Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

23 παραλίες της Αττικής ακατάλληλες για μπάνιο σύμφωνα με νέα έρευνα

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης...

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες της Αττικής.


Με τις εκτεταμένες δειγματοληψίες σε παραλίες της Αττικής και τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, το ΠΑΚΟΕ έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).


Σύμφωνα με τη νέα έρευνα και τα αποτελέσματά της, στην Αττική το 90,50% των παραλιών της Αττικής (δηλαδή 219) είναι κατάλληλες για μπάνιο και το 9,50% (δηλαδή 23) είναι ακατάλληλες, στο σύνολο των 242 που αναλύθηκαν.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Το Κέντρο ενημερώνει ότι οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και σε παραλίες εκτός Αττικής, και τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


Πώς γίνονται οι δειγματοληψίες στις παραλίες

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτή, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30 εκατοστά. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.



Μη σταματάς να ονειρεύεσαι τις διακοπές σου! Βρες οικογενειακά πακέτα έως -60% !!!


Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι παρακάτω:

• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα).

Παρακολουθούνται κυρίως οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και εκείνες που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.



Μη σταματάς να ονειρεύεσαι τις διακοπές σου! Βρες οικογενειακά πακέτα έως -60% !!!



Τα αποτελέσματα για την Αττική τα δημοσίευσε το ΠΑΚΟΕ σε πίνακες:









travelstyle.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια