Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

12 πράγματα που αξίζει να δείτε και να κάνετε στην Ελβετία

Σε όποια ελβετική πόλη κι αν βρεθείτε, όποιο "σοκολατάκι" και αν διαλέξετε από το "ελβετικό κουτί", το σίγουρο είνα...

Σε όποια ελβετική πόλη κι αν βρεθείτε, όποιο "σοκολατάκι" και αν διαλέξετε από το "ελβετικό κουτί", το σίγουρο είναι πως θα σας αφήσει πολύ ευχάριστη γεύση!


Διαβάστε τις 12 ταξιδιωτικές μας προτάσεις για μια απόδραση στην Ελβετία:


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

1. Χαθείτε στη Ζυρίχη


Η Ζυρίχη το βράδυ

Τα αξιοθέατα πολλά: το Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας που στεγάζεται σε κτίριο που φέρει την υπογραφή του Gustav Gull, το μουσείο μοντέρνας τέχνης Kunsthaus, η εκκλησία του Αγίου Πέτρου με το μεγαλύτερο ρολόι της Ευρώπης και η μεγαλύτερη εκκλησία της Ευρώπης Wasserkircher!



Ακολουθήστε μας και στο instagram


Οι coffee addicts θα λατρέψετε το μουσείο Johann Jacob (γνωστό σε όλους το όνομα από το brand) όπου παρουσιάζεται η ιστορία του καφέ.

Περπατήστε στον ίσως ακριβότερο δρόμο της Ευρώπης Bahnhofstrasse.
info: Μη ξεχνάτε ότι στη Ζυρίχη διοργανώνεται κάθε Αύγουστο το φεστιβάλ dance μουσικής Street Parade.

Η Ζυρίχη το βράδυ

Μπορεί η Ελβετία να μην είναι η "Μέκκα" του "hip", ωστόσο το δυτικό τμήμα της Ζυρίχης – μια αναβαθμισμένη πρώην βιομηχανική περιοχή – έχει αρχίσει να γίνεται μια πολύ arty "γειτονιά" με πολλά ανεξάρτητα μαγαζάκια και μπουτικ ανερχόμενων σχεδιαστών. Στο Viadukt, το σκεπαστό market hall έχει 6 μέρες την εβδομάδα food market με τοπικά προιόντα, street food και ποτά! Ο παράδεισος των foodies! Στο επιβλητικό κτίριο από κόκκινο τούβλο του παλιού ζυθοποιείου Lowenbrau-Areal φιλοξενούνται πολλά μουσεία και γκαλερί συμπεριλαμβανομένου και του Kunsthalle.





2. Ερωτευθείτε τη Λουκέρνη


Λουκέρνη, Ελβετία

Βρισκόμενη στην όχθη της ειδυλλιακής λίμνης – όπου ο μύθος θέλει τον Γουλιέλμο Τέλλο να σημάδεψε το μήλο στο κεφάλι του γιού του – η Λουκέρνη είναι ένας πολύ ρομαντικός προορισμός. Εκτός από ρομαντική, είναι και πολύ κουλτουριάρικη, καθώς φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου!

Κλασική μουσική, jazz, blues, όλα παίζουν στη Λουκέρνη! Αυτόν τον χαρακτήρα της, τον οφείλει κυρίως στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο KKL Luzern.

Κύριο αξιοθέατο της πόλης είναι η πολυφωτογραφημένη γέφυρα Kapellbrücke (αγγλικά: Chapel Bridge) με τα κρεμαστά πολύχρωμα λουλούδια. Οι λάτρεις των τρένων και των μεταφορικών θα ενθουσιαστείτε με το Swiss Transport Museum.

γέφυρα Kapellbrücke, Λουκέρνη, Ελβετία

Tip: Ανεβείτε στο τρενάκι που κάνει τον γύρο της πόλης και προσφέρει ξενάγηση σε πολλές γλώσσες. Αξίζει εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας ή αν δεν είστε λάτρεις του περπατήματος. Η περιήγηση διαρκεί 45 λεπτά.

3. Η ωραιότερη διαδρομή της ζωής σας μέσα σε τρένο!


το Bernina Express

Βάλτε στο "καλάθι" σας ένα από τα δημοφιλέστερα σιδηροδρομικά ταξίδια στην Ευρώπη!
Είτε πάρετε το Glacier Express είτε το Bernina Express, τα τοπία που θα αντικρίσετε καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής είναι συγκλονιστικά. Στον ορίζοντά σας θα έχετε πάντοτε αλπικά βουνά και κοιλάδες. Τα σύγχρονα τρένα διαθέτουν κατάλληλους κλιματιζόμενους χώρους και υπηρεσίες για άνετο και ευχάριστο ταξίδι. Αξίζει!

4. Ενδώστε στον πειρασμό!


φοντί τυριού

Λιωμένο τυρί με κομμάτια ψωμιού – το γνωστό σε όλους φοντί τυριού έχει σταλεί από άλλον κόσμο! Το τυρί είναι συνήθως gruyère και emmentaler. Μπορεί να συναντήσετε διάφορες παραλλαγές: fondue bourguignonne, δηλαδή φοντί με κομματάκια χοιρινού που βουτιούνται σε καυτό λάδι και το κολασμένο φοντί σοκολάτας μέσα στο οποίο βουτάτε κομμάτια φρέσκων φρούτων.

5. Χαθείτε μέσα στην ιστορία του St. Gallen


Σανκτ Γκάλεν, Ελβετία

Νιώστε δέος μπροστά στην ιστορία του Αββαείου του Σανκτ Γκάλεν (Άγιος Γάλλος), το οποίο προστατεύεται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η φημισμένη του βιβλιοθήκη έχει βιβλία που χρονολογούνται πίσω στον 9ο αιώνα και στην ουσία αποτελεί μόνη της ένα μουσείο. Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη του St Gallen με τα δρομάκια, τα εστιατόρια και τα καφέ.

6. Μαγευτείτε από τη Βασιλεία


Το Rathaus στη Βασιλεία

Χαλαρώστε στα καταπράσινα πάρκα και κάντε βαρκάδα στο ποτάμι. Δείτε τη θέα από ψηλά στον πύργο του St. Martin, η ματιά σας θα φτάσει μέχρι τον Μέλανα Δρυμό! Πάρτε λουκάνικα στο χέρι στην πλατεία Marktplatz. Μπείτε στον μεγάλο Καθεδρικό Ναό που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον ρωμαϊκό και στον γοτθικό ρυθμό. Γίνετε πάλι παιδιά στο Puppenhausmuseum, ένα μουσείο με κουκλόσπιτα, μινιατούρες, αρκουδάκια αλλά και διάφορα παιχνίδια. Το αγαπημένο μας είναι το πολιτιστικό ίδρυμα Fondation Beyeler που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο που φέρει την υπογραφή του αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano

Tip: Το καρναβάλι Basel’s Fasnacht, κάπου ανάμεσα στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα της Ευρώπης! Μην το χάσετε!

7. Γνωρίστε τη Γενεύη


Γενεύη, Ελβετία

Μια πόλη που σφύζει από ζωή! Χαζέψτε τα μαγαζιά στην Parc des Bastions, στην Rue de Rhone και στην Rue de Marche, τις πιο εμπορικές οδούς! Ξαποστάστε για ένα ποτό στα πολλά μπαράκια και pubs στην πλατεία Place du Bourg-de-Four αλλά και στην οδό Rue de l’Hôtel de Ville. Περπατήστε στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο. Βγάλτε ατελείωτες φωτογραφίες στους Αγγλικούς Κήπους (Jardin Anglais) με το φημισμένο ρολόι από λουλούδια έχοντας φοβερή θέα στη λίμνη.

Jet d’ eau, το ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης

Θαυμάστε το Jet d’ Eau, το ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης, στη λεωφόρο Quai Gustave Ador. Το Σάββατο το πρωί χαζέψτε στο Plaine de Plainpalais, ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια flea markets της Γενεύης με vintage ρούχα, έθνικ κοσμήματα, παιχνίδια, έπιπλα. Πιείτε το καφεδάκι σας και φάτε παγωτό στο Remor.

Tip: Πάρτε το τραμ και βγείτε λίγο παραέξω στην περιοχή Meyrin, όπου βρίσκεται το CERN. Υπάρχουν tours με ξεναγό και θα μάθετε πολλά! Όχι δε θα δείτε τον Μέγα Επιταχυντή Αδρονίων, είναι κλειστός για το κοινό.

8. Η χαρά των chocoholics!


σοκολάτα

Δεν αντέχουν όλοι οικονομικά ένα ελβετικό ρολόι για σουβενίρ!
Υπάρχουν όμως και οι απίθανες ελβετικές σοκολάτες που αποτελούν το τέλειο σουβενίρ για να βάλετε στη βαλίτσα της επιστροφής! Η σοκολατερί Du Rhône στη Γενεύη κάνει θαύματα με τη σοκολάτα! Στη Ζυρίχη πάλι, θα σας ενθουσιάσουν το Honold, το Sprüngli και το Läderach. Απολαύστε!

9. Περιπλανηθείτε στους γραφικούς δρόμους της Βέρνης


πύργος Zytglogge με το αστρονομικό ρολόι του 15ου αιώνα

Μόλις περπατήσετε στην Παλιά Πόλη της Βέρνης περνώντας μέσα από τις καμάρες, τις περίφημες lauben, θα σας γίνει απολύτως κατανοητό γιατί προστατεύεται από την UNESCO ως περιοχή παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς! Βγάλτε φωτογραφίες στο σήμα κατατεθέν της πόλης, τον μεσαιωνικό πύργο Zytglogge με το αστρονομικό ρολόι του 15ου αιώνα.

Στην πλατεία Bundesplatz, το καλοκαίρι ο κόσμος μαζεύεται στα σιντριβάνια ενώ τον χειμώνα διασκεδάζει στο παγοδρόμιο που στήνεται εκεί! Τα διάσπαρτα στην πόλη κελάρια, τα μαγαζάκια και οι μπουτίκ, τα μπαράκια – όλα βάζουν το λιθαράκι τους στη μαγεία της πόλης.
 Τον Δεκέμβρη η πόλη φορά τα καλά της και το χριστουγεννιάτικο μάρκετ που στήνεται αξίζει την προσοχή σας.

Tip: ειδικά οι λάτρεις του φαγητού επιβάλλεται να κάνετε το Fondükscha Tour, μια ξενάγηση που συνδυάζει περιήγηση στην πόλη με καλό φαγητό και κρασί! Ετοιμαστείτε να βουτήξετε πολλές μπουκίτσες ψωμιού στο ζεστό fondue τυριού! Ό,τι πρέπει για τους foodies!

10. Πάρτε τα αλπικά βουνά και τις κοιλάδες!


το θρυλικό βουνό Matterhorn

Τα αλπικά τοπία είναι μαγευτικά όλες τις εποχές του χρόνου, χειμώνα-καλοκαίρι! Δεν χρειάζεται να είστε δεινοί σκιέρ ούτε να είναι χειμώνας για να πάτε. Δείτε φοβερά τοπία: στο Crans-Montana, στο περίφημο σκι ρεσόρτ St. Moritz (στην πανέμορφη κοιλάδα του Engadin), στο Gstaad, στο θρυλικό βουνό Matterhorn, στην ονειρική κοιλάδα Lauterbrunnen με τις 72 πηγές στους πρόποδες των βουνών Eiger, Mönch και Jungfrau, στο βουνό Pilatus που κοιτάζει "αφ’υψηλού" τη λίμνη της Λουκέρνης!

11. Γνωρίστε τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Ευρώπης!


καταρράκτες του Ρήνου ή Ράινφαλ

Προτού ο Ρήνος ποταμός καταλήξει στη Βόρεια Θάλασσα, διασχίζει τη βόρεια Ελβετία και στο χωριό Schaffhausen δημιουργεί ένα θέαμα σχεδόν υπνωτιστικό που προκαλεί δέος – τους περίφημους καταρράκτες του Ρήνου ή Ράινφαλ! Φθάνετε σ’αυτούς χωρίς να περάσετε μέσα από το χωριό ακολουθώντας την ειδική σήμανση που υπάρχει στην εθνική οδό. Ωστόσο, αν φθάσετε ως εδώ, αξίζει να επισκεφθείτε το χωριό, το οποίο είναι ιδανικό για έναν καφέ και βόλτα στα στενάκια της παλιάς μεσαιωνικής πόλης με τα αναγεννησιακά σπίτια. Δοκιμάστε την τοπική σοκολατένια λιχουδιά που δεν είναι άλλη από μια μπάρα σοκολάτας σε σχήμα γλώσσας γάτας (Katzenzunge στα γερμανικά).

καταρράκτες του Ρήνου ή Ράινφαλ

Tip: Σημειώστε πως είναι ξεχωριστή εμπειρία να πάρετε ένα από τα καραβάκια που φθάνει ως τον βράχο στη μέση του Rheinfall! Τα boat tours είναι διαθέσιμα Απρίλη-Οκτώβρη. Επίσης, όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για να επισκεφθεί κάποιος τους καταρράκτες, ωστόσο είναι περισσότερο εντυπωσιακοί την άνοιξη επειδή τα νερά είναι περισσότερα και πιο ορμητικά.

12. Χορτάστε ελβετικές λίμνες!


η μεγάλη Λίμνη της Γενεύης

Σχεδόν κάθε πόλη και από μια λίμνη στην Ελβετία! Οι επιλογές πολλές: Λίμνη της Γενεύης, Λίμνη της Λουκέρνης, Λίμνη Λουγκάνο, Λίμνη Thun, Λίμνη Brienz, Λίμνη Κωνσταντίας (Bodensee).
Η αγαπημένη μας είναι η μεγάλη Λίμνη της Γενεύης (Lac Léman, όπως τη λένε στο γαλλόφωνο καντόνι Vaud) όπου μπορείτε να μπείτε και στο πλοίο και να εξερευνήσετε τις πόλεις που βρίσκονται στην τεράστια όχθη της.

Tip: Η Compagnie Générale de Navigation κάνει κρουαζιέρα από Γενεύη και Λωζάνη-Ούτσι και πηγαίνει σε όλα τα μέρη κατά μήκος της όχθης: στο Montreux με το γοητευτικό Chatêau Chillon, το γαλλικό μεσαιωνικό χωριό Yvoire, και τη πόλη Evian-les-Bains με τα περίφημα ιαματικά λουτρά.

Ηλιοβασίλεμα σε ελβετική λίμνη



Σημειώστε ότι το ελβετικό οδικό δίκτυο και η σήμανση είναι εξαιρετικά προσεγμένα και δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείτε.


gr.skyscanner.com


Γιατί το φθινόπωρο είναι τέλεια εποχή για ταξίδια!


4 γραφικά χωριά που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα


Πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο


Τέλεια χειμωνιάτικα road trip στη Βόρεια Ελλάδα


Πέντε από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια