Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Διακοπές στη Ρόδο: 10 λόγοι για να ταξιδέψετε στο νησί των Ιπποτών!

Χρυσαφένιες αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, πευκόφυτα βουνά και γραφικοί ορεινοί οικισμοί, αρχαιολογικά μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, ισ...

Χρυσαφένιες αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, πευκόφυτα βουνά και γραφικοί ορεινοί οικισμοί, αρχαιολογικά μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, ιστορικά αξιοθέατα, νόστιμο φαγητό και ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου.



Αυτά είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ «Ρόδος». Περισσότερες ιδέες και προτάσεις για το «Νησί των Ιπποτών» στο άρθρο που ακολουθεί.



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


1. Η μοναδική μεσαιωνική πόλη της Ρόδου


Ακολουθήστε μας και στο instagram




Παλιά Πόλη Ρόδου



Sold out κάθε μέρα: Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα !!!



Ιδρύθηκε το 408 π.Χ. και είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο. Το 1998 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η είσοδος στην Παλιά Πόλη της Ρόδου από την Πύλη της Ελευθερίας (γνωστή και ως Θαλασσινή Πύλη) θα σας μεταφέρει νοερά σε άλλες εποχές. Ένας λαβύρινθος από λιθόστρωτα στενά, εντυπωσιακά μεσαιωνικά κτίρια, μιναρέδες και όμορφες πλατείες με σιντριβάνια είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα αντικρίσετε εκεί.







Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες ανεβοκατεβαίνουν κάθε χρόνο την περίφημη «Οδό των Ιπποτών» μέσα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, όπου βρίσκονταν οι κατοικίες των μελών του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη. Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (Καστέλλο) κατασκευάστηκε το 14ο αιώνα, όμως μεγάλο τμήμα του καταστράφηκε από έκρηξη δυναμίτιδας το 1856. Κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής έγιναν εργασίες αποκατάστασης, καθώς αποτέλεσε την κατοικία του ιταλού διοικητή και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στο νησί της Ρόδου.







Στις αίθουσές του μπορείτε να θαυμάσετε πανέμορφα ψηφιδωτά δάπεδα, τα οποία μετέφεραν κατά τη δεκαετία του 1930 οι Ιταλοί από διάφορα κτίρια της Κω, για να το διακοσμήσουν. Μεσαιωνικά έπιπλα, πίνακες και άλλα αντικείμενα εποχής συμπληρώνουν το διάκοσμο του επιβλητικού μνημείου. Μέσα στο Παλάτι φιλοξενείται ακόμη μια μόνιμη έκθεση με ευρήματα ανασκαφών που έγιναν στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και «εξιστορούν» την ιστορία του νησιού από τα παλαιοχριστινικά χρόνια μέχρι την κατάληψή της από τους Τούρκους.

Ωράριο λειτουργίας: Νοέμβριος-Μάρτιος (από Τρίτη ως Κυριακή 08:00-15:00), Απρίλιος-Οκτώβριος (καθημερινά 08:00-20:00)
Κλειστά: Πρωτοχρονιά, 25η Μαρτίου, Πρωτομαγιά, Κυριακή του Πάσχα και 25 &26 Δεκεμβρίου

Τιμή εισόδου: 9€
Στην οδό Σωκράτους -ο κεντρικός δρόμος εντός των μεσαιωνικών τειχών- χτυπά η «καρδιά» της παλιάς πόλης της Ρόδου. Εδώ θα βρείτε πολλά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Το καλοκαίρι σφύζει από τουρίστες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.


 

2. Αξιοθέατα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου







Παλιά Πόλη, Ρόδος

Εντός των ατμοσφαιρικών και μυσταγωγικών τειχών της Παλιάς Πόλης της Ρόδου θα βρείτε ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, το τζαμί του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, την εκκλησία της Παναγιάς του Κάστρου και τα οθωμανικά λουτρά. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου στεγάζεται στο άλλοτε Νοσοκομείο των Ιπποτών.

Το μεσαιωνικό, γοτθικό οικοδόμημα ξεκίνησε να χτίζεται το 1440 από το Μεγάλο Μάγιστο ντε Λαστίκ και ολοκληρώθηκε μισό αιώνα μετά από το Μάγιστο ντ’ Ομπισόν. Φιλοξενεί μια σπουδαία συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα, που μαρτυρούν τη σπουδαία ιστορία της Ρόδου στο βάθος των αιώνων.

Τιμή εισόδου: 8€
Η είσοδος είναι ελεύθερη τις εξής ημερομηνίες: 6 Μαρτίου, 18 Απριλίου, 18 Μαΐου, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη και στις επίσημες αργίες.
Tip: Μην ξεχάσετε να ανεβείτε στον Πύργο του Ρολογιού και θαυμάστε τη μαγευτική θέα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.


 

3. Σύντομη ξενάγηση στη νέα πόλη της Ρόδου








Έξω από τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, οι επιλογές σας είναι πολλές. Θαυμάσια δείγματα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής από τις αρχές του 20ου αιώνα «στολίζουν» τη νέα πόλη της Ρόδου. Λαμπρό παράδειγμα το επιβλητικό Ταχυδρομείο της Ρόδου στην πλατεία Ελευθερίας. Kατασκευάστηκε γύρω στο 1926 στα πρώτα χρόνια της ιταλοκρατίας και φέρει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Florestano di Fausto. Το εντυπωσιακό κτίριο της Νομαρχίας, που θυμίζει κάπως το Παλάτι των Δόγηδων στη Βενετία, είναι ένα ακόμη σπουδαίο αξιοθέατο του νησιού, όπως και το Δημαρχείο και το Εθνικό Θέατρο. Απέναντι βρίσκεται το τζαμί του Μουράτ Ρέις. Παρατηρήστε τον ιδιαίτερο μιναρέ του!

Μια απογευματινή βόλτα στο Μανδράκι, το γραφικό λιμανάκι με τα χαρακτηριστικά αγάλματα ελαφιών, είναι μια εμπειρία που κάθε επισκέπτης της Ρόδου οφείλει να απολαύσει. Ανάμεσα στα πολυτελή σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά, που αράζουν στο λιμάνι, θα διακρίνετε και τους τρεις μύλους και το φάρο του Αγίου Νικολάου.






Μανδράκι, Ρόδος

Το Ενυδρείο της Ρόδου, στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1935 στο βορειότερο άκρο του νησιού. Αποτελεί μια ωραία πρόταση για μια εκπαιδευτική εξόρμηση για όσους ταξιδεύουν με παιδιά.



Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (Απρίλιος-Οκτώβριος: 09:00-20:30 & Νοέμβριος-Μάρτιος: 09:00-16:30).

Κλειστά: Πρωτοχρονιά, Κυριακή του Πάσχα και Χριστούγεννα.
Τιμή εισιτηρίου: 5,50€


 

4. Αγναντέψτε τη θέα από το λόφο Monte Smith







Λόφος Μόντε Σμιθ

Η Ακρόπολη της Αρχαίας Ρόδου κοιτάζει τη σημερινή πόλη από ψηλά, από το λόφο που πήρε το όνομά του από τον Άγγλο ναύαρχο Σίντει Σμιθ. Σε αυτό το λόφο ο ναύαρχος Σμιθ είχε στήσει το παρατηρητήριό του το 1802, για να παρακολουθεί τις κινήσεις του στόλου του Ναπολέοντα. Ο λόφος Μόντε Σμιθ (Monte Smith) δεσπόζει πάνω από την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και προσφέρει πανοραμική θέα στην παλιά και τη νέα πόλη της Ρόδου, τη θάλασσα και τα γειτονικά νησιά. Είναι γνωστός και ως λόφος του Αγίου Στεφάνου. Εδώ βρίσκονται τα ερείπια της Ακρόπολης της αρχαίας πόλης της Ρόδου, του ναού του Πυθίου Απόλλωνα και το αναστηλωμένο αρχαίο Στάδιο του Διαγόρα. Ο λόφος αποτελεί σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να απολαύσουν ηλιοβασίλεμα με θέα!


 

5. Λίνδος: Πώς να αντισταθείς σ’ αυτήν την ομορφιά;







Λίνδος

Ταξίδι στη Ρόδο χωρίς επίσκεψη στη Λίνδο απλά δε νοείται! Μόνο όταν επισκεφθεί κανείς αυτόν τον τόπο αντιλαμβάνεται την πραγματική ομορφιά του. Ένας γυμνός κι επιβλητικός βράχος που υψώνεται στα 116 μέτρα και περιβάλλεται ολόγυρα από θάλασσα! Στους πρόποδές του αρχοντικά καπετανόσπιτα, σοκάκια που θυμίζουν εικόνες από κυκλαδονήσια και στην κορυφή του η αρχαία πόλη της Λίνδου. Εκεί θα δείτε το δωρικό ναό της Αθηνάς Λίνδιας, την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και ένα κάστρο του 13ου αιώνα. Το ανηφορικό μονοπάτι που διασχίζει τον παραδοσιακό οικισμό μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου είναι το ίδιο, όπως στην αρχαιότητα. Μπορείτε να ανεβείτε με τα πόδια ή με γαϊδουράκι.
Tip: Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες της Ρόδου (αλλά και όσοι ξεκινούν τα μπάνια τους πριν την «επίσημη έναρξη» του καλοκαιριού) μπορούν να απολαύσουν δροσιστικές βουτιές στην παραλία της Λίνδου. Είναι ανεπτυγμένη τουριστικά και διαθέτει και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.


 

6. Παραλίες για απαιτητικούς ταξιδιώτες!







Παραλίες Ρόδου

Παραλίες βοτσαλωτές, αμμώδεις, πολυσύχναστες ή ερημικές, οργανωμένες ή στο απόλυτο τίποτα, σε μικρούς όρμους ή απλωμένες σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Αυτό που κάνει τις παραλίες της Ρόδου να ξεχωρίζουν είναι αναμφισβήτητα η ποικιλία τους! Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο το νησί «βουλιάζει» από τουρίστες, που θέλουν να ζήσουν για λίγες μέρες στιγμές ξεγνοιασιάς αντικρίζοντας τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

Όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας, το μόνο σίγουρο είναι πως στη Ρόδο θα βρείτε την ιδανική παραλία για εσάς! Από κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και ξέφρενη διασκέδαση σε beach bars, μέχρι ακτές κατάλληλες για οικογένειες ή για εκείνους που έχουν αδυναμία στα θαλάσσια σπορ.







Η Ιξία είναι μια τεράστια παραλία, που εκτείνεται σε μήκος 8 χιλιομέτρων και συνδυάζει άμμο και μεγάλα, λευκά βότσαλα. Τα μελτέμια κάνουν συχνά την εμφάνισή τους εδώ τους καλοκαιρινούς μήνες, καθιστώντας τη μία από τις top επιλογές για windsurfing. Το Φαληράκι με τα 5 χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας «τραβά» κυρίως τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν τα ξενοδοχεία της περιοχής για τη διαμονή τους.

Στη Βλυχά θα απολαύσετε στιγμές ηρεμίας μακριά από πολυκοσμία. Η χρυσή άμμος και τα κρυστάλλινα νερά συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό. Για χαλάρωση ενδείκνυνται και οι παραλίες Λαδικό και Άντονι Κουίν. Αν μένετε στην πόλη της Ρόδου, μπορείτε να βουτήξετε στα νερά της παραλίας που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της, δίπλα στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν εκεί. Η Τσαμπίκα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ρόδου και η πρόσβαση σ’ αυτή γίνεται με καΐκια.


 

7. Για kite-surfing στις παραλίες «2 σε 1» στο Πρασονήσι!







Kitesurfing

Η φύση κάνει τα δικά της παιχνιδίσματα στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου. Το Πρασονήσι είναι άλλοτε… νησί (συνήθως το χειμώνα) κι άλλοτε χερσόνησος! Το καλοκαίρι, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, αυξομειώνεται το πάχος της λωρίδας άμμου που το συνδέει με τη στεριά και δημιουργούνται δύο παραλίες… η μια με κύμα κι η άλλη χωρίς! Μην το επιλέξετε αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας με ηρεμία. Το Πρασονήσι είναι ένας μικρός «παράδεισος» για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και κυρίως του windsurfing και του kite-surfing λόγω των ιδανικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.


 

8. Ιαματικός τουρισμός στο νησί της Ρόδου







Πηγές Καλλιθέας
© Julie Mac, CC BY 2.0

Γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών τους, οι ιαματικές πηγές της Καλλιθέας πρέπει να μπουν στη λίστα των προορισμών που θα επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας στη Ρόδο. Βρίσκονται 9 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού. Το κτίριο χαρακτηρίζεται από μοναδικό αρχιτεκτονικό ύφος, με εντυπωσιακά μωσαϊκά δάπεδα, αίθριο και την ξεχωριστή αίθουσα της Ροτόντας. Θα νιώσετε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία παλαιότερων δεκαετιών!
Η παραλία της Καλλιθέας φημίζεται για τον εντυπωσιακό βυθό της. Οι λάτρεις των καταδύσεων την επιλέγουν για τις υποθαλάσσιες εξερευνήσεις τους!


 

9. Η κοιλάδα των πεταλούδων







Κοιλάδα των Πεταλούδων
© wiseguy71, CC BY-SA 2.0

Η διάσημη «κοιλάδα των πεταλούδων» αποτελεί το διασημότερο αξιοθέατο φυσικού κάλλους της Ρόδου. Ο σπάνιος βιότοπος, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού κοντά στο χωριό Θεολόγος, είναι η θερινή «κατοικία» της νυχτοπεταλούδας Panaxia Quadripunctaria.

 Το καταπράσινο τοπίο με την πλούσια βλάστηση, τα ξύλινα γεφυράκια και τα περίτεχνα μονοπάτια δίπλα στον ποταμό Πελεκάνο εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες. Οι πεταλούδες κατακλύζουν την περιοχή τους μήνες Ιούνιο-Σεπτέμβριο. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Ρόδο το καλοκαίρι, κάντε μια στάση εδώ, για να δείτε από κοντά το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο και να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ρόδου. Αν σας αρέσει η πεζοπορία και οι… ανηφόρες, συνεχίστε την εξερεύνησή σας προς το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στη μονή της Καλόπετρας.


 

10. Ο θαυμαστός κόσμος των μελισσών







Μέλισσα

Ανακαλύψτε τον κόσμο των μελισσών στο Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας! Παρατηρήστε από κοντά τις εργατικές μέλισσες μέσα από διαφανείς κυψέλες παρατήρησης και μάθετε για την παράδοση και την ιστορία της μελισσοκομίας στο νησί της Ρόδου. Μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε φυσικά προϊόντα με βάση το μέλι, τη γύρη, την πρόπολη και το βασιλικό πολτό. Στο μουσείο της μέλισσας θα βρείτε και το «μελεκούνι», το παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου που οι κάτοικοι του νησιού κερνάνε σε γάμους και βαφτίσια.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 08:30-17:00, Κυριακή 09:00-13:00
Τιμή εισόδου: 3€ (ενήλικες), 1,50€ (παιδιά ηλικίας 13-18 ετών, φοιτητές & άνω των 65 ετών)
Τα παιδιά κάτω των 12 ετών μπαίνουν δωρεάν.


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κι αν θέλετε επιπλέον… παρότρυνση, δείτε μερικές εικόνες από το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας στο παραπάνω βίντεο ! Ιδού η Ρόδος…




gr.skyscanner.com





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Πτήση - θρίλερ της Ryanair: «Κόλαση» για ώρες μέσα στο αεροπλάνο


Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για να ζει και να εργάζεται κάποιος









Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια