Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξίδι στο Αμβούργο: πού να πάτε, τι να δείτε και τι να κάνετε!

Μια επίσκεψη στο Αμβούργο θα πείσει… με την πρώτη ματιά, γιατί η καταπράσινη αυτή πόλη θεωρείται η «Βενετία» του γερμανικού βορρά! ...

Μια επίσκεψη στο Αμβούργο θα πείσει… με την πρώτη ματιά, γιατί η καταπράσινη αυτή πόλη θεωρείται η «Βενετία» του γερμανικού βορρά!


 Δεκάδες κανάλια και υδάτινες οδοί «ταξιδεύουν» στις γειτονιές του Αμβούργου προσδίδοντάς του μια ιδιαίτερη γοητεία. Έτοιμοι να γνωρίσετε το Αμβούργο;


1. Ο μικρόκοσμος του Αμβούργου



Ίσως μια από τις πιο συναρπαστικές δραστηριότητες, που θα μπορούσατε να επιδοθείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Αμβούργο, ειδικά αν ταξιδεύετε παρέα με τα παιδιά σας.

Ο «θαυμαστός κόσμος της μινιατούρας» θα «ζωντανέψει» μπροστά στα μάτια σας στο Miniatur Wunderland και θα σας «ταξιδέψει» από τα καζίνο του Λας Βέγκας στις ελβετικές Άλπεις κι από το Κολοσσαίο της Ρώμης στα κανάλια της Βενετίας και πάλι πίσω στις χώρες της Σκανδιναβίας και φυσικά, στις γειτονιές του Αμβούργου! Τα μίνι εκθέματα εκτίθεται σε πολλές διαφορετικές αίθουσες, ενώ μόνο οι σιδηροδρομικές γραμμές φτάνουν τα 16 χιλιόμετρα!


Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!


Το Miniatur Wunderland είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Αμβούργου για μικρούς και μεγάλους και καλό θα ήταν να φροντίσετε να κλείσετε τα εισιτήριά σας έγκαιρα, αν θέλετε να αποφύγετε άσκοπες αναμονές σε μεγάλες ουρές.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:30-1800
Τιμή εισόδου: 15€ ενήλικες, 7.50€ παιδιά κάτω των 16 ετών

2. Παζάρι στην μποέμ γειτονιά του Αμβούργου

Η μποέμ γειτονιά Sternschanze του Αμβούργου (άλλοτε η κρεαταγορά της πόλης) φιλοξενεί τα πρωινά του Σαββάτου στα λιθόστρωτα στενά της ανάμεσα στα μεταμορφωμένα παλιά σφαγεία πάγκους μικροπωλητών με όλων των ειδών τα (παλιά) καλούδια! Στο παζάρι Flohschanze market θα βρείτε από vintage ρούχα, παλιά βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, είδη διακόσμησης, κρυστάλλινους πολυέλαιους και αντίκες μέχρι διάφορα άλλα χρήσιμα ή μη αντικείμενα. Αρκεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε το δικό σας «θησαυρό».
Ώρες λειτουργίας: Σάββατα (08:00-16:00)

3. Το museum mile (Kunstmeile) του Αμβούργου


Αμβούργο, μουσείο

Ένα μίλι… μουσεία ή αλλιώς ο αγαπημένος προορισμός των φιλότεχνων που ταξιδεύουν στο Αμβούργο. Στο βορειότερο άκρο, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof Nord βρίσκεται το Kunsthalle, με μία από τις μεγαλύτερες συλλογές τέχνης της Ευρώπης. Στο νοτιότερο άκρο βρίσκεται το Deichtorhallen, δύο εκθεσιακά κέντρα αφιερωμένα στη σύγχρονη τέχνη και φωτογραφία.

Το Kunstmeile του Αμβούργου περιλαμβάνει πέντε φημισμένα ινστιτούτα τέχνης στο κέντρο της πόλης (Bucerius Kunst Forum, Deictotorhallen Hamburg, Hamburger Kunsthalle, Kunstverein Hamburg και Museum für Kunst und Gewerbe).

Tip: Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε και τα πέντε αυτά ιδρύματα είναι με την κάρτα Kunstmeile Pass. Η 12-μηνη κάρτα σας επιτρέπει την είσοδο σε κάθε ένα από τα πέντε ιδρύματα μία φορά μέσα σε διάρκεια 12 μηνών, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών εκθέσεων (κόστος 36€). Υπάρχει και κάρτα διάρκειας 3 ημερών με είσοδο σε όλα τα μουσεία για 3 συνεχόμενες μέρες (κόστος 25€). Οι νέοι ως 18 ετών μπαίνουν δωρεάν.

4. Μια βόλτα στην… ψαραγορά του Αμβούργου


Fischmarkt, Αμβούργο

Δε νοείται ταξίδι στο Αμβούργο χωρίς μια πρωινή… πολύ πρωινή επίσκεψη στην περίφημη ψαραγορά του (Fischmarkt). Ή που θα συνεχίσετε τη βραδινή σας εξόρμηση από την κοντινή Reeperbahn και θα καταλήξετε στην ψαραγορά για σάντουιτς με ψαρομεζέδες (Fischbrötchen), λουκάνικα (ναι, Γερμανία και λουκάνικα πάνε σχεδόν πακέτο ακόμη και στην ψαραγορά!) και άλλες λιχουδιές που θα «γαληνέψουν» το στομάχι σας μετά από το ξενύχτι, ή που θα βάλετε το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει πολύ νωρίς. Η καλύτερη ώρα για μια επίσκεψη στο Fischmarkt είναι 5-7 το πρωί. Αν σας το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα απολαύσετε και την ανατολή του ήλιου πάνω από τον ποταμό Έλβα.

5. Ξέφρενες νύχτες στην περίφημη Reeperbahn του Αμβούργου


Reeperbahn, Αμβούργο

Είναι ίσως το πιο «ζωντανό» νυχτερινό κομμάτι του Αμβούργου και ταυτόχρονα η γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια της πόλης. Η Repperbahn είναι αλλιώς γνωστή και ως η «οδός της αμαρτίας». Εδώ θα βρείτε πολλά νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, sex shops, μουσικές σκηνές κ.ά. Ιστορικά, αυτή ήταν η μόνη περιοχή της πόλης όπου επιτρεπόταν η πορνεία. Σήμερα αποτελεί και κάτι σαν τουριστικό αξιοθέατο με φόντο πολύχρωμα φώτα νέον και νεαρόκοσμο που διασκεδάζει μέχρι πρωίας.

6. Οι παλιές αποθήκες του Αμβούργου που φέρουν τη βούλα της UNESCO


Speicherstadt Αμβούργο

Το μεγαλύτερο συγκρότημα αποθηκών του κόσμου βρίσκεται στο λιμάνι του Αμβούργου και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το Speicherstadt είναι μία από τις πιο ατμοσφαιρικές γειτονιές της γερμανικής αυτής πόλης, ιδιαίτερα κατά τη λεγόμενη «χρυσή ώρα» (golden hour), όταν οι παλιές αποθήκες με τα κόκκινα τούβλα «λούζονται» με τα χρώματα της δύσης του ήλιου. Τα εντυπωσιακά κτίρια είναι χτισμένα σε κορμούς δρυός ανάμεσα σε στενά κανάλια. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο για να θαυμάσετε το ιδιαίτερο αυτό αρχιτεκτονικό τοπίο του Αμβούργου.

Speicherstadt Αμβούργο

Μεταξύ του 1885 και του 1927 το συγκρότημα αποθηκών του Αμβούργου ήταν το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο κέντρο logistics της εποχής του, χτισμένο ανάμεσα σε λιθόστρωτους δρόμους, υδάτινα κανάλια, γέφυρες και σιδηροδρομικές συνδέσεις. Αποτελείται από 15 πενταώροφες ή επταώροφες αποθήκες και μια σειρά από άλλα μεμονωμένα κτίρια, η πλειοψηφία των οποίων έχει κατασκευαστεί με βάση τη νέο-γοτθική αρχιτεκτονική μορφή που έχει ως κύριο στοιχείο της τα κόκκινα τούβλα. Σήμερα, το Speicherstadt αποτελεί ανερχόμενο δημιουργικό χώρο, όπου συγκεντρώνονται πλέον διαφημιστικές εταιρείες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και άλλοι εκπρόσωποι του λεγόμενου creative χώρου.

7. Το δημαρχείο στην «καρδιά» του Αμβούργου


Δημαρχείο Αμβούργου

Το εντυπωσιακό, νέο-αναγεννησιακού ρυθμού δημαρχείο (Rathaus) του Αμβούργου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στην Binnenalster (τη μικρή «εσωτερική» τεχνητή λίμνη της πόλης). Το δημαρχείο του Αμβούργου χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα (1897) και είναι επισκέψιμο. Διαθέτει 647 αίθουσες και στηρίζεται σε πάνω από 4.000 δρύινους πασσάλους! Σε αντίθεση με τη χανσεατική αρχιτεκτονική, το Rathaus ξεχωρίζει για την περίτεχνη πρόσοψή του, που πλαισιώνεται από 20 αγάλματα αυτοκρατόρων. Η επιβλητική, σιδερένια πύλη της κύριας εισόδου υποστηρίζεται από 16 πυλώνες ψαμμίτη, που έχουν διακοσμηθεί με τα πορτραίτα 68 επιφανών πολιτών του Αμβούργου.

Ώρες ξεναγήσεων για το κοινό: Δευτέρα-Κυριακή (08:00-18:00).

Tip: Στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο του Αμβούργου (Rathausmarkt) διοργανώνονται συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και διάφορες υπαίθριες αγορές.

8. Το μελωδικό, αρχιτεκτονικό «διαμάντι» του Αμβούργου


Elbphiharmonie

Αποτελεί το καμάρι της πόλης και έχει μέχρι και το δικό του υποκοριστικό. Το «Elphi», όπως είναι γνωστό στους κατοίκους του Αμβούργου, είναι το ολοκαίνουριο Μέγαρο Μουσικής του Αμβούργου και από το 2017, που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του, αποτελεί και το νέο ορόσημο της πόλης.

Η Φιλαρμονική του Αμβούργου Elbphiharmonie βρίσκεται στην ιστορική γειτονιά Speicherstadt (συνοικία HafenCity) και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξελιγμένα ακουστικά συναυλιακά κέντρα στον κόσμο. Η γυάλινη κατασκευή στην κορυφή της μεταμορφωμένης παλιάς αποθήκης κακάο θυμίζει σε κάποιους κύμα και σε άλλους ιστίο και υψώνεται στα 108 μέτρα!

Tip: Εκτός από μουσικές σκηνές στεγάζει και ένα ξενοδοχείο (The Westin Hamburg Hotel), ένα εστιατόριο, διαμερίσματα και μια… πλατεία (plaza), απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα!

9. Πανοραμική θέα από το καμπαναριό του «Michel»


St. Michaelis

Η εκκλησία St. Michaelis, γνωστή στους κατοίκους του Αμβούργου και ως «Michel», αποτελεί μια ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα της πόλης. Είναι μπαρόκ ρυθμού και το ιδιαίτερο καμπαναριό της είναι ορατό από πολλά σημεία της πόλης. Στο εσωτερικό της μπορείτε να θαυμάσετε τρία εντυπωσιακά όργανα, ενώ από το καμπαναριό της μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα στην πόλη, το λιμάνι και τον ποταμό Έλβα από ύψος 106 μέτρων! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ ή να ανεβείτε τα 52 σκαλιά μέχρι την κορυφή.

Κι από τα ύψη… μπορείτε να κατεβείτε στην κρύπτη της εκκλησίας, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μισάωρο φιλμ για 1.000 χρόνια ιστορίας της πόλης (Hamburg HiStory) και των πέντε κύριων εκκλησιών της. Θα χρειαστεί να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας στα γερμανικά, καθώς το φιλμ δε διαθέτει υπότιτλους σε άλλες γλώσσες.

Ώρες επισκέψεων για το κοινό: Νοέμβριος-Απρίλιος (καθημερινά 10:00-18:00), Μάιος-Οκτώβριος (09:00-20:00)

10. Βαρκάδα στα κανάλια και σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης


Αμβούργο

Το Αμβούργο διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης και ως εκ τούτου επιβάλλεται μια ξενάγηση… εν πλω! Τα πλοιάρια που προσφέρουν μίνι «κρουαζιέρες» στα νερά του ξεκινούν από το Landungsbrücken και οι διαθέσιμες επιλογές δεν είναι και λίγες! Μπορείτε να επιλέξετε από βάρκες, ιστιοφόρα, ταχύπλοα ή λεωφορεία που «κολυμπούν» στο νερό! Η πιο οικονομική επιλογή είναι τα HADAG ferries, τα οποία ανήκουν στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης. Για εν πλω εξορμήσεις στα νερά του ποταμού Άλστερ, τα κανάλια και τις γραφικές λίμνες της πόλης το σημείο εκκίνησης είναι το Jungfernstieg στο κέντρο του Αμβούργου.


11. Μονοήμερες εκδρομές από το Αμβούργο



Αν δε σας φτάνουν τα μουσεία, τα αξιοθέατα, τα εμπορικά κέντρα και οι βόλτες στις όχθες των λιμνών Άλστερ και του ποταμού Έλβα στο Αμβούργο, μπορείτε να κανονίσετε μια μονοήμερη εκδρομή σε κοντινούς προορισμούς. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το Αμβούργο θα βρείτε πόλεις βουτηγμένες στην ιστορία, μέσα σε υπέροχα φυσικά τοπία και με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.
Με σημείο αναχώρησης το Landungsbrücken στο λιμάνι του Αμβούργου, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα καταμαράν και να βάλετε πλώρη για το Helgoland (αρχιπέλαγος στη Βόρεια Θάλασσα). Σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την ακτή βρίσκονται δύο μικρά νησάκια, ιδανικά για μονοήμερες αποδράσεις και περιπάτους στη φύση και χαλάρωση (ή παιχνίδι) σε αμμώδεις παραλίες.


Το νησάκι Sylt βρίσκεται επίσης στη Βόρεια Θάλασσα και είναι το βορειότερο νησί της Γερμανίας. Φημίζεται για τις παραλίες του, τους διαγωνισμούς σερφ και θεωρείται ως κοσμοπολίτικος προορισμός. (Μην περιμένετε βέβαια εικόνες σαν αυτές που θα αντικρίσετε τα καλοκαίρια στα στενά της Μυκόνου! Άλλωστε βρίσκεστε στη Βόρεια Θάλασσα και όχι στα νερά του Αιγαίου!) Η πρόσβαση στο νησί Sylt γίνεται με τρένο από το Αμβούργο.

Για δόσεις μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και ατμόσφαιρας μπορείτε να εκδράμετε στο γραφικό Λούμπεκ (Luebeck) ή το Λούνεμπουργκ (Lueneberg).


Το ιστορικό κέντρο του Λούμπεκ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπως και η πόλη Βίσμαρ (Wismar) που βρίσκεται μία ώρα μακριά από το Λούμπεκ. Το Λούνεμπουργκ αποτελεί ένα μεσαιωνικό «διαμάντι» και εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι κάποτε ήταν μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Βόρειας Ευρώπης. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με τρένο ή με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.


gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια