Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τίτλοι τέλους για τον μικρό Manneken Pis των Βρυξελλών

Σύμφωνα με μετρήσεις, το χάλκινο αγαλματίδιο ξόδευε από 1.000 έως 2.500 λίτρα καθαρού πόσιμου νερού κάθε μέρα Τέλος εποχής για τ...

Σύμφωνα με μετρήσεις, το χάλκινο αγαλματίδιο ξόδευε από 1.000 έως 2.500 λίτρα καθαρού πόσιμου νερού κάθε μέρα

Τέλος εποχής για το θρυλικό manneken pis (μτφ: το αγοράκι που ουρεί), το αγοράκι σύμβολο που διακοσμεί το κέντρο των Βρυξελλών για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Σύμφωνα με μετρήσεις, το χάλκινο αγαλματίδιο ξόδευε από 1.000 έως 2.500 λίτρα καθαρού πόσιμου νερού κάθε μέρα – μια ποσότητα αρκετή για τις ανάγκες τουλάχιστον 10 νοικοκυριών.

Το νερό που χρησιμοποιείται στο Manneken Pis, καταλήγει στους υπονόμους αντί να ανακυκλώνεται.

«Θεωρούσαμε ότι ήταν ένα κλειστό κύκλωμα και ότι δεν κατανάλωνε τίποτα», δηλώνει ο Régis Callens, τεχνικός της πόλης των Βρυξελλών κι ο οποίος εντόπισε το πρόβλημα.

«Δεδομένου ότι ο μετρητής νερού του Manneken Pis είναι ένας μόλις από τους 400 που έχουμε, δεν δώσαμε μεγάλη προσοχή».

Αν και έχει γίνει μια προσωρινή τροποποίηση ώστε το νερό που «ουρεί» το μικρό αγόρι να καταλήξει ξανά πίσω στην δεξαμενή, μελετάται μια πιο μόνιμη λύση.

«Για πρώτη φορά εδώ και 400 χρόνια, το Manneken Pis δεν καταναλώνει πόσιμο νερό», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Ecolo, Benoît Hellings.

«Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα και να ενθαρρύνουμε όλους τους κατοίκους των Βρυξελλών να δίνουν προσοχή στην κατανάλωση νερού» συμπλήρωσε.

in.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια