Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μονεμβασιά: 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις!

Η Μονεμβασιά στο νομό Λακωνίας είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα μέρη. Η ιστορική καστροπολιτεία του Νότου είναι ένας ...

Η Μονεμβασιά στο νομό Λακωνίας είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα μέρη.


Η ιστορική καστροπολιτεία του Νότου είναι ένας υπέροχος προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου αλλά ιδιαίτερα το φθινόπωρο με τη δική της, μοναδική ατμόσφαιρα είναι ασυναγώνιστη!


Η Μονεμβασιά έλκει ακατάπαυστα επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, για να γνωρίσουν τη διαφορετικότητά της και τα πολλαπλά και ετερόκλητα στοιχεία της με φόντο ένα ρομαντικό σκηνικό ενώ είναι ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου, για σαββατοκύριακα ή για πολυήμερες αποδράσεις, για ξεκούραση ή για δράση! Ότι δηλαδή, σκεφτείτε!







Η Μονεμβασιά ανταποκρίνεται σε κάθε απαίτηση και επιθυμία του επισκέπτη. Πέρα όμως απ’ όσα θελήσετε να δείτε και να κάνετε, εδώ είναι μια λίστα με 10 πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν επισκεφθεί την περιοχή!



Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





Τι να κάνετε οπωσδήποτε στη Μονεμβασιά

1. Στάση στις δύο καταπληκτικές πλατείες, του Ελκόμενου Χριστού και της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, στην Κάτω Πόλη. Το τοπίο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όχι μόνο θα σας μαγέψουν, αλλά θα σας “μεταφέρουν” στο χρόνο και την ιστορία της Καστροπολιτείας.

2. Ακολουθήστε τις Βόλτες για να φτάσετε στην Άνω Πόλη και να περιηγηθείτε στη γειτονιά που ανέδειξαν οι πρόσφατες αρχαιολογικές εργασίες. Η επίσκεψη στο ναό της Αγίας Σοφίας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Η θέα στην Κάτω Πόλη και στο απέραντο γαλάζιο είναι απλά μοναδική εμπειρία.

3. Αναζητήστε το Γέρακα, όχι μόνο για τον υγροβιότοπο και για τα ταβερνάκια με τις τοπικές γεύσεις, αλλά και για να συναντήσετε το μοναδικό φιορδ της Ελλάδας και να περιηγηθείτε στο άλλοτε ξακουστό βυζαντινό λιμάνι, απ’ όπου και γινόταν η εξαγωγή του περίφημου οίνου Malvasia, η οποία έδωσε και την ονομασία Porto delle Botte, δηλαδή “λιμάνι των βαρελιών”.









4. Μην παραλείψετε να κάνετε την άκρως εντυπωσιακή διαδρομή που θα σας οδηγήσει στο Κυπαρίσσι. Η απολαυστική πορεία πάνω στον άγριο και απόκρημνο όγκο του Πάρνωνα και η εκπληκτική θέα στο Μυρτώο πέλαγος θα σας δώσουν την αίσθηση ότι κινείστε πραγματικά στον αέρα. Στο τέλος της πορείας, το Κυπαρίσσι, ο απάνεμος αιγαιοπελαγίτικος οικισμός θα σας ανταμείψει με εξαιρετικές εικόνες.


5. Επίσκεψη στη Μονεμβασιά χωρίς στάση στην παραθαλάσσια Νεάπολη δεν νοείται. Αναζητήστε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο για να πάρετε μια γεύση από την ιστορική κληρονομιά της περιοχής και το Ναυτικό Μουσείο για να νιώσετε τους δεσμούς των Βατίκων με τη θάλασσα. Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της πόλης και στο παραλιακό της μέτωπο και οργανώστε τις εκδρομές σας προς τα γειτονικά χωριά Φαρακλό και Λάχι, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα προς τη Νεάπολη, τον κάμπο των Βατίκων, την Ελαφόνησο, ακόμα και τα Κύθηρα.


6. Μοναδική εμπειρία συνιστά και το σπήλαιο της Καστανιάς. Κρυμμένο κάπου μεταξύ των χωριών Καστανιά και Άνω Καστανιά, στη σκιά της ανατολικής απόληξης του Πάρνωνα, το σπήλαιο, ένα γεωλογικό “θαύμα” που μετρά περίπου 3 εκατομμύρια χρόνια ζωής, θα εκπλήξει τον επισκέπτη, αφήνοντάς τον επιλέξει εκείνος τα παιχνίδια της φαντασίας και των συναισθημάτων με τα οποία θα απολαύσει αυτό το “στολίδι” της Μονεμβασιάς.


7. Από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς της Μονεμβασιάς είναι και το Απολιθωμένο Φοινικόδασος του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα ακόμα μοναδικό δημιούργημα της φύσης και για ένα εκπληκτικό τοπίο ασύγκριτης ομορφιάς, όπου κορμοί από το άλλοτε φοινικόδασος (φοίνικες, κωνοφόρα και πλατύφυλλα) -ορισμένοι εκ των οποίων ξεπροβάλλουν μέσα από τη θάλασσα- αναμειγνύονται με σπάνια αποτυπώματα από όστρακα, φύκια, μαλάκια με φόντο το άγριο τοπίο του Καβομαλιά αλλά και τα καταγάλανα νερά.

8. Ακολουθήστε την πιο γνωστή πεζοπορική διαδρομή της περιοχής, από τα πανέμορφα Βελανίδια προς το φημισμένο ακρωτήριο Μαλέα. Η πορεία μέσα σε ένα φυσικό τοπίο που διακρίνεται για την άγρια ομορφιά του καταλήγει στον πέτρινο φάρο του Μαλέα, που κατασκευάστηκε το 1860 και αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και σημαντικούς φάρους του ελληνικού φαρικού δικτύου.


Εάν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, μην παραλείψετε και τη διαδρομή από το Απολιθωμένο Φοινικόδασος προς τα προσκυνήματα του Καβομαλιά, τα οποία και αποτελούν το επίκεντρο του Μικρού Άγιου Όρους όπως αποκαλούνται τα δεκάδες εκκλησάκια και ασκηταριά που είναι ανεπτυγμένα σε όλη την περιοχή των Βατίκων.


9. Η Μονεμβασιά είναι ο δήμος με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή σε όλη τη χώρα. Το road trip στο Λακωνικό κόλπο από την Ελιά μέχρι τη Νεάπολη θα σας προσφέρει μοναδικά φυσικά τοπία, όπως η Πλύτρα με τη βυθισμένη πολιτεία της, ο Αρχάγγελος με την εξαιρετική ομορφιά του, αλλά και τα Βιγκλάφια με τα τροπικά νερά.

10. Κινηθείτε στην “καρδιά”, στην ενδοχώρα της Μονεμβασιάς και ανακαλύψτε τα δεκάδες μεγάλα και μικρά χωριά της, που διατηρούν αναλλοίωτη την ταυτότητα και τα παραδοσιακά χρώματα του τόπου. Το Φαράγγι του Λάρνακα στους Μολάους, ο παραδοσιακός Νερόμυλος στα Τάλαντα αλλά και τα ίχνη του Γιάννη Ρίτσου στις Βελιές είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας!



Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Πληροφορίες αντλήθηκαν από τον Δήμο Μονεμβασιάς


Εδώ θα δείτε μια υπέροχη πρόταση διαμονής αν τελικά βρεθείτε ταξιδάκι στη Μονεμβασιά!

Το εντυπωσιακό πέτρινο ξενοδοχείο με θέα κι αρχοντική ατμόσφαιρα είναι το Casa Palma

 Ένα από τα καταλύματά μας με τις υψηλότερες πωλήσεις στη Μονεμβασιά!Το Casa Palma βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του Κάστρου της Μονεμβασιάς στην Πελοπόννησο και προσφέρει ηλιόλουστη βεράντα και θέα στη θάλασσα. Σε όλους τους χώρους παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.

Οι μονάδες είναι κλιματιζόμενες και διαθέτουν καθιστικό. Ορισμένες έχουν βεράντα ή/και αίθριο, ενώ όλες περιλαμβάνουν μικρή κουζίνα με ψυγείο, τζάκι και εστίες μαγειρέματος, καθώς και ιδιωτικό μπάνιο με ντους και δωρεάν προϊόντα περιποίησης. Παρέχονται κλινοσκεπάσματα.

Απολαύστε τη θέα από την υπέροχη αυλή του με τους εντυπωσιακούς φοίνικες!

Το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι 155χλμ. μακριά.

Η βαθμολογία των επισκεπτών του στην Booking αγγίζει το 9,7!


travelstyle.gr



ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ / SPECIAL OFFERS 

 Aegean Airlines: https://mikk.ro/DNRW 

Airport Transfers: https://mikk.ro/DNRY 

Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; https://mikk.ro/C9FP 

Croatia Airlines: https://mikk.ro/DNRa 

DigiTickets.gr: https://mikk.ro/DNRb 

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων: https://mikk.ro/CPBh 

Τεράστια ποικιλία σε είδη ταξιδιού: https://mikk.ro/DNRc 

Ferries-Booking.com: https://mikk.ro/DNRd 

Κλείστε τα Ακτοπλοϊκά σας Εισιτήρια και Ταξιδέψτε στους Προορισμούς των Ονείρων σας: https://mikk.ro/DNRe 

Φθηνότερες πτήσεις σε όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/DNRf 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εύκολα, γρήγορα: https://mikk.ro/DNRg 

O&B Athens Boutique Hotel: https://mikk.ro/DNRh 

Olympic Air: https://mikk.ro/DNRi 

Φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο: https://mikk.ro/C9LG 

Κορυφαίες ταξιδιωτικές τσάντες, αποσκευές και αξεσουάρ ταξιδίου: https://mikk.ro/DNRj 

Το Νο1 ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς, χάρτες και βιβλία: https://mikk.ro/DNRk 

Η πρώτη online πλατφόρμα στην ενοικίαση ακινήτων: https://mikk.ro/DNRm 

Προσφορές αποκλειστικά για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πακέτα: https://mikk.ro/DNRn 

Το ιδανικό για εσάς κατάλυμα στη Ζάκυνθο εύκολα και οικονομικά: https://mikk.ro/DNRo 

Επιστροφή χρημάτων από τις ηλεκτρονικές αγορές: https://mikk.ro/CH15






Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!


Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram




Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!








Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια