Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στην Μασσαλία!

Πολιτιστική πρωτεύουσα το 2013 και δεύτερη πόλη της Γαλλίας, η Μασσαλία αποτελεί must προορισμός για κάθε ταξιδιώτη. Ως το με...

Πολιτιστική πρωτεύουσα το 2013 και δεύτερη πόλη της Γαλλίας, η Μασσαλία αποτελεί must προορισμός για κάθε ταξιδιώτη.


Ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, συνιστά μωσαϊκό από διαφορετικές κουλτούρες και πολιτιστικές επιρροές, ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της, τη νυχτερινή της ζωή, τα νησιά και τις παραλίες της, αλλά και για την γαστρονομία της.



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Πέρα, όμως, από τα συνήθη αξιοθέατα, που περιλαμβάνονται σε κάθε ταξιδιωτικό οδηγό, δοκιμάστε τις ακόλουθες πέντε προτάσεις μας και παρασυρθείτε στην πολύχρωμη γοητεία της….



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!



Αγορές τροφίμων

Περιπλανηθείτε στην Le Marché des Capucins, την περίφημη αγορά της Μασσαλίας. Στα στενά δρομάκια της θα βρείτε φρέσκα και οικονομικά φρούτα, λαχανικά και προμήθειες για picnic. Μπορείτε, επίσης, να βρείτε καταστήματα με εξωτικά τρόφιμα και μπαχαρικά, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα ούτε από τις πιο ενημερωμένες αγορές της Ανατολής, καθώς κάθε είδους μαγειρικό  gadget για την κουζίνα σας. Εάν πεινάσετε, δοκιμάστε μία μερίδα σαρδέλες στη σχάρα αξίας έξι περίπου ευρώ, αλγερινές σαλάτες και σούπα chorba στην οδό Comptoir des Beaux Arts ή αναμειχθείτε με ένα πιο… “κομψό” πλήθος στο L’Epicerie l’Ideal, μια νέα καφετέρια που άνοιξε πρόσφατα η ηθοποιός Julia Sammut.





Κολυμπήστε σε μία calanque

Ναι, η Ελλάδα έχει ομολογουμένως τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, στη Μασσαλία μπορείτε να επισκεφθείτε (και να κολυμπήσετε τους καλοκαιρινούς μήνες) στις mini παραλίες της, τις λεγόμενες calanques, οι οποίες ίσως σας θυμίσουν την παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά σε μικρότερη έκδοση. Τα πλησιέστερα calanques, είναι τα Sormiou και Callelongue, και βρίσκονται σε απόσταση μισής ώρας, με ήσυχες παραλίες και κατάφυτα μονοπάτια. Την παράσταση, ωστόσο, κλέβει η λιγότερο προσβάσιμη, αλλά εντυπωσιακή calanque de Sugiton. Παίρνετε το λεωφορείο 21 προς το campus του Πανεπιστημίου Luminy της Μασσαλίας για μία… ταραχώδη διαδρομή τουλάχιστον μίας ώρας. Ακόμη καλύτερα, κάνετε την τουριστική διαδρομή με καραβάκι, το οποίο σας περνά από αρκετά calanques πριν αγκυροβολήσει στο Sugiton για μια σύντομη βουτιά στα καταγάλανα νερά.



    Το καραβάκι αναχωρεί από το λιμάνι Vieux-Port με εισιτήριο αξίας 32 ευρώ. Επισκεφθείτε το visite-des-calanques.com 



Ένα picnic όλο… γλύκα

Στα νότια της Μασσαλίας, σε ένα παλιό γκαράζ, βρίσκεται φωλιασμένο το Pâtisserie Bricoleurs de Douceurs, ένα σύγχρονο αρτοποιείο-μπουτίκ. Ο ταλαντούχος αρτοποιός Clément Higgins αποφάσισε να επικεντρωθεί όχι σε μπαγκέτες ή σάντουιτς, αλλά σε γλυκές γεύσεις εμπνευσμένες από φρούτα και καρπούς. Παράγει καθημερινά επτά διασκεδαστικά, εφευρετικά γλυκά, τάρτες και gateaux, χωρίς χρωστικές ή συντηρητικά. Μην χάσετε την πραλίνα Marseille-Brest, μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού Paris-Brest choux , αλλά και το Juicy Peach Me I’m Famous με ροδάκινο. Αν και υπάρχει χώρος εστίασης, όπου μπορείτε να απολαύσετε το γλυκό σας, θα σας προτείναμε να επιλέξετε μια ποικιλία από τα υπέροχα γλυκά του (5 ευρώ/τεμάχιο) και να κατεβείτε τα σκαλάκια προς τους βράχους και τις μικροσκοπικές παραλίες της πόλης, ό,τι πρέπει για ένα picnic. Γιατί όχι…;





Εκχυλίσματα βοτάνων

Από την περιήγησή σας δεν θα μπορούσε να λείψει η επίσκεψη στην Tisanerie -τσαγερί, στα ελληνικά- της εταιρείας L’Herboristerie du Père Blaize, λίγα μόνο στενά πάνω από το κεντρικό λιμάνι της Μασσαλίας. Πρόκειται για μία ιστορική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε 200 χρόνια πριν, και δραστηριοποιούνταν στον τομέα της βοτανολογίας, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.000 αποξηραμένα βότανα, φυτά, αιθέρια έλαια και μπαχαρικά.

Πριν από δέκα χρόνια, δημιούργησε μια σειρά από Herbes de Vifs -ένα σύγχρονο κοκτέιλ ροφημάτων αναμεμειγμένων με φρούτα ή φυτικά εκχυλίσματα. Σήμερα, στην τσαγερί του Herboristerie μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα αποτοξινωτικών παρασκευάσματων, υπό την καθοδήγηση του μπάρμαν, Vincent Eliot.





Arts hub

Φυσικά δεν θα αμελήσετε μία επίσκεψη στο Friche la Belle de Mai, το οποίο βρίσκεται πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Saint-Charles στις εγκαταστάσεις του παλιού καπνοπαραγωγικού εργοστασίου των τσιγάρων Gitanes και Gauloises. Βρίσκεται σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Μασσαλίας, αλλά πρωταγωνιστεί στην εναλλακτική καλλιτεχνική και πολιτιστική σκηνή της πόλης. Εκεί θα βρείτε avant-garde εκθέσεις, δωρεάν υπαίθριες προβολές ταινιών, ένα τεράστιο πάρκο για skateboard, δεκάδες αναπαραστάσεις graffiti, καθώς και κάθε είδους συναυλίες, από jazz μέχρι techno. Το καλοκαίρι, ολόκληρη η ταράτσα ανοίγει για παραστάσεις, picnic και parties.



travelstyle.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια