Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου , όπως και της Αγγλίας . Η προέλευση της λέξης παραμένει άγνωστη. Πολλ...

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας.


Η προέλευση της λέξης παραμένει άγνωστη. Πολλές θεωρίες, που εμφανίστηκαν στο πέρασμα των χρόνων, θέλουν το Λονδίνο να προέρχεται από την ουαλική ή τη βρετανική (κελτική), περιστασιακά από την αγγλοσαξονική, ακόμα και από την εβραϊκή.






Ο καθηγητή γλωσσολογίας Ρίτσαρντ Κόουτς (1998), διατύπωσε τη θεωρία ότι η πόλη έλαβε την ονομασία της από το προκελτικό Plowonida, που σημαίνει περίπου "ποτάμι πολύ ευρύ για διάβαση".







Τέλος το τοπικό νόμισμα είναι η Στερλίνα και η διαφορά ώρας με την Ελλάδα είναι 2 ώρες πίσω για το Λονδίνο.

Διατύπωσε επίσης την υπόθεση ότι ο ποταμός Τάμεσης είχε αυτό το όνομα και οι κάτοικοι του προσέθεσαν την κατάληξη -on ή -onjon. Το ινδοευρωπαϊκό P χάθηκε στα πρώιμα κελτικά και μέσω γλωσσολογικής αλλαγής, το όνομα από Plowonidonjon έγινε Lundonjon και στη συνέχεια μετατράπηκε σε Lundein ή Lundyn, για να εκλατινιστεί σε Londinium (μετά από την υποταγή της Βρετανίας στους Ρωμαίους το 43 μ.Χ.) και τελικά να γίνει αντιδάνειο από τους Αγγλοσάξονες ως Lundene.

Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Επί δύο χιλιετίες ήταν σημαντικός οικισμός. Η ιστορία του ανάγει την ίδρυσή του στους Ρωμαίους.Από την ίδρυσή του το Λονδίνο παραμένει πρωταγωνιστής σε σημαντικά κινήματα και φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η Βιομηχανική Επανάσταση και η Αναγέννηση της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!




Ο πυρήνας της πόλης είναι η παλαιά πόλη του Λονδίνου, από την οποία σώζονται ακόμα περιορισμένα μεσαιωνικά κατάλοιπα. Τουλάχιστον από το 19ο αιώνα το όνομα "Λονδίνο" αναφέρεται σε ολόκληρη τη μητρόπολη γύρω από αυτό. Το μητροπολιτικό Λονδίνο περιλαμβάνει, πέρα από το Σίτι (City, κέντρο της πόλης), 32 διαμερίσματα, τα οποία αρχικά ήταν αυθύπαρκτες πόλεις, τελικά όμως συνενώθηκαν εξαιτίας της πολεοδομικής επέκτασης της βρετανικής πρωτεύουσας και ενσωματώθηκαν σε αυτήν.

Αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Εκεί εδρεύουν πλήθος εταιρειών, οργανισμών, καθώς και διαφόρων άλλων παγκόσμιων Ιδρυμάτων. Η επίδραση του Λονδίνου στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη μόδα και στις τέχνες, συνετέλεσαν στο να θεωρείται ως σημαντική παγκόσμια πόλη. Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ, ο Πύργος του Λονδίνου, ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς και οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου. Η πόλη είναι από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.


Ακολουθήστε μας και στο instagram




Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





Η πολυμορφικότητα του πληθυσμού είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς περιλαμβάνει ανθρώπους από όλες τις φυλές του κόσμου και συνεπώς τον καθιστά μία από τις μεγαλύτερες πολυπολιτισμικές κοινότητες παγκοσμίως. Περισσότερες από 300 γλώσσες ομιλούνται εντός της πόλης.

Το Λονδίνο έχει εύκρατο ωκεάνιο κλίμα, όπως και τα περισσότερα από τα Βρετανικά Νησιά. Αυτό σημαίνει ότι σπάνια παρατηρούνται πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες . Τα καλοκαίρια είναι δροσερά, με μέση μέγιστη θερμοκρασία τους 23 βαθμούς Κελσίου και με μέση χαμηλότερη τους 14, αν και αρκετές φορές μπορεί να ξεπεράσει τους 25. Οι χειμώνες είναι ψυχροί (από 0 ως 6 βαθμούς Κελσίου), αλλά σπάνια η θερμοκρασία πέφτει κάτω από μείον 2 βαθμούς. Την άνοιξη οι ημέρες είναι σχετικά ψυχρές και τα βράδια κρύα. Αρκετά έντονες είναι οι βροχοπτώσεις, που φτάνουν τα 583,6 χιλιοστά κάθε χρόνο. Χιονοπτώσεις παρατηρούνται συχνά, αλλά δεν κρατούν μεγάλα διαστήματα.



Η συγκοινωνία στη βρετανική πρωτεύουσα εξυπηρετείται από δύο μεγάλα και δύο μικρότερα αεροδρόμια. Πρόκειται για το Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου (Heathrow) και το Γκάτγουικ (Gatwick). Το Χίθροου είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο και το πιο πολυσύχναστο παγκοσμίως όσον αφορά την κίνηση διεθνών επιβατών.Το Μάρτιο του 2008 άρχισε να λειτουργεί ο πέμπτος τερματικός σταθμός και σχεδιάζεται η κατασκευή και έκτου. Παρόμοιες πτήσεις εξυπηρετεί και το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ. Τα αεροδρόμια του Στάνστεντ (Stansted) και του Λούτον (Luton) εξυπηρετούν κυρίως εταιρείες τσάρτερ, χαμηλού κόστους ή καινούργιες εταιρείες, που δεν βρίσκουν διαθέσιμα "διάκενα" στα μεγάλα αεροδρόμια. Το μικρότερο και πιο κεντρικό αεροδρόμιο είναι αυτό του Σίτι, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως τους επιχειρηματίες (ιδιωτικά αεροσκάφη) και μεγάλο τμήμα της εμπορευματικής κίνησης σχετικής με την ηπειρωτική Ευρώπη.




Απο & πρός :

Αεροδρόμιο Χίθροου- heathrow :



Μετρό

Η γραμμή Piccadilly συνδέει όλους τους τερματικούς σταθμούς του Heathrow συμπεριλαμβανομένου και του Terminal 5, με τακτικά δρομολόγια προς το κέντρο του Λονδίνου απο τις 5:00-23:40 (Ο σταθμός Heathrow Terminal 4 κλείνει στις 23:35 από Δευτέρα έως Σάββατο και 23:15 την Κυριακή). Oyster για ζώνες 1-6 ισχύει για αυτή τη διαδρομή. Ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 50 λεπτά από το κεντρικό Λονδίνο.

Τρένο


Heathrow Connect

Λειτουργεί μεταξύ του σταθμού Heathrow και του σταθμού Paddington(Γραμμές: Bakerloo Line, Circle Line, District Line, Hammersmith & City Line) με πέντε ενδιάμεσους σταθμούς στο δυτικό Λονδίνο.Ο χρόνος μετάβασης στο σταθμό Paddington είναι 25 λεπτά και τα τρένα αναχωρούν κάθε 30 λεπτά (κάθε 60 λεπτά τις Κυριακές).

Τα τρένα αναχωρούν από το Paddington από τις 4:42 (6:12 την Κυριακή) έως τις 00:01 και επιστρέφουν από το Heathrow στα Terminals 1,2,3 από τις 5:29 (6:13 την Κυριακή) έως τις 00:06.

Οι επιβάτες για το Terminal 5 θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν δια- τερματική υπηρεσία μετάβασης από τους τερματικούς σταθμούς 1,2 και 3. Oyster δεν ισχύει. Τιμές εισιτηρίου εδώ.

Heathrow Express

Λειτουργεί με τέσσερα τρένα που εκτελούν διαδρομές χωρίς στάση(non-stop) ανά μία ώρα από και προς το σταθμό Paddington(Γραμμες: Bakerloo Line, Circle Line, District Line, Hammersmith & City Line).

Τα τρένα αναχωρούν από το σταθμο Paddington από τις 5:10 εως τις 23:25 και επιστρέφουν από το Terminal 4 του Χίθροου, από τις 5:23 έως τις 00:01 και από το Terminal 5 από τις 5:07 εως τις 23:42. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 15 με 20 λεπτά.

Υπάρχουν τρεις σταθμοί στο Χίθροου, στα Terminals 1, 2, 3, οι επιβάτες για τα Terminal 4 και 5, πρέπει να αλλάξουν στους τερματικούς σταθμούς 1, 2, 3 με την δωρεάν και συχνή υπηρεσία μεταφοράς. Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών και Oyster , δεν ισχύουν για το Heathrow Express.Τιμές εισιτηρίου εδώ.



Ακολουθήστε μας και στο instagram


Λεωφορείο
National Express

Εκτελεί τακτικά δρομολόγια από και προς το σταθμό λεωφορείων Victoria(Στάστη Μετρό Victoria γραμμές:

    Circle Line, District Line Victoria Line)Το δρομολόγιο διαρκεί περίπου 35-60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίου εδώ.

Ταξί
Είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο Heathrow 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Υπάρχουν πιάτσες ταξί στους πέντε τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, καθώς και γραφεία πληροφοριών για τα ταξί. Ο μέσος χρόνος μετάβασης είναι περίπου 30-45 λεπτά, αν τέσσερα ή πέντε άτομα ταξιδεύουν μαζί το κόστος μπορεί να είναι χαμηλότερο από ότι με το λεωφορείο ή το τρένο.
Τιμές  εδώ.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


Αεροδρόμιο Γκάτγουικ:



Τρένο

Gatwick Express

Εκτελεί δρομολόγια με τέσσερα τραίνα ανά ώρα από και προς:

    Σταθμός London Victoria(Γραμμές μετρό: Circle Line, District Line Victoria Line). Το δρομολόγιο διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια μεταξύ των ωρών 00:30 και 3:30 από το Λονδίνο και 1:35 έως 4:35 από το Αεροδρόμιο Gatwick.

Άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες εκτελούν δρομολόγια κατά την διάρκεια των ωρών αυτών.Τιμές εισιτηρίου εδώ.

Southern

Εκτελούν δρομολόγια με τρία τρένα ανά ώρα από και προς:

    Σταθμό London Victoria(Γραμμές μετρό: Circle Line, District Line Victoria Line).Ο μέσος χρόνος διαδρομής είναι τα 40 λεπτά.

Τα τρένα εκτελούν δρομολόγια και κατά την διάρκεια της νύχτας.Τιμές εισιτηρίου εδώ

First Capital Connect (πρώην Thameslink)

Λειτουργεί μέχρι τέσσερα τρένα ανά ώρα από και προς :

    Γέφυρα του Λονδίνου(σταση Μετρό:Monument,Γραμμες: Circle Line, District Line),

    Σταθμός τρένων City Thameslink(σταση Μετρό: St. Paul's, Γραμμή: Central Line)

    Σταθμός Farringdon(Γραμμές Μετρό: Circle Line, Hammersmith & City Line, Metropolitan Line)

    Σταθμός St Pancras International(στάση Μετρό: King's Cross St Pancras, Γραμμές: Circle Line, Hammersmith & City Line, Metropolitan Line, Northern Line, Piccadilly Line, Victoria Line)

Τιμές εισιτηρίου εδώ

Λεωφορεία

National Express

Eκτελεί τακτικά δρομολόγια, 24 ώρες την ημέρα, από και προς το σταθμό λεωφορείων Victoria(400 μέτρα από το Σταθμό Μετρό Victoria, Γραμμές μετρό:

    Circle Line, District Line, Victoria Line)

Η μεταφορά διαρκεί από 65 έως 95 λεπτά. Tιμή εισιτηρίου εδώ
Easybus EB4

Eκτελεί τακτικά δρομολόγια από και προς τους σταθμούς Earls Court(Γραμμές μετρό:

    Circle Line, District Line, Piccadilly Line) και West Brompton(Γραμμή Μετρό: District Line).

Ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 65 λεπτά.Τιμή εισιτηρίου εδώ



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Aεροδρόμιο Στάνστεντ :




Τρενο

Stansted Express

Eκτελεί δρομολόγια με τέσσερα τραίνα ανά ώρα από και προς το σταθμό Liverpool Street(γραμμές Μετρό:

    Central Line, Circle Line, Hammersmith & City Line, Metropolitan Line).

Ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 45 λεπτά.

Η Έναρξη δρομολογίων από το σταθμό Liverpool Street είναι στις 04:10 ενώ το τελευταίο τρένο αναχωρεί στις 23:25 .

Τα Δρομολόγια από το αεροδρόμιο Stansted αρχίζουν στις 06:00 (Εκτός από τα Σαββατοκύριακα ) .

Συνδέσεις με το μετρό γίνονται επίσης στο σταθμό Tottenham Hale(Γραμμή μετρό Victoria Line). Τιμή εισιτηρίου εδώ

Λεωφορείο
National Express

Εκτελεί δυο διαφορετικές διαδρομές μεταξύ του αεροδρομίου Stansted και του κεντρικό Λονδίνου , Λεωφορεία :

    A6 εκτελεί δρομολόγια ανά 15 λεπτά, 24 ώρες την ημέρα από και προς το σταθμό λεωφορείων Victoria(Στάστη Μετρό Victoria γραμμές: Circle Line, District Line, Victoria Line ) Ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 90 λεπτά


    A9 εκτελεί δρομολόγια κάθε 30 λεπτά από και προς το σταθμό Liverpool Street (γραμμές Μετρό: Central Line, Circle Line, Hammersmith & City Line, Metropolitan Line) και το σταθμό του Stratford (γραμμές Μετρό:Central Line, Jubilee Line) 24 ώρες την ημέρα .


Ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 50 με 80 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου εδώ.
Terravision

Eκτελούν τρία ξεχωριστά δρομολόγια μεταξύ το αεροδρομίου Stansted και του κεντρικού Λονδίνου, Λεωφορεία :

    A50 αναχωρεί κάθε 30 λεπτά από και προς το σταθμό λεωφορείων Victoria(Στάστη Μετρό Victoria γραμμές: Circle Line, District Line, Victoria Line)


    A51 αναχωρεί κάθε 30 λεπτά από και προς το το σταθμό Liverpool Street (γραμμές Μετρό: Central Line, Circle Line, Hammersmith & City Line, Metropolitan Line)


    A52 αναχωρεί κάθε 30 λεπτά από και προς το σταθμό του Stratford (γραμμές Μετρό: Central Line, Jubilee Line)


η διάρκεια της διαδρομής είναι από 50-75 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου εδω

Διεθνές Αεροδρόμιο Λούτον :




Τρένο

First Capital Connect ( πρώην Thameslink )

Eκτελεί δρομολόγια με έξι τραίνα ανά ώρα από και προς τους σταθμόυς:

    St Pancras International(Γραμμες μετρό Circle Line, Hammersmith & City Line, Metropolitan Line, Northern Line, Piccadilly Line, Victoria Line) - London Bridge(Γραμμες μετρό Northern Line, Jubilee Line) - Farringdon(Γραμμες μετρό Circle Line, Hammersmith & City Line, Metropolitan Line) - City Thameslink (300m από σταθμό μετρό London Blackfriars, γραμμές Circle Line, District Line) - London Blackfriars (Γραμμες μετρό Circle Line, District Line)

Ο χρόνος μετάβασης είναι τουλάχιστον 35 λεπτά, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας εκτελούνται δρομολόγια κάθε μια ώρα από και προς το σταθμό St Pancras International και το Blackfriars.

Ωστόσο , παρακαλούμε να σημειώσετε ότι δεν υπάρχουν τρένα απο τις 01:00-03:00. Τιμή εισιτηρίου εδώ

East Midlands (πρώην Midland Mainline)

Eκτελούν συχνά δρομολόγια και απο και προς το σταθμό :

    St Pancras(Γραμμες μετρό Circle Line, Hammersmith & City Line, Metropolitan Line, Northern Line, Piccadilly Line, Victoria Line) .

Ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 21 λεπτά από τις 06:00 (09:00 τις Κυριακές) έως τις 23:15. Tιμή εισιτηρίου εδώ

Λεωφορείο

Πράσινη Γραμμή 757

Eκτελεί τακτικά δρομολόγια, 24 ώρες την ημέρα , από και προς το Λούτον μέσω των σταθμών:

    Victoria(γραμμές: Circle Line, District Line, Victoria Line) - Finchley Road, (Γραμμες μετρό Metropolitan, Jubilee) - Baker Street ( Gloucester Place )(Γραμμές Μετρό Bakerloo Line, Circle Line, Hammersmith & City Line, Jubilee Line, Metropolitan Line) - Marble Arch(Central Line) για σύνδεση με το αεροδρόμιο Λούτον

Παρακαλώ σημειώστε δεν εκτελούνται απευθείας δρομολόγια και ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 90 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου εδώ
Easybus EB7

Eκτελεί τακτικά δρομολόγια από και προς το σταθμό Baker Street ( Gloucester Place )(Γραμμές Μετρό Bakerloo Line, Circle Line, Hammersmith & City Line, Jubilee Line, Metropolitan Line απευθείας από το αεροδρόμιο του Λούτον . Ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 60 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου εδώ

National Express Α1

Eκτελεί τακτικά δρομολόγια 24 ώρες την ημέρα μεταξύ των σταθμών:Finchley Road, (Γραμμες μετρό Metropolitan Line, Jubilee Line) - Baker Street ( Gloucester Place )(Γραμμές Μετρό Bakerloo Line, Circle Line, Hammersmith & City Line, Jubilee Line, Metropolitan Line) - Marble Arch(Central Line) και Victoria(γραμμές: Circle Line, District Line, Victoria Line )και το αεροδρόμιο του Λούτον .
Ο χρόνος μετάβασης είναι περίπου 70 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου εδώ







travelsif2






Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια