Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

ΡΩΜΗ ταξιδιωτικός οδηγός

Η Ρώμη (ιταλικά: Roma ) είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας , πρωτεύουσα της περιφέρειας του Λάτσιου, της ομώνυμης επαρχίας και μία από τις ι...

Η Ρώμη (ιταλικά: Roma) είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας, πρωτεύουσα της περιφέρειας του Λάτσιου, της ομώνυμης επαρχίας και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.


Είναι ο πολυπληθέστερος δήμος της Ιταλίας με 2.705.603 κατοίκους . Η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή έχει πληθυσμό περίπου 3.700.000 κατοίκους καθιστώντας την τον μεγαλύτερο δήμο της Ιταλίας.



Σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατατάσσεται έκτη σε πληθυσμό μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη και την Αθήνα.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Μέσα στα όρια της βρίσκεται το Βατικανό, ένα ξεχωριστό κρατίδιο που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα.Η Ρώμη είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Γι' αυτό το λόγο, καθώς και για τα πολυάριθμα και εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της, της έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη». Το ιστορικό της κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980.






Η Ρώμη διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμιατο Διεθνές αεροδρόμιο Λεονάρντο ντα Βίντσι στο (Fiumicino) και το Διεθνές αεροδρόμιο Τσαμπίνο .Το Διεθνές αεροδρόμιο Leonardo da Vinci (Fiumicino), είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιταλίας, με πάνω από 29 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.




Εγκαινιάστηκε το 1956 και έκτοτε έχει υποστεί αρκετές εργασίες επέκτασης. Βρίσκεται στο Fiumicino της Ρώμης και σερβίρει.

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους χώρους του αεροδρόμιου





Είναι ένα από τα δύο κέντρα του ιταλικού αερομεταφορέα Alitalia, μαζί με - Malpensa του Μιλάνου απέχει περίπου 29 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο από το ιστορικό κέντρο της πόλης της Ρώμης.Ενώ το Αεροδρόμιο Ciampino βρίσκεται 12,0 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Ρώμης.Αυτό το μικρό αεροδρόμιο εξυπηρετείται κυρίως χαμηλού κόστους εταιρείες όπως η Ryan Air. Άνοιξε το 1916 και είναι ένα από τα παλαιότερα αεροδρόμια που είναι ακόμα σε λειτουργία. Ήταν το κύριο αεροδρόμιο της Ρώμης μέχρι το 1960, με πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.


Ακολουθήστε μας και στο instagram





Απο & πρός:

Διεθνές αεροδρόμιο Λεονάρντο ντα Βίντσι στο (Fiumicino)







Τρένο

Δυο σιδηροδρομικές γραμμές συνδέουν το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης

    «Leonardo Express» : σταματάει στο σταθμό Τέρμινι χωρίς ενδιάμεσες στάσειςα τρένα από το σταθμό Termini αναχωρούν από την πλατφόρμα με νούμερο 23 & 24


Τα εισιτήρια που πωλούνται στην πλατφόρμα αναχώρησης είναι πολύ πιο ακριβά. Επικυρώστε το εισιτήριό σας στο κίτρινο μηχάνημα επικύρωσης λίγο πριν την αναχώρηση. Το εισιτήριο λήγει σε 90 λεπτά μετά την επικύρωση.

    Καλύπτει την απόσταση σε 30 λεπτά.Τα δρομολόγια ξεκινούν από τον κεντρικό σταθμό της Ρώμης στις 5:35 πμ με το τελευταίο τρένο αναχωρεί στις 22:35, και από το αεροδρόμιο Fiumicino στις 06.23 π.μ. έως 23.23 μ.μ.


    Συνδέει το αεροδρόμιο της Ρώμης, με τις περιφέρειες Roma Tiburtina, Fara Sabina, Poggio Mirteto και Orte.

    Αναχωρεί από την πλατφόρμα στα αριστερά, αλλά δεν σταματά στο σταθμό Termini. Κατεβείτε στο σταθμό Tiburtina ή στο σταθμό Ostiense για ανταπόκριση με το μετρό της Ρώμης





Ταξί

Τα ταξί για το κέντρο της Ρώμης διαρκεί περίπου 45-50 λεπτά. Είναι κάπως ακριβά και συμφέρουν εάν ταξιδεύετε ομαδικά. Υπολογίζετε 60€, παραπάνω εάν φτάσετε μετά τα μεσάνυχτα. Προσέξτε πολύ για παράνομους οδηγούς ταξί που ψαρεύουν ταξιδιώτες στο εσωτερικό των τερματικών του αεροδρομίου.Να χρησιμοποιείτε μόνο εξουσιοδοτημένο ταξί (λευκό οχήματα με ταξίμετρο διαθέσιμη στο τερματικό άφιξης).Μία εναλλακτική λύση είναι να κλείσετε θέση νωρίτερα σε μια ιδιωτική υπηρεσία minibus. Μια από αυτές είναι η easy private taxi.Η χρέωση για τις αποσκευές είναι περίπου 1 ευρώ η κάθε μία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Fiumicino βρίσκεται εκτός των ορίων της πόλης, αυτό σημαίνει ότι ο ναύλος για το πρώτο μέρος είναι υψηλότερος (ένας αριθμός 2 εμφανίζεται στο ταξίμετρο). Ο οδηγός θα πρέπει να γυρίσει το ταξίμετρο στην μονή «ταρίφα» όταν εισέλθει στα όρια της πόλης.

Λεωφορείο

Ο αερολιμένας Ρώμης εξυπηρετείται από τρεις ιδιωτικές λεωφορειακές γραμμές: TERRA VISION , SITBUS( wi-fi εντός του λεωφορείου) , TAMBUS  . Η στάση των λεωφορείων βρίσκεται απέναντι στο terminal 3.Λεωφορειακές γραμμές της δημόσιας υπηρεσίας  Cotral αναχωρούν από το αεροδρόμιο με προορισμό το σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι και διάφορα σημεία της πόλης(τις νυχτερινές ώρες μόνο η Cotral διεξάγει δρομολόγια προς τους σταθμούς Τέρμινι και Τιμπουρτίνα).

Θα πληρώσετε 7 € εάν ζητήσετε το εισιτήριο στον οδηγό, 5€ εάν αγοράσετε το εισιτήριο από ένα από τα καπνοπωλεία στο εσωτερικό του αεροδρομίου.H στάση του λεωφορείου βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους στο ισόγειο 100 μέτρα αριστερά από τις αφίξεις (teminals B & C). Η λεωφορειακή γραμμή  Terravision  εξυπηρετεί τη διαδρομή μεταξύ του αεροδρομίου και τον κεντρικού σταθμό της Ρώμης, Termini.

Διάρκεια 55 λεπτά με 5 στάσεις. Συχνότητα περίπου κάθε 30 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, λιγότερο συχνά τη νύχτα. Η υπηρεσία είναι προσανατολισμένη γύρω από τις αναχωρήσεις των πτήσεων και των αφίξεων.





Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





Διεθνές αεροδρόμιο Ciampino:



Λεωφορείο

Και εδώ λειτουργούν λεωφορεία της TERRA VISION , της SITBUS και της Cotral . Η τελευταία διεξάγει δρομολόγια προς το Τέρμινι αλλά και προς το κοντινό σταθμό μετρό Ανανίνα (Τερμα της κόκκινης γραμμής Α) που σας πάει γρήγορα στον δικό σας προορισμό[αναχωρεί από το Terminal 2 και σταματά στο σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου Anagnina (πάρτε το τρένο για το κέντρο της πόλης)].Να έχετε υπόψη σας ότι τα λεωφορεία περνάνε από πυκνοκατοικημένες συνοικίες με κυκλοφοριακά προβλήματα. Προσπαθείτε λοιπόν να αποφύγετε τις ώρες αιχμής (συνήθως τις πρωινές ώρες έως τις 9πμ)





Τρένο

Το αεροδρόμιο Τσαμπίνο διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό που είναι άβολα τοποθετημένο στο πίσω μέρος του. Για να το φτάσετε θα χρειαστεί να πάρετε λεωφορείο (δεν μπορείτε να το φτάσετε με τα πόδια)

Ταξί

Η πιάτσα των ταξί βρίσκεται απέναντι από την αίθουσα διεθνών αφίξεων. Εκτός από το τρέχον κανονικό ναύλο,θα σας ζητηθεί έξτρα ποσό για τις αποσκευές και την νυχτερινή κούρσα.



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια