Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξιδέψτε σε 7 υπέροχους προορισμούς ακολουθώντας τις συμβουλές Ελλήνων μπλόγκερς!

Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς στο ταξίδι για να μας δώσουν από πρώτο χέρι δοκιμασμένες συνταγές ταξιδιωτικής επιτυχίας! ...

Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς στο ταξίδι για να μας δώσουν από πρώτο χέρι δοκιμασμένες συνταγές ταξιδιωτικής επιτυχίας!


Αυτές οι συμβουλές που ακολουθούν δεν βγήκαν μέσα από αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά μετά από ώρες, ή μέρες κατά τη διάρκεια ενός ή και περισσότερων ταξιδιών στον κάθε έναν από τους παρακάτω προορισμούς.

Με άλλα λόγια, πάρτε χαρτί και μολύβι- ή βγάλτε το tablet- και σημειώστε!

1. Renia Goes, Kωνσταντινούπολη


Kωνσταντινούπολη
© Ρένια Τσιτσιμπίκου

«Η Κωνσταντινούπολη για μένα είναι μια εμπειρία ζωής, μια πρόκληση αφύπνισης όλων των αισθήσεων ενός ταξιδιώτη. Περιηγήσου με σεβασμό στην Αγιά Σοφιά και περιεργάσου το Μπλε Τζαμί, θαύμασε την πολυτέλεια του Τοπ Καπί, άσε την θαλασσινή αύρα του Βοσπόρου να σε παρασύρει και τα αρώματα από τα μπαχάρια να σε ξεμυαλίσουν, διασκέδασε παζαρεύοντας με τους εμπόρους στην αγορά και δοκίμασε κάθε μικρή «βρώμικη» νοστιμιά που θα σε οδηγήσει η μύτη σου, περπάτησε την Ιστικλάλ και πάρε το κόκκινο τραμ για την πλατεία Ταξίμ και φυσικά, αφέσου στην τελετουργία ενός παραδοσιακού χαμάμ στην καρδιά της Πόλης!»

Η Ρένια Τσιτσιμπίκου σε παρακινούσε να ανακαλύψεις στην Ελλάδα ταξιδεύοντας σε κάθε γνωστή ή κρυμμένη γωνιά της μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα». Μέσα από το ταξιδιωτικό της μπλογκ συνεχίζει να σε ταξιδεύει παντού μέσα από ιδέες, γνώση, σκέψεις και προτάσεις για την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χρηστικές συμβουλές και όμορφες εικόνες.


2. Τ-Stories from my World, Αγία Πετρούπολη


«Είναι τόσο μεγάλη όσο χρειάζεται για να μπορέσεις να τη γυρίσεις σε 3 ημέρες και παράλληλα τόσο μικρή, ώστε να νιώσεις πως τη γνωρίζεις ήδη από την πρώτη ημέρα. Να μην πας για ύπνο πριν τις 2πμ γιατί αξίζει να δεις μερικές από τις πιο όμορφες γέφυρες να ανοίγουν… στα δύο μετά τη μία το βράδυ.

Η Γέφυρα του Υπολοχαγού και η Γέφυρα του Παλατιού είναι οι πιο όμορφες.
Για ποτό θα ξεκινήσεις από το Beer House με τους φιλικούς barmen- δε μιλάνε αγγλικά, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να σε εξυπηρετήσουν!- ενώ θα συνεχίσεις στο Hallelujah Bar για χορό και fun διάθεση με μουσική από τα 80ς και 90ς.

Για φαγητό δοκίμασε το ChaCha, το καλύτερο γεωργιανό εστιατόριο. Οι Ρώσοι τρελαίνονται με τη συγκεκριμένη κουζίνα!

Την καλύτερη θέα θα τη δεις ανεβαίνοντας στον τρούλο του Καθεδρικού ναού Saint Isaac. Να πας κατά προτίμηση βράδυ για να αποφύγεις τα πλήθη. Για καλύτερη πανοραμική φωτογραφία του ναού, περπάτησε προς τα πίσω την Kanyushennaya pl μέχρι να βρεθείς σε ένα γεφυράκι.


Extra tip: αν θες να δεις πώς είναι να ξημερώνει στις 3 το πρωί, πρέπει να επισκεφθείς την πόλη από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο. Θα ξετρελαθείς με τις λευκές νύχτες!»
Η Μαρία Κόφου είναι η δημιουργός ενός μπλoγκ γεμάτο περιπέτεια σε πιθανά και απίθανα μέρη του κόσμου. Θα βρείτε καθημερινές ιστορίες ταξιδιωτικής…τρέλας μέσα σε τρένα, αεροπλάνα και σε όποιο μέσο είναι διαθέσιμο κάθε φορά για να την πάει ακόμα πιο μακριά σε ένα καινούριο, υπέροχο προορισμό προς ανακάλυψη!


3. Madame Ginger, Βαρκελώνη



“Στην Βαρκελώνη θα κάνεις ατελείωτες βόλτες, θα δεις ενδιαφέροντα μουσεία και κτίρια του Gaudi, θα συγκλονιστείς από την υπεροχή της Sagrada Familia, θα κάνεις clubbing, μπάνιο στην θάλασσα, θα αγοράσεις ρούχα με ισπανική τσαχπινιά και υπογραφή από νέους σχεδιαστές, θα νιώσεις άνετα γιατί οι Ισπανοί είναι ακριβώς σαν εμάς. Κυρίως, όμως, στη Βαρκελώνη θα φας υπέροχα!

Ξεκινάω την μέρα μου με ένα καλό πρωινό στην La Boqueria Market στα ψηλά σκαμπό του El Quim. Έχω φροντίσει πάντα να κλείσω τραπέζι στο αγαπημένο μου Tapas 24 για τα καλύτερα και πιο δημιουργικά τάπας της πόλης και δεν παραλείπω ποτέ να πάω για τάπας και κρασί στο Quimet και να αγοράσω τις κονσέρβες με τα φανταστικά θαλασσινά που συσκευάζει ο ίδιος. Για ένα νόστιμο και value for money δείπνο, θα πάω στο La Crema Cannela όπου θα φάω και την καλύτερη crema catalana. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις μία παραδοσιακή Paellia (διάλεξε αυτήν με το κοτόπουλο και τις γαρίδες ή την αγαπημένη μου με μελάνι σουπιάς), τον παραδοσιακό fideua (παραλλαγή της paellia με φιδέ) και τις μπρουσκέτες με τριμμένη ντομάτα και jamon που θα βρείς σε όλα τα tapas bar εδώ.”

Η Μαριλού Παντάκη έχει άψογη σχέση με τα βραβεία! Ως σεφ έχει αναλάβει το μενού βραβευμένων εστιατορίων στην Αθήνα με αρκετές διακρίσεις, ενώ το μπλογκ της έχει βραβευτεί ως το καλύτερο Best Lifestyle Blog της Ελλάδας από το περιοδικό Marie Claire. Στο νοστιμότατο μπλογκ της θα βρείς τις πιο δημιουργικές συνταγές, αλλά και τους πιο γευστικούς προορισμούς εντός κι εκτός Ελλάδας!


4. Tripment, Σιμπίου


Σιμπίου
© Tripment

“Το Σιμπίου το επισκέφθηκα τον Αύγουστο του 2015, στο πλαίσιο ενός road trip που έκανα στα Καρπάθια ‘Oρη. Είναι μια όμορφη τουριστική πόλη 147.000 κατοίκων και θεωρείται από τις γραφικότερες της Ρουμανίας, καθώς διατηρεί αναλλοιώτα τα μεσαιωνικά της στοιχεία. Ιστορικά αναφέρεται για πρώτη φορά το 1192, όπου φαίνεται να ιδρύθηκε από Γερμανούς και από το 1692 έως το 1791 αποτέλεσε την πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου της Τρανσυλβανίας. Το κέντρο του Σιμπίου περιλαμβάνει πολυάριθμα διατηρητέα κτίρια, ενώ ακόμα και η μεσαιωνική οχύρωση με τους πύργους της βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ένας καφές στον κεντρικό πεζόδρομο είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να απολαύσεις και αν σου αρέσει το περπάτημα, οι μη τουριστικές ζώνες της πόλης σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου.”
Ο Μάνος Λιανόπουλος ζει στην Αθήνα και ασχολείται με την προώθηση εταιριών στο internet. Το tripment.net είναι το αποτέλεσμα δύο αγαπημένων του δραστηριοτήτων: των ταξιδιών και του filmmaking, ενώ τα τελευταία χρόνια επιλέγει να ταξιδεύει κυρίως με τη μηχανή του.
Δείτε κι άλλες παραμυθένιες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης!


5. Hip Greece, Ζαγοροχώρια


Ζαγοροχώρια
© Hip Greece

«Αγαπημένο μου μέρος και ίσως ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα είναι τα Ζαγοροχώρια. Όλη η ορεινή ενότητα 46 παραδοσιακών χωριών, με φυσικά σύνορα το Μιτσικέλι, την Γκαμήλα και το Αωό ποταμό σε μαγεύει με τη μεγαλοπρεπή και παρθένα φύση απρόσβλητη από σύγχρονες παρεμβάσεις. Εδώ το ανθρώπινο στοιχείο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον και εκφράζεται μέσα από υπέροχα τοξωτά γεφύρια και επιβλητικά αρχοντικά χαρακτηριστικής ντόπιας αρχιτεκτονικής.
Tip: Κατεβαίνοντας από την Αρίστη προς το Πάπιγκο θα δεις μια πανέμορφη λιμνούλα που σχηματίζουν τα νερά του Βοϊδομάτη, δίπλα στη γέφυρα ακολουθήστε το μονοπάτι κατά μήκος της όχθης του ποταμού. Είναι ένα εύκολο μονοπάτι για πεζοπορία και θα βρεις υπέροχες τοποθεσίες για πικνίκ».

H Βέτη Νικολοπούλου είναι η δημιουργός ενός πολύ ιδιαίτερου ιστότοπου για τα ταξίδια στην Ελλάδα. Θα βρείς τις πιο αξιόλογες και αξιοπρόσεκτες προτάσεις για υπέροχους προορισμούς, ξενοδοχεία, φαγητό, μόδα και διασκέδαση φιλτραρισμένες μέσα από την υψηλή αισθητική, αλλά και την αυθεντικότητα, τη σύγχρονη ποιότητα και την πίστη στην παράδοση.


6. Dreamista, Πεμουτεράν


Πεμουτεράν

© Dreamista

“Η Πεμουτεράν είναι μια παραλιακή κωμόπολη στο Βόρειο Μπαλί αντικρυστά στην Ιάβα. Μπορεί να της λείπει η ινδουιστική γοητεία της Ubud, τα μυστικά της όμως είναι κρυμμένα στον βυθό της. Στο νησί Menjangan εκεί κοντά, βρίσκεται ένα από τα 10 καλύτερα σημεία κατάδυσης παγκοσμίως, ένας κοραλλιογενής κήπος γεμάτος χρώματα και απίστευτη ζωή. Στην παραλία του Πεμουτεράν, επίσης, έχουν κατασκευάσει κοράλια που αναπτύσσονται με ηλεκτρισμό, ενώ εδώ θα βρεις κι έναν υποθαλάσσιο Βούδα. Το φαγητό είναι καλύτερο εδώ από οπουδήποτε αλλού στο Μπαλί, ενώ το καλύτερο είναι ότι δεν είναι δημοφιλής προορισμός, άρα φθηνά, καλά και ήσυχα!»

Η Άννα Παπαρίζου είναι ταξιδιωτική και Lifestyle μπλόγκερ από την Αθήνα. Ταξιδεύει με τον σύζυγό της στην Ελλάδα και στον κόσμο και αγαπάνε ιδιαίτερα τα road trips και τους εξωτικούς προορισμούς. Στο μπλογκ της θα διαβάσεις χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές, αλλά και οδηγούς με προσωπική προσέγγιση.
Δείτε περισσότερα εξωτικά ταξίδια στον κόσμο!


7. Runvel, Βίλνιους


Bίλνιους
© Runvel

“Συχνά αποκαλείται Βίλνα ή Βίλνο. Προσωπικά μου αρέσει να την αποκαλώ Βίλνιους, διότι νομίζω πως αρμόζει περισσότερο στην όμορφη πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Τα μεσαιωνικά σοκάκια της παλιάς συνοικίας της, κρύβουν όμορφες γωνιές και ο περίπατος εντός αυτής μοιάζει περισσότερο με ένα ταξίδι στο χρόνο. Δίχως αμφιβολία, το σημείο που θα απολαύσει κανείς την ομορφότερη θέα του ιστορικού κέντρου της, είναι ο Λόφος των Τριών Σταυρών που δεσπόζει επιβλητικά πάνω από την όμορφη πόλη της Βαλτικής”.


Ο Κώστας Φυλακτός δημιούργησε το Runvel μέσα από τη σύνθεση των λέξεων Run και Travel . Το πάθος του για τα ταξίδια και η αγάπη του για τον αθλητισμό είναι κύρια προτεραιότητα στις περιπλανήσεις του ανά τον κόσμο, στις οποίες αναζητά τις προκλήσεις σε διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.




gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια