Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξίδι στη Στουτγκάρδη: Τι να δείτε και τι να κάνετε

Στουτγκάρδη ή Στουτγάρδη , όπως και να την πείτε η γερμανική αυτή πόλη είναι για πολλά… γκάζια! Έδρα αυτοκινητοβιομηχανιών ...

Στουτγκάρδη ή Στουτγάρδη, όπως και να την πείτε η γερμανική αυτή πόλη είναι για πολλά… γκάζια!



Έδρα αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Porsche και η Mercedes και με έφεση στις νέες τεχνολογίες, τις καινοτομίες, αλλά και τους παραδοσιακούς αμπελώνες, η Στουτγκάρδη είναι ένας προορισμός που δε θα σας απογοητεύσει!




Αν δεν έχετε κλείσει ήδη αεροπορικά εισιτήρια για Στουτγκάρδη, δείτε το παραπάνω βίντεο για να… πειστείτε! Πάρτε μια ιδέα από το τι θα αντικρίσετε όταν φτάσετε εκεί !



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




1. Ο Πύργος της Τηλεόρασης



Ο πρώτος πύργος τηλεόρασης στον κόσμο κατασκευάστηκε στη Στουτγκάρδη και εδώ και 60+ χρόνια στέκει «αγέρωχος» παρατηρώντας την πόλη και τους αμπελώνες της κοιλάδας Neckar από ψηλά. Χρειάστηκαν 20 μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του. Ο Πύργος της Τηλεόρασης της Στουτγκάρδης (Fernsehturm Stuttgart) εγκαινιάστηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1956. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, χάρη στην πανοραμική θέα που προσφέρει από την πλατφόρμα παρατήρησής του.


Γερμανία: Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν και ποιος τα δικαιούται 



Ο Πύργος υψώνεται στα 217 μέτρα και η ιδέα δημιουργίας του μέσα στο καταπράσινο δάσος Degerloch και της προσθήκης μιας πλατφόρμας παρατήρησης που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τουριστικούς σκοπούς ανήκε στο μηχανικό Fritz Leonhardt, ο οποίος καταγόταν από την πόλη. Στον πύργο λειτουργεί καφετέρια και εστιατόριο.


Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη (10:00-23:00), Παρασκευή-Κυριακή (09:00-23:00)
Ωράριο λειτουργίας εστιατορίου Leonhardts: Δευτέρα-Πέμπτη (12:00-22:00), Παρασκευή & Σάββατο (12:00-23:00), Κυριακή & αργίες (12:00-21:00)
Τιμή εισόδου: 7€ (ενήλικες), 4€ (παιδιά ηλικίας 6-15 ετών). Τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών μπαίνουν δωρεάν.


Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!

2. Μουσεία πολλών… ίππων!



Ένα ταξίδι 130 και πλέον χρόνων στην ιστορία του αυτοκινήτου και… στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας! Το Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγκάρδη είναι ο παράδεισος των φανατικών των 4 τροχών!


Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Εδώ ο χρόνος ξεκινά το 1886, όταν ο Carl Benz εφηύρε το αυτοκίνητο. Η ιστορία του αυτοκινήτου «εξιστορείται» παράλληλα την εξέλιξη της ζωής, της τεχνολογίας και των κοινωνικο-πολιτικών συνθηκών στο πέρασμα των χρόνων. Κύριοι πρωταγωνιστές τα πάνω από 160 αυτοκίνητα όλων των τύπων, που εκτίθενται στις 12 αίθουσες του μουσείου σε 16.500 τετραγωνικά. Από τα παλαιότερα αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν ποτέ, μέχρι θρυλικά αυτοκίνητα αγώνων και φουτουριστικά ερευνητικά οχήματα.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή (09:00-18:00). Δευτέρες κλειστά.
Εισιτήριο εισόδου: 10€



Το Μουσείο της Πόρσε (Porsche Museum) δημιουργήθηκε το 2009. Το εντυπωσιακό κτίριο, που φιλοξενεί την ιστορία του αυτοκινήτου, βρίσκεται στην πόλη Zuffenhausen, βόρεια της Στουτγκάρδης. Υποδέχεται πολλούς φαν της γνωστής μάρκας αυτοκινήτου κάθε χρόνο, οι οποίοι θέλουν να πάρουν μια πιο… κοντινή «γεύση» από Porsche!

Εκτίθενται γύρω στα 80 οχήματα και πολλά ακόμη μικρότερα εκθέματα, που εξιστορούν την ιστορία της Πόρσε. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή από τα αυτά είναι τα μοντέλα 356, 550, 911 και 917. Τα εκθέματα αλλάζουν διαρκώς, προσδίδοντας ένα δυναμισμό στον εκθεσιακό χώρο. Η δυναμική του μουσείου οφείλεται ακόμη στο γεγονός ότι το 90% των οχημάτων διατηρούν την οδηγική τους κατάσταση και χρησιμοποιούνται ως «κινητά μουσεία» σε ιστορικούς αγώνες ταχύτητας και παρουσιάσεις ανά τον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να δουν πώς συντηρούνται τα κλασικά μοντέλα της Πόρσε στο συνεργείο-εργαστήριο του μουσείου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή (09:00-18:00). Δευτέρες κλειστά.
Εισιτήριο εισόδου: 8€ (ενήλικες). Τα παιδιά έως 14 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα μπαίνουν δωρεάν.

3. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Στουτγκάρδης



Η τέχνη χτυπά στην «καρδιά» της Στουτγκάρδης. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Kunstmuseum Stuttgart) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ο γυάλινος κύβος που φιλοξενεί το μουσείο τεχνών της Στουτγκάρδης αποτελεί σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Hascher & Jehle από το Βερολίνο και εντυπωσιάζει με την κομψότητά του. Οι επισκέπτες του μουσείου έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, εκτός από τα εκθέματά του, και τη θέα στην πόλη από όλες τις πλευρές του. Εντός του μουσείου λειτουργεί μπαρ κι εστιατόριο.


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή (10:00-18:00), Παρασκευή (10:00-21:00). Δευτέρες κλειστά.
Εισιτήριο: 6€ (ενήλικες). Τα παιδιά έως 12 ετών μπαίνουν δωρεάν.

4. Το Νέο Παλάτι της Στουτγκάρδης




Schlossplatz, Στουτγκάρδη

Η κεντρική πλατεία παλατιού της Στουτγκάρδης (Schlossplatz) είναι το πιο «ζωντανό» τμήμα της πόλης, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, ενώ προσφέρει άπλετο χώρο για βόλτες, χαλάρωση και πικ-νικ στα γρασίδια.

Αρκετά συχνά εδώ διοργανώνονται open-air συναυλίες, ενώ στις αρχές Αυγούστου κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού φεστιβάλ της πόλης, η πλατεία του παλατιού μεταμορφώνεται σε ένα φωτεινό και πολύβουο κέντρο διερχομένων!

Από τα μέσα του 19ου αιώνα επετράπη και στους «κοινούς θνητούς» της πόλης να απολαμβάνουν τους κήπους του παλατιού, με τη μετατροπή τους σε αστικό πάρκο. Στη μέση της πλατείας υψώνεται η στήλη Jubiläumssäule (1841) στην κορυφή της οποίας βρίσκεται το άγαλμα της θεάς της αρμονίας. Πίσω ακριβώς βρίσκεται το Νέο Παλάτι. Οι εργασίες κατασκευής (και μετατροπής) του διήρκεσαν από το 1746 ως το 1807 και ως εκ τούτου φέρει ένα μίγμα αρχιτεκτονικών επιρροών, από μπαρόκ, κλασσικό, ροκοκό κ.ά.



Schlossplatz, Στουτγκάρδη

Tip: Αν τα ψώνια είναι το χόμπι σας, θα βρείτε το στοιχείο σας στην περίφημη οδό Königstraße, το μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Γερμανίας (1.200 μέτρα). Κι αν χρειάζεστε Wi-Fi μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν σύνδεση που παρέχεται στην πλατεία Schlossplatz.

5. Κρατική Πινακοθήκη Στουτγκάρδης



Το κτίριο που στεγάζει την κρατική πινακοθήκη της Στουτγκάρδης (Staatsgalerie) κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 1838-1843, τα χρόνια του βασιλιά Γουιλιέλμου Α΄ της Βυρτεμβέργης. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία της Γερμανίας και απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη φήμη από το 1984 κι έπειτα, αφού η επέκτασή του έφερε την υπογραφή του γνωστού βρετανού αρχιτέκτονα James Stirling.

Στο κλασικιστικό κτίριο του 19ου αιώνα (Old State Gallery) φιλοξενούνται έργα από το 14ο ως το 19ο αιώνα. Η νέα πτέρυγα του μουσείου (New State Gallery) συνδέεται με το παλιό κτίριο και είναι αφιερωμένη στις τέχνες του 20ου αιώνα.

Η συγκέντρωση διαφορετικών καλλιτεχνικών ρευμάτων και κινημάτων στις αίθουσες της πινακοθήκης, καθώς και εξαιρετικά έργα μεμονωμένων καλλιτεχνών, όπως οι Πικάσο και Μπέκμαν, έχουν προσδώσει διεθνή φήμη στην γκαλερί της Στουτγκάρδης.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή (10:00-18:00). Τις Πέμπτες η Πινακοθήκη παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 20:00. Δευτέρες κλειστά.

Τιμή εισόδου στη μόνιμη συλλογή: 7€ (ενήλικες)

Tip: Τις Τετάρτες η είσοδος στην Πινακοθήκη της Στουτγκάρδης είναι δωρεάν!

6. Ζωολογικός κήπος Wilhelma




ποταμός Νέκαρ, Στουτγκάρδη

Θεωρείται ως ένας από τους ωραιότερους βοτανικούς-ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης. Κατασκευάστηκε το διάστημα 1842-1853. Φιλοξενεί γύρω στα 9.000 ζώα από σχεδόν 1.000 διαφορετικά είδη, μια πολύ σημαντική συλλογή από ορχιδέες, ενυδρείο κ.ά. Αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά είναι μια καλή πρόταση, που μάλλον θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον!

Ώρες λειτουργίας: Μάιος-Αύγουστος (08:15-18:00), Απρίλιος & Σεπτέμβριος (08:15-17:30), Μάρτιος & Οκτώβριος (08:15-17:00), Νοέμβριος-Φεβρουάριος (08:15-16:00).
Εισιτήρια: 16€ (ενήλικες), 8€ (παιδιά ηλικίας 6-17 ετών).

7. Η Στουτγκάρδη από ψηλά




Στουτγκάρδη

Για να απολαύσετε τη θέα της πόλης από ψηλά εκτός από τον Πύργο της Τηλεόρασης μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτά τα σημεία:

Λόφος Birkenkopf – Monte Scherbelino

Ο λόφος Birkenkopf υψώνεται στα 511 μέτρα και είναι το πιο υψηλό σημείο εντός της αστικής ζώνης της Στουτγκάρδης. Φτάνει 300 μέτρα πιο ψηλά από τον ποταμό Νέκαρ και η θέα από εκεί είναι πραγματικά μαγευτική!

Το ιδιαίτερο με αυτό το λόφο είναι, ότι κατά το διάστημα 1953-1957 «ψήλωσε» κατά περίπου 40 μέτρα. Γύρω στα 15.000 κυβικά μέτρα από συντρίμμια και μπάζα (που προέκυψαν από καταστροφές κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου) απορρίφθηκαν στην κορυφή του. Ακόμη και σήμερα μπορεί κανείς να δει κομμάτια από προσόψεις κτιρίων. Λόγω αυτού έχει αποκτήσει και το δεύτερο όνομά του. Εκτός από λόφος Birkenkopf είναι γνωστός ακόμη και ως Monte Scherbelino (λόφος των μπάζων –ελεύθερη μετάφραση).


Πύργος Burgholzhof

Απολαύστε μια ήρεμη και αναζωογονητική βόλτα στους αμπελώνες γύρω από τον πύργο Burgholzhof έχοντας πανοραμική θέα στην πόλη.

Bismarckturm

Φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσει κανείς τη θέα της Στουτγκάρδης από ψηλά. Θα χρειαστεί να ανεβείτε τα 92 σκαλοπάτια μέχρι την πλατφόρμα παρατήρησης στα 20 μέτρα ύψος, απ’ όπου θα έχετε ανεμπόδιστη, πανοραμική θέα 360 μοιρών! Χτίστηκε το 1904 προς τιμήν του πολιτικού Bismarck από τους φοιτητές του τότε College of Technology. Ο ανακαινισμένος πύργος βρίσκεται στο λόφο Gähkopf στα βόρεια της πόλης, με θέα στο πάρκο Feuerbacher Heide.

8. Ένα μουσείο αφιερωμένο… στα γουρούνια!




Μουσείο Γουρουνιών

Το μεγαλύτερο μουσείο… για γουρούνια στον κόσμο θα το βρείτε στη Στουτγκάρδη! Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 50.000 αντικείμενα απ’ όλον τον κόσμο με θέμα τα συμπαθέστατα αυτά τετράποδα!

Γουρούνια όλων των ειδών παρουσιάζονται στις 25 θεματικές αίθουσες του Μουσείου Γουρουνιών (Schweine Museum) της Στουτγκάρδης! Από ζωολογία μέχρι γουρούνια υπό… καλλιτεχνική μορφή και ματιά και γουρούνια ως πρωταγωνιστές μύθων και θρύλων. Στο ιδιαίτερο αυτό μουσείο θα μάθετε τα πάντα γι’ αυτά τα ζωάκια.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 11:00 ως τις 19:30 (τελευταία είσοδος 16:45).

9. Για τους φίλους του κρασιού



Μπορεί να βρίσκεστε στη Γερμανία, όμως στη Στουτγκάρδη δε θα πιείτε μόνο μπύρα. Η περιοχή φημίζεται για τους αμπελώνες και τα βραβευμένα κρασιά της. Η Στουτγκάρδη ήταν ήδη από το 16ο αιώνα μία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.

Είναι μάλιστα η μοναδική γερμανική πόλη, οι αρχές της οποίας κατέχουν 17,5 εκτάρια δημοτικών αμπελώνων σε έξι τοποθεσίες. Αμπέλια θα δείτε ακόμη και στο κέντρο της πόλης! Και φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται φεστιβάλ κρασιού. Ένα από αυτά λαμβάνει χώρα το φθινόπωρο (Fellbach Festival), ενώ το φεστιβάλ Stuttgart Wine Village είναι ένα από τα μεγαλύτερα της πόλης!

Tip: Προσθέστε στη λίστα με τα αξιοθέατα το Μουσείο Οίνου της Στουτγκάρδης (Weinbaumuseum). Βρίσκεται στο χωριό Stuttgart-Uhlbach και τα εκθέματά του εξιστορούν την οινοπαραγωγική ιστορία 2.000 και πλέον ετών της περιοχής.



gr.skyscanner.com

Μόναχο: 15 προτάσεις και αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε!


Γερμανία: Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν και ποιος τα δικαιούται


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια