Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Βηρυτός: Όσα αξίζει να δεις σε ένα ταξίδι στο Παρίσι της Ανατολής…

Η Βηρυτός, η πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι ένα μεθυστικό μείγμα από τέχνη, γαστρονομία, μόδα, μουσική, νυχτερινή ζωή, ιστορία και φυσική...

Η Βηρυτός, η πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι ένα μεθυστικό μείγμα από τέχνη, γαστρονομία, μόδα, μουσική, νυχτερινή ζωή, ιστορία και φυσική ομορφιά.


Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό για το τι πρέπει να κάνετε σε ένα short break στη Βηρυτό αλλά και γιατί να πάτε!

Γιατί να πάτε στη Βηρυτό;

Ο Λίβανος μοιάζει να έχει αφήσει πίσω τις μαύρες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας του και απολαμβάνει μια ειρηνική περίοδο ευημερίας με την πρωτεύουσα του, τη Βηρυτό να βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Η τέχνη, η γαστρονομία και η νυχτερινή διασκέδαση δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις μητροπόλεις του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι ή το Λονδίνο.

Από την άλλη ο Λίβανος είναι μια μικρή χώρα την οποία μπορείτε να «εξερευνήσετε» εύκολα, καθώς θα βρεθείτε οδικώς σε λίγες μόλις ώρες όπου θέλετε!

Το γεγονός ότι μπορείτε το πρωί να χαλαρώσετε στην παραλία και το απόγευμα να βρεθείτε στο… βουνό αποτελεί μία από τις ενδιαφέρουσες λιβανέζικες ιδιαιτερότητες.

 Αν δε, το συνδυάσετε και με ξέφρενη διασκέδαση το βράδυ θα έχετε ουσιαστικά κάνει μέσα σε λίγες ώρες τα τρία βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος στον Λίβανο.
Βηρυτός: Όσα αξίζει να δεις σε ένα ταξίδι στο Παρίσι της Ανατολής...
Πάνω απ΄ όλα όμως, η χώρα φέρει ένα όμορφο και ελπιδοφόρο όραμα για όλα όσα μπορούν να συμβούν στο μέλλον εδώ. Η Βηρυτός είναι η πόλη όπου η Μέση Ανατολή πηγαίνει για ψώνια και party αλλά επίσης είναι ο τόπος που εκκολάπτονται οι νέες ιδέες στην μόδα, τη μουσική, την τέχνη, τα πολιτικά κινήματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η πολυπολιτισμικότητα. Οι Λιβανέζοι, λίγο… τρελοί, παθιασμένοι, δημιουργικοί, αγαπούν τη διασκέδαση και είναι σίγουρα από τους πιο φιλόξενους ανθρώπους στον κόσμο.

Ξεκινήστε την περιήγηση σας στην πόλη της Βηρυτού

Βηρυτός: Όσα αξίζει να δεις σε ένα ταξίδι στο Παρίσι της Ανατολής...
Τη στιγμή που προσγειώνεστε στη Βηρυτό στρέψτε το βλέμμα σας, βόρεια: Θα αντικρίσετε τη Μεσόγειο στα αριστερά σας και τα βουνά που απλώνονται δεξιά. Η πόλη είναι χτισμένη ανάμεσα τους. Το αεροδρόμιο Rafic Hariri της Βηρυτού βρίσκεται στα νότια προάστια σε απόσταση 15 λεπτών οδικώς από το κέντρο της πόλης (περίπου €20 θα σας στοιχίσει το ταξί). Επίσης πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν υπηρεσίες αυτοκινήτων που παραλαμβάνουν τους επισκέπτες κατευθείαν από το αεροδρόμιο με μια μικρή επιβάρυνση.

Ξεκινήστε με έναν περίπατο στην πόλη

Με αφετηρία το Mar Mikhael, μια μοντέρνα γειτονιά στην περιοχή Achrafieh, κατευθυνθείτε δυτικά προς την Armenia Street και συνεχίστε κατά μήκος του Gouraud πριν φτάσετε στην Martyr’s Square. Ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε έναν καφέ ή φρέσκο χυμό και να αρχίσετε να πιάνετε τον τρελό παλμό της πόλης. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σημείο συνάντησης επίσης τα βράδια όταν οι δρόμοι γεμίζουν με Harley-Davidsons και hipster τύπους απ’ όλη την πόλη!

Tip. Στο Λίβανο οι ντόπιοι χρησιμοποιούν λίρες αλλά τα ξενοδοχεία συνηθίζουν να δίνουν τιμές σε δολάρια ή ευρώ.

Εκτός όμως της fun πλευράς και της σύγχρονης καθημερινότητας στην Martyr’s Square θα δείτε και την άλλη πλευρά… αυτή που έχει αφήσει εμφανή τα σημάδια της και δίνει στους επισκέπτες μια αίσθηση του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη χώρα (1975 – 1990). Θα δείτε ένα κατεστραμμένο κτήριο από μάχη κι ένα άγαλμα με μια σφαίρα καρφωμένη πάνω του…

Συνεχίζοντας δυτικά προς το Waygand θα θαυμάσετε το τζαμί Mansour Assaf, πριν προχωρήσετε δύο τετράγωνα παραπάνω για να φάτε κάτι στην περιοχή των Beirut Souks, των μοναδικών υπαίθριων αγορών της Βηρυτού!

Lunch Break

Βηρυτός: Όσα αξίζει να δεις σε ένα ταξίδι στο Παρίσι της Ανατολής...
Το Souk el Tayeb είναι μια υπαίθρια αγορά γεωργικών προϊόντων που θα βρείτε κάθε Σάββατο στο Beirut Souks (09.00 – 14.00) και κάθε Τετάρτη στο Gefinor Centre στο Clemenceau (12.00-18.00). Souk el Tayeb σημαίνει «η καλή αγορά» καθώς έχει χαρακτηριστεί ως «πρωταθλήτρια» στο ντόπιο φαγητό. Δοκιμάστε αρνίσια παϊδάκια και σαλάτα fattoush!

Αν βρείτε το Souk κλειστό επισκεφτείτε το Tawlet, ένα εστιατόριο που αποτελεί κομμάτι της αγοράς και σερβίρει συγκεκριμένο menu ενώ στο χώρο του γίνονται και μαθήματα μαγειρικής. Κάθε μέρα ένας διαφορετικός σεφ μαγειρεύει τοπικές συνταγές από διαφορετικά μέρη του Λιβάνου: τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση των αγροτών και των παραγωγών. (12 Rue Naher, Armenia Street, www.soukeltayeb.com/tawlet)

Κάντε στάση για ένα να aperitif…

Βηρυτός: Όσα αξίζει να δεις σε ένα ταξίδι στο Παρίσι της Ανατολής...
Στη συνοικία Gemmayzeh εμφανίζεται πριν από οποιοδήποτε άλλο μέρος στο Λίβανο κάθε νέα τάση που αφορά στο ποτό και το cocktail. Οι Λιβανέζοι μαθαίνουν κάθε τι καινούργιο, το τελειοποιούν και το αναδεικνύουν! Περάστε απ’ το Torino Express στην Gouraud Street και δοκιμάστε τον cafe corretto τους, έναν espresso με μια δόση κονιάκ -ιδανικό για να ξεκινήσετε τη βραδιά σας (Gouraud Street, Gemmayze).

Σε κοντινή απόσταση στο Kayan, στη Lebanon Street θα βρείτε το Bresaola Club Sandwich (Lebanon Street, Gemmayze) ενώ για ένα χαλαρό ποτό προτιμήστε το Dragonfly, ένα ήσυχο μέρος με μοναδικό παριζιάνικο αέρα, ακριβώς δίπλα από το Torino Express (Gouraud Street, Gemmayze) .

Πηγαίνετε για brunch

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα αναζωογονητικό μπάνιο στη θάλασσα. Το Pierre & Friends στη βόρεια Βηρυτό κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία beach bar στον κόσμο! Πίειτε ένα cocktail, χαλαρώστε και χαζέψτε τον κόσμο. Σε αυτό το μέρος θα βρείτε τα νοστιμότερα ψητά θαλασσινά στο Λίβανο (Sea Side Rd).

Κάντε μια βόλτα στο πάρκο

Στο δρόμο της επιστροφής σας για τη Βηρυτό κάντε μία στάση στην Βύβλο. Πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο. Δεν είναι παρά ένα στολίδι δίπλα στην θάλασσα, γεμάτη απομεινάρια όλων των ανθρώπινων πολιτισμών που πέρασαν από το έδαφος της κατά τους προηγούμενους αιώνες.

Περιπλανηθείτε στους αρχαίους φοινικικούς ναούς, στους πύργους του Κάστρου των Σταυροφόρων, το παλιό τζαμί και τις ιστορικές αγορές. Κάντε μια στάση στο Memoire du Temps απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε εξαιρετικά θαλάσσια απολιθώματα από το κατάστημα που διατηρεί το μουσείο (Lacitadelle 717 Jbail, www.memoryoftime.com).
Βηρυτός: Όσα αξίζει να δεις σε ένα ταξίδι στο Παρίσι της Ανατολής...

Πάρτε μια γεύση απ’ τον πολιτισμό της πόλης

Πίσω στη Βηρυτό, επισκεφτείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Sursock Museum. Η συλλογή του από έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στεγάζεται σε μία από τις ομορφότερες πρώην ιδιωτικές κατοικίες της χώρας. Το bar του λειτουργεί καθημερινά, Τρ. 11.00-19.00., Πέμ. 13.00-22.00 (Greek Orthodox Archbishopric Street, Ashrafieh, www.sursock.museum).

Κατόπιν επισκεφτείτε το Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού, ένα μικρό αλλά εξαιρετικό μουσείο που θα σας ταξιδέψει στην μοναδική ιστορία του Λιβάνου χωρίς να σας κουράσει. Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα του συγκαταλέγονται ένα περίφημο ευρωπαϊκό ψηφιδωτό καθώς και η σαρκοφάγος του Αχιλλέα με σκηνές από το έπος της Ιλιάδας.
Τρ.-Κυρ. 9.00-17.00 (www.beirutnationalmuseum.com).

Κάντε μια βόλτα με ποδήλατο!


Νοικιάστε ένα ποδήλατο από το Beirut By Bike και κάντε τη βόλτα σας γύρω απ’ το Corniche. Τέλος, κατευθυνθείτε προς το Pigeon Rocks για να δείτε τους τολμηρούς νεαρούς που βουτάνε από τα βράχια στη θάλασσα την ώρα που ο ήλιος δύει! (www.sobeirut.com/beirut-by-bike).



travelstyle.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια