Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Πού αξίζει να πάτε στη Γερμανία: Οι καλύτεροι προορισμοί της!

      Δυναμική, λειτουργική, εναλλακτική, δημιουργική, η Γερμανία θα σας μαγέψει! Από το Αμβούργο ως το Μόναχο και από το ...

      Δυναμική, λειτουργική, εναλλακτική, δημιουργική, η Γερμανία θα σας μαγέψει!



Από το Αμβούργο ως το Μόναχο και από το Βερολίνο ως την Κολωνία, είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τους καλύτερους προορισμούς της Γερμανίας μέσα από τον ταξιδιωτικό οδηγό της Skyscanner;

Βερολίνο και Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου πάνε παρέα! 


Berlin Cityscape
Τον Φεβρουάριο ετοιμάστε βαλίτσες και επισκεφθείτε τη γερμανική πρωτεύουσα, που συγκεντρώνει τα βλέμματα χάρη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, γνωστό και ως Berlinale! Mε επίκεντρο την Potsdamer Platz, κάθε χρόνο για 10 μέρες η πόλη στρώνει το κόκκινο χαλί στα σινεμά και τα θέατρα, φιλοξενώντας περισσότερες από 400 ταινίες – πολλές από τις οποίες σε πρώτη παγκόσμια προβολή!

Μη σταθείτε όμως μόνο στο φεστιβάλ και δεν γνωρίσετε την πόλη. Το Βερολίνο έχει να σας προσφέρει πολλά περισσότερα. Ξεκινήστε την περιήγηση σας στην πόλη από την Alexanderplatz, όπου βρίσκεται και ο περίφημος Πύργος της Τηλεόρασης, και οπωσδήποτε συμπεριλάβετε στη λίστα σας τα μουσεία. To Μουσείο της Περγάμου (στο Νησί των Μουσείων πάνω στον ποταμό Σπρέε) με τα εντυπωσιακά εκθέματα του και το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο στο Zeughaus δεν πρέπει να λείψουν από τη λίστα σας ασυζητητί!

Αυτονόητο είναι πως θα περάστε μία βόλτα και από την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, στην Pariser Platz! Άλλοτε, αποτελούσε την πύλη της πόλης. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της!
Σε μικρή απόσταση από την Πύλη του Βρανδεμβούργου βρίσκεται και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, αφιερωμένο στους δολοφονηθέντες Εβραίους της Ευρώπης. Το κέντρο επισκεπτών βρίσκεται σε υπόγειο χώρο, όπου θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες.


Ταξίδι στο Αμβούργο για μικρούς και μεγάλους!


Αυτή η εικόνα με τις υδάτινες οδούς και τις κόκκινες τούβλινες αποθήκες εκατέρωθεν σημαίνει Αμβούργο! Κοσμοπολίτικο, με ναυτική παράδοση και σκηνικά Βενετίας! Εξερευνήστε τη χανσεατική πόλη της Γερμανίας τριγυρίζοντας τη από το Alsterarkaden, ένα από τα πιο γραφικά μέρη της πόλης με αμέτρητα μαγαζιά για τους λάτρεις του shopping, μέχρι το σήμα-κατατεθέν λιμάνι και το Reeperbahn, την καρδιά της νυχτερινής ζωής του Αμβούργου, με μία από τις μεγαλύτερες Red Light Districts της Ευρώπης!

Όσον αφορά τους μικρούς μας φίλους, το Αμβούργο είναι ο προορισμός σας! To Miniatur Wunderland σας λέει κάτι; Ίσως όχι, αλλά πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση μινιατούρας παγκοσμίως. Ένας κόσμος που θα σας ταξιδέψει με τις μινιατούρες του από το Κολοσσαίο και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου μέχρι το Λας Βέγκας και τις ελβετικές Άλπεις. Βέβαια, το δημοφιλέστερο όλων είναι το αεροδρόμιο του Αμβούργου, στο οποίο αναπαριστάται η απογείωση ενός αεροσκάφους της Lufthansa κάθε λίγα λεπτά!

Tip: Κλείστε εισιτήρια online για να αποφύγετε τις ουρές και την ταλαιπωρία εκεί!

Τι λέτε για ένα Oktoberfest στο Μόναχο;


Το πιο διάσημο γερμανικό φεστιβάλ αναμφίβολα, το Oktoberfest, σας περιμένει Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για να σας «μεθύσει» με άφθονες μπίρες και να σας μυήσει στη βαυαρική κουλτούρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: μουσική, κουζίνα και χορός! Διεξάγεται στη μεγάλη υπαίθρια έκταση Theresienwiese, και έχει διάρκεια δύο εβδομάδες. Λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη! Ακόμη το σκέφτεστε;

Μιας και θα βρεθείτε στο Μόναχο για το Oktoberfest, αξίζει ασυζητητί να περάσετε από τη Marienplatz, την κεντρική πλατεία της πόλης. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένα μερικά απ’ τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Μονάχου, όπως το επιβλητικό νεο-γοτθικό Neue Rathaus (Νέο Δημαρχείο) και το διάσημο ρολόι του Δημαρχείου, το Glokenspiel με τα εντυπωσιακά, πολύχρωμα αγαλματίδια.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το μπαρόκ παλάτι Schloss Nymphenburg, πρώην κατοικία των Βαυαρών μοναρχών, για να θαυμάσετε τις εντυπωσιακές του τοιχογραφίες, αλλά και να επισκεφτείτε την περίτεχνη Αίθουσα με τους Καθρέφτες, η οποία θα σας αφήσει άφωνους!

Επισκεφθείτε τη χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης! 


Η παραμυθένια (και πολύ πιθανά χιονισμένη) Νυρεμβέργη σας περιμένει να σας ξεναγήσει σε μία από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας! Αν θέλετε λοιπόν να ζήσετε στο φουλ τη μαγεία των Χριστουγέννων, η Νυρεμβέργη είναι το κατάλληλο μέρος!

Στην αγορά που βρίσκεται στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, τη Hauptmarkt, θα δείτε ό,τι λαχταρά η καρδούλα σας: Πάγκους με χειροποίητα παιχνίδια, κοσμήματα, ρούχα, είδη στολισμού για το σπίτι, χριστουγεννιάτικα είδη και, φυσικά, αμέτρητες καντίνες με φαγητά από όλες τις γωνιές του κόσμου. Tα hot dog, όμως, έχουν την τιμητική τους! Για να νιώσετε μέρος της αγοράς θα πρέπει στο ένα χέρι να κρατάτε ένα spicy hot dog με Sauerkraut (λάχανο τουρσί) και στο άλλο ένα Glühwein για να ζεσταθούν τα «μέσα» σας!

Περάστε ένα ρομαντικό διήμερο στη Χαϊδελβέργη!


Αν και μικρή συγκριτικά με τις πιο φημισμένες μεγαλουπόλεις της Γερμανίας, η Χαϊδελβέργη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ομορφιά! Γραφική, μεσαιωνική, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, ενδεικνύεται για ένα ρομαντικό διημεράκι! Πρόκειται για μια πόλη «διαμάντι», αφού η ποιότητα ζωής και η φυσική ομορφιά της αναδύονται από κάθε της γωνιά!

Σήμα κατατεθέν της πόλης, το παλάτι δεσπόζει στις πλαγιές του όρους Κönigstuhl και χαράσσεται αυτόματα στη μνήμη! Περπατήστε οπωσδήποτε στην Παλιά Πόλη και συναντήστε την Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της! Στη συνέχεια περάστε από τα γραφικά σοκάκια με τα ανθισμένα λουλούδια κατά τους θερινούς μήνες και, φυσικά, τη Haupstrasse, τον μεγαλύτερο πεζόδρομο της πόλης με μήκος 1,6 χιλ.

Τέλος, περάστε από την περίφημη Οδό των Φιλοσόφων, η οποία προσφέρει απλόχερα θέα στην πόλη, και απολαύστε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς κοιτάζοντας τη θέα!

Tip: Kαθώς η Χαϊδελβέργη δεν έχει αεροδρόμιο, μπορείτε να κλείσετε πτήση για Φρανκφούρτη, μία ώρα περίπου μακριά με το τρένο.

Φύγαμε για Φράιμπουργκ και Μέλανα Δρυμό! 


Mε αρκετή ηλιοφάνεια, πολύ πράσινο και σε κοντινή απόσταση από τον Μέλανα Δρυμό, το Φράιμπουργκ καθίσταται ένας από τους καλύτερους γερμανικούς προορισμούς!
Το Freiburg θα σας φέρει σε επαφή με την κουλτούρα όλης της περιοχής – την τοπική κουζίνα, τις μπίρες, τα έθιμα και, φυσικά, το περίφημο λικέρ Kirchwasser, το οποίο αξίζει να δοκιμάσετε!

Μην παραλείψετε να περάσετε από τη Munsterplatz, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, και φυσικά το πανεπιστήμιο, ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα της Ευρώπης. Στην είσοδο του στέκει το άγαλμα του Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη!

Αυτονόητο είναι ότι δεν πρέπει να χάσετε έναν περίπατο στον Μέλανα Δρυμό. Εδώ η φύση οργιάζει με τα αμέτρητα έλατα της, τα ποτάμια και τους καταρράκτες της! Η απόλυτη επαφή με τη φύση! Αξίζει να περιηγηθείτε στα κουκλίστικα χωριά του και να μυηθείτε στην τοπική γαστρονομία! Μεγάλο μυστικό της εκδρομής… οι γευστικότατες τούρτες Black Forest, μιας και εδώ είναι η πατρίδα τους!

Κολωνία, μια μασκαρεμένη «Κυρία»! 


Αν και με μια πλούσια συλλογή από αξιοθέατα, δύο είναι τα δυνατά χαρτιά της Κολωνίας: Το καρναβάλι και ο περίφημος Καθεδρικός Ναός της.

Το καρναβάλι διεξάγεται την «Πέμπτη Εποχή», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, δηλαδή την περίοδο από τις πρώτες μέρες κάθε έτους (συνήθως 6 Ιανουαρίου) μέχρι και την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής. Βέβαια, η αρχή της καρναβαλικής περιόδου είναι επισήμως η 11η Νοεμβρίου ώρα 11:11 π.μ. Πρόκειται για ημέρες γεμάτες ξέφρενα γλέντια, άφθονο ποτό και ασταμάτητο χορό! Εν ολίγοις, ένα ατελείωτο ξεφάντωμα! Αξίζει να μασκαρευτείτε και εσείς και να λάβετε συμμετοχή σε ένα από τα καλύτερα καρναβάλια του κόσμου, κρατώντας ανά χείρας μια τοπική μπύρα Κελς (Kölsch) για το καλό!

Το δεύτερο δυνατό χαρτί της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός της, ο τεράστιος Ντόμ (Kölner Dom), ένα γοτθικό αριστούργημα που πήρε αρκετούς αιώνες να ολοκληρωθεί!

Ανακαλύψτε το Πότσδαμ τώρα! 


Αν και δεν είναι από τους πρώτους προορισμούς της Γερμανίας που έρχονται στο νου, παρ’ όλα αυτά το Πότσδαμ είναι ένας προορισμός «θησαυρός» θα λέγαμε! Η πόλη είναι διάσημη για τα πολιτιστικά της τοπία, ενώ το πιο διάσημο αξιοθέατό της είναι το θρυλικό Ανάκτορο «Σανσουσί», ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.  Το ανάκτορο είναι σε ρυθμό ροκοκό με λαμπερά χρώματα και εστιάζει στην ξεγνοιασιά της αριστοκρατικής ζωής και στον ρομαντισμό της! Αξίζει την επίσκεψη σας!

Tip: To Πότσδαμ συνορεύει με το Βερολίνο και συνδέεται, με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και τρένων, με τα αεροδρόμια της γερμανικής πρωτεύουσας. Θα σας πάρει γύρω στα 40 λεπτά-1 ώρα απ’ το αεροδρόμιο Tegel, και λίγο παραπάνω απ’ το Schönefeld για να φτάσετε.




gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια