Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Αναχώρηση για Βερολίνο: Αξιοθέατα και προτάσεις για το ταξίδι σας

Ή που θα τον λατρέψεις, ή που θα… ξετρελαθείς μ’ αυτόν τον προορισμό! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Βερολίνο θεωρείτα...

Ή που θα τον λατρέψεις, ή που θα… ξετρελαθείς μ’ αυτόν τον προορισμό!


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Βερολίνο θεωρείται ως ένας must προορισμός εντός Ευρώπης. Η underground κουλτούρα που χαρακτηρίζει τη γερμανική πρωτεύουσα συνδυάζεται αρμονικά με σύγχρονα μουσεία, πρωτοποριακές γκαλερί και τολμηρά φεστιβάλ. Το Βερολίνο εξελίσσεται διαρκώς και μία φορά δεν είναι αρκετή για να «γευτείς» τη μοναδικότητά του!

Κατεβάστε το APP της Skyscanner
Ταξιωτικά Νέα Skyscanner


Το καλοκαίρι θα απολαύσεις απίθανα κοκτέιλ σε «ψαγμένα» roof bar, το χειμώνα θα δοκιμάσεις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στην πανέμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά του και όλο το χρόνο θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς ιστορικά αξιοθέατα, σπουδαία μουσεία, καταπράσινα πάρκα και μοναδικά φεστιβάλ. Το Βερολίνο είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα… όλο το χρόνο! (Εντάξει, το χειμώνα ίσως κάνει λίγο παραπάνω κρύο, αλλά κι αυτό έχει την ομορφιά του!)

1. Το Τείχος του Βερολίνου


Τείχος του Βερολίνου

Στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας, στην ιστορική Bernauer Strasse, θα συναντήσετε ό,τι έχει απομείνει από το άλλοτε «τείχος της ντροπής», που χώριζε την Ανατολική από τη Δυτική Γερμανία.

Το Berlin Wall Memorial εκτείνεται σε μήκος 1,4 χιλιομέτρων. Λειτουργεί ως μνημείο με το κέντρο επισκεπτών να είναι προσβάσιμο στο κοινό καθημερινά Τρίτη-Κυριακή (Δευτέρες κλειστό) από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Δύο ακόμη τμήματα του Τείχους του Βερολίνου παραμένουν ως σήμερα. Το ένα είναι μέρος από το «πρώτο τείχος» και βρίσκεται ανάμεσα στο σημείο ελέγχου Τσάρλι (Checkpoint Charlie) και την πλατεία Potsdamer.

Το άλλο είναι σήμερα γνωστό ως East Side Gallery και είναι το μεγαλύτερο τμήμα του Τείχους που παραμένει «ζωντανό» και λειτουργεί ως η μεγαλύτερη open air gallery στον κόσμο. Το 1990 περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες από 20 χώρες άφησαν το δικό τους «αποτύπωμα» στο τείχος. Ίσως ένα από τα πιο γνωστά ζωγραφικά έργα του Τείχους είναι το «Fratenal Kiss», που αναπαριστά το «αδερφικό φιλί του σοσιαλισμού» ανάμεσα στους Μπρέζνιεφ (πρώην γενικό γραμματέα της Σοβιετικής Σοβιετικής Ένωσης) και Χόνεκερ (προέδρου της Ανατολικής Γερμανίας).

Berlin Wall

Ίχνη του Τείχους, απομεινάρια αυτού και ιστορικά μνημεία που σχετίζονται με αυτήν την περίοδο της ιστορίας της Γερμανίας (όπως η East Side Gallery, το Berlin Wall Memorial, το Berlin- Hohenschönhausen Memorial -μια πρώην φυλακή της Στάζι- και το Mauerpark) βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του Βερολίνου. Η διαδρομή Berlin Wall είναι «χαραγμένη» σε κάποιους δρόμους της πόλης, καλύπτοντας απόσταση 5,7 χιλιομέτρων, με μια διπλή λιθόστρωτη σειρά.


Tip: Ένας ακόμη τρόπος για να γνωρίσετε την ιστορία του Τείχους είναι με ποδήλατο… αρκεί να έχετε πολύ καλή αντοχή. Η διαδρομή Berlin Wall Cycle Route καλύπτει συνολική απόσταση 160 χιλιομέτρων κατά μήκος των πρώην συνόρων της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ).

2. Ράιχσταγκ


Ράιχσταγκ

Το Ράιχσταγκ (Reichstag) είναι ένας σιωπηλός μάρτυρας της ταραγμένης ιστορίας του Βερολίνου και είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της πόλης. Αποτελεί σύμβολο της δημοκρατίας για τη γερμανική πρωτεύουσα και στεγάζει το γερμανικό κοινοβούλιο. Το επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο, για να απολαύσουν την υπέροχη πανοραμική θέα, να θαυμάσουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και να δουν από κοντά πού λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις της χώρας!

Ράιχσταγκ

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να απολαύσετε το γεύμα σας στο εστιατόριο Käfer Dachgarten Restaurant που βρίσκεται στην ταράτσα του κτιρίου. Bonus η πανοραμική θέα στην πόλη!

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τα μεσάνυχτα (τελευταία είσοδος στις 22:00).
Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας μέσω διαδικτύου για να γλιτώσετε την αναμονή στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Tip: Ίσως θα ήταν καλύτερο να το αποφύγετε τα σαββατοκύριακα. Προτιμήστε να το επισκεφθείτε μεσοβδόμαδα, για να γλιτώσετε την πολυκοσμία. Κι αν θέλετε να βγάλετε ωραίες φωτογραφίες με φόντο το κτίριο του Reichstag, κάντε μια βόλτα με ένα πλοιάριο!

3. Μνημείο του Ολοκαυτώματος



Το Μνημείο των Δολοφονηθέντων Εβραίων της Ευρώπης βρίσκεται στην «καρδιά» του Βερολίνου, κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Εγκαινιάστηκε το 2005 και λειτουργεί ως ένας τόπος περισυλλογής και χώρος μνήμης. Δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Peter Eisenman, καλύπτει μια έκταση 19.000 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από 2711 τσιμεντένιες πλάκες διαφορετικού ύψους.
Το κέντρο επισκεπτών βρίσκεται σε υπόγειο χώρο 800 τετραγωνικών μέτρων, όπου κανείς μπορεί να βρει πληροφορίες για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, να διαβάσει βιογραφίες, να δει ιστορικές φωτογραφίες και φιλμ από τους τόπους δίωξης και εξόντωσής τους.
Ώρες λειτουργίας: Απρίλιος-Σεπτέμβριος (Τρίτη-Κυριακή) 10:00-20:00 και Οκτώβριος Μάρτιος (Τρίτη-Κυριακή) 10:00-19:00. Τελευταία είσοδος 45 λεπτά πριν το κλείσιμο.

4. Πύλη Βρανδεμβούργου


Πύλη Βρανδεμβούργου

Το σύμβολο επανένωσης της Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι ίσως η νούμερο ένα «στάση» κάθε επισκέπτη του Βερολίνου. Εκτός από το συμβολικό βάρος που φέρει αυτό το μνημείο, η Πύλη του Βρανδεμβούργου αποτελεί κι ένα από τα παλαιότερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στη Γερμανία.

Κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1788 και 1791 σε σχέδιο του Carl Gotthard Langhans, ο οποίος άντλησε έμπνευση από τη μνημειακή πύλη στην είσοδο της Ακρόπολης στην Αθήνα. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου έχει ύψος 26 μέτρων και μήκος 65,5 μέτρων. «Βλέπει» προς την πλατεία Pariser, μία από τις ομορφότερες πλατείες του Βερολίνου. Η ανασυγκρότηση της περιοχής μετά τις καταστροφές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε μόλις τη δεκαετία του 1990, μετά τη γερμανική επανένωση. Σήμερα, πολλές πρεσβείες στεγάζονται σε κτίρια της περιοχής, ενώ εδώ βρίσκεται και το εντυπωσιακό πεντάστερο ξενοδοχείο Hotel Adlon.


Μέχρι το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τα κτίρια γύρω από αυτή την ιστορική πλατεία ήταν σε ερείπια. Η ανασυγκρότηση σε αυτή την προνομιακή τοποθεσία ξεκίνησε μόλις τη δεκαετία του 1990 μετά τη γερμανική επανένωση και τα κτήρια περιλαμβάνουν τώρα κομψά αρχοντικά, πρεσβείες και το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Adlon πέντε αστέρων.

Tip: Στη νότια πτέρυγα της πύλης λειτουργεί ένα παράρτημα τουριστικών πληροφοριών, όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο Βερολίνο και να κλείσετε εισιτήρια για διάφορα events.

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο Βερολίνο για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, γιορτάστε την αλλαγή του χρόνου μαζί με χιλιάδες Βερολινέζους, ζωντανή μουσική και πυροτεχνήματα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου!

5. Πύργος Τηλεόρασης Βερολίνου


Πύργος Τηλεόρασης Βερολίνου

Ακόμη ένα σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας: ο Πύργος Τηλεόρασης του Βερολίνου! Κατασκευάστηκε το 1969 και είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της πόλης, λόγω της πλατφόρμας παρατήρησης που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα σ’ ολόκληρο το Βερολίνο από ύψος 200 μέτρων!

Ο Πύργος της Τηλεόρασης υψώνεται στα 368 μέτρα και είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Γερμανίας. Βρίσκεται στην περίφημη πλατεία Alexanderplatz. Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας ή ένα γεύμα στο Panorama Bar και το περιστρεφόμενο Sphere Restaurant έχοντας την πόλη στο «πιάτο»!


Tip: Η ουρά αναμονής για το ασανσέρ που θα σας ανεβάσει σε 40 δευτερόλεπτα στα 200 μέτρα είναι μεγάλη. Μπορείτε να γλιτώσετε λίγο χρόνο αναμονής αν φροντίσετε να είστε εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ώρες λειτουργίας: Μάρτιος-Οκτώβριος (καθημερινά) από τις 9 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, Νοέμβριος-Φεβρουάριος από τις 10 το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Τελευταία είσοδος για το εστιατόριο 23:00 (φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση εκ των προτέρων).


6. Καθεδρικός ναός Βερολίνου


Καθεδρικός ναός Βερολίνου

Ο περίφημος Berliner Dome, ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου, είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της γερμανικής πρωτεύουσας. Ο εντυπωσιακός ναός δεσπόζει στο αστικό τοπίο του Βερολίνου, ενώ ο περίτεχνος εσωτερικός του διάκοσμος αξίζει σίγουρα μια σύντομη επίσκεψη. Οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν το 1894 και ολοκληρώθηκαν 11 χρόνια μετά, το 1905. Ο ναός υπέστη πολλές ζημιές κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ανακατασκευή του ξεκίνησε το 1975 και ολοκληρώθηκε το 1993, μόλις 4 χρόνια μετά την πτώση του τείχους. Στην κρύπτη του ναού (Hohenzollern Crypt) φυλάσσονται σχεδόν 100 σαρκοφάγοι και ταφικά μνημεία από περασμένους αιώνες.

Ένας ακόμη τρόπος για να θαυμάσετε το μεγαλοπρεπή αυτό ναό είναι… εξωτερικά! Οπλιστείτε με αντοχή και ανεβείτε τα 270 σκαλοπάτια εξωτερικά του εντυπωσιακού τρούλου του και απολαύστε την πανοραμική θέα στην πόλη!

Ώρες επίσκεψης για το κοινό: Δευτέρα-Σάββατο (09:00-20:00), Κυριακή (12:00-20:00). Τελευταία είσοδος 1 ώρα πριν το κλείσιμο.
Εισιτήριο εισόδου: 7€ (ενήλικες), 5€ (παιδιά, φοιτητές).

7. Ένα νησί… πέντε μουσεία!


Νησί των μουσείων, Βερολίνο

Ένα νησί, στην «καρδιά» του Βερολίνου, φιλοξενεί 5 σπουδαία μουσεία παγκόσμιου βεληνεκούς! Στο Museuminsel βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο βωμός της Περγάμου (Pergamonmuseum) και η θρυλική προτομή της Νεφερτίτης (Neues Museum).

Το «νησί-μουσείο» ήταν ήδη γνωστό ως τέτοιο από τα τέλη του 1870. Η «συλλογή» των πέντε μουσείων ολοκληρώθηκε το 1930 και το 1999 συμπεριλήφθηκε στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το πρώτο μουσείο που δημιουργήθηκε εδώ ήταν το Altes Museum. Άνοιξε το 1830 με σκοπό να προσφέρει πρόσβαση σε συλλογές τέχνης και ιστορικά αντικείμενα και έργα τέχνης στο ευρύ κοινό. Τα υπόλοιπα τέσσερα μουσεία που βρίσκονται σε αυτό είναι τα παρακάτω: Pergamonmuseum, Bode-Museum, Neues Museum και Alte Nationalgalerie.

Η είσοδος για επισκέπτες κάτω των 18 ετών είναι δωρεάν (γενική είσοδος 18€). Το νησί των μουσείων είναι εύκολα προσβάσιμο με τα περισσότερα μέσα μεταφοράς του Βερολίνου. Η κάρτα Berlin Welcome Card Museum Island σας δίνει τη δυνατότητα να τα εξερευνήσετε όλα μέσα σε 3 συνεχόμενες μέρες. Η κάρτα Museum Pass Berlin σας δίνει πρόσβαση σε 30 ακόμη μουσεία του Βερολίνου.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή (10:00-18:00). Τις Πέμπτες τα μουσεία κλείνουν στις 20:00. Τις Δευτέρες είναι κλειστά.

8. Το μουσείο… κάτω από τον κόσμο!



Η ζωή συνεχίζεται… κάτω από τους δρόμους του Βερολίνου! Μια επίσκεψη στο μουσείο Unterwelten-Museum θα σας αποκαλύψει τη μυστική ιστορία της πόλης, κάτω από τους πολύβουους δρόμους της γερμανικής μητρόπολης! Κατεβείτε σε εγκαταλελειμμένους σταθμούς μετρό, υπόγεια τούνελ, σήραγγες διαφυγής από το άλλοτε Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο και ζήστε μια ξεχωριστή εμπειρία, έξω από τα συνηθισμένα!

Tip: Πρέπει να έχετε κάνει κράτηση από πριν αν θέλετε να συμμετέχετε σε κάποια ξενάγηση (διάρκεια 90 λεπτά).

9. Βερολινέζικα μεγαλεία άλλων εποχών


Παλάτι Charlottenburg

Τα άλλοτε θερινά, βασιλικά ανάκτορα, στις αίθουσες του οποίου περιφερόταν στα τέλη του 17ου αιώνα η Σοφία Σαρλότ (σύζυγος του Φρειδερίκου Γ΄ και πρώτη βασίλισσα της Πρωσίας) με τον Γκότφριντ Βίλχελμ Λάιμπνιτς (λόγιος και φιλόσοφος), είναι σήμερα το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό παλάτι της γερμανικής πρωτεύουσας. Το Σαρλότενμπουργκ (Charlottenburg) βρίσκεται στο δυτικό Βερολίνο. Καταστράφηκε ολοσχερώς κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όμως ανακατασκευάστηκε πλήρως.


Ώρες λειτουργίας: Νοέμβριος-Μάρτιος από Τρίτη ως Κυριακή (10:00-17:00) και Απρίλιος –Οκτώβριος (10:00-18:00)

10. Πράσινες οάσεις της γερμανικής πρωτεύουσας


Πάρκο στο Βερολίνο

Ακόμη κι αν τελικά το Βερολίνο δε σας εντυπωσιάσει, αυτό που σίγουρα θα σας λείψει με το που θα αναχωρήσετε από αυτό είναι τα καταπράσινα πάρκα του. Το Tiergarten βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι αναμφισβήτητα το «πράσινο διαμάντι» αυτής. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο του Βερολίνου και πρέπει οπωσδήποτε να αφιερώσετε μερικές ώρες από το χρόνο σας, για να απολαύσετε μια βαρκάδα στη λίμνη, έναν αναζωογονητικό περίπατο στα λαβυρινθώδη δρομάκια του και τα εντυπωσιακά είδη χλωρίδας που διαθέτει.

Για μια δόση από… κήπους άλλων περιοχών της γης, επισκεφθείτε το πάρκο Gardens of the World στο Marzahn-Hellersdorf, όπου θα δείτε θεματικούς κήπους από διάφορες περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας.

11. Νυχτερινές εξορμήσεις στη γερμανική πρωτεύουσα


Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι μια πόλη που «ζει» όλο το 24ωρο. Στην περίφημη Hackescher Markt στη γειτονιά Mitte του Βερολίνου θα βρείτε πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των Βερολινέζων. Για δροσιστικά κοκτέιλ με θέα στο δημόσιο πάρκο Tiergarten και το City West επιλέξτε το Monkey Bar στο Hotel Bikini Berlin. Τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού δροσιστείτε με μια μπύρα στο κανάλι Landwehr Canal στο Tiergarten. Και για εκείνους που αναζητούν ξέφρενες, χορευτικές νύχτες μια στάση στα θρυλικά κλαμπ SO36, Prince Charles και Ritter Butzke ίσως είναι αυτό που ψάχνουν!

12. Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου


Χριστούγεννα στο Βερολίνο

Από τα τέλη του Νοέμβρη το Βερολίνο… μυρίζει Χριστούγεννα! Η περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου (Berliner Weinachtszeit) βρίσκεται κοντά στην πλατεία Alexanderplatz και είναι ένα από τα must για όσους επισκέπτονται τη γερμανική πρωτεύουσα αυτήν την εποχή. Δοκιμάστε παραδοσιακές γερμανικές λιχουδιές, πιείτε ζεστό κρασί με μυρωδικά και ανακαλύψτε ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους σας.


gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια