Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Παραλίες της Ικαρίας για φανταστικό κολύμπι!

Καλοκαίρι στην Ικαρία σημαίνει βουτιές στις εξωτικές Σεϋχέλλες , σέρφινγκ στη Μεσακτή και ολόφρεσκο ψάρι δίπλα στο κύμα στους Φούρν...

Καλοκαίρι στην Ικαρία σημαίνει βουτιές στις εξωτικές Σεϋχέλλες, σέρφινγκ στη Μεσακτή και ολόφρεσκο ψάρι δίπλα στο κύμα στους Φούρνους.



Τσεκάρετε το δελτίο καιρού για τους ανέμους και φύγατε για χιλομετρικές αμμουδιές και απόμερους κολπίσκους. Μια λίστα με 10+1 παραλίες εγγυώνται αξέχαστες αναμνήσεις, πέρα απ' τα πανηγύρια!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



1. Σεϋχέλλες







Αν έχετε ακούσει να μιλάνε για Ικαρία, σίγουρα θα ‘χει πάρει τ’ αυτί σας τις Σεϋχέλλες. Και διόλου τυχαία, μια και τα τιρκουάζ νερά και τα υπέροχα “γλυπτά” από γρανίτη έχουν αυτό το “κάτι” απ’ το ομώνυμο αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού.

Η παραλία βρίσκεται περίπου 2,5 χλμ. απ’ το καταπράσινο ψαροχώρι του Μαγγανίτη, στη δυτική Ικαρία, όπου μπορείτε να έρθετε οδικώς ή με καϊκι απ’ τον Άγιο Κήρυκο. Απ’ το χωριό η διαδρομή περιλαμβάνει 5 λεπτά οδήγηση, και λίγα περισσότερα για να κατέβετε το μονοπάτι και τα βράχια προς την παραλία. Η παραλία έχει άμμο και βότσαλο και είναι δημοφιλής κυρίως με τη νεολαία, ενώ στα υπέρ της περιλαμβάνεται και το ότι προσφέρει απάγκιο απ’ τον άνεμο, που συχνά σηκώνει κύμα αλλού στο νησί.

Μια βουτιά με μάσκα αποκαλύπτει ότι οι Σεϋχέλλες είναι εξίσου πλούσιες σε υποθαλάσσιες ομορφιές με διάσπαρτες σπηλιές προς εξερεύνηση. Η τοπ ατραξιόν της περιοχής, πάντως, χρωστάει την ύπαρξή της στην “τρύπα της Τούλας”, το μοναδικό τούνελ του νησιού που προσφέρει πρόσβαση από και προς τον Μαγγανίτη. Οι Σεϋχέλλες δημιουργήθηκαν κατά τις εργασίες για τη διάνοιξή του τη δεκαετία του ‘90!



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


2. Μεσακτή



Μία απ’ τις πιο πολυσύχναστες οργανωμένες αμμουδιές στον καλοκαιρινό χάρτη της Ικαρίας, η Μεσακτή απλώνει απλόχερα τη χρυσαφιά αμμουδιά της δυτικά απ’ το Γιαλισκάρι.

Οι οικογένειες με παιδιά θα χαρούν την άμμο, τα ρηχά νερά (καλύτερα στην αριστερή πλευρά) και την έξτρα προστασία απ’ τον ναυαγοσώστη. Προσοχή, μόνο, όταν έχει κύμα γιατί τότε η παραλία αλλάζει χαρακτήρα. Αγαπημένη των surfers όταν φυσάει, μαζεύει πολλή νεολαία χάρη σε μια επιλογή από καντίνες και beach bar, με την δεξιά πλευρά της να συνθέτει ένα πανέμορφο σκηνικό δίπλα απ’ το ποτάμι (έχει και πάπιες).

Είναι εύκολα προσβάσιμη με τ’ αμάξι, ενώ κλασικές εικόνες Αιγαίου προσφέρει και το γραφικό εκκλησάκι στο λιμανάκι του Γιαλισκαρίου, που στολίζει στο βάθος τη μια πλευρά της παραλίας.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


3. Αρμενιστής





Ηλιοβασίλεμα πάνω απ' τη θάλασσα

Αντίθετα από τη Μεσακτή, στον όρμο του Αρμενιστή θα βρείτε μια μικρή σε μήκος χρυσαφιά αμμουδιά που συγκεντρώνει αρκετούς παραθεριστές. Εν μέρει γιατί, στα λίγα βήματα, θα βρείτε μια επιλογή από ενοικιαζόμενα δωμάτια, μαγαζιά, καφέ και ταβέρνες με αυθεντικές ικαριώτικες συνταγές για φαγητό. Υπάρχουν λίγες ομπρέλες και κανό προς ενοικίαση, μια και τα ήρεμα κυανά νερά προσφέρονται για sightseeing απ’ τη θάλασσα – ενώ αν θέλετε ένα διάλειμμα απ’ τον ήλιο μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα στο χωριό.

Ο Αρμενιστής βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του νησιού και για όσους δεν έχουν αμάξι εξυπηρετείται και από την τοπική συγκοινωνία. Αν, από την άλλη, αποφασίσετε να μείνετε στην περιοχή δοκιμάστε καταλύματα όπως τα Kirki Rooms, που προσφέρουν απίστευτη θέα (και ηλιοβασιλέματα!) στο Ικάριο πέλαγος.

Tip: Σε κοντινή απόσταση απ’ τον Αρμενιστή βρίσκεται και ο Χριστός Ραχών, το χωριό διάσημο για τα μαγαζιά που ανοίγουν αργά το βράδυ, ιδανικό για να απολαύσετε και τη νυχτερινή ζωή του νησιού.


 

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




4. Λιβάδι



Xρυσαφιά αμμουδιά με υπέροχα νερά, άπλετος χώρος, beach bar, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, πολύ πράσινο αλλά και μια φυσική λίμνη. Αναμενόμενα, η παραλία του Λιβαδιού, πολύ κοντά στη Μεσακτή και τον Αρμενιστή στα βόρεια του νησιού, είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής και προσφέρει εύκολη πρόσβαση με τ’ αμάξι.


 


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




5. Κάμπος





Ένα κοχύλι στην αμμουδιά

Όπως θα χρειαστεί συχνά να κάνετε στην Ικαρία, τσεκάρετε το δελτίο καιρού λίγο πριν ξεκινήσετε για τον Κάμπο, γιατί όταν έχει κύμα το κολύμπι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Γι’ αυτό και θα δείτε ειδικές σημάνσεις που σας δείχνουν ακριβώς πού να κολυμπήσετε.

Κατά τ’ άλλα η παραλία είναι αμμουδερή, οργανωμένη, ευρύχωρη, με τις ξαπλώστρες και τις καντίνες της, ενώ αν δεν έχετε αμάξι θα σας φέρουν εδώ τα μαζικά μέσα μεταφοράς του νησιού. Αν αποφασίστε να περάσετε τη μέρα σας στον Κάμπο μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, όπου κάποτε βρισκόταν η Οινόη ή Διονυσιάδα, η αρχαία πρωτεύουσα της Ικαρίας.

Εδώ θα δείτε ό,τι απέμεινε απ’ το ρωμαϊκό Ωδείο, το υστερορωμαϊκό Υδραγωγείο, τα πρωτοβυζαντινά “Παλάτια”, την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης του 11ου αιώνα – αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάμπου, όλα με είσοδο ελεύθερη.


 


6. Φάρος



Λίγα λεπτά μόνο απ’ το αεροδρόμιο της Ικαρίας (σε περίπτωση που δεν μπορείτε ν’ αντισταθείτε σε μια βουτιά με το που προσγειωθείτε), ο Φάρος προσφέρει μια απίστευτη αμμουδιά – και λίγο βοτσαλάκι – όπου όλοι οι καλοί χωράνε. Και θα βρείτε και φυσική σκιά.

Αν δεν ξέρετε ακόμα πού να μείνετε στην Ικαρία η περιοχή αποτελεί μια καλή επιλογή, μια και θα βρείτε αρκετά καταλύματα με καφέ και ταβέρνες στα πόδια σας.

Τα σπορ δίνουν και παίρνουν εδώ, με σέρφινγκ, κανό και αγώνες beach volley να πρωτοστατούν στις προτιμήσεις των παραθεριστών. Χαρακτηριστική εικόνα αποτελούν τα ψαροκάικα που αράζουν στον μόλο, ενώ απέναντι θα αγναντεύετε και τους Φούρνους Κορσεών.



 


7. Ιερό

Μια ακόμα παραλία κοντά στο αεροδρόμιο, το Ιερό έχει περισσότερους ντόπιους φαν παρά τουρίστες, με αποτέλεσμα να είναι απ’ τις πιο ήσυχες του νησιού. Η παραλία αποτελείται από άμμο και βότσαλο και βρίσκεται σ’ έναν απάνεμο όρμο ιδανικό για τις μέρες με αέρα, τον οποίο μπορείτε να φτάσετε μόνο με αμάξι. Το τοπίο είναι ό,τι πιο γοητευτικό, ενώ απ’ τα ατού του Ιερού είναι και ο υποθαλάσσιος πλούτος του.

Όσοι αγαπάνε την εξερεύνηση θ’ ανακαλύψουν ένα μικρό σπήλαιο – ενώ μπορείτε να κάνετε και καταδύσεις προς το ναυάγιο στα δυτικά.


 


8. Νας



Aπό πού ν’ αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε με τον Να: Το ποτάμι του Χάλαρη που φτάνει μέχρι την παραλία, το άγριο φαράγγι για πεζοπορία μετ’ εμποδίων, ο καταρράκτης του φαραγγιού, το χύμα στο κύμα των γυμνιστών, η φιλική κοινωνία του ελεύθερου κάμπινγκ, τα θεμέλια του ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος (απ’ τον 6ο π.Χ. αιώνα), το ηλιοβασίλεμα…

Η παραλία αποτελείται από άμμο και βότσαλο και δεν είναι μεγάλη σε μήκος, αλλά η ευρύτερη περιοχή συνθέτει μερικά από τα ωραιότερα και πιο χαλαρωτικά τοπία του νησιού θάλασσα μεριά. Εδώ βρισκόταν κάποτε το αρχαίο λιμάνι. Πλέον, με το που πέσει ο ήλιος, μια συλλογή από ταβέρνες και καφέ βρίσκονται μόνο λίγα σκαλοπάτια μακριά.



 


9. Πριόνι

Κοντά στον παραλιακό δρόμο που συνδέει τον Άγιο Κήρυκο με τα Θέρμα βρίσκεται η βοτσαλωτή παραλία του Πριονιού. Η κατάβαση δεν είναι και ό,τι ευκολότερο, γι’ αυτό φορέστε γερά παπούτσια και δώστε ιδιαίτερη προσοχή – αυτός ο ερημικός όρμος με τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά θα σας ανταμείψει. Οι βράχοι προσφέρονται για βουτιές – και θα ευχαριστήσουν και τους περίεργους με τη μάσκα!


 


10. Δράκανο

Την παραλία του Αγίου Γεωργίου, στο ανατολικό κομμάτι του νησιού, θα ακούσετε να την αποτελούν και Δράκανο, χάρη στον Πύργο Δράκανο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω. Από κει ξεκινά το μονοπάτι που θα σας βγάλει σε λιγότερο από μισή ώρα στον μικρό κόλπο, που θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα όσους ψάχνουν ερημικές παραλίες στην Ικαρία. Φροντίστε, φυσικά, να έρθετε εξοπλισμένοι με όλα τα αναγκαία!

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στα νότια, ενώ αξίζει να περάσετε λίγο χρόνο και στον αρχαιολογικό χώρο, που έχει ελεύθερη είσοδο (8:30 πμ.-3 μ.μ. εκτός Δευτέρας και Κυριακής). Από την περιοχή του καλοδιατηρημένου μαρμάρινου πύργου του Δράκανου θα έχετε θέα μέχρι και τη Σάμο, ενώ σώζονται και τα ερείπια της Ακρόπολης από την ομώνυμη αρχαία πόλη.


 


11. Φούρνοι



Οι Φούρνοι Κορσεών, στα ανατολικά της Ικαρίας, δεν έχουν μία αλλά πολλές παραλίες με αξιοζήλευτα νερά και μια απίστευτη γαλήνη που δύσκολα θ’ αποχωριστείτε. Ξεχάστε τα τρελά πανηγύρια της Ικαρίας αν συνηθίσατε στα γλέντια ανάμεσα στα μπάνια – εδώ επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Στην ακτογραμμή των 120 χλμ. θα βρείτε κι εσείς τη θαλάσσια γωνιά σας (και δεν θα στερηθείτε ούτε παραλία γυμνιστών).

Στην Ψιλή Άμμο έχει beach bar για να μείνετε ως το βράδυ, στη Χρυσομηλιά θα πάτε καλύτερα με καϊκάκι (40 περίπου λεπτά χωματόδρομο δε λέει!), ενώ μπορείτε να διαλέξετε ακόμα το Καμπί, το Ελιδάκι, τη Βλυχάδα, το Μπαλί. Οι κόλποι (κατά κύριο λόγο) με κρυστάλλινα νερά είναι άφθονοι.

Περιττό να πούμε ότι το ψάρι σ’ αυτόν τον κατεξοχήν ψαρότοπο είναι πρώτης τάξεως αν πεινάσετε μετά τις βουτιές. Πιο φρέσκο δεν παίρνει – και σε τιμές που θα σας γλυκάνουν ακόμα περισσότερο!


gr.skyscanner.com





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια