Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Πάμε Εδιμβούργο: τι αξίζει να δείτε και να κάνετε!

Fàilte gu Dùn Èideann! Έτσι είναι το "καλώς ήρθατε στο Εδιμβούργο " στη σκωτσέζικη γαελική γλώσσα ή αλλιώς γκάλικ ! ...

Fàilte gu Dùn Èideann! Έτσι είναι το "καλώς ήρθατε στο Εδιμβούργο" στη σκωτσέζικη γαελική γλώσσα ή αλλιώς γκάλικ!


Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου είναι οι ταμπέλες με το καλωσόρισμα Fàilte gu Alba ("καλώς ορίσατε στη Σκωτία") και ναι από τη πρώτη στιγμή θα έχετε την αίσθηση μιας πόλης ατμοσφαιρικής και φιλόξενης! Ακολουθούν 16 προτάσεις για το τι θα μπορούσατε να κάνετε και να δείτε όταν βρεθείτε στην "Αθήνα του Βορρά".


Προτού όμως αρχίσετε να κρατάτε σημειώσεις, δείτε το παρακάτω βίντεο της Skyscanner για το Εδιμβούργο!




Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!



1. Εξερευνήστε κάθε γωνιά της Old Town!



Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου και κάντε ένα ταξίδι στον χρόνο!
Δείτε το όμορφο βίντεο παραπάνω για να πάρετε μια μικρή μόνο γεύση από την ατμόσφαιρα και τα σημεία ενδιαφέροντος στην Old Town!


Ταξίδι στο Εδιμβούργο
© Stamatina Megremi

Εδώ σας περιμένουν λιθόστρωτοι δρόμοι, σκάλες, χαρακτηριστικά της πόλης στενά περάσματα (closes), ανατριχιαστικές ιστορίες με φόνους και φαντάσματα, υπέροχες εκκλησίες (kirks), οι πρώτοι «ουρανοξύστες»-πολυώροφα κτίρια του 16ου και του 17ου αιώνα με περισσότερους από 10 ορόφους, μουσεία, αγάλματα μεγάλων προσωπικοτήτων -από τον Adam Smith έως τον Μέγα Αλέξανδρο-, πανέμορφα αρχιτεκτονήματα, ατμοσφαιρικά εστιατόρια και pubs, όμορφα καταστήματα με κάθε λογής κασμιρένια και μάλλινα αγαθά, μαγαζάκια για να ξαποστάσετε και να πάρετε στο χέρι baked potato ή pulled pork μέσα σε ψωμάκι με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι για τον δρόμο, το café The Elephant House όπου η JK Rowling συνήθιζε να κάθεται και να γράφει τις περιπέτειες του Harry Potter έχοντας από το παράθυρο θέα στο εμβληματικό κάστρο της «Αθήνας του Βορρά» και άλλα πολλά που θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε φορώντας άνετα παπούτσια!


Ταξίδι στο Εδιμβούργο
© Stamatina Megremi

Βάλτε στο καλάθι σας τα διαμαντάκια της Παλιάς Πόλης: τον κεντρικό πεζόδρομο Royal Mile και τα όμορφα μαγαζάκια κατά μήκος του, το δρομάκι Ramsay Lane δίπλα στο Κάστρο με τα πανέμορφα και πανάκριβα σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου (St Giles’ Cathedral) με τον πολύ όμορφο διάκοσμο στο εσωτερικό του, την οικία-μουσείο του θρησκευτικού μεταρρυθμιστή Τζον Νοξ (John Knox House) από το 1490, το Σοκάκι της Μαίρη Κινγκ (The Real Mary King’s Close) και τις ιστορίες που το συνοδεύουν, τα υπόλοιπα closes όπως το White Horse Close, το Advocate’s Close και το Dunbar’s close, τον Ναό Κανονγκέιτ, το όμορφο κοιμητήριο Γκρεϊφράιαρς αλλά και το αγαλματάκι του πιστού σκύλου Greyfriars Bobby με τη συγκινητική ιστορία που το συνοδεύει, το Τρον Κερκ (Tron Kerk), την όμορφη και πολύχρωμη οδό Victoria St, την ιστορική περιοχή του Grassmarket, την οδό Cockburn St. με τα γουστόζικα μαγαζάκια και εστιατόρια που οδηγεί στον σιδηροδρομικό σταθμό Waverley Station.
Σταματάμε εδώ πριν η λίστα γίνει μακρά και βαρεθείτε! Σας αφήνουμε να τα ανακαλύψετε όλα περπατώντας στον δρόμο Royal Mile καθώς και στους δρόμους γύρω του!


Αξιοθέατα στο Εδιμβούργο
© Stamatina Megremi


Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!



2. Ραντεβού με την ιστορία των Σκώτων στο εμβληματικό Κάστρο!



Εδιμβούργο φωτογραφίες
Κλείστε ραντεβού με την ιστορία των Σκώτων στο κάστρο-σήμα κατατεθέν του Εδιμβούργου!
Το Κάστρο, ένα από τα πιο iconic φρούρια της Σκωτίας, δεσπόζει στον ορίζοντα της πόλης σκαρφαλωμένο για αιώνες πάνω στον επιβλητικό βράχο σε περίοπτη θέση και διαθέτει μακρά ιστορία. Το παλαιότερο κομμάτι του, το παρεκκλήσι St Margaret’s Chapel, χρονολογείται στον 12ο αιώνα. Το κομμάτι The Great Hall κτίστηκε από τον James IV γύρω στο 1510, ενώ το Half Moon Battery από τον Regent Morton στα τέλη του 16ου αιώνα. Τέλος το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο (Scottish National War Memorial) που αποτελεί μέρος του Κάστρου, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από το Κάστρο θα έχετε πανοραμική θέα της πόλης! Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε τα Βασιλικά κοσμήματα της Σκωτίας γνωστά ως The Honours of Scotland ή Scottish Regalia καθώς και την Πέτρα της ενθρόνισης.


Το Κάστρο είναι επισκέψιμο από τις 9.30 π.μ. έως τις 6.00 μ.μ. για Απρίλιο-Σεπτέμβριο και έως τις 5.00 μ.μ. για Οκτώβριο-Μάρτιο. Ανοίξτε τα αυτιά σας ακριβώς στη 01.00μ.μ.(κάθε μέρα εκτός Κυριακής) για να ακούσετε να ηχεί από το Κάστρο το One o’clock Gun. Πρόκειται για μια παράδοση που χρονολογείται στο 1861 οπότε τα πλοία στο Firth of Forth ρύθμιζαν αναλόγως τα ρολόγια τους για πλεύσουν στους ωκεανούς!

Tip: ένα από τα ωραιότερα θεάματα που μπορείτε να δείτε στο Εδιμβούργο είναι το Royal Edinburgh Military Tattoo που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στον εξωτερικό χώρο του Κάστρου. Δείτε το παραπάνω βίντεο για να πάρετε μια ιδέα. Μην το χάσετε αν βρεθείτε στο Εδιμβούργο τον Αύγουστο! Προσοχή κλείστε εισιτήρια από νωρίς καθώς το show είναι από τα πιο δημοφιλή και οι επισκέπτες καταφθάνουν από όλο τον κόσμο για να το παρακολουθήσουν!






Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 


3. Ανακαλύψτε την New Town!



φωτογραφίες Εδιμβούργο Σκωτία
© Stamatina Megremi

Εξερευνήστε τη Νέα Πόλη (κτισμένη σταδιακά από το 1767 ως το 1850) και αγαπήστε την κυρίως για τα νεοκλασικά και τα κτίρια γεωργιανής αρχιτεκτονικής! Περπατήστε γύρω από την πλατεία Charlotte Square και δείτε το Bute House, την επίσημη κατοικία του First Minister της Σκωτίας.


Στη New Town θα βρείτε μερικούς από τους εμπορικότερους δρόμους του Εδιμβούργου: την Princes Street (και όχι Princess), την Rose Street, την George Street, και την Multrees Walk με τα ακριβά μαγαζιά κοντά στην όμορφη πλατεία St. Andrew Square. Στην κρυμμένη Thistle Street, μεταξύ Hanover και Frederick’s St., θα βρείτε όμορφες μπουτίκ και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του Εδιμβούργου.

Περπατήστε την Queen Street με τους όμορφους κήπους κι ύστερα κατευθυνθείτε στην Broughton St. Όπου θα χαζέψτε στo γουστόζικo ανθοπωλείο Narcissus που κάθε πρωί κοσμεί τον δρόμο με τα λουλούδια του, στις σοκολατερί, στα café και μπαράκια. Και μιας που θα βρίσκεστε εκεί μπείτε στο Crombies of Edinburgh για τα αυθεντικά σκωτσέζικα προϊόντα που θα βρείτε -από τυριά, φρέσκα κρέατα και pies ως χειροποίητες σάλτσες, μαρμελάδες και chutney!


Εδιμβούργο Σκωτία
© Stamatina Megremi

Στους δρόμους της New Town θα βρείτε και μερικά από τα καλύτερα antique shops του Εδιμβούργου. Είναι πολύ όμορφα όταν περπατάει κανείς στην Dundas St. και χαζεύει τα όμορφα μαγαζάκια βρισκόμενα σχεδόν στη σειρά να έχουν απλωμένα στα σκαλιά τους κάθε πρωί τις αντίκες τους!

Tip: στην New Town αξίζει να βρείτε το Circus Lane! Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα παρακάτω για τις κρυφές γωνιές του Εδιμβούργου!


Εδιμβούργο Σκωτία
© Stamatina Megremi


Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 


4. Ανακαλύψτε τις κρυφές γωνιές του Εδιμβούργου!



Φωτογραφίες Σκωτία
© Stamatina Megremi

Ανακαλύψτε τις λίγο πιο ήσυχες γωνιές του Εδιμβούργου!

Το Circus Lane, «στριμωγμένο» ανάμεσα στην ιστορική New Town και στην περιοχή του Stockbridge, είναι ένα κρυμμένο διαμαντάκι για τον επισκέπτη του Εδιμβούργου. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό μικρό mews lane, δηλαδή στενάκι όπου παλαιότερα υπήρχαν οι στάβλοι των αρχοντόσπιτων οι οποίοι σήμερα έχουν μετατραπεί σε πολύ ακριβά σπίτια.

Η αίσθηση που θα έχετε είναι ότι το δρομάκι έχει ξεπηδήσει μέσα από τις σελίδες παραμυθιού! Κατά μήκος του υπάρχουν όμορφες χρωματιστές πόρτες και παγκάκια, λουλούδια και όμορφα σχηματισμένοι θάμνοι. Είναι πολύ εύκολο να το βρείτε! Απέχει μόλις περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο. Κατηφορίζοντας την Howe St. λίγο πριν πέσετε πάνω στον υπέροχο ναό St Vincent’s θα στρίψετε αριστερά μέσα στο Circus Lane. Αξίζει για το κάτι διαφορετικό!


Σκωτία φωτογραφίες
© Stamatina Megremi


Εδιμβούργο αξιοθέτα
© Stamatina Megremi

Επόμενη στάση Dunbar’s Close Garden! Το μυστικό καλά κρατεί από τον 17ο αιώνα! Οι μυστικοί κήποι θα σας ενθουσιάσουν! Οι κήποι χρωστούν την ύπαρξή τους στον Sir Patrick Geddes (1854-1932), έναν σκωτσέζο βιολόγο που είχε ως όραμα την δημιουργία ενός δικτύου μικρών οάσεων πρασίνου διάσπαρτων σε όλη την πόλη.

Συνήθως τα πλήθη των τουριστών δεν ξεστρατίζουν από το Royal Mile! Κι όμως σε απόσταση αναπνοής από το Κάστρο θα βρείτε το Ramsay Lane όπου τα σπίτια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξίζουν μια περιουσία και έχουν την καλύτερη θέα όλης της πόλης βλέποντας από την μια πλευρά τους όλη την New Town! Κάντε μια στάση εδώ ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας το περίφημο The Mound.


Εδιμβούργο Σκωτία
© Stamatina Megremi



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!


5. Δείτε το Εδιμβούργο από ψηλά!



Φωτογραφίες Σκωτία
Ανεβείτε ψηλά για την όμορφη θέα! Το skyline του Εδιμβούργου είναι πολύ ξεχωριστό και θα σας ανταμείψει για την όποια κούραση στο ανέβασμα. Από το Calton Hill και το Arthur’s Seat θα αντικρίσετε πολύ όμορφη θέα. Πάμε να τα δούμε ένα ένα!

Ανεβείτε τα σκαλιά που οδηγούν στον λόφο Κάρλτον που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Από εκεί πάνω θα έχετε πανοραμική θέα προς το μεσαιωνικό κάστρο, την παλιά πόλη, τη θάλασσα αλλά και το πάρκο Holyrood. Επίσης εδώ θα καταλάβετε γιατί το Εδιμβούργο αποκαλείται «η Αθήνα του Βορρά»! Θα βρείτε σκαρφαλωμένα πάνω στον λόφο πολλά εμβληματικά μνημεία του Εδιμβούργου: το Εθνικό Μνημείο της Σκωτίας (National Monument), το Nelson Monument, το Dugald Stewart Monument, το παλιό Royal High School, το Robert Burns Monument αφιερωμένο στον πολυαγαπημένο ποιητή των Σκώτων, το Political Martyrs’ Monument και το City Observatory.


Εντύπωση θα σας προκαλέσει το National Monument γνωστό για πολλά χρόνια ως «Scotland’s Disgrace» («η Ντροπή της Σκωτίας»). Πρόκειται για μια αποτυχημένη προσπάθεια απομίμησης του Παρθενώνα! Το μνημείο προοριζόταν να αφιερωθεί στη μνήμη των πεσόντων των Ναπολεόντειων Πολέμων. Η κατασκευή του άρχισε το 1826 αλλά σταμάτησε το 1829 λόγω έλλειψης χρημάτων!

Tip: Κάθε χρόνο στον Carlton Hill την τελευταία νύχτα του Απριλίου πριν χαράξει η Πρωτομαγιά, οι επισκέπτες του Εδιμβούργου έχουν την ευκαιρία να δούν ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα, την Beltane Fire που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού! Το φεστιβάλ Beltane Fire Festival είναι εμπνευσμένο από αρχαία κέλτικα έθιμα. Μια τεράστια φωτιά (Bonfire) μέσα στη νύχτα, πυρσοί αναμμένοι, παγανιστικά σύμβολα, πλάσματα βγαλμένα μέσα από τον Λαβύρινθο του Πάνα, body painting, μεταμφιέσεις, έξαλλος χορός, η May Queen και οι κοκκινόχρωμοι ακόλουθοί της σας περιμένουν!


Φορέστε τα αθλητικά σας και ετοιμαστείτε να ανεβείτε στο «Κάθισμα του Αρθούρου», έναν λόφο 251 μέτρων όπου οι κάτοικοι του Εδιμβούργου κάνουν τον περίπατό τους τα Σαββατοκύριακα! Από το Arthur’s Seat που βρίσκεται εντός του Πάρκου Χόλυρουντ θα έχετε πανοραμική θέα! Στο Holyrood Park θα βρείτε επίσης τον βράχο Salisbury Crags και τρία lochs-λίμνες:το St Margaret’s Loch στα νερά του οποίου καθρεφτίζονται τα ερείπια του St Anthony’s Chapel, το Dunsapie και το Duddingston Loch. Αν ο καλός καιρός είναι με το μέρος σας και σας αρέσει το περπάτημα, η ανάβαση και η εξερεύνηση, μην το σκέφτεστε- αξίζει!






Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!




6. Συνάντηση με τις τέχνες – είναι δωρεάν!



Βρείτε το τέλειο καταφύγιο από τη βροχή και τον δυνατό αέρα (τα λεγόμενα gales!) στα μουσεία και στις γκαλερί με ελεύθερη είσοδο! Οι λάτρεις των τεχνών θα βρουν τον δωρεάν παράδεισό τους!
Βάλτε στο καλάθι: την Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας (Scottish National Gallery), την Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων (Scottish National Portrait Gallery) που είναι και η πρώτη πινακοθήκη στον κόσμο που δημιουργήθηκε μόνο για πορτρέτα, την Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης (Scottish National Gallery of Modern Art) με το υπέροχο landscape στον εξωτερικό χώρο της και το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας (National Museum of Scotland) όπου θα βρείτε μiα από τις ωραιότερες αίθουσες μουσείων.

Αξιόλογα είναι και το Museum on the Mound («Μουσείο πάνω στον λόφο») που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του χρήματος, το Museum of Childhood που είναι και το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στην παιδική ηλικία, αλλά και το The Writers’ Museum που είναι αφιερωμένο στη ζωή των Σκώτων συγγραφέων όπως ο Robert Burns, ο Sir Walter Scott και ο Robert Louis Stevenson συγγραφέας του γνωστού βιβλίου «Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Τζέκιλ και του Κυρίου Χάιντ»!







7. Go green στα πάρκα και στον Βοτανικό Κήπο!



© Stamatina Megremi

Το Εδιμβούργο είναι μια πόλη μέσα στο πράσινο!

Σημειώστε πάνω στον χάρτη τα μεγαλύτερα από τα πάρκα της πόλης Princes Street Gardens, The Meadows, Inverleith Park καθώς και τον Royal Botanic Garden. Το σίγουρο είναι πως δεν θα ξεμείνετε από εκτάσεις πρασίνου για να περάσετε όμορφα τον χρόνο σας.


Στους Kήπους Princes Street δεσπόζει το Scott Monument, ένα γοτθικό μνημείο αφιερωμένο στον Σερ Γουόλτερ Σκοτ (Sir Walter Scott), τον Σκώτο συγγραφέα των μυθιστορημάτων και διηγημάτων Ιβανόης, Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, Ρομπ Ρόυ, Η Κυρά της Λίμνης, Γουέιβερλι! Στη δυτική πλευρά των κήπων (West Princes Street) θα βρείτε το σπιτάκι Gardener’s Cottage βγαλμένο μέσα από παραμύθι αλλά και το Floral Clock το πρώτο ρολόι από λουλούδια στον κόσμο (1903) καθώς και το όμορφο σιντριβάνι κάτω από το κάστρο! Καθώς ανακαλύπτετε τις γωνιές των εντυπωσιακών κήπων θα σας συνοδεύει ο ήχος της σκωτσέζικης γκάιντας που πάντοτε ηχεί στην Princes Street!


Ο δε Βοτανικός Κήπος, Royal Botanic Garden, έχει δωρεάν είσοδο και μια βόλτα σε αυτόν είναι ό,τι πρέπει για να περάσετε όμορφα ένα πρωινό ή ένα απόγευμα!

Tip: o Βοτανικός Κήπος του Εδιμβούργου φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια -συνήθως από τον Οκτώβριο ως τον Νοέμβριο- το πολύ ξεχωριστό event Botanic Lights. Εάν βρεθείτε στην πόλη την περίοδο αυτή, μην το αγνοήσετε! Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια πρόγευση!









8. Βρείτε τα διαμαντάκια κατά μήκος του Water of Leith Walkway!



Καιρού επιτρέποντος μη διστάσετε να ακολουθήσετε το Water of Leith Walkway!
Πρόκειται για ένα μονοπάτι που «τρέχει» παράλληλα με το μικρό ποτάμι και ακολουθώντας το θα συναντήσετε πολλές περιοχές ενδιαφέροντος όπως το Colinton Village, το Dell, το Union Canal, τους κήπους Saughton Winter Gardens, το στάδιο Μάρεϊφιλντ (Murrayfield Stadium), την Scottish Gallery of Modern Art, το ξεχωριστό Dean Village, το Stockbridge, τον Βοτανικό Κήπο και τέλος το Leith.


Χαζέψτε το άγαλμα της Υγείας, της αρχαιοελληνικής θεότητας, που στέκει στο κέντρο του μνημείου St Bernard’s Well, δίπλα στο ποτάμι, μέσα στη φύση. Το Dean Village όπου άλλοτε λειτουργούσαν περισσότεροι από 11 μύλοι άλεσης δημητριακών είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του μονοπατιού.

Με καλό καιρό το Water of Leith Walkway είναι ιδανικό για περπάτημα ή και για ποδηλατάδα μακριά από τα πλήθη που κατακλύζουν συνήθως την Old Town και τους εμπορικούς δρόμους της New Town. Οι δε γονείς να είστε σίγουροι πως τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!








9. Whisky ή gin αλλά και σκωτσέζικες γαστριμαργικές απολαύσεις!



Μάθετε τα πάντα γύρω από το σκωτσέζικο ουίσκι στο The Scotch Whisky Experience. Θα το βρείτε δίπλα στο κάστρο πάνω στο Royal Mile. Έχει πολλά και διαφορετικής διάρκειας και υπηρεσιών τουρ από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Η εναλλακτική επιλογή αν έχετε περισσότερο χρόνο είναι να πάτε σε ενα αποστακτήριο όπου θα δείτε τα πάντα live και με μικρότερο κόστος! Ακόμη κι αν δεν κάνετε το tour, μπορείτε να ψωνίσετε από το Scotch Whisky Experience ένα μπουκάλι για να βάλετε στη βαλίτσα της επιστροφής καθώς εδώ θα βρείτε τεράστια ποικιλία.


Μερικά από τα καλύτερα ουίσκι μπαρ στο Εδιμβούργο είναι: Amber Restaurant and Whisky Bar, The Abbey Bar, Usquabae Whisky Bar & Larder, The Albanach, The Black Cat, The Bow Bar, Whiski Bar and Restaurant, Whiski Rooms.

Για τους δε λάτρεις του gin προτείνουμε: Heads & Tales Gin Bar, 56 North, Panda and Sons, Juniper, The Jolly Botanist.

Για όσους απλά θέλουν να απολαύσουν μια καλή παγωμένη μπύρα, προσωπικό αγαπημένο μας είναι το Six Degrees North, ένα craft brewery και bar venue με μια μεγάλη ποικιλία από καλές βελγικές μπύρες!

Tip: Αν θέλετε ένα μπαρ πραγματικά βγαλμένο μέσα από τις σελίδες βιβλίου, πηγαίνετε στο The Oxford Bar στην Young Street, γνωστό και ως η αγαπημένη pub του επιθεωρητή Τζον Ρέμπους, ήρωα των βιβλίων του Ίαν Ράνκιν! Ναι καλά καταλάβατε οι λάτρεις του Ράνκιν, πρόκειται για το The Ox!! Σε μικρή απόσταση θα βρείτε άλλη μια όμορφη pub με πολύ καλά burgers, τζάκι για τις κρύες μέρες και όμορφους δερμάτινους καναπέδες, το The Cambridge Bar.

Όσο για το φαγητό δοκιμάστε τη σκωτσέζικη κουζίνα παρόλο που στην πόλη θα βρείτε πολλές εναλλακτικές. Το πιο γνωστό παραδοσιακό σκωτσέζικο πιάτο είναι το «haggis, neeps and tatties». Άλλες σκωτσέζικες γεύσεις είναι η Scottish porridge, to Scottish bannock και τα γνωστά μπισκοτάκια shortbread μέσα σε καρό κουτί. 







10. Θεωρίες συνομωσίας στο Rosslyn Chapel!



Γνωστό στο ευρύ κοινό από το βιβλίο του Νταν Μπράουν «Κώδικας Ντα Βίντσι» και την ομώνυμη ταινία, το Rosslyn Chapel (Περεκκλήσι του Ρόσλιν) χρονολογούμενο στο 1446, είναι ένα από τα σπουδαιότερα κτίρια της Σκωτίας. Θα το βρείτε περίπου 11 χλμ. από το Εδιμβούργο, σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου με θέα το χωριό του Ρόσλιν. Από τη δεκαετία του ’80 διάφορες θεωρίες συνομωσίας σχετίζουν το ιδιαίτερο παρεκκλήσι με τους Ναΐτες Ιππότες, τον ελευθεροτεκτονισμό και το Άγιο Δισκοπότηρο ή ιερό Γκράαλ!

info: Η είσοδος κοστίζει £9.00 για τους ενήλικες και είναι δωρεάν για τα παιδιά. Η διαδρομή με το λεωφορείο από το κέντρο του Εδιμβούργου διαρκεί 45-60 λεπτά. Το λεωφορείο θα σας αφήσει έξω από το Original Rosslyn Hotel από όπου το εκκλησάκι απέχει λίγα μόλις λεπτά περπάτημα.






11. Cinema όπως παλιά στο Cameo Cinema!



Σε μια πόλη όπου γυρίστηκε η πιο χαρακτηριστική σκηνή της θρυλικής ταινίας Trainspotting με τον Renton και τον Spud να τρέχουν στην Princes Street, πώς είναι δυνατόν να μη μιλήσουμε για σινεμά; Χαλαρώστε ένα απογευματάκι βλέποντας μια ταινιά στο όμορφο Cameo Cinema, γνωστό ως The Cameo. Ο ιστορικός κινηματογράφος του Εδιμβούργου λειτουργεί από το 1917 και ακόμα έχει άρωμα από εκείνη τη δεκαετία! Αποτελεί επίσης σημαντικό venue για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου (Edinburgh International Film Festival) που λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο.









12. Εν πλω στο Union Canal!



Το Κανάλι Γιούνιον είναι ό,τι πρέπει για να περάσετε λίγο διαφορετικά τη μέρα σας στο Εδιμβούργο! Έχετε πολλές επιλογές -ειδικά αν έχετε τον καιρό συμμαχό σας- όπως βαρκάδα, ποδηλατάδα, ψάρεμα, paddling ή απλώς χαλαρό περπάτημα!

Το Union Canal ξεκινά από το Edinburgh Quay και καταλήγει στην Falkirk Wheel (Τροχός του Φόλκερκ), το εκπληκτικό επίτευγμα μηχανικής των Σκώτων! Ο Τροχός του Φόλκερκ είναι ένας περιστρεφόμενος ανελκυστήρας πλοιαρίων διαμέτρου 35 μέτρων που συνδέει το Κανάλι Γιούνιον με το παλαιότερο κανάλι του κόσμου που συνέδεε δύο θάλασσες, το Κανάλι Φορθ-Κλάιντ (Forth & Clyde). Αυτός ο τροχός μπορεί να μεταφέρει κάθε φορά οχτώ σκάφη, τέσσερα στην άνοδο και τέσσερα στην κάθοδο, μέσω μιας διαδικασίας που διαρκεί μόλις 15 λεπτά.






13. It’s tea o clock!



«Take some more tea» the march hare said to Alice ~Lewis Carroll

Ένα κοινό έχουν σίγουρα οι Σκώτοι με τους Άγγλους, την αγάπη τους για ένα φλυτζάνι τσάι! Όταν η ώρα φτάσει «tea o clock» πηγαίνετε σε ένα tea room για τσάι, scones με μαρμελάδα, σαντουϊτσάκια, γλυκές λιχουδιές, σαμπάνια και ό,τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνει η συνήθεια-ιεροτελεστία. Από τις καλύτερες και πιο πολυτελείς εμπειρίες τσαγιού στην πόλη, θεωρείται αυτή που θα απολαύσετε στο The Georgian Tea Room (11.00 π.μ.-5.00 μ.μ.) του περίφημου The Dome – ένα κτίριο-στολίδι για το Εδιμβούργο πάνω στην όμορφη George St.



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 


14. Αγαπήστε το Εδιμβούργο για τις δραστηριότητες!



Από μια βόλτα στην Άγρια Δύση (Wild West Morningside) ως τον μαγικό κόσμο στο Camera Obscura and World of Illusions και από μια επίσκεψη στο δημιουργικό hub του Summerhall ως μια όμορφη μέρα στο Jupiter Artland (ένα πολύ ιδιαίτερο πάρκο γλυπτικής και art gallery), αγαπήστε το Εδιμβούργο για τις εναλλακτικές δραστηριότητες που σας προσφέρει!






Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 



15. Διαλέξτε φεστιβάλ!



Όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντά σας, στο Εδιμβούργο πιθανότατα να βρείτε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτά!

Τα μεγάλα φεστιβάλ του Εδιμβούργου που λαμβάνουν μέρος κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και προσελκύουν πολύ κόσμο από όλον τον κόσμο είναι: Φεστιβάλ Mουσικής Jazz & Blues Festival, Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου (Edinburgh International Festival), Fringe Festival, Φεστιβάλ Τεχνών (Edinburgh Art Festival), Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου (Edinburgh International Book Festival), Scottish International Storytelling Festival, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Edinburgh International Film Festival), Φεστιβάλ της Φωτιάς Beltane (Beltane Fire Festival), Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών (Edinburgh International Science Festival).


Ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία είναι να βρεθείτε στην όμορφη πρωτεύουσα της Σκωτίας, την περίοδο των Χριστουγέννων για τη μεγάλη εορτή Edinburgh’s Christmas και για την Πρωτοχρονιά Hogmanay!

Άλλες σημαντικές γιορτές είναι το Burns Night (25 Ιανουαρίου) -μια γιορτή αφιερωμένη στον εθνικό ποιητή των Σκώτων Robert Burns- καθώς και η Ημέρα του Αγίου Ανδρέα στις 29 Νοεμβρίου (Saint Andrew’s Day), προστάτη της Σκωτίας (Patron Saint).




Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!




16. Βγείτε λίγο παραέξω και δώστε ραντεβού με το ηλιοβασίλεμα κοντά στο νερό!



Αν έχετε χρόνο και μέρες, βγείτε έξω από την πόλη του Εδιμβούργου. Πηγαίνετε κοντά στο νερό για να περάσετε ένα όμορφο απόγευμα outdoors και για να χαζέψετε το ηλιοβασίλεμα. Τα ωραιότερα spots και μέρη για εμάς είναι: η παραλία Cramond beach, το λιμάνι Newhaven Harbour με τον «φωτογενή» φάρο Eastern Lighthouse, το παραθαλάσσιo προάστιο του Portobello και του Musselburgh.


Και τώρα που γνωρίσατε λίγο καλύτερα το Εδιμβούργο, σας αφήνουμε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας με την ησυχία σας και έχοντας στο μυαλό σας όμορφες εικόνες της πόλης από το παρακάτω βίντεο!






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.




 Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 







Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!








Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια