Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη: ποιες γωνιές αξίζει ν’ ανακαλύψετε!

Όσα και να διαβάσετε στους ταξιδιωτικούς οδηγούς δεν αρκούν για να περιγράψουν τα vibes που εκπέμπει η Νέα Υόρκη . Οι ταξιδι...

Όσα και να διαβάσετε στους ταξιδιωτικούς οδηγούς δεν αρκούν για να περιγράψουν τα vibes που εκπέμπει η Νέα Υόρκη.



Οι ταξιδιωτικές προτάσεις που ακολουθούν είναι μια μικρή μόνο πρόγευση των εμπειριών που θα βάλετε στη βαλίτσα της επιστροφής!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


1. Δείτε την πόλη από ψηλά… πολύ ψηλά!




Υπέροχα χρώματα στον ουρανό της Νέας Υόρκης

Υπάρχουν πολλά σημεία που είναι ταυτόχρονα και πολύ δημοφιλή αξιοθέατα όπου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα της Νέας Υόρκης: η κορυφή του Empire State Building, το "Top of the Rock" στο Rockefeller Center, το "One World Observatory" στο World Trade Center -το νέο αξιοθέατο του "Μεγάλου Μήλου" -, όλα προσφέρουν την αίσθηση ότι είσαι "on top of the world"!
Tip: Εναλλακτικά πηγαίνετε για Κυριακάτικο brunch ή για ποτό στο Rainbow Room στον 65ο όροφο του Rockefeller Plaza και απολαύστε χαλαρά τη θέα σαν γνήσιος Νεοϋορκέζος!


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


2. Ακολουθήστε το High Line σαν γνήσιοι Νεοϋορκέζοι!




Το High Line στη Νέα Υόρκη

Το High Line είναι στην ουσία ένα πανέμορφο πάρκο-μονοπάτι που δημιουργήθηκε στη στενή λωρίδα μιας υπέργειας παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, στο Lower West Side. Το συγκεκριμένο έργο αναβάθμισε εντυπωσιακά την περιοχή που διασχίζει και σήμερα εκεί σχεδιάζουν κτήρια κατοικιών αρχιτέκτονες όπως η Zaha Hadid και ο Jean Nouvel. Ακολουθώντας το High Line στην ουσία περιηγείστε στις πιο "hot" γειτονιές της Νέας Υόρκης.


Ακολουθήστε μας και στο instagram

3. Χαθείτε στις πιο "hot" γειτονιές της πόλης!




Greenwich Village της Νέας Υόρκης

Η Νέα Υόρκη προσφέρει αν μη τι άλλο πληθώρα επιλογών! Σίγουρα γνωρίζετε τη "Μικρή Ιταλία" όπου τα καφέ σερβίρουν πεντανόστιμα cannolis και την ξεχωριστή Chinatown με τις πολλές μυρωδιές. Σήμερα όμως η καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά στις "must see" γειτονιές: East Village, Soho, Greenwich Village, West Village, Meatpacking και Chelsea.

Το Soho έχει αυθεντικότητα και χαρακτήρα ως γειτονιά με πολλά μαγαζιά και καφέ. Tο West Village είναι γειτονιά ιδανική για ψώνια και περιπλάνηση: περπατήστε στους δρόμους με τη χαρακτηριστική γραμμή από δέντρα, κάντε στάση για lunch, για καφέ και γλυκό. Μπορείτε να μετακινήστε συνεχώς από μαγαζί σε μαγαζί γιατί σίγουρα θα θέλετε να μπείτε σε όλα! Στην 4η οδό θα πέσετε σίγουρα πάνω σε κάποιον σελέμπριτι!



Κτήρια στο Soho

Στην Meatpacking περιοχή, εκεί που άλλοτε υπήρχαν κρεοπωλεία και οίκοι ανοχής σήμερα στεγάζονται μερικά από τα πλεόν δημοφιλή εστιατόρια και ξεχωριστές μπουτίκ! Είναι σχεδόν μαγικό το πόσο γρήγορα αναβαθμίζονται κάποιες περιοχές της Νέας Υόρκης! Αυτήν την αναβάθμιση της περιοχής ήρθε να επισφραγίσει το 2015 το στολίδι αρχιτεκτονικής που φέρει την υπογραφή του Renzo Piano, το Μουσείο Whitney.

Η γειτονιά Chelsea, στο νοτιοδυτικό Μανχάταν, επίσης σφύζει από ζωή και εκπέμπει θετικά vibes.
Tip: Μην παραλείψετε, ειδικά αν πάτε χειμώνα, οπότε το κρύο είναι τσουχτερό, το σκεπαστό και απροσποίητα cool Chelsea Market! Οι λάτρεις του φαγητού θα ανακαλύψουν τον παράδεισο των food lovers.


Το East Village (δηλαδή τα τετράγωνα ανατολικά του Bowery, μεταξύ της Houston και της 14ης οδού) μπορεί να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος – υπήρξε «σπίτι» του αμερικανικού punk – ωστόσο η ξεχωριστή ατμόσφαιρα παραμένει στα πάρκα, στα εστιατόρια και στα indie δισκάδικα. Είναι επίσης μαγνήτης για τους foodies που είναι σε budget.
Tip: στο Yuca Bar & Restaurant θα πιείτε τις καλύτερες μαργαρίτες.

4. Απολαύστε New York style πίτσα στο Lombardi’s




New York style πίτσα

Λίγα μόνο μέρη σερβίρουν New York style πίτσα στον ξυλόφουρνο εξίσου καλή με του Lombardi’s! Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού είναι το χιουμοριστικό γκράφιτι με την Τζοκόντα να κρατά μια πίτσα και το σλόγκαν «Χαμογελάστε είστε στο Lombardi’s». Στην ουρά για τραπέζι ίσως περιμένετε μαζί με κάποιον σελέμπριτι. Εμείς, για παράδειγμα, περιμέναμε παρέα με τον Dylan Walsh, γνωστό από την τηλεοπτική σειρά Nip/Tuck.

5. Περιηγηθείτε στα μουσεία-κοσμήματα της πόλης!



Οι επιλογές είναι πολλές! Είτε χαζέψετε τα αμέτρητα εκθέματα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το γνωστό ως ΜΕΤ, είτε ανέβετε την εντυπωσιακή κυκλική σκάλα που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές αμερικανικές ταινίες στο Μουσείο Σ. Γιούγκενχάιμ, είτε δείτε τα πιο σύγχρονα έργα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA), είτε χαζέψε τους δεινόσαυρους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα είναι το σίγουρο: κανένα από τα παραπάνω δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε!

Tip: Μην παραλείψετε το καινούργιο Μουσείο Whitney, τα εγκαίνια του οποίου τον Μάιο του 2015, επισφράγισαν την αναβάθμιση της περιοχής Meatpacking District.

6. Ευχαριστηθείτε ατελείωτες βόλτες στους υπαίθριους χώρους!




Το Central Park

Για φθινόπωρο, άνοιξη και καλοκαίρι ενδείκνυνται: το περίφημο Central Park, ο Βοτανικός κήπος του Μπρούκλιν, η Madison Square και το Washington Square Park. Το δε Central Park και ο Βοτανικός κήπος του Μπρούκλιν αποκτούν απίστευτα όμορφα χρώματα το φθινόπωρο, δε γίνεται να μην τα ερωτευθείτε! Αν πάλι ταξιδέψετε χειμώνα, το Bryant Park αξίζει την προσοχή σας. Είναι ένα πάρκο γεμάτο ζωή και το παγοδρόμιό του λειτουργεί κατά τη διάρκεια όλου του χειμώνα!

Tip: αν ταξιδέψετε την περίοδο των Χριστουγέννων, το χριστουγεννιάτικο μάρκετ που στήνεται στο Bryant Park είναι καθόλα εντυπωσιακό.

7. Επισκεφθείτε το Grand Central Terminal




Το Grand Cetral Terminal

Και ποιος δε γνωρίζει το Grand Central Terminal και το ρολόι του! Εμείς μόνο θα σας πούμε να μη ξεχάσετε να κοιτάξετε πάνω στην οροφή στην κύρια αίθουσα του σταθμού και να θαυμάσετε την περίτεχνη απεικόνιση των αστερισμών. Η δημιουργία αυτή ήταν καλυμμένη για δεκαετίες από ένα σκούρο υλικό που νόμιζαν ότι ήταν κάρβουνο ή καπνός πετρελαίου, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι ήταν ως επί το πλείστον πίσσα και νικοτίνη από τον καπνό των τσιγάρων!

8. Εν πλω δίπλα από το Άγαλμα της Ελευθερίας και τη Νήσο Έλις




Το Άγαλμα της ελευθερίας

Για να δείτε το «Σύμβολο της Ελευθερίας» αλλά και τον τόπο ελπίδας για εκατομμύρια ανθρώπους που στο παρελθόν αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή στη «Γη της Επαγγελίας», αξίζει να κάνετε ένα boat tour και να περάσετε δίπλα τους αποφεύγοντας έτσι τα πλήθη. Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής θα έχετε την ευκαιρία να τραβήξετε ιδανικές φωτογραφίες του Manhattan Skyline.

9. Βγάλτε ατελείωτες φωτογραφίες στην Times Square




Η Times Square στη Νέα Υόρκη

Η αλήθεια είναι πως όταν την επισκέπτεσαι για πρώτη φορά τα χάνεις! Τα νέον φώτα, οι γιγαντοοθόνες με τις διαφημίσεις, οι χιλιάδες κόσμου, οι έφιπποι αστυνομικοί, όλα είναι τόσο κινηματογραφικά.

Tip: Μην παραλείψετε να μπείτε μέσα στο κατάστημα M&M’s World, θα σας ενθουσιάσει! Επίσης μην κάνετε στάση εδώ για φαγητό με το πλήθος, προτιμήστε να γευματίσετε στην Hell’s Kitchen, δύο μόλις τετράγωνα από την Times Square.

10. Παρακολουθήστε ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ




Μπρόντγουεϊ

Είτε παρακολουθήσετε το Τhe Lion King είτε το Chicago ή κάποιο άλλο, το Broadway δε θα σας απογοητεύσει. Η περιοχή Theater District στη Λεωφόρο Μπρόντγουεϊ εκπέμπει πολύ καλά vibes και τα θέατρα είναι υπέροχα. Μια πολύ διαφορετική εμπειρία!

11. Μια επίσκεψη στο γήπεδο!



Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε ένα από τα στάδια: Yankee Stadium, Madison Square Garden και το Citi Field-Mets Stadium. Baseball, basketball, American football, hockey… τα αθλήματα είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής των Νεοϋορκέζων! Τα στάδια που έχουν χτίσει είναι στολίδια για την πόλη. Το δικό μας αγαπημένο είναι το Yankee Stadium και αν πάτε άνοιξη-καλοκαίρι αξίζει να δείτε έναν αγώνα μπέιζμπολ – και ναι, είναι ακριβώς όπως στις ταινίες!

12. Βόλτα στην 5η και μετά βρείτε τις καλές προσφορές στο Woodbury και στο Century 21!




Ταμπέλα σε δρόμο για την 5η Λεωφόρο

Ναι, το ξέρουμε πως έχετε φανταστεί να περπατάτε την άκρως εντυπωσιακή 5η Λεωφόρο αλλά ίσως θα ήταν καλό εκτός από μια-δυο εξαιρέσεις να μείνετε στο περπάτημα και να μην προχωρήσετε σε αγορές! Αν μη τι άλλο το Saks Fifth Avenue είναι λίγο «αλμυρό»! Γι’αυτό κι αξίζει μια βόλτα λίγο πιο έξω από το Μανχάταν, εκεί όπου βρίσκεται το εκπτωτικό χωριό Woodbury ή στο Century 21 που είναι μέσα στο Μανχάταν. Προετοιμαστείτε όμως, μπορεί να γίνεται χαμός…

13. Πάνω στη γέφυρα-σύμβολο της Νέας Υόρκης!




Πάνω Στη γέφυρα σύμβολο, στη γέφυρα του Brooklyn

Πώς να παραλείψει κανείς τη γέφυρα του Μπρούκλιν! Η βόλτα στη γέφυρα είναι απλώς μαγική. Είτε περνάτε με τρένο απέναντι και μετά περπατάτε τη γέφυρα με κατεύθυνση προς το Μανχάταν, είτε τη διασχίζετε πεζοί καταλήγοντας στο Promenade και τη γειτονιά Dumbo όπου θα απαλαύσετε μοναδική θέα του skyline στην αντιπέρα όχθη του ποταμού Hudson.

14. Μην αγνοήσετε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης




Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

Τι υπέροχο κτήριο! Βρισκόμενη μεταξύ 40ης και 42ης οδού η New York Public Library, είναι από τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα. Σίγουρα θα την έχετε δει σε κάποια ταινία (Ghostbusters, The Thomas Crown Affair, Spider-Man, The Day After Tomorrow, Breakfast at Tiffany’s). Ναι, δεν πρωταγωνιστεί τυχαία σε αυτές! Αξίζει!

Tip: η βιβλιοθήκη προσφέρει δωρεάν ξενάγηση στους χώρους της, μην το χάσετε!

15. Παρακολουθήστε ένα live στο Bowery Ballroom




Σίγουρα ένα από τα hot spots της πόλης για live μουσικά events. Φιλοξενεί πλήθος καλλιτεχνών και υπόσχεται υπέροχες μουσικές βραδιές. Βάλτε το στο "καλάθι" σας!


gr.skyscanner.com



Το νέο app της Google που θα “λύσει τα χέρια” κάθε ταξιδιώτη!


Αυτά είναι τα 6 οφέλη που προσφέρουν τα ταξίδια στην υγεία μας


Έπεσε από τους καταρράκτες του Νιαγάρα αλλά δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά (video)


Οι πιο glamorous Προορισμοί της Ευρώπης!


Πτήση - θρίλερ της Ryanair: «Κόλαση» για ώρες μέσα στο αεροπλάνο


Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για να ζει και να εργάζεται κάποιος


Έλιωσαν τα φανάρια στο Κουβέιτ από την θερμοκρασία! Απίστευτο!


Ντουμπάι: 63 βαθμούς Κελσίου και τα δέντρα αρχίζουν να καίγονται μόνα τους! (ΒΙΝΤΕΟ) !!!






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια