Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γνωστή και άγνωστη Μύκονος: Aξιοθέατα, παραλίες και ξέφρενη διασκέδαση!

      Νησί συνώνυμο με την ξέφρενη διασκέδαση, τους VIP λουόμενους στις παραλίες του, τα πανάκριβα γιοτ και τα μυθικά beach parties. ...

      Νησί συνώνυμο με την ξέφρενη διασκέδαση, τους VIP λουόμενους στις παραλίες του, τα πανάκριβα γιοτ και τα μυθικά beach parties.

Η λαμπερή και κοσμοπολίτικη Μύκονος είναι το διασημότερο νησί του Αιγαίου. Αφεθείτε στον παλμό της κι ανακαλύψτε γνωστές κι άγνωστες πτυχές της Μυκόνου !


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

Μύκονος: Η σταρ των Κυκλάδων



Το λιμάνι στη Χώρα της Μυκόνου από ψηλά
Η Μύκονος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η «σταρ των Κυκλάδων».
Ψηφίζεται εδώ και χρόνια ως ένας από τους top προορισμούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο κατακλύζεται από Έλληνες και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι θέλουν να «κλέψουν» λίγο από τον κοσμοπολιτισμό και τη λάμψη της.


Ταξίδι σε 116 χώρες: Το ζευγάρι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα



Σύνολο από παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια κάτω από τον γαλανό ουρανό στη Μύκονο
Στην πανέμορφη Χώρα της Μυκόνου πηγαινοέρχονται πασίγνωστοι αστέρες του Χόλιγουντ, λαμπεροί αθλητές και λοιποί VIPs του διεθνούς τζετ σετ. Στις παραλίες της διοργανώνονται τα πιο ξέφρενα beach party, με την after hour διασκέδαση να συνεχίζεται στα clubs της Χώρας υπό τους ήχους πρωτοκλασάτων DJs από Ελλάδα κι εξωτερικό. Ξενοδοχεία πολυτελείας προσφέρουν απίστευτες υπηρεσίες στους επισκέπτες τους και βραβευμένα εστιατόρια επανασυστήνουν τις ελληνικές νοστιμιές στην πιο γκουρμέ εκδοχή τους σε κοσμικούς και μη.


Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες παραλίες στην Αθήνα!!!



Απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου
Κι όμως η Μύκονος, παρά τη φήμη που τη συνοδεύει, «χωρά» τους πάντες. Κι αυτούς που ρεμβάζουν στην κοσμική Ψαρού, αλλά κι εκείνους που αναζητούν τους πιο απόμερους και ήσυχους κολπίσκους της.

Όσους «παρτάρουν» στο Super Paradise, αλλά και όσους απολαμβάνουν το ποτό τους σε κάποιο ήσυχο στέκι. Αυτούς που δειπνούν υπό το φως κεριών σε πορσελάνινα πιάτα, αλλά κι εκείνους που τη βγάζουν σε ταβερνάκια ή με ένα σουβλάκι στο χέρι. Εκείνους που σουλατσάρουν στα Ματογιάννια, αλλά και όσους επισκέπτονται κι άλλους οικισμούς του νησιού. Τέλος, αυτούς που νοικιάζουν πολυτελείς βίλες ή σουίτες σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, αλλά κι εκείνους που κοιμούνται κάτω από τα αστέρια σε κάμπινγκ.


Sold out κάθε μέρα: Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα !!!


Κυκλαδίτικος αέρας στο Νησί των Ανέμων

Περίπατος στη Χώρα της Μυκόνου



Σοκάκι κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής στη Μύκονο
Διαδαλώδη πλακόστρωτα στενά, ασβεστωμένα σπίτια, αναρίθμητες εκκλησίες, βουκαμβίλιες και χρωματιστά πορτοπαράθυρα. Η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική παραμένει αναλλοίωτη στη Χώρα της Μυκόνου, παρά την έντονη τουριστική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες στο νησί.


Λευκά κυκλαδίτικα σπίτια με χρωματιστές πινελιές στη Μύκονο
Οι ανεμόμυλοι, σήμα-κατατεθέν της Μυκόνου, παρατηρούν από το λόφο τη ζωή στη Χώρα χειμώνα-καλοκαίρι με φόντο το βαθύ μπλε του Αιγαίου. Στο λιμάνι της Χώρας, το Γιαλό, ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα από εστιατόρια και καφετέριες θα συναντήσετε και το φτερωτό σταρ του νησιού, τον πελεκάνο της Μυκόνου!

Ματογιάννι



Το πιο γνωστό σοκάκι ελληνικού νησιού, το Ματογιάννι, αποτελεί την «πασαρέλα» της Μυκόνου. Από το Πάσχα μέχρι και τις αρχές Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου για το νησί, το Ματογιάννι σφύζει από ζωή. Μέρα-νύχτα τουρίστες πηγαίνουν κι έρχονται, παπαράτσι «κυνηγούν» τους διάσημους -εγχώριους και εισερχόμενους- επισκέπτες του νησιού για μερικά φωτογραφικά κλικ από τις διακοπές τους, ερωτευμένα ζευγαράκια, παρέες αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά διαβαίνουν ανέμελα το φημισμένο δρομάκι της Μυκόνου.


Δύο γυναίκες χαζεύουν μια βιτρίνα με παπούτσια στη Μύκονο
Στην «καρδιά» της αγοράς της Μυκόνου θα βρείτε μαγαζιά με επώνυμα ρούχα, πανάκριβα κοσμήματα, γκαλερί, μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ.

Μικρή Βενετία



Kαρέκλες δίπλα στη θάλασσα με θέα τη γραφική Μικρή Βενετία της Μυκόνου
Η καρτ-ποστάλ της Μυκόνου. Η Μικρή Βενετία (ή Αλευκάντρα) είναι ίσως η γραφικότερη και διασημότερη γωνιά της Χώρας. Οι άλλοτε αρχοντικές κατοικίες των πλούσιων εμπόρων και καπεταναίων του νησιού, χτισμένες κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα, σήμερα φιλοξενούν μπαρ κι εστιατόρια προσελκύοντας τους επισκέπτες της Μυκόνου. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και η μοναδική τοποθεσία τους δίπλα στο κύμα τις έχουν κατατάξει σε ένα από τα «αξιοθέατα» του νησιού.


Η Μικρή Βενετία της Μυκόνου φωτισμένη το ηλιοβασίλεμα
Tip: Δεν είναι μυστικό ότι από τη Μικρή Βενετία μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που θα μπορούσατε να φανταστείτε ποτέ. Εσείς απλά φροντίστε να «πιάσετε» θέση σχετικά νωρίς, προτού αρχίσουν να μαζεύονται όλοι στο σημείο.


Μύλοι Μυκόνου



Από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του νησιού, οι Μύλοι της Μυκόνου βρίσκονται μεταξύ της Μικρής Βενετίας και της συνοικίας του Νιοχωρίου. Οι ολόλευκοι επιβλητικοί όγκοι στέκουν ο ένας δίπλα στον άλλο κοιτάζοντας προς το πέλαγος. Η ύπαρξή τους εδώ δικαιολογεί και την ονομασία της Μυκόνου ως το «Νησί των Ανέμων». Κάποτε στη Μύκονο λειτουργούσαν 28 ανεμόμυλοι, αξιοποιώντας τη δύναμη του ανέμου για να αλέθουν σιτηρά. Σήμερα διατηρούνται οι επτά από τους δέκα.


Tip: Αναζητήστε τον αρχαιότερο εν ενεργεία φούρνο της Μυκόνου στο Νιοχώρι. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος του Γιώρα βγάζει καθημερινά χωριάτικο ψωμί και παξιμάδια.

Παναγία Παραπορτιανή



Δύο κοπέλες κάθονται μπροστά στην κατάλευκη εκκλησία της Παναγίας Παραπορτιανής στη Μύκονο
Σπάνιο αρχιτεκτονικό δημιούργημα και ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία των Κυκλάδων. Η Παναγία Παραπορτιανή είναι ίσως η πιο φωτογραφημένη εκκλησία της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε εκκλησιών, με τις τέσσερις από αυτές να αποτελούν τη βάση του ιδιαίτερου αυτού οικοδομήματος και την πέμπτη να επικάθεται από πάνω σαν τρούλος, η οποία είναι γνωστή και ως η Παναγιά η Παραπορτιανή.

Οι τέσσερις εκκλησίες της βάσης είναι ο Άγιος Ευστάθιος, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Σώζων και ο μικρός ναός της Αγίας Αναστασίας. Η Παναγία Παραπορτιανή οφείλει το όνομά της στην τοποθεσία της κοντά στη μικρή πύλη (παραπόρτι) του άλλοτε μεσαιωνικού τείχους της Χώρας και πιθανολογείται ότι χτίστηκε διαδοχικά το 16ο-17ο αιώνα.


Οικισμός της Μυκόνου δίπλα σε αμμώδη παραλία από ψηλά



Μια στάση στα μουσεία της Χώρας

Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου

Το κτίριο που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου χτίστηκε το 1900-1902 στο σημείο Καμνάκι, πάνω από το παλιό λιμάνι. Εδώ θα δείτε αγγεία που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και την υστεροελληνιστική εποχή και διάφορα άλλα εκθέματα που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στη Ρήνεια.

Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα που εκτίθεται στο μουσείο είναι ο «Πίθος της Μυκόνου» του 7ου π.Χ. αιώνα με ανάγλυφες παραστάσεις από τον Τρωϊκό πόλεμο.
Ωράριο λειτουργίας: Ανοιχτό καθημερινά (08:30-15:00) εκτός Δευτέρας.

Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου



Το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου βρίσκεται στη βορεινή πλευρά του οικισμού της Χώρας, στο «Κάστρο», κοντά στην εκκλησία Παραπορτιανή. Στεγάζεται σε ένα χαρακτηριστικό, διώροφο καπετανόσπιτο, άλλοτε κατοικία του καπετάν Νικόλα Μαλούχου. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε συλλογές παλαιών επίπλων, βυζαντινές εικόνες, αντικείμενα από την καθημερινότητα των νησιωτών, κεντήματα, υφαντά και σημαντικά χειρόγραφα, φωτογραφίες και παλιούς χάρτες.


Ο Πελεκάνος της Μυκόνου
Οι συλλογές του μουσείου εκτίθενται σε επτά αίθουσες. Στην πρώτη αίθουσα μπορείτε να δείτε και αντίγραφο της φορεσιάς της Μυκονιάτισσας ηρωίδας της ελληνικής επανάστασης, Μαντώς Μαυρογένους. Στην έβδομη αίθουσα, που είναι αφιερωμένη στη ναυτική ιστορία της Μυκόνου, εκτίθεται και ένα ομοίωμα σε φυσικό μέγεθος ενός πλοίου των επαναστατικών χρόνων.


Σπίτι της Λένας

Το «Σπίτι της Λένας» αποτελεί παράρτημα του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου. Πρόκειται για μια μυκονιάτικη αστική κατοικία του 19ου αιώνα, που πήρε το όνομά της από την τελευταία ιδιοκτήτριά του και βρίσκεται στην περιοχή Τρία Πηγάδια, στο κέντρο της Χώρας. Παλιά έπιπλα, χειροποίητα κεντήματα, γκραβούρες, πιάτα και πορσελάνες της εποχής αναπαριστούν τη ζωή σε ένα τυπικό μεσοαστικό σπίτι της Μυκόνου κατά το 19ο αιώνα.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από Απρίλιο μέχρι Οκτώβρη (16:30-20:30) εκτός Κυριακής.


Μύλος του Μπόνη – Αγροτομουσείο



Πρόκειται για ένα υπαίθριο μουσείο που στα εκθέματά του περιλαμβάνεται ο μύλος του Μπόνη (16ος  αιώνας), εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, όπως το αλώνι, ο περιστερώνας και ο φούρνος καθώς και εργαλεία και μηχανήματα παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων από την προβιομηχανική εποχή.

Το Αγροτομουσείο Μυκόνου δεσπόζει πάνω από τη Χώρα και προσφέρει υπέροχη θέα στα χρώματα της δύσης και το Αιγαίο πέλαγος. Οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν μια εικόνα για το πώς οργανώνονταν τα «χωριά», όπως λέγονταν οι νησιώτικες αγροικίες κατά τα παλαιότερα χρόνια, λειτουργώντας ως εντελώς αυτόνομες οικονομικές μονάδες.

Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου



Φάρος στη Μύκονο
Το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου ιδρύθηκε το 1985 και στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό, κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτίριο του 19ου αιώνα στη θέση Τρία Πηγάδια της Μυκόνου. Το κτίριο ανήκε στο θρυλικό πλοίαρχο Νικόλαο Σουρμελή, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα των Κρητικών ενάντια στους Τούρκους με το εμπορικό του πλοίο «Ένωσις».

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να δουν ομοιώματα πλοίων από την προ-μινωική περίοδο μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, ιστορικά ναυτιλιακά έγγραφα, χαρακτικά, χάρτες, ναυτικά όργανα και νομίσματα με ναυτικά θέματα που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ. έως τον 5ο αιώνα μ.Χ.


Ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα με θέα ένα πλοίο που πλησιάζει στη Μύκονο
Στον κήπο του μουσείου εκτίθεται μαρμάρινα αντίγραφα επιτύμβιων στηλών από τη Δήλο και τη Μύκονο με θαλασσινά θέματα σε ανάγλυφες παραστάσεις. Εδώ θα δείτε και τον φάρο «Αρμενιστή» της Μυκόνου του 1890, που θεωρούνταν ως ένας από τους μεγαλύτερους της εποχής και λειτούργησε ως το 1983.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από Απρίλιο ως Οκτώβρη (10:30-13:00 & 18:30-21:00).



Στην Άνω Μερά της Μυκόνου



Στα 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας, προς την ενδοχώρα του νησιού, βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός Άνω Μερά. Ο οικισμός έχει αναπτυχθεί γύρω από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής (16ος αιώνας) με το εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Από την Άνω Μερά θα περάσετε για να κατευθυνθείτε προς τις βορειοανατολικές παραλίες της Μυκόνου.  Κάντε μια στάση στον οικισμό, επισκεφθείτε τη μονή στην κεντρική πλατεία του οικισμού και αφού περιπλανηθείτε στα γραφικά του σοκάκια καθίστε σε κάποιο από τα παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες που θα βρείτε εκεί για να γευτείτε τοπικές νοστιμιές. Στην παραγγελία σας φροντίστε να συμπεριλάβετε κοπανιστή Μυκόνου και τα περίφημα μυκονιάτικα λουκάνικα.


Βόρεια του οικισμού της Άνω Μεράς, στην περιοχή Φτελιά, έχει βρεθεί σημαντικός νεολιθικός οικισμός και μυκηναϊκός τάφος που χρονολογείται στον 14ο-13ο αιώνα π.Χ.

Tip: Επειδή η Μύκονος δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο νησί την περίοδο της Σαρακοστής έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε το παραδοσιακό έθιμο της καθόδου της εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής (το Σάββατο της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής) από τα Άνω Μερά στη Χώρα και της ανόδου της (το Σάββατο του Λαζάρου). Τη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων διανύουν εκατοντάδες πιστοί από το νησί συνοδεύοντας την εικόνα από την Άνω Μερά στη Χώρα και αντίστροφα.

Βουτιές σε καταγάλανα νερά στις παραλίες της Μυκόνου



Τιρκουάζ, καταγάλανα ή νερά με το βαθύ μπλε του Αιγαίου, παραλίες με άμμο ή βοτσαλάκι, οργανωμένες ακτές με ξαπλώστρες και ομπρέλες ή ερημωμένους όρμους και κολπίσκους. Ό,τι κι αν προτιμάτε δε θα απογοητευτείτε. Η Μύκονος μπορεί να φημίζεται για τις κοσμικές παραλίες της, με την πολυκοσμία, τα ξέφρενα beach parties, τους VIPs και τα πανάκριβα γιοτ, όμως έχει και μια κρυφή πλευρά για εκείνους που αγαπούν το νησί στην πιο… πρωτόγονη μορφή του.


Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου είναι οι εξής: Ψαρού, Πλατύς Γιαλός, Παράγκα, Paradise, Super Paradise, Καλαφάτης, Ελιά, Άγιος Σώστης, Φτελιά, Καλαφάτης, Καλό Λιβάδι, Πάνορμος, Αγράρι, Ορνός.


Βάλτε πλώρη για Δήλο



Αφήστε λίγο κατά μέρος την κοσμοπολίτικη αύρα της Μυκόνου και εξερευνήστε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ακατοίκητο νησάκι της Δήλου φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Εδώ ήταν σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο τόπος γέννησης του θεού Απόλλωνα και της θεάς Άρτεμις και εδώ βρισκόταν ένα από τα σπουδαιότερα ιερά στον ελληνικό κόσμο. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου φιλοξενείται μια από τις ωραιότερες συλλογές αρχαίας ελληνικής γλυπτικής.



Μπορείτε να πάρετε καραβάκι για τη Δήλο από το λιμάνι της Χώρας. Δρομολόγια πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καιρού επιτρέποντος.


gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια