αυθεντικό χρώμα του χωριού ξεπροβάλλει υπερήφανα – τόσο στα πέτρινα κτίσματα, τους ενετικούς πύργους, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τις καμάρες του, όσο και στη χαρακτηριστική του διάλεκτο.
Σημαντικά μουσεία σάς περιμένουν εδώ, όπως το Αρχαιολογικό και το Γεωλογικό Μουσείο, βασισμένο στη συλλογή του αντιστασιακού Μανώλη Γλέζου. Ακολουθήστε επίσης την πεζοπορική διαδρομή μέχρι τα σμυριδορυχεία και τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής (ανάμεσα στους νικητές του βραβείου Europa Nostra 2018).










panagia xozobotissa-naxos
Χωριά της Νάξου που αξίζει επίσης να βάλετε στο πρόγραμμα είναι το Φιλώτι, στους πρόποδες του όρους Ζα, με αξιοθέατα όπως η Παναγία η Φιλωλίτισσα του 1710 (πιάστε έπειτα τραπέζι στον “Πλάτανο” για γλυκό και καφέ)! Τον κοντινό Δαμαριώνα, συνδυαστικά με το πανέμορφο Κεραμί, τους Ακαδήμους και το πολύχρωμο Χαλκί για τα μαγαζάκια, τους καφενέδες, τα βυζαντινά εκκλησάκια και τα νεοκλασικά αρχοντικά των εμπόρων.

Σε απόσταση 3 χλμ. απ’ το τελευταίο βρίσκεται και το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Δροσιανής με τις σπάνιες τοιχογραφίες. Επισκεφτείτε ακόμα τον γραφικό Κινίδαρο για τις μουσικές και τους χορούς του, το Γλινάδο για τα υπέροχα πανοραμικά τοπία του, το Γαλανάδο με τον κοντινό ενετικό Πύργο Μπελόνια και το Σαγκρί, που συχνά παρομοιάζουν με τον Μυστρά.










Στα βορειοανατολικά του νησιού θα συναντήσετε την κουκλίστικη Κόρωνο, το Σμυριδοχώρι με τα εκλεκτά ταβερνάκια. Τέλος, επιλέξτε τον Απόλλωνα (αυτόν, με τον Κούρο) κι ένα απ’ τα ξενοδοχεία της περιοχής για αποδράσεις στις όμορφες κοντινές παραλίες.

Tip: Μη χάσετε μια ελεύθερη ξενάγηση στο αξιόλογο Μουσείο Ελιάς-Eλαιοτριβείο των Εγγαρών, 7 χλμ. βόρεια της Χώρας (20 Απρ.-10 Οκτ., 10 π.μ.-6 μ.μ.).




Βουτιές στη ναξιώτικη γεύση

Σας προτείνουμε αυθεντικά τοπικά πιάτα και ταβερνάκια που πρέπει να επισκεφτείτε για να δοκιμάσετε τα καλύτερα προϊόντα που γεννά η εύφορη γη του Διονύσου.

Τι παράγει το νησί;











Το φαγητό εδώ είναι μεγάλη υπόθεση. Η πλούσια γη της Νάξου παράγει γευστικότατες πατάτες, ενώ στα πιάτα δίνει γεύση το αγνό ντόπιο ελαιόλαδο και το καλό κρασί. Τον ουρανίσκο γλυκαίνει το θυμαρίσιο μέλι, αλλά και το παστέλι και τα ξεροτήγανα. Φυσικά στο νησί ανθίζει και η τυροκομία με τη γνωστή μας γραβιέρα Νάξου, αλλά και τυρί αρσενικό, τουλουμοτύρι, ξυνοτύρι, ανθότυρο, μυζήθρα και ξυνομυζήθρα.










Η Νάξος έχει παράδοση και στην οινοποιεία από αρχαιοτάτων χρόνων κι εδώ θα βρείτε μικρά οινοποιεία όπως το Τρανάμπελο στο Γλινάδο. Κίτρο Νάξου παράγει το παραδοσιακό αποστακτήριο Βαλλιντράς στο Χαλκί απ’ το 1896. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την παραγωγή σε μια ξενάγηση στο αρχοντικό που τη στεγάζει. Κατευθυνθείτε επίσης προς την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στη Χώρα για να πάρετε γραβιέρα για το σπίτι!





Πού να φάτε στη Νάξο











Κλασικό στέκι στη Χώρα για γενναίες και οικονομικές μερίδες αποτελεί η ταβέρνα-μαγειρείο της Μάρως. Για χταποδάκι και θαλασσινά δοκιμάστε το (λίγο πιο κρυμμένο) Το Κάτι Άλλο… στου Γιαννάκη και το μεζεδοπωλείο Μεταξύ Μας στην Παλιά Αγορά.

Πιο μοντέρνες, γκουρμεδιάρικες ελληνικές γεύσεις – όπως κοτόπουλο με σάλτσα ναξιώτικης γραβιέρας, και κρέμα γλυκιάς μυζήθρας με σούπα φράουλας, γιαμ! – σερβίρει το Τυπογραφείο. Στον χώρο αυτό στους πρόποδες του κάστρου δημοσιεύτηκε η πρώτη εφημερίδα της Νάξου το 1926.










Απειρανθίτικο ρόστο και μυζηθροκεφτέδες θα δοκιμάσετε στην παραδοσιακή ταβέρνα του Αμοργινού στην Απείρανθο (τον χειμώνα καίει και το τζάκι). Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τα πιάτα του Λευτέρη (αν βρείτε τραπέζι!). Για φρέσκο ψωμί στον ξυλόφουρνο και κρεατικά θα πάτε στον Λυκούρη στο Φιλώτι. Στο Χαλκί καθίστε στου Γιάννη για κοντοσούβλι και στο καφενείο του Γαλάνη – το παλαιότερο του χωριού – για σπιτικό γαλακτομπούρεκο!

Tip: Μάθετε τα μυστικά της ναξιώτικης κουζίνας μαγειρεύοντας οι ίδιοι παραδοσιακές συνταγές στην ταβέρνα “Το Βασιλικό” στη Mέση Ποταμιά. Τα μαθήματα μαγειρικής γίνονται για οικογένειες, ζευγάρια ή μεγαλύτερες ομάδες κατόπιν συνεννόησης.

Εκδηλώσεις και φεστιβαλικές διαδρομές

Οι γιορτές και τα πανηγύρια στη Νάξο δεν σταματούν με την αποχώρηση των τελευταίων τουριστών. Το γλέντι κρατά γερά και τον χειμώνα – με αποκορύφωμα τις διονυσιακές γιορτές της Αποκριάς!





Τα τοπ events του καλοκαιριού











To διάσημο Φεστιβάλ Νάξου φυσικά δεν μπορεί να λείπει απ’ το καλοκαιρινό σας πρόγραμμα (Ιούλιο-Σεπτέμβριο). Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείτε τον διατηρητέο Πύργο Μπαζαίου, που το φιλοξενεί, σ’ ένα σκηνικό ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τη νύχτα.

Εκδήλωση-θεσμό του καλοκαιριού αποτελεί, όμως, και το Φεστιβάλ Πατάτας στην Αγία Άννα, που επιστρέφει για 10η χρονιά το 2019. Πέρυσι το φεστιβάλ έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες σερβίροντας… 625 κιλά τηγανητής πατάτας!

Η γιορτή του πολιούχου του νησιού Αγίου Νικοδήμου στις 14 Ιουλίου αποτελεί μία απ’ τις μεγαλύτερες γιορτές του νησιού με λιτανεία και πυροτεχνήματα. Τον Δεκαπενταύγουστο θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε, ξεκινήστε όμως τα γλέντια απ’ το Φιλώτι και την ξακουστή Παναγία Φιλώτισσα. Άλλες μεγάλες γιορτές την υψηλή σεζόν περιλαμβάνουν τον εορτασμό του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα (24 Ιουνίου) με πήδους πάνω απ’ τις φωτιές την παραμονή, τη Γιορτή του Ψαρρά στον Απόλλωνα (28 Ιουνίου), με άφθονους ψαρομεζέδες κρασί και χορούς, τα “Διονύσια” με μουσικές, εκθέσεις και γιορτή κρασιού και τα “Δημήτρια” (Αύγουστος) στο Σαγκρί με ντόπια προϊόντα, θέατρο και μουσική.




Γλέντια… εκτός εποχής











Η Νάξος όμως γιορτάζει φαντασμαγορικά και τις Απόκριες με τις διονυσιακές Λαμπαδηφορίες. Μια εξαιρετική ευκαιρία για μια εκδρομή στη Νάξο εκτός σεζόν, ακολουθώντας τους φασαριόζους μασκαρεμένους (με στάχυα και σεντόνια!) που φωτίζουν με τις δάδες τους την παραλία και τα σοκάκια του κάστρου.

Η γιορτή κλείνει με πολύ ρακόμελο! Οι εκδηλώσεις της Αποκριάς ανοίγουν με τα Πιθοίγια, μια αναβίωση της αρχαίας γιορτής, ενώ το Ναξιώτικο Καρναβάλι γιορτάζουν επίσης οι Κορδελάτοι και οι Φουστανελάτοι σε χωριά όπως οι Τρίποδες και οι Εγγαρές.

Τον Οκτώβρη διεξάγεται στο Κάστρο της Χώρας το Domus Festival με ήχους από μπουζούκι μέχρι τζαζ και κλασική μουσική. Το διεθνές φεστιβάλ μουσικής, τέχνης και λογοτεχνίας «Αξία» διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Χαλκί. Τέλη Οκτώβρη-αρχές Νοέμβρη στη Μονή και άλλα χωριά του νησιού λαμβάνει επίσης χώρα το «Ρακιτζό», η Γιορτή Ρακής, με γλέντια και μεζέδες δίπλα στα καζάνια παραγωγής.




Ιsland hopping – Εκδρομές στις Μικρές Κυκλάδες











Διακοπές στη Νάξο χωρίς κοντινές αποδράσεις στις Μικρές Κυκλάδες δε γίνεται.

Πλοία και ταχύπλοα θα βρείτε τακτικά απ’ τη Νάξο προς τα Κουφονήσια, αλλά και ημερήσιες εκδρομές συγκεντρωτικά προς τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Δωμάτια για διαμονή προσφέρει το Άνω Κουφονήσι, ενώ με καϊκάκι θα επισκεφτείτε το γαλήνιο Κάτω Κουφονήσι για μπάνιο και εξερευνήσεις ποδαράτο!

Επιλέξτε επίσης τη Σχοινούσα για τους γραφικούς κολπίσκους, τις φρεσκότατες ντόπιες γεύσεις, αλλά και σπορ όπως αναρρίχηση. Τη Δονούσα για τα χωριά και ειδυλλιακές παραλίες όπως ο Κέδρος και το Λιβάδι. Και την Ηρακλειά για καταδύσεις και ανακαλύψεις όπως το σπήλαιο του Άγιου Ιωάννη.










Tip: Για σπέσιαλ διαμονή στα Κουφονήσια δοκιμάστε το Windmil Villa – έναν διατηρητέο ανεμόμυλο που μπορείτε να νοικιάσετε μόνοι, ή με τους φίλους σας (Μάιο-Σεπτέμβριο).






Top 10 προτάσεις που δεν πρέπει να χάσετε στη Νάξο


1. Περιπλάνηση στα στενά του Μπούργου
2. Ραντεβού το ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα
3. Χαλάρωση ανάμεσα στους κέδρους και βουτιές στο Αλυκό
4. Κουβεντούλα με τους ντόπιους στην Απείρανθο
5. Καναπές – ή ξαπλώστρα – στο Banana Beach Bar στην Αγία Άννα για φρέσκους χυμούς το πρωί και δροσιστικά mojitos το σούρουπο
6. Επίσκεψη στον λευκό μαρμάρινο Ναό της Δήμητρας
7. Mια συναυλία του Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου
8. Βουνά από τηγανητές πατάτες στο Φεστιβάλ Πατάτας, που σπάει όλα τα ρεκόρ
9. Πεζοπορική διαδρομή από την Απείρανθο προς τη Μουτσούνα
10. Εκδρομή στα Κουφονήσια



gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια