Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μεξικό: Ο απόλυτος οδηγός για ένα ταξίδι – εμπειρία ζωής…

Επειδή το ταξίδι στο Μεξικό είναι εµπειρία ζωής και βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα κάθε ταξιδιώτη, κάναµε έρευνα και απαντάµε συγ...

Επειδή το ταξίδι στο Μεξικό είναι εµπειρία ζωής και βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα κάθε ταξιδιώτη, κάναµε έρευνα και απαντάµε συγκεντρωµένα σε κάθε πιθανή ερώτηση που έχετε προκειµένου να σας λυθούν οι απορίες και να πάτε προετοιµασµένοι!
Από την Κατερίνα Ρίγκου (krigou@dousiscom.gr)
Φωτο: Αρχείο, Shutterstock 
Γιατί να πάω στο Μεξικό;

Για πολλούς, πάρα πολλούς λόγους… Γιατί θα έρθεις σε επαφή µε µια πολυσχιδή κουλτούρα τελείως διαφορετική από τη οικεία σε εµάς «δυτική», µε επιρροές από διάφορους τόπους, που είναι έκδηλες σε όλα, από την πλούσια γαστρονοµία µέχρι τη µουσική και τον χορό!
Ναός των Αζτέκων, Μεξικό
Ο Μεγάλος Ναός των Αζτέκων
Γιατί θα γνωρίσεις από κοντά τη γη των Μάγιας, τις αρχαίες πόλεις των Αζτέκων (περιοχές πολιτιστικής κληρονοµιάς της Unesco), γιατί θα κολυµπήσεις στα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής, γιατί θα γνωρίσεις αρχοντικές αποικιακές πόλεις, γιατί θα δεις λευκές αµµουδιές και απέραντες παραλίες του Ειρηνικού, γιατί θα «περιπλανηθείς» µέσα στη ζούγκλα (για τους πιο τολµηρούς), σε φαράγγια και αρχαιολογικούς τόπους, γιατί θα δοκιµάσεις µια από τις πιο δηµοφιλείς κουζίνες του κόσµου, γιατί θα πιεις τεκίλα από την… πηγή της!

Γιατί από αµµουδερές παραλίες µπορείς να βρεθείς σε ψηλά βουνά και από εκεί σε µεγαλουπόλεις ή και στη ζούγκλα… και γιατί µπορείς να µείνεις σε κορυφαία τουριστικά θέρετρα όπως το Κανκούν, το Πουέρτο Βαγιάρτα και το Playa del Carmen!
Πότε να πάω;

Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στο Μεξικό είναι από τέλη Οκτωβρίου µέχρι Μάρτιο (ξηρή περίοδος). Η θερµοκρασία είναι πολύ ευχάριστη (µε εξαίρεση το San Cristobal de las Casas) και µπορείτε άνετα να κάνετε µπάνιο. Αν θέλετε να δείτε τη Γιορτή των Νεκρών ταξιδέψτε τέλη Οκτωβρίου µε αρχές Νοεµβρίου στις πολιτείες Michoacan (Morelia, Patzcuaro) και Οaxaca.
Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!Που να (πρωτο)πάω;

Ο δρόμος του φιλιού στο Μεξικό
Το φημισμένο στενό Guanajuato ή αλλιώς «The alley of the kiss»
Αρχικά στην πρωτεύουσα, στην πόλη του Μεξικού, την µεγαλούπολη µε τα 20 εκατ. πληθυσµό, στο διεθνές αεροδρόµιο Χουάρες. Από εκεί ανάλογα το ταξίδι που έχετε κλείσει αλλά σίγουρα τις περισσότερες ή όλες τις ηµέρες θα τις περάσετε στην πρωτεύουσα, η οποία µπορεί να είναι και το ορµητήριο σας για τις εξορµήσεις στην µεξικανική γη! 

Τι έγγραφα θα χρειαστώ;

Εφόσον έχεις ελληνικό διαβατήριο δεν χρειάζεσαι βίζα για να µπεις στην χώρα (για µέγιστη παραµονή 3 µήνες). Ωστόσο, θα χρειαστεί να συµπληρώσεις ένα χαρτί µε τα στοιχεία σου που λογικά θα σου δοθεί από την αεροπορική εταιρεία λίγο πριν την άφιξη στο Μεξικό ή στον διαβατηριακό έλεγχο. Όταν περάσεις από τον έλεγχο και σου σφραγίσουν το διαβατήριο θα σου δώσουν και ένα χαρτί µε κάποια στοιχεία το οποίο πρέπει να κρατήσεις διότι θα σου ζητηθεί στην έξοδο σου από την χώρα.

Τι πρέπει να ξέρω/ κάνω πριν πάω;

Πριν πάτε είναι πολύ σηµαντικό να γνωρίζετε ότι αφορά στην υγεία σας. Αρχικά για να πάτε στο Μεξικό δεν υπάρχουν υποχρεωτικά εµβόλια. Το βασικό όµως που πρέπει να θυµάστε είναι να µην πίνετε ποτέ νερό που δεν είναι εµφιαλωµένο. Κατ’ αλλά σχετικά µε το φαγητό δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Όπως και να έχει πάντως, καλό είναι να έχετε ταξιδιωτική ασφάλεια.  

Τι γίνεται µε το συνάλλαγµα;

Το νόµισµα του Μεξικό είναι το µεξικάνικο πέσο (€1 = 22,17 πέσος) που έχει σχεδόν το ίδιο σήµα µε το δολάριο! Επίσης σε πολλά µαγαζιά (κυρίως βέβαια τουριστικά) έχουν τις τιµές σε δολάρια λόγω των πολλών Αµερικανών τουριστών. Οπότε θα βρεθείτε σε µια µικρή σύγχυση στην αρχή, όµως θα καταλάβετε γρήγορα την διαφορά λόγω του υποτιµηµένου πέσο. Την καλύτερη ισοτιµία για να κάνετε τα ευρώ σας πέσο, θα την βρείτε στην τράπεζα ενώ θα χρειαστείτε οπωσδήποτε µαζί το διαβατήριο σας. Εκτός της τράπεζας υπάρχουν exchange αλλά και απευθείας ανάληψη µε κάρτα από ATM. Σε πολλά µέρη δέχονται και κάρτα (κυρίως στα πιο τουριστικά σηµεία) οπότε γενικά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.  

Είναι επικίνδυνα;

Η ασφάλεια είναι µάλλον το πρώτο που απασχολεί όσους σκέφτονται ταξίδι στο Μεξικό. Αρχικά να πούµε ότι πρόκειται για µια χώρα µε σχεδόν 130 εκ. πληθυσµό, οπότε εκ των πραγµάτων υπάρχουν όλα. Περιοχές ασφαλείς αλλά και αρκετά επικίνδυνες. Οπότε εξαρτάται σίγουρα από το που θα πάτε στο Μεξικό. Πάντως καλό είναι να ακολουθείτε τους γενικούς κανόνες ασφαλείας, όπως να µην αφήνετε τα πράγµατά σας (µάλλον θα κλαπούν), και να µην αποµονώνεστε ιδίως τη νύχτα.
Το Μεξικό τη νύχτα
Στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μεξικού τη νύχτα
Αν έχετε πράγµατα αξίας καλό θα είναι να τα ασφαλίσετε για κλοπή. Υπάρχει παντού αστυνοµία, χωρίς βεβαίως να σηµαίνει πάντα κάτι αυτό λόγω του µεγάλου βαθµού διαφθοράς που παρατηρείτε στη χώρα. Αν έχετε αυτοκίνητο το πιο πιθανό είναι να σας σταµατήσουν για έλεγχο (ενδεχοµένως και αρκετές φορές) αλλά συνήθως δεν δηµιουργείται κάποιο πρόβληµα. 
Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 

Τι θα δω στην πόλη του Μεξικού;

Η πόλη του Μεξικού (Ciudad de México) είναι ο top προορισµός της χώρας, χάρις στα πολλά µουσεία, τις γκαλερί τέχνης και τα σηµαντικά αξιοθέατα. Αν και το µέγεθός της είναι χαοτικό, το ιστορικό κέντρο της πόλης (Centro Histοrico de la Ciudad) έχει συγκεντρωµένα τα σηµαντικότερα αξιοθέατα. Σε έκταση 15 τετραγωνικών χιλιοµέτρων, βρίσκουµε περισσότερα από 1.400 σηµαντικά αποικιακά κτήρια από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα.
Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!
Τοπ αξιοθέατα στο Μεξικό

Plaza de la Constitucion

Πλατεία Zocalo Μεξικό
Ο Μητροπολίτικος Ναός, στην πλατεία Zocalo, στην πρωτεύουσα
Οι ντόπιοι την ονοµάζουν Zocalo (πλίνθος) και αποτελεί την καρδιά της µεξικανικής πρωτεύουσας και τη µεγαλύτερη πλατεία στη Λατινική Αµερική! Πριν από την αποικιακή περίοδο, ήταν το κύριο τελετουργικό κέντρο στην πόλη των Αζτέκων. Εδώ βρίσκεται ο πολύ διάσηµος µητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός µε τον υπερπολυτελή διάκοσµο και το Palacio Nacional που στεγάζει το προεδρικό µέγαρο και τις τοιχογραφίες του περίφηµου ζωγράφου Diego Rivera.  

Πλατεία Alameda Central

Πλατεία Alameda Central, Μεξικό
Πλατεία Alameda Central
Θαυµάστε το εκπληκτικό Μέγαρο του Ταχυδροµείου και απέναντι, στο Palacio de Bellas Artes, τις τοιχογραφίες των τριών µεγαλύτερων Μεξικανών ζωγράφων/τοιχογράφων, του Diego Rivera, του Jose Clemente Orozco και του David Alfaro Siqueiros.
Coyoacan

Το σπίτι της Frida Kahlo στο Μεξικό
Το σπίτι της διάσημης ζωγράφου Frida Kahlo, στο Coyoacan
Το Coyoacan (σηµαίνει, το χωριό των κογιότ) είναι από τα πιο όµορφα και φωτογραφηµένα προάστια της πόλης του Μεξικό, απέχει µόλις 10χλµ. από το κέντρο και αποτελεί ένα εξαίρετο δείγµα της τοπικής αρχιτεκτονικής, αφού στους δρόµους του µπορούµε να θαυµάσουµε εντυπωσιακές επαύλεις και προσεγµένα κτήρια.

Η τέλεια περιοχή για να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της, τις υπαίθριες αγορές, να φατε πεντανόστιµο street food (στους δρόµους της πόλης θα βρείτε τα φηµισµένα λαχταριστά tacos)! Επιπλέον, αποτέλεσε στέκι πολλών καλλιτεχνών! Μια διαφορετική γειτονιά από τις υπόλοιπες, που φέρει ισπανικές επιρροές στην αισθητική της. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Casa Azul, το σπίτι-µουσείο µε τους όπου έζησε η µεγάλη ζωγράφος Frida Kahlo.
Must see: Tον Kαθεδρικό Nαό του San Juan Bautista και το µοναστήρι, τµήµατα των οποίων χρονολογούνται ήδη από το 1522. Ακριβώς πίσω από την εκκλησία είναι το Coyoacan Mercado, όπου θα απολαύσετε πεντανόστιµο µεξικάνικο φαγητό. 

 

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας
(Museo Nacional de Antropologia)

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας Μεξικό
Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας
Από το 1964 το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας στο Μεξικό έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του καθώς σε αυτό βρίσκονται σηµαντικά αρχαιολογικά ευρήµατα της προ-Κολοµβιανής κληρονοµιάς του Μεξικό και υπόσχεται ένα µυστηριακό ταξίδι στο παρελθόν από τον συναρπαστικό πολιτισµό των Αζτέκων µέχρι την ισπανική κατάκτηση.

Μια µουσειακή βόλτα, λοιπόν, επιβάλλεται, καθώς εκτίθεται όλη η ιστορία της χώρας. Σε ένα επιβλητικό κτήριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής µε πολλές αίθουσες ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυµάσει εκθέµατα από διαφορετικές εποχές της ιστορίας αλλά και µέρη. Αξίζει να το επισκεφθείτε µε ξεναγό, µιας και σχεδόν όλες οι πληροφορίες των εκθεµάτων είναι στα ισπανικά. Χρειάζεται περίπου 3 µε 4 ώρες για να δείτε όλους τους χώρους. (Ώρες λειτουργίας 09:00-19:00, www.mna.inah.gob.mx)
Θέατρο Καλών Τεχνών
(Palacio de Bellas Artes)

Θέατρο Καλών Τεχνών, Μεξικό
Θέατρο Καλών Τεχνών
Το Palacio de Bellas Artes, µε την χαρακτηριστική µαρµάρινη πρόσοψη του και τα λαµπερά βιτρώ που κοσµούν την οροφή του, συγκεντρώνει περίπου 10.000 επισκέπτες εβδοµαδιαίως! Η αρτ νουβώ πρόσοψη και η εντυπωσιακή τοιχογραφία του Rivera στο εσωτερικό του κλέβει τις εντυπώσεις! Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1904 και ολοκληρώθηκε το 1934, λόγω της µεξικανικής επανάστασης.
Στον χώρο διεξάγονται παραστάσεις και συναυλίες, ενώ φιλοξενούνται συναυλίες από την Εθνική Φιλαρµονική της πόλης, καθώς επίσης και διαρκείς εκθέσεις ποίησης, ζωγραφικής, και φωτογραφίας. Ως εκ τούτου, θεωρείται το σηµαντικότερο πολιτιστικό κέντρο στο Μεξικό και έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως καλλιτεχνικό µνηµείο το 1987. (www.bellasartes.gob.mx)Basilica de Santa Maria de Guadalupe

Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης, Μεξικό
Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης
Ο σηµαντικότερος θρησκευτικός χώρος στο Μεξικό και ένας από τους κυριότερους χώρους προσκυνήµατος της καθολικής θρησκείας. Σύµφωνα µε τον θρύλο, η βασιλική εκκλησία της Γουαδελούπης χτίστηκε στο σηµείο όπου ένας φτωχός βοσκός, ο Juan Diego οραµατίστηκε την Παναγία το 1531. Η παλιά βασιλική ολοκληρώθηκε το 1709 και το νέο της κτήριο το 1976. Το 2002 ο Χουάν Ντιέγκο ανακηρύχθηκε σε άγιος. Juana de Arco. (Πόλη του Μεξικού, basilica.mxv.mx)


Λαβύρινθος AJUSCO (Camino Viejo Al Maninal)

Μία ώρα περίπου από την Πόλη του Μεξικoύ, σε µια περιοχή που είναι γνωστή για το (ανενεργό πλέον) ηφαίστειο Ajusco, ο Ignacio Figueroa δηµιούργησε στην έπαυλή του έναν επισκέψιµο λαβύρινθο, αντιγράφοντας πιστά σχεδόν τον αντίστοιχο του Hever Castle στο Κεντ του Ηνωµένου Βασιλείου. Αν θέλετε, µπορείτε να ξεναγηθείτε και στη βίλα που ακολουθεί το αρχιτεκτονικό ύφος Tudor. Πριν ή µετά την επίσκεψή σας στην έπαυλη, απολαύσετε το γεύµα σας σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής. (San Miguel Ajusco)Οι αγορές στο Μεξικό

Υπαίθριες αγορές στο Μεξικό
Παραδοσιακά προϊόντα σε υπαίθρια αγορά
Στο Μεξικό υπάρχουν αγορές που είναι εµπειρία να τις επισκεφτείτε! Γι αυτό βάλτε τις, στο πρόγραµµά σας! Ενδεικτικά:
 • La Merced: Iστορική αγορά της πόλης και µια από τις µεγαλύτερες υπαίθριες αγορές τροφίµων της Αµερικής χτισµένη στο σηµείο που κάποτε βρισκόταν και η κεντρική αγορά των Αζτέκων. Χωρίζεται σε επτά ζώνες, και θα βρείτε από τρόφιµα µέχρι είδη γάµου και βάπτισης! (Μetro la Merced, Mexico City)
 • Fonart: Εδώ θα δείτε όµορφα υφαντά ρούχα και χειροποίητα είδη λαϊκής τέχνης. (Av. Paseo de la Reforma 116, Mexico City)
 • Corazon del Pueblo: Επίσης, θα βρείτε όµορφα αναµνηστικά αντικείµενα κυρίως ξύλινα και πήλινα. (c/ Macedonio Alcala 307, Oaxaca)
 • Meltzanel Design: Αν θέλετε να φαίνεστε σαν… Μεξικάνα εδώ θα αγοράσετε παραδοσιακά ρούχα εµπνευσµενα από την κουλτούρα των Μάγια! (c/28 de Agosto 3, San Cristobal de las Casas)
Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!
Πως θα µετακινηθώ στο Μεξικό;

Μεταφορικά στο Μεξικό
Σταθμός μετρό στο Μεξικό
Οι µετακινήσεις στο Μεξικό είναι πολύ εύκολες και πολύ οικονοµικές και υπάρχει µεγάλη ποικιλία µέσων µεταφοράς: Aπό τα αστικά λεωφορεία και τα combis (µίνι λεωφορεία), µέχρι τα πούλµαν των ιδιωτικών εταιρειών για τις intercity διαδροµές, τα µικρά άσπρα βανάκια -colectivos (οµαδικά ταξί) και τα ιδιωτικά βαν που µπορείτε να νοικιάσετε µε την παρέα σας για ηµερήσιες εκδροµές. Πάντως το µετρό Μεξικό συνεχίζει να είναι το πιο διαδεδοµένο µέσο µετακίνησης των κατοίκων – και πολύ οικονοµικό(µόλις 5 πέσο / εισιτήριο)!


Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!
Tips

 • Taxi να παίρνετε µόνο συνεργαζόµενα µε το αεροδρόµιο ή το ξενοδοχείο σας.
 • Το µετρό δεν αποτελεί µόνο µέσο µετακίνησης αλλά και οι σταθµοί των συνολικά 12 γραµµών του, αποτελούν από µόνοι τους προορισµό καθώς θα βρείτε από καταστήµατα, βιβλιοθήκες και εκθέσεις έργων τέχνης, µέχρι και εργαστήρια υπολογιστών!
 • Τα colectivo θα τα βρείτε σε διάφορα σηµεία και ξεκινούν µόλις γεµίσουν. Σαν µεγάλα ταξί απλά πιο οικονοµικά και µπορεί να χρειαστεί να περιµένετε.
Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!

Τι κλίµα έχει;

Το κλίµα στα παράλια είναι υποτροπικό µε πολύ θερµά και υγρά καλοκαίρια ενώ στο εσωτερικό είναι ηπειρωτικό. Βασικό όµως στοιχείο, για τη διαµόρφωση του κλίµατος, είναι η απόσταση από τη θάλασσα και το υψόµετρο. Εκτός από το υψόµετρο, κι άλλοι τοπικοί παράγοντες είναι σηµαντικοί για το υφιστάµενο κλίµα, όπως το γεωγραφικό πλάτος.
Στις χαµηλές ζώνες, επικρατεί τροπικό κλίµα µε ετήσιες βροχοπτώσεις και µέση ετήσια θερµοκρασία άνω των 22 °C. Η τυπική βλάστηση είναι αυτή του τροπικού δάσους της βροχής, πυκνότερη εκεί όπου οι βροχοπτώσεις είναι πιο έντονες, όπως στην πεδιάδα του Ταµπάσκο.
Χαρακτηριστικά σαβάνας επικρατούν στη βύθιση της Μπάλσας, τις παράκτιες πεδιάδες της Βερακρούς, καθώς και στα κεντρικά και βόρεια της χερσονήσου του Γιουκατάν. Επίσης, εύκρατο κλίµα παρατηρείται στο οροπέδιο του Ανάχουακ και σε άλλες επίπεδες περιοχές µε µέτριο υψόµετρο και µε µέση θερµοκρασία από 15 ως 22 °C.
Κλασικό μεξικάνικο ταξί
Στους δρόμους του Μεξικού

Το Κnow

 • Αν θέλετε να επισκεφτείτε και άλλες πόλεις, επειδή οι αποστάσεις µεταξύ τους είναι µεγάλες, είναι καλύτερο να ταξιδεύετε µε νυχτερινά δροµολόγια λεωφορείων για να κερδίζετε τη µέρα.
 • Για να ταξιδέψετε µε άνεση, κλείστε θέση σε πούλµαν πολυτελείας ή executive ή, αν δεν βρείτε, σε Α΄ κατηγορίας, σε πολύ καλές τιµές.
 • Για να καλύψετε πολύ µεγάλες αποστάσεις µη διστάσετε να πάρετε εσωτερική πτήση: Η εταιρεία Aeromexico διαθέτει το µεγαλύτερο δίκτυο δροµολογίων στη χώρα.


Χρήσιµα Tips

 • Επίσηµη Γλώσσα: Ισπανικά
 • Νόµισµα: Πέσο Μεξικού (€1 = 22,17 πέσος)
 • Θρησκεία: Χριστιανικό ρωµαιοκαθολικό δόγµα (η πλειοψηφία)
 • Κωδικός κλήσης: +52

Πως να πάω

Απευθείας πτήση από Ελλάδα για το Μεξικό δεν υπάρχει, οπότε θα φτάσετε µε (τουλάχιστον µια) ανταπόκριση. Ενδεικτική και συµφέρουσα είναι η πτήση της Airfrance (www.airfrance.gr) από Αθήνα για Μεξικό µε ενδιάµεση στάση στο Παρίσι. Συνολική διάρκεια πτήσης & αναµονής είναι περίπου 18 ώρες.

Πόσο θα κοστίσει το ταξίδι;

Αν εξαιρέσει κάποιος τα αεροπορικά εισιτήρια που είναι και το πιο µεγάλο έξοδο του ταξιδιού, γενικά το ταξίδι δεν είναι ακριβό. Το επόµενο µεγάλυτερο έξοδο είναι το ξενοδοχείο που αντικειµενικά οι τιµές δεν είναι ακριβές αν αναλογιστεί κανείς ότι µπορείτε να κλείσετε 7 διανυκτερεύσεις σε 3 αστέρων ξενοδοχείο µε €330! Επίσης, αν επιθυµείτε την πολυτέλεια θα βρείτε 5 αστέρων µε €830 για επίσης 7 νύχτες, και µάλιστα σε περίοδο τουριστική για την πόλη. Κατά τ’ άλλα είναι πολύ οικονοµικά όλα, το φαγητό, το ποτό, η διασκέδαση, οι αγορές, οι µετακινήσεις.
Γνωρίστε επίσης τη μεξικάνικη κουζίνα και τη διάσημη τεκίλα!Πηγή: Icons Travellers

Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα. Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!
Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια