Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ανακαλύψτε την Ζανζιβάρη: Ένα κομμάτι από τον παράδεισο!

Στην Ανατολική Αφρική , στην Τανζανία , η Ζανζιβάρη είναι µια ηµιαυτόνοµη περιοχή που διεκδικεί πολύ σωστά τον τίτλο του εξωτικού παράδε...

Στην Ανατολική Αφρική, στην Τανζανία, η Ζανζιβάρη είναι µια ηµιαυτόνοµη περιοχή που διεκδικεί πολύ σωστά τον τίτλο του εξωτικού παράδεισου.


Για όσους έχουν στα πλάνα τους ονειρικά ταξίδια, εξωτικά που µεταφράζονται σε εµπειρίες ζωής, η Ζανζιβάρη πρέπει να µπει στη λίστα τους!




Δεν ξανάγινε: Απίθανη προσφορά για Αμπού Ντάμπι 45€ με επιστροφή (Δεκέμβριος)



10 εξωγήινα τοπία στη Γη που μπορείτε να επισκεφτείτε (pics)



Αλλά ακόµα και για όσους αυτά τα ταξίδια δεν είναι σκοπός, είναι σίγουρο ότι αξίζει να «επισκεφτούν» έστω και νοερά, µέρη σαν την Ζανζιβάρη…

Στην περίπτωση, ωστόσο, που ετοιμάζετε βαλίτσες για αυτήν one-in-a-lifetime εξόρμηση, βάλτε στο πρόγραμμά σας αυτά τα εννέα αξιοθέατα της Ζανζιβάρης που δεν πρέπει να παραλείψετε.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ζήστε την φύση

Ως το πιο σηµαντικό αξιοθέατο θα χαρακτήριζα την φύση της Ζανζιβάρης και το περιβάλλον της, όπου η οµορφιά έχει ξεπεράσει τα όρια!




Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


Νησί Ουνγκούτζα

Η πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, είναι η Πόλη της Ζανζιβάρης που βρίσκεται στο νησί Ουνγκούτζα. Εδώ είναι και το περίφηµο ιστορικό κέντρο, η Stonetown, Μνηµείο Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της Unesco. Στα στενά λοιπόν, της Stonetown πρέπει να πάτε και όχι µόνο να πάτε… να χαθείτε. Θα δείτε µεταξύ άλλων, την παλιά αγορά Σκλάβων, που µαρτυρά την τραγική ιστορία του τόπου, την Αγγλικανική Εκκλησία στον τόπο όπου κάποτε γίνονταν οι αγοραπωλησίες σκλάβων (ιδρύθηκε από τον Επίσκοπο Στηρ και ολοκληρώθηκε το 1877, όταν απαγορεύτηκε το δουλεµπόριο) αλλά και την αγορά της περιοχής.


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!






Νυχτερινή ζωή

Συνεχίστε και το βράδυ τη βόλτα στη Stonetown, κάτω στο λιµάνι και απολαύστε θαλασσινά street food εδέσµατα!

Το νησί της… αγάπης

Από την Stone Town επίσης θα περάσετε απέναντι µε µικρό σκάφος στην Nakupenda (ή Nakupenda που σε ελληνική µετάφραση σηµαίνει…Σ’ αγαπώ), το οποίο είναι ένα νησάκι µε κάτασπρη άµµο στην µέση του Ινδικού ωκεανού και θεωρείται πως έχει την καλύτερη παραλία της Ζανζιβάρης.

Επισκεφτείτε επίσης και το Prison Island.

Tip: Tο σκαφάκι για να σας πάει και να σας φέρει από την Stonetown στην Νakupenda κοστίζει περίπου €8 και περιλαµβάνει στήσιµο τέντας από τον βαρκάρη στην παραλία!


Ακολουθήστε μας και στο instagram




Το τουριστικό Nungwi

Να πάτε, στο πιο όµορφο και τουριστικό µέρος της Ζανζιβάρης, το Nungwi. Εκεί καλό θα ήταν να µείνετε τουλάχιστον 4 ηµέρες και θα το πρότεινα ως τελευταίο προορισµό στην Ζανζιβάρη. Εδώ θα βρείτε εξαιρετικό φαγητό σε πολύ οικονοµικές τιµές (από €4 ως €9), αναψυκτικά µε €1 και ποτά µε €3 ή €4! Η πρόταση µου: Ιδανικό µαγαζί για φαγητό εδώ είναι το «Sunshine restaurant» ακριβώς πάνω στην παραλία!

Παραλίες και δάση

Επισκεφτείτε την παραλία της Kendwa. Πηγαίνετε όμως και στο δάσος Jojani (είσοδος €10).

Παραλία Paje

Επισκεφτείτε την περιοχή Paje. Θα απολαύσετε το φαγητό σας, στην παραλία σε local Africa εστιατόριο-εδώ δοκιµάστε τις γαρίδες masala µε γάλα καρύδας- και για ποτό επιλέξτε το «Pajebynight» (επίσης ιδανικό, αν ψάχνετε free wifi).


Δείπνο στο The Rock

Να πάτε στο «The Rock restaurant» ( λίγα χιλιόµετρα µακριά από το Paje). Πρόκειται για ένα παγκοσµίου φήµης εστιατόριο, γνωστό όχι µόνο για την εξαιρετική του τοποθεσία, αλλά και το υπέροχο φαγητό του, εµπνευσµένο από την πρώτη ύλη και τις συνταγές της Ζανζιβάρης σε έναν καλοφτιαγµένο συνδυασµό µε την ιταλική κουζίνα. Βρίσκεται µόνο του, πάνω σε έναν τεράστιο βράχο στα νοτιοανατολικά, στη χερσόνησο Michamwi Pingwe, ενώ είναι εύκολα προσβάσιµο από όλο το νησί. Θα κάνετε 10 λεπτά µε αυτοκίνητο από το Paje, 50 λεπτά από την Stone Town και 90 λεπτά από το ακραίο βόρειο άκρο του νησιού, Nungwi. Αξίζει σίγουρα επίσκεψη αλλά να γνωρίζετε ότι το φαγητό εδώ είναι αρκετό ακριβό. Ωστόσο µπορείτε να πίειτε έναν καφέ και να φάτε απέναντι ακριβώς στο cafe-bar-εστιατόριο «Upendo».

Κολύμπι και snorkelling

Last but not least…φυσικά, το φηµισµένο στη Ζανβιζάρη Safari Blue, µια µοναδική περιπέτεια στη άλασσα µε τις αντίστοιχες δραστηριότητες. Γίνεται από το 1996 και έχει στόχο να παρέχει µια πραγµατικά αξέχαστη και διαφορετική εµπειρία της Ζανζιβάρης (http://safariblue.net).

    Ευχαριστούµε θερµά τον φωτογράφο και αναγνώστη του Icons Travellers, κ. Στέλιο Μιχελή, που πραγµατοποίησε πρόσφατα το ταξίδι στη Ζανζιβάρη και θέλησε να µοιραστεί αποκλειστικά µαζί µας την εµπειρία του, τόσο µε τις πληροφορίες του κειµένου όσο και ΜΕ τις µοναδικές φωτογραφίες του, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ αποτυπωνουν την καθηµερινοτητα των κατοικων. Οι φωτογραφίες ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο περιοδικό και δηµοσιεύονται για πρώτη φορά.















8 ιδιωτικά νησιά για να νοικιάσεις από 300 ευρώ την ημέρα





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια