Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Η «έρημος» της Ανταρκτικής - Το μοναδικό μέρος που δεν χιονίζει ποτέ! (video)

 Κι’ όμως υπάρχει ένα μέρος στην Ανταρκτική , που το χιόνι δεν εμφανίζεται, με την περιοχή να θυμίζει… έρημο.   Η Ανταρκτική είναι έ...


 Κι’ όμως υπάρχει ένα μέρος στην Ανταρκτική, που το χιόνι δεν εμφανίζεται, με την περιοχή να θυμίζει… έρημο.

 

Η Ανταρκτική είναι ένα μέρος απίστευτης μαγείας και μυστηρίου. Μπορεί όταν ακούμε το όνομά της στο μυαλό μας να έρχονται παγόβουνα, χιόνι και κρύο, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει -μόλις- ένα 2% που παραμένει ξερό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Σε αυτό το ποσοστό ανήκουν οι παγωμένοι μεν, αλλά χωρίς χιόνι δε, McMurdo Dry Valleys. Αυτή η περιοχή ανακαλύφθηκε το 1902 από τον Robert Scott και οι κοιλάδες βρίσκονται 3.500 χιλιόμετρα νότια της Νέας Ζηλανδίας, κοντά στη Θάλασσα Ρος και καλύπτουν μια έκταση 4.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η μέση ετήσια θερμοκρασία στην περιοχή είναι -27,6 °C, αλλά μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου.



Ακολουθήστε μας και στο instagram

Στο έδαφος, που αποτελείται από χώμα, πέτρες και χαλίκια, έχουν μετρηθεί θερμοκρασίες μέχρι και 22,7 βαθμούς Κελσίου. Οι παγετώνες που κατεβαίνουν από τα βουνά, καταλήγουν στο έδαφος και όχι στη μοναδική λίμνη της περιοχής που ονομάζεται Vida.



Η υγρασία απορροφάται από το έδαφος και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ξηραίνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, απομακρύνοντας τυχόν υγρασία. Όσο για τα ζώα σε αυτές τις κοιλάδες; Ελάχιστα είδη ζωής υπάρχουν εκεί (μερικά βρύα και σκουλήκια), ενώ το συνολικό τοπίο παραμένει ξηρό.

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!



newsbomb.gr





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!


Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια