Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Οι ωραιότερες Μεσαιωνικές πόλεις της Μεσογείου: Tαξιδέψτε μαζί μας…

Οι ωραιότερες Μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου, που ακόμα και σήμερα μας μαγεύουν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία τους, μας περιμέ...

Οι ωραιότερες Μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου, που ακόμα και σήμερα μας μαγεύουν με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοητεία τους, μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε…


Rovinj, Κροατία


Rovinj Κροατία παλιά πόλη
Χτισμένο στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στην χερσόνησο της Ίστριας, το Ρόβινι είναι από τις ωραιότερες Μεσαιωνικές πόλεις. Η παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας, ήταν μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Δημοκρατίας της Βενετίας μέχρι το 1797, με την παλιά της πόλη να αποκαλύπτει την μακραίωνη ιστορία της. Το καταπράσινο τοπίο της συνδυάζεται άψογα με το γαλάζιο της θάλασσας αλλά και με τα γραφικά της σοκάκια!

Dubrovnik, Κροατία


Dubrovnik, Κροατία
Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1979, η πόλη είναι γεμάτη ιστορία, αν και δεν μοιάζει διόλου με… μουσείο. Μάλλον με κινηματογραφικό στούντιο μοιάζει, με τους βενετσιάνικους ναούς, τον αναγεννησιακό της αέρα, τα γραφικά σοκάκια, αλλά και την πανέμορφη και επιβλητική καστροπολιτεία, όπου θα νιώσετε ότι πρωταγωνιστείτε στο «Game of Thrones» – άλλωστε, πολλές σκηνές της σειράς έχουν γυριστεί εδώ!

Piran, Σλοβενία


Piran, Σλοβενία
Είναι μία από τις πιο φωτογενείς Μεσαιωνικές πόλεις, στις ακτές της Αδριατικής. Για πολλούς αιώνες , η πόλη ήταν τμήμα της Δημοκρατίας της Βενετίας, κάτι που είναι αντιληπτό στην παλιά πόλη, με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, τους στενούς δρόμους και τα μικρά σπίτια, μια πόλη σαν καρτ ποστάλ. Το όνομα της πόλης πιθανότατα προέρχεται από την ελληνική λέξη πύρρανος, η οποία σημαίνει κόκκινος, εξαιτίας των κόκκινων πετρωμάτων στην περιοχή της πόλης.

Ρέθυμνο, Ελλάδα


ρεθυμνο παλιά πόλη
Από τις ωραιότερες Μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου… Αν και έχει όψη σύγχρονης πόλης, το εσωτερικό της κρύβει μεγάλους θησαυρούς που έχουν την ικανότητα να γυρίσουν τους επισκέπτες στο χρόνο, να κάνουν ένα ταξίδι στην εποχή των Ενετών. Η παλιά πόλη είναι μαγική, γεμάτη εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της που έχει κληρονομήσει από τους κατακτητές που πέρασαν. Κάτι που φαίνεται αποτυπωμένο στα δρομάκια και στις όψεις των κτιρίων της παλιάς πόλης, η οποία είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αναγεννησιακούς οικισμούς της Ευρώπης.

Cinque Terre, Ιταλία


Η περιοχή Cinque terre, από τις πιο γνωστές Μεσαιωνικές πόλεις βρίσκεται μεταξύ της Πίζας και της Γένοβας και περιλαμβάνει πέντε μικρά χωριά (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Monterosso και Vernazza), τα οποία έχουν ανακηρυχθεί ως το πρώτο προστατευόμενο πάρκο της Ιταλίας και από το 1997 και προστατευόμενη περιοχή της UNESCO. Πυργόσπιτα, σχεδόν εγκαταλελειμμένα αλλά με γοητευτικές και εντυπωσιακά βαμμένες προσόψεις και τα στενά μεσαιωνικά δρομάκια του συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό!

Ρόδος, Ελλάδα


Ένας διαχρονικός προορισμός, δημοφιλής ακόμα από την ρωμαϊκή εποχή, όπου Βυζαντινοί, Έλληνες, Ενετοί, Ιταλοί και Τούρκοι άφησαν τη σφραγίδα τους και δημιούργησαν μια από τις ωραιότερες Μεσαιωνικές πόλεις, όπου το 1988 αναγνωρίστηκε ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στα σοκάκια του θα συναντήσετε ένα δείγμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών από διάφορες ιστορικές περιόδους, με δεσπόζουσα την περίοδο της παραμονής στο νησί του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, καθώς και αυτής των Οθωμανών.

Soller, Πάλμα Μαγιόρκα


soller Μαγιόρκα λιμάνι
Τα επιβλητικά βουνά Tramuntana και το πυκνό δάσος, αγαπούν με όλη τους την δύναμη αυτή την παραδοσιακή πόλη της Μαγιόρκας. Βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στην καρδιά της “κοιλάδα των πορτοκαλιών”. Η παλιά πόλη της είναι μια κλασική μεσογειακή πόλη με μπαρόκ κτήρια, μεσαιωνικές εκκλησίες, αρχοντικά και στενά σοκάκια τριγύρω που μπορούν να μαγέψουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

San Gimignano, Ιταλία


San Gimignano, Ιταλία

Είναι γνωστή και ως η «πόλη των όμορφων πύργων» αφού την εποχή της ακμής της είχε 72 πύργους, ενώ σήμερα έχουν παραμείνει μόνο 14. Αλλά ακόμα και οι εναπομείναντες καθώς υψώνονται πάνω από την κοιλάδα Elsa της Τοσκάνης, κάνουν την πόλη να φαίνεται σαν ένα μεσαιωνικό όνειρο. Μεταξύ των πανέμορφων εκκλησιών, της γοτθικής αρχιτεκτονικής και της γραφικής της πλατείας, το ιστορικό κέντρο του San Gimignano διατηρείται τόσο άψογα, και είναι σαν να ξεπήδησε από ένα παραμύθι του 15ου αιώνα.


travelstyle.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια