Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Tαξίδι στη Βιέννη: Το βαλς των διακοπών σε 12 βήματα!

Στην αριστοκρατική πρωτεύουσα της Αυστρίας δεν θα χορτάσετε μόνο χλιδάτα μνημεία αλλά και χαλαρά καφέ, μουσεία και πολιτιστικές εκδηλ...

Στην αριστοκρατική πρωτεύουσα της Αυστρίας δεν θα χορτάσετε μόνο χλιδάτα μνημεία αλλά και χαλαρά καφέ, μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις με πολλή μουσική και χορό.


Αυτή είναι η Βιέννη σε 12 βήματα!


Πάρτε μια πρώτη γεύση απ’ τα καλύτερα αξιοθέατα και τις ομορφότερες γωνιές της Βιέννης στο παρακάτω βίντεο.


1. Για αυτοκρατορικές περιπέτειες στο Schönbrunn




Άποψη των Ανακτόρων Σενμπρούν απ' τους κήπους

Σε μια πόλη γεμάτη από αριστοκρατικά παλάτια, που στέγασαν γενιές Αψβούργων επί έξι αιώνες βασιλείας, τα μπαρόκ Ανάκτορα Σενμπρούν δυτικά της Βιέννης ξεχωρίζουν.

Ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το παλάτι αποτέλεσε θερινή κατοικία των μοναρχών απ’ τα μέσα του 18ου αιώνα, και πέρα από τους αστραφτερούς πολυελαίους και τους λευκόχρυσους τόνους των αυτοκρατορικών σαλονιών θα σας θαμπώσουν και οι εκτενείς κήποι τους. Ο ζωολογικός κήπος Tiergarten αποτελεί σήμερα δημοφιλή ατραξιόν του παλατιού με αποκορύφωμα τα γιγαντιαία πάντα του, ενώ το πελώριο θερμοκήπιο με τους φοίνικες προσφέρει σύντομες αποδράσεις στους τροπικούς.

Μετρό/Τραμ: Schönbrunn.

2. Γνωριμία με την πριγκίπισσα Σίσι στο Hofburg



Το παλάτι Hofburg στο κέντρο της Βιέννης αποτελεί ένα τεράστιο συγκρότημα με τα πολυτελή αυτοκρατορικά διαμερίσματα, το μουσείο της Σίσι – εκεί θα μάθετε επιτέλους τα πάντα γύρω απ’ τη “θλιμμένη πριγκίπισσα”, που έχει διαστάσεις ροκ σταρ στη Βιέννη -, το θησαυροφυλάκιο με τα αυτοκρατορικά στέμματα και μια καλογυαλισμένη συλλογή από ασημικά. Απ’ τα πιο ιδιαίτερα αξιοθέατα εδώ είναι και η Ισπανική Σχολή Ιππασίας, όπου θα παρακολουθήσετε έναν απ’ τους διάσημους “χορούς” των ολόλευκων επιβητόρων, ενώ σε μία από τις πτέρυγες θα βρείτε και την εξαιρετική μπαρόκ Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη.
Διεύθυνση: Michaelerkuppel, 1010, Βιέννη.
Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-5.30 μ.μ. Ιουλ.-Αύγ. έως 6 μ.μ.


Στο νότιο άκρο του ευρύτερου χώρου των ανακτόρων βρίσκεται και το Αλμπερτίνα, μία απ’ τις πρώην κατοικίες των Αψβούργων που πλέον έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα απ’ τα διασημότερα μουσεία της πόλης, χάρη σε μια σπουδαία συλλογή από μοντερνιστικά σχέδια και πίνακες Μονέ, Πικάσο κ.ά.

Διεύθυνση: Albertinaplatz 1, 1010, Βιέννη.
Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ.-6 μ.μ. Τετ. & Παρ. έως 9 μ.μ.

3. Το πιο ρομαντικό φιλί στο Belvedere




Άποψη του παλατιού Μπελβεντερε απ' το σιντριβάνι

Μια άλλη πρώην θερινή κατοικία, αυτή του στρατιωτικού Ευγένιου της Σαβοΐας, είναι το Μπελβεντέρε, νοτιoανατολικά του κέντρου της Βιέννης.

Τα παλάτια Άνω και Κάτω Μπελβεντέρε, με τους εντυπωσιακούς κήπους τους, αποτελούν εξαιρετικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής – ένα ακόμα Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς στη λίστα της UNESCO. Κάτι εξίσου αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι στεγάζει μία απ’ τις σημαντικότερες συλλογές Αυστριακής Τέχνης, που φτάνει μέχρι και τις μέρες μας – και η οποία έρχεται σε ζωηρή αντίθεση με την μπαρόκ αίγλη γύρω της. Πιο δημοφιλής πίνακας, φυσικά, το διάσημο “Φιλί” του Γκούσταβ Κλιμτ, αντίγραφα του οποίου όλο και κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας!

Τραμ: Schloss Belvedere.
Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-6 μ.μ. Παρ. Έως 9 μ.μ.

4. Δείτε τη Βιέννη αφ’ υψηλού!




Μία απ' τις κόκκινες καμπίνες του Γιγαντιαίου Τροχού πάνω απ' την χιονισμένη πόλη

Το Riesenrad, ή Γιγαντιαίος Τροχός αποτελεί απόσπαστο κομμάτι της Βιέννης, πρωταγωνιστώντας σε ουκ ολίγες φωτογραφίες αλλά και διεθνή φιλμ. Με επίσημη ημερομηνία γέννησης το 1897, ο τροχός ιδρύθηκε για να γιορτάσει τα 50ά γενέθλια του Φραγκίσκου Ιωσήφ, ενώ σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Λούνα Παρκ και δημόσιου πάρκου Πράτερ. Θαυμάστε το τοπίο της πόλης και του πάρκου απ’ τις χαρακτηριστικές κόκκινες καμπίνες του – ενώ οι πιο ρομαντικοί μπορούν να κλείσουν και μία για πριβέ δείπνο ή πρωινό.

Tip: Η κάρτα Vienna PASS προσφέρει δωρεάν είσοδο σε πάνω από 60 αξιοθέατα της Βιέννης, ανάμεσά τους ο Γιγαντιαίος Τροχός, το Μπελβεντέρε και το Αλμπερτίνα.
Mετρό: Praterstern.

5. Απ’ τον πύργο στις κατακόμβες του Stephansdom




Πανοραμική θέα στη Βιέννη απ' την κορυφή του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στεφάνου

Ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε να χτίζεται το 1137 και είναι από τα σημεία-σύμβολα της Βιέννης. Η πολύχρωμη οροφή του, την οποία καλύπτει ένα μωσαϊκό από χιλιάδες πλακίδια που απεικονίζουν τον αυτοκρατορικό δικέφαλο αετό, θα σας τραβήξει την προσοχή από μακριά – όπως άλλωστε και οι καμπάνες του! Πέρα απ’ τους θησαυρούς στο επιβλητικό εσωτερικό του μπορείτε ν’ ανεβείτε τα 343 σκαλιά για να θαυμάσετε την πρωτεύουσα από τον πύργο, ή να κατεβείτε στις ατμοσφαιρικές κατακόμβες του.


Tip: Αν κάνετε Χριστούγεννα στη Βιέννη περάστε οπωσδήποτε απ’ το Stephansdom για να δείτε τους υπέροχους φωτισμούς στον καθεδρικό και την πλατεία – ενώ δοκιμάστε να κλείσετε και εισιτήρια για μία απ’ τις συναυλίες που διοργανώνονται συχνά εδώ.
Mετρό: Stephansplatz.

6. Κάντε τον γύρο της Ringstrasse




Το τραμ περνάει έξω απ' το Εθνικό Θέατρο Burgtheater

Πάνω από 50 χρόνια κράτησε η κατασκευή της Ringstrasse, ή του “βιεννέζικου δαχτυλιδιού”, μιας λεωφόρου 5.3 χλμ. που περιλαμβάνει μερικά από τα ομορφότερα αρχιτεκτονήματα της Βιέννης. Μπορείτε να την γυρίσετε με τα πόδια, το ποδήλατο ή το τραμ για να σταματάτε όποτε θέλετε να φωτογραφίζετε τα αξιοθέατα της διαδρομής – ή να μπαίνετε μέσα σε κάποιο απ’ τα μουσεία.
Aνάμεσα στα κοσμήματα της πόλης που θα συναντήσετε είναι η Kρατική Όπερα της Βιέννης, με τις νεο-αναγεννησιακού ρυθμού καμάρες στην πρόσοψή της.



H Kρατική Όπερα της Βιέννης φωτισμένη το βράδυ

Το Kunsthistorisches Museum (Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης) είναι το μεγαλύτερο της χώρας κι απ’ τα σπουδαιότερα στον κόσμο. Εκεί θα βρείτε κλασικά αριστουργήματα της συλλογής των Αψβούργων – τα οποία θα κάνετε αρκετές ώρες να τα γυρίσετε.



Άποψη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απ' το σιντριβάνι

Απέναντί του θα δείτε και το εξίσου γιγαντιαίο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ άλλα αξιοσημείωτα κτίρια στη λεωφόρο είναι το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο (που, όσο να ‘ναι, φέρνει κάτι από τα Προπύλαια της Αθήνας σε στυλ!), το Εθνικό Θέατρο και το Αυστριακό Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών/Σύγχρονης Τέχνης (MAK).

7. Εξερευνήστε τη γειτονιά των μουσείων



Η MuseumQuartier δεν είναι μόνο μουσεία, όπως υπονοεί το όνομά της. Εκεί που στεγάζονταν οι πρώην αυτοκρατορικοί στάβλοι σήμερα θα βρείτε μεν μια δυναμική συλλογή από μουσεία αλλά και καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μερικούς απ’ τους πιο στιλάτους πάγκους της πόλης. Ένα απ’ τα μότο της συνοικίας είναι “η τέχνη συναντά το joie de vivre”, τη χαρά της ζωής δηλαδή σ’ ένα χαλαρό σκηνικό όπου το μπαρόκ συναντά τη Βιέννη του σήμερα. Μη χάσετε, βέβαια, must μουσεία όπως το Leopold, με μια σπουδαία συλλογή αυστριακής τέχνης, και το mumok (Moυσείο Μοντέρνας Τέχνης) με την εκκεντρική του πρόσοψη.


Tip: Επιστρέψτε στο καφέ του μουσείου Leopold το βράδυ για events και ποτό συνοδεία μουσικής από guest djs.

8. Πιείτε καφέ σαν στο σαλόνι σας




Βιεννέζικος καφές με κέικ

Ξεχάστε την ευρωπαϊκή μόδα του να έρχονται να παίρνουν το άδειο ποτήρι και να περιμένουν να φύγεις ευγενικά. Αν υπάρχει κάτι κοινό ανάμεσα στα ελληνικά και τα βιεννέζικα καφέ αυτό είναι το ότι θεωρείται φυσικό να κάτσεις με τις ώρες – να απλώσεις τον χάρτη, να διαβάσεις την εφημερίδα σου ή να παίξεις ένα επιτραπέζιο. To ποτηράκι με το νερό σας θα είναι πάντα γεμάτο, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε πώς θα πάρετε τον καφέ σας: Wiener Melange (κάτι σαν καπουτσίνο), Schwarzer (εσπρεσάκι), Einspänner (με πολλή σαντιγύ) – ή απλά δοκιμάστε κάτι με δύσκολο όνομα. Αξίζει το ρίσκο!


Για να νιώστε πραγματικά την ατμόσφαιρα της παλιάς Βιέννης περάστε απ’ το Café Central, εδώ που σύχναζαν προσωπικότητες όπως ο Τρότσκι κι ο Φρόυντ. Συνοδεύστε τον καφέ σας μ’ εκπληκτικά γλυκά – αλλά αργότερα την ημέρα μην αγνοήσετε και το αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ!
Διεύθυνση: Corner Herrengasse / Strauchgasse, 1010, Βιέννη.

9. Αγορά Nachsmarkt: απ’ το βιεννέζικο στο βιετναμέζικο




Πάγκος με λαχανικά στην αγορά Nachsmarkt

Μια αγορά με ιστορία μερικών αιώνων, η Nachsmarkt είναι τόπος συνάντησης από νωρίς το πρωί μέχρι το βραδάκι. Πολλοί πάγκοι με φρέσκα προϊόντα ανοίγουν από τις 6 π.μ., ενώ η κίνηση αυξάνεται μόλις ανοίξουν και τα γύρω καφέ κι εστιατόρια. Θα βρείτε φαγητό απ’ όλο τον κόσμο εδώ – βιεννέζικο, ινδιάνικο και βιετναμέζικο – ή μπείτε για ένα ποτήρι κρασί σ’ ένα απ’ τα καινούργια στέκια που ανοίγουν συνεχώς εδώ. Το Σάββατο θα βρείτε και παζάρι για να ξετρυπώσετε ιδιότυπα σουβενίρ.
Μετρό: Kettenbrückengasse ή Station Karlsplatz.

10. Γνωρίστε την “άλλη” όψη της Βιέννης



O Γκούσταβ Κλιμτ επαναστάτησε ενάντια στον συντηρητισμό που επικρατούσε στα τέλη του 19ου αιώνα στη Βιέννη, εμπνέοντας ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα κινήματα και μουσεία στην πρωτεύουσα, το Secession (Απόσχιση). Στην Αρτ Νουβό πρόσοψή του θα δείτε το μότο «Σε κάθε εποχή η τέχνη της, σε κάθε τέχνη η ελευθερία».
Διεύθυνση: Friedrichstraße 12, 1010, Βιέννη.



Άποψη του σπιτιού του Φριντενσράιχ Χουντερτβάσερ Hundertwasserhaus

Εξερευνείστε άλλα ιδιότυπα κτίρια όπως το Hundertwasserhaus, το σπίτι του πρωτοποριακού ζωγράφου και αρχιτέκτονα Φριντενσράιχ Χουντερτβάσερ, ενώ απέναντί του βρίσκεται και το πολύχρωμο χωριό Hundertwasser, με πρωτότυπα μαγαζάκια για ψώνια. Στόχος του καλλιτέχνη ήταν να φέρει την αρχιτεκτονική πιο κοντά στη φύση – γι’ αυτό και στην οροφή του κτιρίου που στεγάζει το χωριό θα βρείτε περίπου 30 δέντρα!

Διεύθυνση: Kegelgasse 37-39, 1030, Βιέννη.

11. Ώρα για βαλς και μουσική!




Κονσέρτο της Φιλαρμονικής της Βιέννης
© Tamas, CC BY 2.0

Πολλοί αποκαλούν τη Βιέννη “πρωτεύουσα της μουσικής”, και δεν έχουν άδικο. Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Στράους είναι μόνοι μερικοί από τους συνθέτες που έζησαν και δούλεψαν για χρόνια, αν όχι όλη τη ζωή τους εδώ. Κάντε ένα απ’ τα τουρ στα βήματα των μουσικών ή δείτε μια συναυλία της πασίγνωστης Φιλαρμονικής της Βιέννης αν έχετε την ευκαιρία – τα εισιτήρια ξεπουλιούνται γρήγορα! Kι αν δεν πετύχετε κάποιον απ’ τους μεγάλους χορούς που λαμβάνουν χώρα στην πόλη – οι περισσότεροι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο – σίγουρα θα βρείτε κάποια απ’ τις βιεννέζικες σχολές χορού για να μάθετε τα βήματα του βαλς.

Tip: Οι πρωτοχρoνιάτικες συναυλίες της Φιλαρμονικής είναι τόσο δημοφιλείς που αν ονειρεύεστε εισιτήρια θα πρέπει να μπείτε στη λοταρία έναν χρόνο πριν!

12. Bρείτε τις απαντήσεις στο μουσείο του Φρόυντ




Εσωτερικό του Μουσείου του Φρόυντ
© Francisco Antunes, CC BY 2.0

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ έζησε για 47 χρόνια και έβλεπε ασθενείς στο παλιό αρχοντικό της οδού Berggasse 19, εκεί που σήμερα στεγάζεται το μουσείο Φρόυντ. Αν και μικρό για μουσείο, θα βρείτε ενδιαφέροντα αντικείμενα και αρχεία – ενώ ακόμα καλύτερα αν το συνδυάσετε με έναν περίπατο στους δρόμους της Βιέννης με οδηγό για να γνωρίσετε και άλλα κτίρια όπου σύχναζε ή δούλευε. Η αυστριακή πρωτεύουσα μέσα απ’ τη ματιά του πατέρα της ψυχανάλυσης!



gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια