Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μαγεία: Το Παρίσι και άλλοι επτά ρομαντικοί προορισμοί στη Γαλλία

Πολλοί θεωρούν το Παρίσι ως την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, ενώ γενικά η Γαλλία είναι από τις πιο ρομαντικές χώρες στον κόσμο, με δεκάδ...

Πολλοί θεωρούν το Παρίσι ως την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, ενώ γενικά η Γαλλία είναι από τις πιο ρομαντικές χώρες στον κόσμο, με δεκάδες προορισμούς που απογειώνουν την εμπειρία.

 

Παραδοσιακά χωριά στη γαλλική εξοχή, μέσα σε απέραντους αμπελώνες, σε λιβάδια, δίπλα σε ποτάμια και σε λίμνες, που μοιάζουν σαν να βγήκαν από τις σελίδες μεσαιωνικών παραμυθιών και συγκινούν ακόμα και τους πιο αδιάφορους.



Παρίσι 



Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Φυσικά το Παρίσι με τις αμέτρητες ομορφιές του είναι το «άλφα και το ωμέγα» μιας ρομαντικής απόδρασης. Κάθε του γωνιά συμβολίζει τον ερωτισμό και κάθε αξιοθέατο σχετίζεται με μια φουλ ρομαντική ιστορία. Τα πανύψηλα κτήρια που αποπνέουν τον αέρα του αλλοτινού Παρισιού, όταν η γαλλική πρωτεύουσα ήταν το κέντρο της τέχνης και της δημιουργίας, τα ανάκτορα, τα μνημεία και τα αγάλματα, αλλά και οι οίκοι υψηλής ραπτικής που αποπνέουν αισθησιασμό και κομψότητα, συνθέτουν έναν μοναδικό καμβά. Έναν καμβά, που μπορεί και να μην χρειάζεται καν τον Σηκουάνα, τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τον Λούβρο, τη Μονμάρτη – μπορεί να μην τα χρειάζεται, αλλά τα διαθέτει και το αποτέλεσμα είναι απλώς ανεπανάληπτο. Ρομαντικοί όλου του κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στο Παρίσι, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.


Μπορντό: Μεθυστικό & μποέμ ταξίδι


Καμπανία 


Η πατρίδα της σαμπάνιας διαθέτει απέραντους αμπελώνες, που διακόπτονται μόνο από ιστορικά σατώ, πύργους του 17ου, 18ου, 19ου αιώνα με ιστορική παράδοση και παρελθόν γεμάτο μυστήριο. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος μετά από μια επίσκεψη στα οινοποιεία της περιοχής, όπου παρασκευάζεται εδώ και αιώνες το πιο διάσημο αφρώδες κρασί, η γαλλική σαμπάνια.


Τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην Μασσαλία!


Κολμάρ 


Αυτή η γαλλική κωμόπολη συχνά αναφέρεται ως η Βενετία της Γαλλίας, καθώς τη διασχίζει κανείς το ίδιο εύκολα με βάρκα όσο και πεζός. Κατάφυτα παρτέρια, σπιτάκια με παραδοσιακές σκεπές και ξύλινα πορτοπαράθυρα, κήποι και βέβαια το ποτάμι δημιουργούν ένα περιβάλλον που προκαλεί τους πάντες να το εξερευνήσουν.


H «Βενετία των Άλπεων» - Το παραμυθένιο μέρος που πρέπει να επισκεφτείς


Κάστρο του Σενονσώ 


Ένα γαλλικό κάστρο, σατώ, που ήταν δώρο από τον Ερρίκο τον Δεύτερο προς την ερωμένη του Νταϊάν ντε Πουατιέ, δεν μπορεί παρά να είναι ένας ρομαντικός προορισμός. Το καλοδιατηρημένο κάστρο χτίστηκε το 1513 και είναι ένα από τα κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις σπάνιες ταπετσαρίες, τους παλιούς πίνακες ζωγραφικής, τους καταπράσινους κήπους και τον αμπελώνα του.


Ζιβερνί 


Είναι το χωριό όπου βρίσκεται το σπίτι και οι κήποι του Κλωντ Μονέ, όπου εμπνεύστηκε τους διάσημους πίνακές του. Πνιγμένο στο πράσινο, με ρυάκια και λιμνούλες, χιλιάδων λογιών λουλούδια, πουλιά και ζώα, κάνουν το μέρος να μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Ειδικά στον κήπο του σπιτιού του Μονέ, του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου που λάτρευε όχι μόνο να ζωγραφίζει τα λουλούδια αλλά και να τα καλλιεργεί, μπορούν οι επισκέπτες να δουν τριανταφυλλιές, παιώνιες, νούφαρα και γεράνια, μαζί με δεκάδες ακόμα είδη φυτών.


Μον-Σαιν-Μισέλ 


Μια μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας, που επικοινωνεί με τη στεριά με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Δύο φορές το μήνα, η παλίρροια το μετατρέπει σε νησί… Ένας ολόκληρος οικισμός χτισμένος μέσα σε μεσαιωνικά τείχη, ενώ στην κορυφή του δεσπόζει το ομώνυμο αββαείο του 11ου αιώνα, με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πάνω στο καμπαναριό. Χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το γραφικό μεσαιωνικό χωριό είναι κορυφαίος ρομαντικός προορισμός της Γαλλίας.


Εζ 


Μια γραφική κωμόπολη στη Γαλλική Ριβιέρα κερδίζει τις ρομαντικές ψυχές που την προτιμούν από τις πολύβουες Κάννες ή το Σεν Τροπέ. Χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, στην Εζ με τα γραφικά δρομάκια ξεχωρίζει ο ναός του Τιμίου Σταυρού, που χρονολογείται από τις αρχές του 14ου αιώνα. Κόκκινες στέγες, πέτρινα κτήρια, ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα και εντυπωσιακή θέα στη Μεσόγειο.

Γκορντ 


Ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό στην Προβηγκία, ένα μέρος στη γαλλική εξοχή όπου έχει σταματήσει ο χρόνος. Ένας προορισμός που κερδίζει τους ρομαντικούς που το επισκέπτονται και τους… εγκλωβίζει, καθώς κανείς δεν θέλει να φύγει από εκεί πριν το εξερευνήσει και το χορτάσει από άκρη σε άκρη…

newsbomb.gr





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!
 


Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια