Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Οι πραγματικές τοποθεσίες του Game of Thrones στη Μάλτα – φωτογραφικό ταξίδι

      Πολλές τοποθεσίες στην όμορφη Μάλτα έχουν υπάρξει τόπος γυρισμάτων της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones. ...

      Πολλές τοποθεσίες στην όμορφη Μάλτα έχουν υπάρξει τόπος γυρισμάτων της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones.



Δείτε ποιες είναι αυτές και πάρτε έμπνευση και ιδέες για το ταξίδι σας στη Μάλτα το 2019!

7 τοποθεσίες που γυρίστηκε το Game of Thrones στη Μάλτα

1. Το «Γαλάζιο Παράθυρο» (Azure Window) – Γάμος της Daenerys και του Drogo


Το Γαλάζιο Παράθυρο, Μάλτα
Πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της Μάλτας, το Γαλάζιο Παράθυρο ήταν μέχρι πρόσφατα μια αξιοθαύμαστη φυσική αψίδα ύψους 28 μέτρων στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του μαλτέζικου νησιωτικού συμπλέγματος, το Γκόζο (Gozo). Το μέρος «πρωταγωνίστησε» στη σκηνή του γάμου της Daenerys και του Drogo, καθώς και στις ταινίες Clash of the Titans και Count of Monte Cristo.

Ένα σκάφος διασχίζει τα βαθιά μπλε νερά της Μάλτας
Δυστυχώς, όμως, το σπουδαίο αυτό φυσικό μνημείο κατέρρευσε το 2017, έπειτα από μια δυνατή καταιγίδα. Αν και η καταστροφή του απογοήτευσε τουρίστες και ντόπιους, παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στην παγκόσμια κοινότητα των scuba divers. Πλάνα υπάρχουν επίσης για τη δημιουργία ενός μοντέρνου μουσείου, που θα παίρνει το σχήμα της αψίδας.

2. Η Πύλη της Μντίνα – η Πύλη του King’s Landing


Η Πύλη της Μντίνα στη Μάλτα
© Mario Galea / Viewingmalta.com
Η Μντίνα, γνωστή και ως η «σιωπηλή πόλη», είναι μια πανέμορφη, γραφική και γεμάτη ιστορία πέτρινη καστρούπολη της Μάλτας και η αρχαία πρωτεύουσά της. Το λιοντάρι που δεσπόζει πάνω από την πύλη της πόλης είναι το σήμα κατατεθέν της. Στην 1η σεζόν του GoT, η πύλη «πρωταγωνιστεί» στη σκηνή όπου η Catelyn και ο Ser Rodrik Cassel εισέρχονται στο King’s Landing. Αν ο δρόμος σας οδηγήσει στη Μτίνα, θα ενθουσιαστείτε με τη θαυμάσια μπαρόκ αρχιτεκτονική της, που συνδυάζεται αρμονικά με χαρακτηριστικά αραβικά στοιχεία. Αξίζει μια επίσκεψη!

3. Το Φρούριο Ricasoli – η Πύλη Red Keep Gate του King’s Landing


Φρούριο Ricasoli στη Μάλτα
Το Φρούριο Ricasoli θα το βρείτε στην Καλκάρα της Μάλτας, στη βόρεια ακτή του κόλπου Rinella. Χτισμένο από τους Ιωαννίτες Ιππότες, αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Έχει κάνει την εμφάνισή του στο Game of Thrones ουκ ολίγες φορές ως Red Keep Gate του King’s Landing, αλλά και στη μεγάλη οθόνη (στις ταινίες Agora, Troy, Gladiator, Helen of Troy and Julius Caesar!)

4. Το Παλάτι Verdala – σπίτι Illyrio Mopatis


Το Παλάτι Verdala
Το όμορφο παλάτι αποτελεί από το 1987 την επίσημη θερινή κατοικία του πρωθυπουργού της Μάλτας. Το κομψό παλάτι περιτριγυρίζεται από τους καταπράσινους κήπους Buskett Gardens, τους οποίους οι Ιππότες της Μάλτας χρησιμοποιούσαν για κυνήγι. Το παλάτι δεν είναι ανοιχτό σε επισκέπτες αλλά μπορείτε να περπατήσετε στους κήπους.

5. Το Παλάτι του Σαν Αντόν – The Red Keep


Το Παλάτι Verdala στη Μάλτα
© Deborah Desmond-Hurst / Flickr (Creative Commons CC BY 2.0)
Το Παλάτι του Σαν Αντόν του 16ου αιώνα στο Attard, είναι σήμερα η επίσημη κατοικία του προέδρου της Μάλτας και περιτριγυρίζεται από ιδιωτικούς και δημόσιους κατάφυτους κήπους. Έχει αποτελέσει πολλές φορές τόπο γυρισμάτων για την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά.

Το κρατίδιο της Μάλτας προσφέρει συναρπαστικές εξερευνήσεις στο σταυροδρόμι των πολιτισμών. 

6. Το Φρούριο του Saint Angelo – The Red Keep Dungeon


Φρούριο του Saint Angelo στο Birgu της Μάλτας
© Mario Galea / Viewingmalta.com
Το Φρούριο του Αγίου Αγγέλου στη Vittoriosa (Birgu) της Μάλτας βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Μεγάλου Λιμανιού (Grand Harbour). Οι υπόγειες σήραγγες και στοές του έχουν υπάρξει πολλές φορές «πλατό» για το GoT.

7. Το Φρούριο Manoel – Great Sept of Baelor


Το Φρούριο Manoel στη Μάλτα
© Mike Watson / Viewingmalta.com
Το ιστορικό μνημείο δεσπόζει μεγαλοπρεπέστατο στο νησί Manoel, στο Marsamxett Harbour βορειοδυτικά της Βαλέτα (Valletta), που είναι και η πρωτεύουσα της Μάλτας. Εδώ έλαβε μέρος η σοκαριστική σκηνή της εκτέλεσης του Ned Stark από τον King Joffrey!





Πριν σχεδιάστε το ταξίδι σας, δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να πάρετε μια πρόγευση από την όμορφη Μάλτα!





gr.skyscanner.com



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια