Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μόναχο: 15 προτάσεις και αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε!

Κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο δίνει την αίσθηση μικρής πόλης - θα σας συνεπάρει όμως με την πλούσια ιστορία, τα φη...

Κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο δίνει την αίσθηση μικρής πόλης - θα σας συνεπάρει όμως με την πλούσια ιστορία, τα φημισμένα μουσεία και, φυσικά, την μπύρα που ρέει άφθονη!



 Νιώστε τον παλμό της γερμανικής πόλης μέσα από μια βόλτα στα σπουδαιότερα αξιοθέατα και μνημεία του Μονάχου!



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



1. Δώστε ραντεβού με την ιστορία στη Marienplatz





Πανοραμική άποψη της πλατείας Marienplatz

H βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου ξεκινά απ’ την Marienplatz, την κεντρική πλατεία της πόλης απ’ τον 12ο αιώνα. Εκεί θα βρείτε συγκεντρωμένα μερικά απ’ τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, όπως το επιβλητικό νεο-γοτθικό Neue Rathaus (Νέο Δημαρχείο). Το διάσημο ρολόι Glockenspiel του δημαρχείου συγκεντρώνει πλήθη επισκεπτών, που μαζεύονται τριγύρω για να παρακολουθήσουν 12λεπτα σόοου με πρωταγωνιστές τα πολύχρωμα αγαλματίδια του ρολογιού. Ένα ασανσέρ θα σας ανεβάσει επίσης 85 μ. στην κορυφή του κτιρίου για ν’ απολαύσετε το Μόναχο πανοραμικά!


Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!


Tip : Οι καμπάνες του Glockenspiel σημαίνουν την έναρξη των παραστάσεων καθημερινά στις 11 π.μ. & 12 μ.μ. – απ’ τον Μάρτη ως τον Οκτώβρη και στις 5 μ.μ.




Άποψη του δημαρχείου μέσα απ' τα φώτα της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς

Από τέλη Νοέμβρη, εδώ είναι το επίκεντρο της πολυδιαφημισμένης παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Μονάχου, όπου θα χαζέψετε χειροποίητα αντικείμενα και θα δοκιμάσετε βαυαρικές γεύσεις σε πραγματικά υπέροχη ατμόσφαιρα.

2. Schloss Nymphenburg: στα χνάρια των Βαυαρών μοναρχών





Άποψη του παλατιού Nymphenburg απ' το κανάλι

Δυτικά του κέντρου βρίσκεται το μπαρόκ παλάτι Schloss Nymphenburg, πρώην θερινή κατοικία των Βαυαρών μοναρχών. Mπορείτε να θαυμάσετε τις περίτεχνες τοιχογραφίες, την γκαλερί με τους πίνακες ντόπιων καλλονών και την Αίθουσα με τους Καθρέφτες, διακοσμημένη σε στυλ Ροκοκό, που πραγματικά κόβει την ανάσα. Απ’ τον Απρίλη ως τα μέσα Οκτώβρη μπορείτε να απολαύσετε και τους υπέροχους κήπους μέσα από μια γόνδολα που θα σας βολτάρει στο κεντρικό κανάλι!

Διεύθυνση: Schloss Nymphenburg, Eingang 1, 80638 Μόναχο.

Ωρες λειτουργίας: Παλάτι Nymphenburg Απρ.-15 Οκτ. 9 π.μ.-6 μ.μ., 16 Οκτ.-Μάρ. 10 π.μ.-4 μ.μ. Τα μικρότερα παλάτια του πάρκου είναι κλειστά τον χειμώνα.

Τιμή: €6, μειωμ. €5 μόνο για το κυρίως παλάτι.

3. Αριστοκρατικές βόλτες στο Residenz





Η αίθουσα Antiquarium του μουσείου Residenz
© Jebulon, CC0 1.0

Το παλάτι στην καρδιά του Μονάχου αποτελεί ένα απ’ τα σπουδαιότερα μουσεία εσωτερικής διακόσμησης στην Ευρώπη. To Residenz αποτέλεσε το κέντρο της εξουσίας και κατοικία για τους εκάστοτε Βαυαρούς δούκες και βασιλιάδες απ’ το 1508 ως το 1918. Υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη όμως έδωσε τεράστιο βάρος στην ανακαίνιση των ιστορικών της μνημείων και σήμερα θα ανακαλύψετε εδώ εκπληκτικές συλλογές. Μια περιπλάνηση στην εκθαμβωτική αίθουσα 66 μέτρων Antiquarium, την παλαιότερη ανάμεσα σε 130 δωμάτια γεμάτα πορσελάνες, ασημικά και, φυσικά, χρυσό θα σας πείσει.

Μετρό: S-Bahn Marienplatz, U-Bahn Marienplatz & Odeonsplatz.

Ώρες λειτουργίας: Απρ.-15 Οκτ. 9 π.μ.-6 μ.μ., 16 Οκτ.-Μάρ. 10 π.μ.-5 μ.μ.

Τιμή: €7, μειωμ. €6.

4. Για ηλιοθεραπεία και… σέρφινγκ στον Englischer Garten





Άποψη της κινέζικης παγόδας στον Αγγλικό Κήπο

Για έναν απ’ τους μεγαλύτερους αστικούς κήπους παγκοσμίως δεν έχετε παρά να πάτε στο κέντρο του Μονάχου! Τις ηλιόλουστες ημέρες στον Englischer Garten (Αγγλικός Κήπος), τι να πρωτοκάνετε: “θαλάσσιο” ποδήλατο στη λίμνη Kleinhesseloher See, να δροσιστείτε με μια μπύρα κάτω απ’ την 25μετρη ξύλινη παγόδα Chinesischer Turm ή να ξαπλώσετε στα γρασίδια γύρω απ’ τον ελληνικού τύπου ναό Monopteros; Να σας προειδοποιήσουμε, δε, ότι στο γειτονικό λιβάδι κρατά καλά η παράδοση του… γυμνισμού!




Κοπέλα κάνει σέρφινγκ στον ποταμό του Αγγλικού Κήπου

Το πιο ιδιαίτερο αξιοθέατο απ’ όλα, πάντως, βρίσκεται στον παραπόταμο Eisbach, στο νότιο άκρο του πάρκου – εκεί που, χειμώνα καλοκαίρι (ακόμα και στα χιόνια!), έμπειροι σέρφερ προσπαθούν να δαμάσουν ένα τεχνητό κύμα ενός μέτρου.

5. Περιηγηθείτε στις εκθαμβωτικές εκκλησίες της Παλιάς Πόλης





Πανόραμα της πόλης απ' τα καμπαναριά της Frauenkirche

Τα χαρακτηριστικά κρεμμυδόσχημα καμπαναριά του γοτθικού καθεδρικού ναού Frauenkirche, του μεγαλύτερου του Μονάχου, πρωταγωνιστούν σε ουκ ολίγες ταξιδιωτικές φωτογραφίες. Oι δυο τρούλοι υψώνονται σε ύψος 99 μ. – και για να διατηρηθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της πόλης, αυτό αποτελεί και το όριο δόμησης των κτιρίων της.


Αξιοσημείωτος ναός είναι και η Kirche St. Peter (ο “Γέρο-Πέτρος”, όπως αποκαλούν χαϊδευτικά την παλαιότερη εκκλησία της πόλης οι ντόπιοι!) – αν καταφέρετε ν’ ανεβείτε τα σχεδόν 300 σκαλιά θα ‘χετε την καλύτερη θέα στην πόλη. Πιο θεαματικό όμως είναι το μπαρόκ μεγαλείο της κατά πολύ μικρότερης Asamkirche, με τις χρυστοστόλιστες λεπτομέρειες και τις πραγματικά αριστοτεχνικές τοιχογραφίες.

6. Μαραθώνιος τέχνης στα μουσεία του Maxvorstadt



Η καλλιτεχνική γειτονιά Kunstareal αποτελεί ένα μόνο κομμάτι της κεντρικής συνοικίας Maxvorstadt, μια must στάση για τους φίλους της τέχνης. Απ’ την εξαιρετική Alte Pinakothek που περιλαμβάνει πάνω από 700 ευρωπαϊκά αριστουργήματα, στη Neue Pinakothek και την Pinakothek der Moderne θα θαυμάσετε από ζωγραφική του μεσαίωνα μέχρι ντιζάιν του 21ου αιώνα. To γειτονικό Brandhorst εντυπωσιάζει επίσης με τη μοντέρνα, ιδιότυπη αρχιτεκτονική του.


Μη χάσετε, όπως και να ‘χει, τη Glyptothek (Γλυπτοθήκη), στην πανέμορφη πλατεία Königsplatz, όπου εκτίθεται και η μετόπη του Ναού της Αφαίας Αθηνάς της Αίγινας.

7. Δοκιμάστε λιγουρευτές γεύσεις στη Viktualienmarkt





Πανοραμική άποψη της αγοράς Viktualienmarkt στο Μόναχο
© Marcus Brown, CC BY-SA 2.0

Η πολυσυλλεκτική υπαίθρια αγορά του Μονάχου βρίσκεται εδώ απ’ το 1807 και αποτελεί τόπο συγκέντρωσης για επισκέπτες, ντόπιους και σεφ, που έρχονται για ν’ αγοράσουν φρέσκα προϊόντα. Στους πεντακάθαρους και απίστευτα τακτοποιημένους πάγκους της Viktualienmarkt θα διαλέξετε από μια τεράστια επιλογή από τυριά, κρασιά και νοστιμότατες γερμανικές σπεσιαλιτέ – λουκάνικα, σούπες και γλυκίσματα να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Τουλάχιστον 600 θέσεις σας περιμένουν στον δημοφιλέστατο Biergarten (κήπο) της αγοράς που διαθέτει άφθονα τραπεζάκια για να απολαύσετε το φαγητό σε υπέροχη ατμόσφαιρα.

8. Κάθε μέρα γιορτή στα Biergartens





Πιάτο με παραδοσιακές βαυαρικές γεύσεις

Περιττό να σας πούμε ότι τα Biergartens, οι υπαίθριοι κήποι όπου θ’ απολαύσετε γερμανική μπύρα έχουν τεράστιο σουξέ όταν έχει καλοκαιρία στο Μόναχο. Θα βρείτε παντού κι από έναν! Η πιο διάσημη ζυθοποιία της πόλης είναι το Hofbräuhaus, που χρονολογείται απ’ τον 16ο αιώνα, κι όταν πιάσουν οι ψύχρες θα περάσετε απ’ τον κήπο στο φασαριόζικο εσωτερικό όπου θα μοιραστείτε, κατά τη σπουδαία βαυαρική παράδοση, τα κοινά τραπέζια με άλλους ευδιάθετους θαμώνες. Συνοδεύστε την μπύρα με ένα τυπικό ψωμάκι Brezn και Wurst (λουκάνικο) ανάμεσα σε πληθώρα ντόπιων πιάτων για μια αυθεντική βαυαρική εμπειρία.

Διεύθυνση: Hofbräuhaus München, Platzl 9, 80331 Μόναχο.

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-12 μεσάν.




Δυο κοπέλες ποζάρουν στο πανηγύρι Oktoberfest

Κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα, φυσικά, και το ξακουστό Oktoberfest – η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο. Μόνο το 2017 καταναλώθηκαν 7.5 εκ. λίτρα!

9. Επισκεφτείτε την Allianz Arena, το στάδιο που αλλάζει χρώμα



Ώς έδρα της Μπάγερν Μονάχου, η Allianz Arena αποτελεί τόπο προσκυνήματος για τους οπαδούς. Το 75 χιλ. θέσεων πρωτοποριακό αυτό στάδιο, που άνοιξε το 2005, αποτελεί όμως ένα απ’ τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της βαυαρικής πρωτεύουσας για το εξωτερικό του, που αποτελείται από 2,874 ρομβοϊδή φουσκωτά πάνελ που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ομάδα που παίζει.

10. Περάστε μια μεγαλειώδη βραδιά στην όπερα



Mια βραδιά στo σπίτι της Βαυαρικής Κρατικής Όπερας, Ορχήστρας και Μπαλέτου, το ιστορικό Nationaltheater, θα σας δώσει την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσετε από πρώτο χέρι μία απ’ τις πιο λουσάτες αίθουσες της Ευρώπης, αλλά και μία απ’ τις παγκοσμίου φήμης παραγωγές της ομάδας, που ιδρύθηκε το 1653. Σε κάποιες όπερες προβάλλονται και αγγλικοί υπέρτιτλοι – φροντίστε όμως πάντα να κάνετε τις κρατήσεις σας εγκαίρως!

Διεύθυνση: Max-Joseph-Platz 2, 80539, Μόναχο.

Στο αντίπαλο άκρο, μια επίσκεψη στο μοντέρνο Gasteig, έδρα της Φιλαρμονικής, θα σας αποζημιώσει με μουσικά και άλλα events σ’ ένα εντυπωσιακό σκηνικό κοντά στο ποτάμι.

Διεύθυνση: Rosenheimer Str. 5, 81667, Μόναχο.

11. Κάντε βόλτες ολυμπιακών διαστάσεων



Το Ολυμπιακό Πάρκο χτίστηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και παραμένει σήμερα απ’ τις κορυφαίες ατραξιόν του Μονάχου. Απ’ τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα είναι ο πύργος Olympiaturm, απ’ όπου θα θαυμάσετε τη θέα απ’ τα 190 μ., ενώ μπορείτε να πάτε για φαγητό στο περιστρεφόμενο εστιατόριο που υψώνεται χαμηλότερα, στα 181 μ. Αν δεν σας φέρει εδώ κάποια εκδήλωση ή φεστιβάλ, θα βρείτε υπέροχα γρασίδια για χαλάρωση – και, φυσικά, έναν Biergarten με υπέροχη θέα στην Ολυμπιακή Λίμνη.

12. Εκδρομή σαν παραμύθι στο Neuschwanstein





Άποψη του Κάστρου Neuschwanstein πάνω στον δεντροφύτευτο λόφο

Δεν είναι τυχαίο που το Schloss Neuschwanstein ενέπνευσε το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στην Disneyland. Η παραμυθένια ομορφιά του κάστρου του 19ου αιώνα έλκει εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο – και το γύρω τοπίο είναι εξίσου μαγευτικό, μια και στέκει στην κορυφή ενός λόφου πάνω απ’ την καταπράσινη κοιλάδα Hohenschwangau. Μια και εκτός Μονάχου, ιδανικά νοικιάστε αυτοκίνητο και πάρτε τη “Ρομαντική Οδό” μέσα από τις βαυαρικές κοιλάδες των Άλπεων – αλλιώς, υπάρχει και το τρένο.

Tip: Καλύτερα να δώσετε κάτι παραπάνω και ν’ αγοράσετε τα εισιτήρια σας online μια μέρα πριν. Θ’ αποφύγετε τις ουρές και θα είστε στην ώρα σας για την περιήγηση των 12.30 μ.μ.

13. Ένας κόσμος γεμάτος BMW



Πίσω απ’ την ασημένια διαστημική του πρόσοψη το Μουσείο της BMW, σε μια εκτενή έκταση στα ανατολικά του Ολυμπιακού Πάρκου, εκθέτει μερικά απ’ τα αστραφτερότερα μοντέλα της μάρκας. Το θέαμα συνεχίζεται με περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις στον διπλανό εκθεσιακό χώρο BMW Welt, αλλά και το εργοστάσιο της εταιρείας, κατά την περιήγηση στο οποίο θα μάθετε ακριβώς πώς παράγονται περίπου 950 οχήματα την ημέρα – απ’ τον σκελετό στη βαφή. Μόνο κλείστε εγκαίρως, μια και το τουρ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και οι θέσεις είναι πάντα περιορισμένες!

Ώρες λειτουργίας: Μουσείο BMW Τρ.-Κυρ. 9 π.μ.-6 μ.μ. BMW Welt Δευτ.-Σάβ. 7.30 π.μ.-12 μεσάν., Κυρ. 9 π.μ.-12 μεσάν.

Τιμή: Μουσείο €10, μειωμ. €7. Η επίσκεψη στο BMW Welt είναι δωρεάν.

14. Ανακαλύψτε τα μυστικά της τεχνολογίας στο Deutsches Museum



Το Γερμανικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο επισήμης και τεχνολογίας στον κόσμο, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεστε τουλάχιστον λίγες ώρες για να το εξερευνήσετε. Χτισμένο πάνω σ’ ένα νησάκι στον ποταμό Ίσαρ, το μουσείο είναι φιλικό προς όλες τις ηλικίες και η συλλογή του περιλαμβάνει από ιστιοφόρα μέχρι το πρώτο τρένο στο μετρό του Μονάχου και μια τεράστια κιθάρα όπου μπορούν να μπούν μέσα και να παίξουν τα παιδιά.

Διεύθυνση: Museumsinsel 1, 80538, Μόναχο.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9 π.μ.-7 μ.μ.

Τιμή: €11, μειωμ. €4, οικογ. €23.

Tip: Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βουτιά στις ονειρικές Αρτ Νουβό πισίνες Muller’sches Volksbad, στο κτίριο ακριβώς απέναντι στις όχθες του ποταμού. Χτίστηκαν το 1901 κι είναι απ’ τις ομορφότερες της Ευρώπης!

15. Μαθήματα ιστορίας στο μνημείο του Dachau

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να προσγειωθεί κανείς στην σκληρή πραγματικότητα της ναζιστικής Γερμανίας, που ξαναζωντανεύει στο πρώην Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του Νταχάου, στην γειτονική πόλη Dachau. H περιήγηση σε κτίρια του χώρου όπως τα κρεματόρια παίρνει 3-4 ώρες, κι αν συνεχίσετε στην πόλη υπολογίστε ακόμα δύο. Περίπου 16 χλμ. βορειοδυτικά του Μονάχου, το μνημείο είναι εύκολα προσβάσιμο με τρένο απ’ το κέντρο και έχει ελεύθερη είσοδο.
Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-5 μ.μ.



gr.skyscanner.com


Γερμανία: Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν και ποιος τα δικαιούται 


Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια