Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Pushkar: Ελάτε μαζί μας σε ένα μυστηριακό ταξίδι στον τόπο των Μαχαραγιάδων!

Ένα ταξίδι στην Ινδία είναι ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο πρωτόγνωρες και μοναδικές εμπειρίες. Οπότε, όποιος και αν είναι ο λόγος ή η αφορμή...

Ένα ταξίδι στην Ινδία είναι ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο πρωτόγνωρες και μοναδικές εμπειρίες. Οπότε, όποιος και αν είναι ο λόγος ή η αφορμή για να πάτε στην Ινδία αρπάξτε τον! Εμείς με ευκαιρία τις προσεχείς Γιορτές του Πουσκάρ σας βρήκαμε την καλύτερη αφορμή για να κάνετε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στη γη των Μαχαραγιάδων…


Ρεπορτάζ – Κείμενο Σίσσυ Παστελάκου (spastelakou@dousiscom.gr) Φωτο: Αρχείο, Shutterstock

«Γη των Βασιλιάδων». «Γη των Πριγκιπών» και πολλά ακόμα… Tο Ρατζαστάν θεωρείται η πιο μαγική περιοχή της Ινδίας και αποτελεί αναμφίβολα μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αποτελεί µία από τις 28 πολιτείες που συγκροτούν την Ινδία, έχει πρωτεύουσα την Τζαϊπούρ ενώ απέχει 440 χλµ. από το Νέο Δελχί.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Γεμάτο μεσαιωνικές πόλεις, παλάτια, παζάρια και επιβλητικούς ναούς, ανταποκρίνεται επάξια στους μύθους που έχουν γραφτεί γι’αυτό, με ιστορία ετών που χάνεται πίσω στον αρχαιότατο Πολιτισμό της Κοιλάδας του Ινδού.


Μεγαλόπρεπα κάστρα, παλάτια και λίμνες όπου μέσα τους αντανακλώνται είδωλα αρχαίων ναών εναλλάσσονται με σκηνές από δρόμους, σοκάκια και γραφικά παζάρια. Το Ρατζαστάν είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ενώ οι γιορτές και οι ιεροτελεστίες είναι μέρος της καθημερινότητάς του.

Με τα μεγάλα παλάτια, τα ιστορικά τείχη και τα πολυσύχναστα χαοτικά δρομάκια, η Τζαϊπούρ, γνωστή και ως «Ροζ Πόλη» (λόγω του χρώματος των κτηρίων στο ιστορικό της κέντρο) είναι η πρωτεύουσα του Ρατζαστάν. Χτισμένη το 1727 από τον Μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β’ είναι μια πόλη επιβλητική και χαώδης, ενώ χαρακτηρίζεται ως το «Παρίσι της Ινδίας», καθώς είναι πανέμορφη, με πολλά αξιοθέατα.

Ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα είναι το Jal Mahal, δηλαδή το Παλάτι του Νερού. Η γαλήνια λίμνη και η μεγαλοπρέπεια του κτηρίου, το καθιστούν ένα από τα πιο φωτογραφισμένα μνημεία της πόλης!






Η πραγματική όμως αποκάλυψη της Τζαϊπούρ βρίσκεται έξω από την πόλη, όπου είναι χτισμένο ψηλά σε έναν λόφο το κάστρο της Αμπέρ. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίσμα, κατασκευασμένο το 1592, µε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ρατζπούτ.

Στα σηµαντικά αξιοθέατα περιλαµβάνεται και το αρχαίο Αστεροσκοπείο, ένα πολύ σημαντικό μνημείο για τις πεποιθήσεις του ντόπιων. Η Τζαϊπούρ φηµίζεται, ακόµη, για το εµπόριο πολύτιµων λίθων: Τεράστιοι, για τα δυτικά δεδοµένα, από αµέθυστο και σµαράγδια µέχρι ό,τι βάλει ο νους σας! Πληθώρα παζαριών, όπου θα βρείτε προς πώληση από ασηµικά και χειροποίητα κοσµήµατα µέχρι χαλιά και μεταξωτά υφάσματα!


Ακολουθήστε μας και στο instagram





Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





Γιορτές Πουσκάρ

Χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, στην καρδιά της επαρχίας Ρατζαστάν, βρίσκεται το Πουσκάρ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ινδίας (λέγεται πως μετράει πάνω από 2.000 χρόνια!) και ένα από τα πέντε ιερά προσκυνήματα της χώρας.


«Άνθος λωτού» σημαίνει το όνομά του και η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, μιας και σύμφωνα με τη μυθολογία η πόλη δημιουργήθηκε από τον Θεό Βράχμα – όπου βρίσκεται κα ο μοναδικός ναός σε ολόκληρη την Ινδία που είναι αφιερωμένος στο όνομά του.

Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, το Πουσκάρ αποτελεί μια ήσυχη, μικρή πόλη, χωρίς ιδιαίτερο τουρισμό. Αυτό αλλάζει τελείως κατά την περίοδο της πανσελήνου του μήνα Kartika (Οκτώβριο ή Νοέμβριο –ανάλογα με το ινδουιστικό σεληνιακό ημερολόγιο), όπου κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου συρρέουν στο εκεί για τις περίφημες γιορτές του!


Οι λογής είδους εκδηλώσεις έχουν διάρκεια 7 ημερών και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο! Φέτος, οι γιορτές θα πραγματοποιήθηκαν 15-23 Νοεμβρίου. Για τους επισκέπτες, το Φεστιβάλ αποτελεί μια once-in-a-lifetime εμπειρία, καθώς είναι η καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσουν την πραγματική ψυχή της Ινδίας και να μυηθούν στην κουλτούρα, την παράδοση αλλά και τη διασκέδαση του τόπου!







Ιστορία του εορτασμού

Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι 330 θεοί και θεές του Ινδουισμού συγκεντρώθηκαν στη λίμνη Πουσκάρ την ημέρα της Πανσελήνου. Έκτοτε, η λίμνη θεωρήθηκε ιερή και οι πιστοί προσέρχονται κάθε χρόνο στις όχθες της για να λάβουν την «ευλογία» τους και να προσφέρουν στον Βράχμα τα δώρα του. Πέραν της ανεκτίμητης θρησκευτικής αξίας, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στο Πουσκάρ έχουν και εορταστικό–εμπορικό χαρακτήρα ενώ έχουν τονώσει αξιόλογα τον τουρισμό της πόλης!





Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Pushkar Camel Fair (Pushkar Ka Mela)

Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ένα «αντάμωμα», όπως προδίδει και η ονομασία της, καθώς προσελκύει περισσότερους από 400.000 επισκέπτες, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό από επισκέπτες, εμπόρους και προσκυνητές!


Η πιο γνωστή γιορτή είναι το «Pushkar Camel Fair», ή αλλιώς η Γιορτή της Καμήλας. Aποτελεί ένα πραγματικά παράξενο αλλά εντυπωσιακό θέαμα, και ιδανική ευκαιρία που μας μυεί στα έθιμα και την κουλτούρα της Ινδίας. Η ιστορία της μας πάει χρόνια πίσω, όταν η όλη διοργάνωση είχε καθαρά εμπορικό σκοπό, ενώ πλέον αποτελεί μεγάλο τουριστικό θέαμα. Οι ιδιοκτήτες στολίζουν τις καμήλες τους με λογής υφάσματα και επιδεικνύουν τις ικανότητές τους, δηλαδή, την αξία του εμπορεύματος, µε µια τελετουργική διαδικασία που κορυφώνεται στις περίφηµες καµηλοδροµίες!

Οι περισσότερες από τις επίσημες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Mela Ground, ένα τεράστιο στάδιο που γεμίζει με καμήλες, μουσικούς, εμπόρους, πάγκους και φυσικά χιλιάδες κόσμο.
Οι αγροτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κοντινό εκθεσιακό κέντρο βοοειδών. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος του mela, και προς το τέλος της εβδομάδας υπάρχουν οι διαγωνισμοί αιχμαλωσίας και Champion Cattle στους οποίους οι τοπικοί αγρότες ενδιαφέρονται έντονα.


Οι αγώνες είναι σίγουρα highlight, όπως επίσης και τα «καλλιστεία» καμήλας! Και, φυσικά, το Φεστιβάλ θα ήταν ατελές χωρίς τον διαγωνισμό για το πιο εντυπωσιακό μουστάκι! Εάν βρεθείτε εκεί, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το θέαμα της από… ψηλά! Οι πτήσεις με αερόστατο είναι πολύ δημοφιλείς και πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια των εορτασμών, ενώ αποτελούν αναμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό θέαμα!


Όσο όμορφο και αποκαλυπτικό όμως και αν είναι το ταξίδι στην Ινδία εξακολουθεί να παραμένει ένας προορισμός που χρειάζεται προσοχή. Εδώ φτιάξαμε μια λίστα με χρήσιμα tips για να είστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι!

Τips

1. Μην καταναλώσετε πουθενά νερό που δεν είναι εμφιαλωμένο. Όταν αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό βεβαιωθείτε ότι είναι σφραγισμένο.

2. Προσεξτε ποιά εποχή θα επισκεφθείτε την Ινδία. Οκτώβρη με Μάρτιο είναι η καλύτερη κλιματικά περίοδος στα περισσότερα μέρη της.

3. Μην παραλείψετε να κάνετε μια ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας για το ταξίδι σας.

4. Χρειάζεστε Visa για το ταξίδι σας, την οποία μπορείτε να εκδώσετε online από την επίσημη σελίδα της χώρας.

5. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και μην παραλείψετε να κάνετε τα απαραίτητα εμβόλια.

6. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών και λόγω του πλήθους τουριστών, είναι πιθανό ότι θα σας προσεγγίσουν αυτοαποκαλούμενοι «ιερείς» που θα σας δώσουν μια ευλογία (ακόμα και αν δεν το θέλετε), ζητώντας ένα εξωφρενικό πόσο για αντάλλαγμα. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά!


Διαμονή

Για μια ολοκληρωμένη εμπειρία των εορτασμών, μπορείτε να μείνετε στο πολυτελές camping του Πουσκάρ Festival-ένας μαγευτικός τρόπος για να ζήσετε αυτό αξέχαστο γεγονός με όλες τις ανέσεις!

Πώς να φτάσετε στο Πουσκάρ


Το Πουσκάρ απέχει 142 χλμ. από την πρωτεύουσα του Ράτζασταν. Μπορείτε να πάρετε λεωφορείο από την Τζαιπούρ (διάρκεια 3 ώρες περίπου). Δεν υπάρχει απευθείας γραμμή τρένου! Ο κοντινότερος σταθμός είναι ο Ajmer και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά (το τρένο δεν λειτουργεί Τρίτη και Παρασκευή).

Πώς να πάτε

Αεροπορικώς από Αθήνα μέσω Dubai με Emirates & Air India Εxpress (emirates.com/gr, airindiaexpress.in/en) από €900 (11 ώρες & 40 λεπτά κατά μέσο όρο).











Πηγή: Icons Travellers



Θέλεις επιστροφή χρημάτων από Αεροπορικά, Ακτοπλοϊκά, Ξενοδοχεία και άλλα 1000+ καταστήματα;


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ / SPECIAL OFFERS 


 Aegean Airlines: https://mikk.ro/DNRW 

Airport Transfers: https://mikk.ro/DNRY 

Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; https://mikk.ro/C9FP 

Croatia Airlines: https://mikk.ro/DNRa 

DigiTickets.gr: https://mikk.ro/DNRb 

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων: https://mikk.ro/CPBh 

Τεράστια ποικιλία σε είδη ταξιδιού: https://mikk.ro/DNRc 

Ferries-Booking.com: https://mikk.ro/DNRd 

Κλείστε τα Ακτοπλοϊκά σας Εισιτήρια και Ταξιδέψτε στους Προορισμούς των Ονείρων σας: https://mikk.ro/DNRe 

Φθηνότερες πτήσεις σε όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/DNRf 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εύκολα, γρήγορα: https://mikk.ro/DNRg 

O&B Athens Boutique Hotel: https://mikk.ro/DNRh 

Olympic Air: https://mikk.ro/DNRi 

Φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/C9LG 

Κορυφαίες ταξιδιωτικές τσάντες, αποσκευές και αξεσουάρ ταξιδίου: https://mikk.ro/DNRj 

Το Νο1 ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, χάρτες και βιβλία: https://mikk.ro/DNRk 

Η πρώτη online πλατφόρμα στην ενοικίαση ακινήτων: https://mikk.ro/DNRm 

Προσφορές αποκλειστικά για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πακέτα: https://mikk.ro/DNRn 

Το ιδανικό για εσάς κατάλυμα στη Ζάκυνθο εύκολα και οικονομικά: https://mikk.ro/DNRo 

Επιστροφή χρημάτων από τις ηλεκτρονικές αγορές: https://mikk.ro/CH15



Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
YouTube channel: https://bit.ly/2DgqH0F


Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!

Θέλεις επιστροφή χρημάτων από Αεροπορικά, Ακτοπλοϊκά, Ξενοδοχεία και άλλα 1000+ καταστήματα;







Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!







Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.




Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια