Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

10 επικά κάστρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που αξίζει να επισκεφθείτε

Έχετε ήδη κλείσει ή σχεδιάζετε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία ή Βόρεια Ιρλανδία; Τότε ρίξτε μια...

Έχετε ήδη κλείσει ή σχεδιάζετε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία ή Βόρεια Ιρλανδία;


Τότε ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα με τα δέκα ιστορικά κάστρα του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι ιδανικά για μια εκδρομή!

Για να πάρετε μια πρώτη γεύση, δείτε το βίντεο που ακολουθεί με το κάστρο Eilean Donan στη Σκωτία υπό το σαγηνευτικό φως του ηλιοβασιλέματος!




Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


1. Κάστρο Leeds, Κεντ, Αγγλία

Κάστρο Leeds, Αγγλία

Λίγα κάστρα είναι τόσο όμορφα όσο αυτό που – παρά την ονομασία του – δεν είναι στο Δυτικό Yorkshire αλλά στο Κεντ, νοτιοανατολικά του Maidstone. Οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν πλατό ταινίας εποχής και οι λεπτομέρειές τους συναρπάζουν. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το 900 χρόνων «παλάτι» που περιβάλλεται από μια εντυπωσιακή τάφρο: να χαθείτε μέσα στον κήπο σε σχήμα λαβύρινθου, να κάνετε περίπατο στο δάσος, να δείτε από κοντά γεράκια και να ταΐσετε τους κύκνους. Είναι από τα πιο δημοφιλή κάστρα του Ηνωμένου Βασιλείου και συχνά έχει πολύ κόσμο, έτσι για να γλιτώσετε τα πλήθη, μια επίσκεψη εκτός σεζόν (Οκτώβριος-Μάρτιος) συνιστάται.

Η είσοδος είναι λίγο ακριβή (24 λίρες για τους ενήλικες και 16 λίρες για τα παιδιά) αλλά το εισιτήριο διαρκεί για έναν χρόνο.

Tip: εάν κλείσετε εισιτήρια ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα του κάστρου έχετε έκπτωση 10%.



 Σου αρέσουν τα Road Trip αλλά δεν έχεις το κατάλληλο αυτοκίνητο; Κανένα πρόβλημα! 


2. Κάστρο Corfe, Ντόρσετ, Αγγλία

Tα ερείπια του κάστρου Corfe, Αγγλία

Πάνω στον λόφο Purbeck υψώνονται επιβλητικά τα ερείπια του κάστρου Corfe του 11ου αιώνα. Χτίστηκε από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή και καταστράφηκε από τους «Κοινοβουλευτικούς» κατά τη διάρκεια του Αγγλικού Εμφυλίου πολέμου (1642–1651). Εδώ θα μάθετε όλη την ιστορία για την πολιορκία του κάστρου! Το Corfe έχει να εξιστορήσει τα ηρωικά κατορθώματα των δικών του ιπποτών, τις ρομαντικές ιστορίες των δικών του πριγκιπισσών και να προδώσει τα σκοτεινά μυστικά των δικών του βασιλικών οικογενειών. Η θέα της αγγλικής υπαίθρου από το κάστρο είναι εντυπωσιακή. Είσοδος: ενήλικες 8.18 λίρες (8.50 με Gift Aid), παιδιά 3.86 λίρες (4.25 με Gift Aid).

Tα ερείπια του κάστρου Corfe, Αγγλία






3. Κάστρο Warkworth, Northumberland, Αγγλία

Το κάστρο του Warkworth, Αγγλία

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του κάστρου είναι η συντήρησή του σε τέτοιο βαθμό που να μοιάζει ανέγγιχτο από το πέρασμα των αιώνων. Υπήρξε η οικία της ισχυρής οικογένειας των Percy (The Earls of Northumberland) και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολυετή διαμάχη μεταξύ Σκωτίας και Αγγλίας. Υπήρξε επίσης και σπίτι του Harry Hotspur, γνωστού και από το σαιξπηρικό έργο Henry IV (μέρος πρώτο).

Το κάστρο του Warkworth, Αγγλία

Μη φύγετε αν δεν πάτε μια βόλτα στο Warkworth Hermitage – ένα παρεκκλήσι λαξευμένο στον βράχο, μισό μίλι απόσταση με το πλοίο. Είσοδος: ενήλικες 5.40 λίρες (για το hermitage 3.60 λίρες), παιδιά 3.20 λίρες (hermitage 2.10 λίρες).






4. Κάστρο του Εδιμβούργου, Εδιμβούργο, Σκωτία


Το Εδιμβούργο στο σούρουπο, στο βάθος το φωταγωγημένο κάστρο του Εδιμβούργου

Το σήμα κατατεθέν του Εδιμβούργου δεσπόζει χτισμένο σε περίοπτη θέση πάνω σε βράχο και παρακολουθεί από ψηλά τους πάντες και τα πάντα! Από εκεί θα απολαύσετε υπέροχη θέα της πόλης (η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνη που προσφέρουν το Arthur’s Seat και το Calton Hill). Είσοδος: ενήλικες 16.50 λίρες, παιδιά 9.90 λίρες.

Tip: ακούστε τη συμβουλή μας και κλείστε από πριν online τα εισιτήρια Fast Track, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, ώστε να μην περιμένετε στην ουρά, καθώς το κάστρο είναι πάρα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Το κάστρο του Εδιμβούργου

Ταξιδιωτικά tips: το Εδιμβούργο φιλοξενεί κάθε χρόνο τον Αύγουστο, στο κάστρο, το εντυπωσιακό υπερθέαμα Edinburgh Military Tatoo – για λίγο πιο εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τις παραλίες, πραγματικά αξίζει! Επίσης αν το επισκεφτείτε πριν τη 1.00 μ.μ. θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε το λεγόμενο One O’clock Gun, δηλαδή το κανόνι που αιώνες τώρα ηχεί καθημερινά (εκτός Κυριακής) ακριβώς στη 1.00 το μεσημέρι. Οι ρίζες αυτής της παράδοσης βρίσκονται στο μακρινό παρελθόν οπότε τα πλοία που έπλεαν στο Firth of Forth ακούγοντας τον ήχο από το κανόνι μπορούσαν να ξέρουν την ώρα. Ο ήχος ακουγόταν έως και το λιμάνι του Leith (2 μίλια μακριά!)


Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 




5. Κάστρο του Stirling, Σκωτία


Το κάστρο και το κοιμητήριο του Stirling, Σκωτία

Το κάστρο του Stirling δεσπόζει στην περιοχή λόγω της θέσης του αλλά και του μεγέθους του. Εδώ μεγάλωσε η Μαρία Α΄, Βασίλισσα της Σκωτίας. Το κάστρο έχει πολλά να σας πει για την πολυετή διαμάχη ανάμεσα σε Αγγλία και Σκωτία. Είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένο και εντυπωσιακό. Η πλούσια ιστορία του αναβιώνει καθημερινά από επαγγελματίες ηθοποιούς, οι οποίοι ντυμένοι με κοστούμια εποχής συμμετέχουν στη ξενάγηση. Είσοδος: ενήλικες 14.50 λίρες, παιδιά 8.70 λίρες.

Η αγελαδα των Highlands με φόντο το κάστρο του Stirling

Tip: κλείστε από πριν online τα εισιτήρια Fast Track, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, ώστε να μην περιμένετε στην ουρά. 



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 



6. Eilean Donan, Highlands, Σκωτία


Eilean Donan, Σκωτία

Μαγευτικό τοπίο, ατμοσφαιρικό κάστρο, αυθεντική σκωτσέζικη εμπειρία! Εκεί όπου τρία «lochs» συναντώνται, περικυκλωμένο από βουνά, στέκεται το ίσως πιο «iconic» μνημείο της Σκωτίας. Το στολίδι αυτό καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ανόδου των Ιακωβίνων το 1719 και επί σχεδόν 200 χρόνια παρέμενε τίποτα άλλο παρά ερείπια. Το 1911 αγοράστηκε από τον John MacRae-Gilstrap ο οποίος φρόντισε για την ανοικοδόμηση και τη συντήρησή του επί 20 χρόνια. Είσοδος: ενήλικες 7 λίρες, οικογένειες 17 λίρες (2 ενήλικες και μέχρι 3 παιδιά).








7. Κάστρο Conwy, Ουαλία


Κάστρο Conwy, Ουαλία

Ο Εδουάρδος ήταν λίγο αγχωμένος με την άμυνα! – αν κρίνουμε από αυτό το κάστρο με την εντυπωσιακή θέα σε θάλασσα και βουνό. Το λεγόμενο «Σιδερένιο Δακτυλίδι» χτίστηκε ύστερα από μια σειρά από άλλα επιβλητικά κάστρα κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ουαλίας. Λέγεται πως το κάστρο ήταν το πιο φιλόδοξο σχέδιο μεσαιωνικού φρουρίου στην Ευρώπη με ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα, κάτι που είναι εμφανές στους οκτώ τεράστιους πύργους και στην καλή οχύρωση. Είσοδος: ενήλικες 6.75 λίρες, οικογένειες (2 ενήλικες και παιδιά κάτω των 16 ετών) 20.25 λίρες.



Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 



8. Κάστρο Carreg Cennen, Carmarthenshire, Ουαλία


Το κάστρο Carreg Cennen, Ουαλία

Σαν να έχει «φυτρώσει» στα απόκρημνα βράχια πάνω από τον ποταμό Cennen, το εμβληματικό Carreg Cennen, δεν ήταν εύκολος στόχος για τους επίδοξους εισβολείς. Οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για περπάτημα: είναι μια απότομη διαδρομή με τα πόδια από τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων έως επάνω στο κάστρο. Όμως η εντυπωσιακή θέα από ψηλά, καθώς θα αντικρίζετε τη "βελούδινη" κοιλάδα και το Black Mountain, θα σας αποζημιώσει.

Το κάστρο Carreg Cennen, Ουαλία

Στα «highlights» είναι η κατάβαση στο σπήλαιο που στο παρελθόν χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο. Είσοδος: 4 λίρες για τους ενήλικες και 12 λίρες για την οικογένεια (δύο ενήλικες και παιδιά κάτω των 16 ετών).







9. Κάστρο Dunluce, Βόρεια Ιρλανδία


Κάστρο Dunluce, Βόρεια Ιρλανδία

Έχοντας θέα στον Ατλαντικό, στέκεται πάνω στα απόκρημνα βράχια της Βόρειας Ιρλανδίας, το κάστρο Dunluce.

Tip: κατεβάστε δωρεάν το app του κάστρου για να έχετε μια δωρεάν ξενάγηση, περιλαμβάνει και animations με την ανοικοδόμηση του κάστρου. Είσοδος: ενήλικες 5 λίρες, παιδιά 3 λίρες.

Κάστρο Dunluce, Βόρεια Ιρλανδία




Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




10. Κάστρο Carrickfergus, Βόρεια Ιρλανδία


Κάστρο Carrickfergus, Βόρεια Ιρλανδία


Βρισκόμενο στη βόρεια ακτή του Belfast Lough, πολιορκήθηκε διαδοχικά από Σκωτσέζους, Ιρλανδούς, Άγγλους και Γάλλους και συνεπώς είναι το τέλειο μέρος για να μάθετε την ιστορία της Ιρλανδίας! Είσοδος: ενήλικες 5 λίρες, παιδία 3 λίρες.



gr.skyscanner.com










Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια