Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τιρόλο - Στο κέντρο των Άλπεων

Το Τιρόλο είναι ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας .  Η Αυστρία είναι μια χώρα που διαθέτει πλούσια ιστορία, πανέμορφα μέρη...

Το Τιρόλο είναι ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας



Η Αυστρία είναι μια χώρα που διαθέτει πλούσια ιστορία, πανέμορφα μέρη, ξεχωριστές παραδόσεις και προσφέρει τη δυνατότητα για μοναδικές δραστηριότητες. 

Το χειμώνα είναι ο παράδεισος των χειμερινών σπορ, αλλά και το καλοκαίρι και τις άλλες εποχές, γεμίζει από τουρίστες που θαυμάζουν τα μαγευτικά τοπία των Άλπεων και τα αμέτρητα αξιοθέατα. 



Σήμα κατατεθέν της Αυστρίας είναι οι Άλπεις με τις μαγευτικές εικόνες τους που δεσπόζουν στο δυτικό και το νότιο τμήμα της χώρας.






 


Το Τιρόλο είναι γεωγραφική περιοχή στην Κεντρική Ευρώπη η οποία χονδρικά περιλαμβάνει τις Άλπεις ανάμεσα στην Αυστρία και την Ιταλία. Από το 1918 είναι χωρισμένο σε δυο γεωγραφικά ανεξάρτητα διαμερίσματα: το ένα στα νότια, που ανήκει στην Ιταλία (Νότιο Τιρόλο ή Bolzano – Alto Adige), ενώ το δεύτερο βόρεια, αποτελώντας το Kρατίδιο του Τιρόλου της Αυστρίας (Δυτικό και Ανατολικό Τιρόλο).


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!





 


Η λέξη «Τιρόλο» ήταν το οικογενειακό όνομα με το οποίο ήταν γνωστός ένας πύργος κοντά στο Μεράνο της σημερινής Βόρειας Ιταλίας, της οποίας η ιστορία είναι στενά δεμένη με εκείνη του Τιρόλου.



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




Πύργος του Τιρόλο


Το Τιρόλο που είναι η πιο ορεινή περιοχή της Αυστρίας, έχει κλίμα ηπειρωτικό με δροσερά καλοκαίρια, χειμώνες αρκετά ψυχρούς με άφθονες βροχοπτώσεις και στις πιο ψηλές ζώνες αλπικό.



 


Πεζοπορία στο Τιρόλο



 




Η πρωτεύουσα του είναι το Ίνσμπρουκ και βρίσκεται σε υψόμετρο 582 μ., στη συμβολή του Ζιλ ποταμού με τον Ιν, σε μια κοιλάδα που περιβάλλεται από κορυφές, ύψους από 2.000 έως 2.500 μ.
Πόλη με αυθεντική μεσαιωνική φυσιογνωμία, το Ινσμπρουκ, είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

Το Ινσμπρουκ τον χειμώνα



 


Κοντά στο Ίνσμπρουκ υπάρχουν πολλά κοσμοπολίτικα χιονοδρομικά κέντρα όπως το Seefeld, ένα από τα γνωστότερα της Ευρώπης, που απέχει από Ίνσμπρουκ μόνο 30 λεπτά με το τραίνο, το Kitzbuhel και το Zell Am See, ιδανικά θέρετρα διακοπών για σκι.





 


Το χειμώνα υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για τους φίλους της φύσης και του αθλητισμού: εκτός από το χιονοδρομικό κέντρο Glungezer, το οποίο αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες που θέλουν να κάνουν σκι, οι υπέροχες διαδρομές για χειμερινή πεζοπορία και ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για ανώμαλο δρόμο με σκι και για πατινάζ διαμορφώνουν το μοναδικό χαρακτήρα της περιοχής.




 


Μεγαλόπρεπα παλάτια και κάστρα, περίτεχνα κτίρια μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικά, καθεδρικοί ναοί, σκιερά καλντερίμια και μεσαιωνικές κατοικίες συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο με λαμπρές μαρτυρίες της δημιουργικής περιόδου των Αυστριακών αυτοκρατόρων.

Αξιοθέατα
Χέρτσογκ-Φρίντριχ-Στράσε (Herzog Friedrich Strasse) - Είναι ο κεντρικός δρόμος της παλαιάς πόλης και πλαισιώνεται από προσόψεις μπαρόκ σπιτιών.




 


Χέλμπλινγκχαους (Helblinghaus) - Το γωνιακό κτήριο στον αρ. 10 της Χέρτσογκ-Φρίντριχ-Στράσε είναι χτισμένο σε πρώιμο γοτθικό ρυθμό. Τα ροκοκό γυψοτεχνήματα προστέθηκαν το 1725.


Στάτουρμ ( Stadtturm) - Πύργος του 14ου αιώνα, δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο. Η σημερινή αναγεννησιακού ρυθμού μορφή του χρονολογείται στα 1560. Έχει ύψος 56 μ. και προσφέρει ωραία θέα στην πόλη.




 

Γκόλντενες Νταχλ (Goldenes Dachl) - Το σύμβολο του Ίνσμπρουκ, η Χρυσή Στέγη, είναι ουσιαστικά ένα προεξέχον παράθυρο που πρόσθεσε το 1500 ο Μαξιμιλιανός Α΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην παλιά κατοικία του Φρειδερίκου Γ', καλυμμένο με 2.657 επίχρυσα χάλκινα πλακίδια.




 

Ντομ Ζανκτ Γιάκομπ (Dom St. Jakob) - Ο μπαρόκ καθεδρικός ναός κοσμείται με εντυπωσιακές νωπογραφίες του Κοσμά Δαμιανού Άζαμ και από την Παναγία με το Θείο Βρέφος του Λούκας Κράναχ του Πρεσβύτερου.



Χόφμπουργκ (Hofburg) - Το εσωτερικό του αυτοκρατορικού ανακτόρου ξαναχτίστηκε σε ρυθμό ροκοκό επί Μαρίας Θηρεσίας, σε σχέδια των Γιόχαν Μάρτιν Γκουμπ και Κόνσταντιν Γιόχαν Βάλτερ.






Το εσωτερικό του παλατιού



 

Χόφκιρχε (Hofkirche) - Η εκκλησία της αυλής (1553-1563) ήταν αρχικά μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού, πλαισιωμένο από επιβλητικά αγάλματα. Ανακαινίστηκε σε ρυθμό μπαρόκ από τον Γκέοργκ Άντον Γκουμπ.



Πως να πάτε
Αεροπωρικός προς το αεροδρόμιο του Μονάχου και μετά αυτοκίνητο και δρόμο για το Τιρόλο. Έπειτα απο μια διαμονή στην πρωτεύουσα και μια βόλτα στα γύρο χωριά ως τελικό προορισμό πρωτείνω την λίμνη Achensee και ποιο συγκεκριμένα τα χωριά Maurach και Hall, για σκι ή σπα σε πολλών αστέρων ξενοδοχεία.

Το Maurach βρίσκεται σε υψόμετρο 950 περίπου μέτρων.




 


Μια όμορφη παραλίμνια πόλη - χωριό που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο λόγω της λίμνης. Ο δρόμος περνά από κάποιους μικρούς όμορφους οικισμούς και βλέπουμε μπροστά μας τη λίμνη Achensee.


Μακρόστενη, μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων και πλάτους ενός, περιβάλλεται από απότομους ορεινούς όγκους, ύψους περί τα 2000 μέτρα, κατάφυτους από πυκνά δάση στα χαμηλότερα σημεία τους. Το βαθύτερο της σημείο είναι στα 133 μέτρα, στα νερά της υπάρχουν ψάρια, αν και όχι πολλά, τροφοδοτείται από τους παγετώνες, ενώ το νερό της είναι πολύ καλής ποιότητας και πόσιμο.



Το θέαμα από εδώ είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Τι να θαυμάσει κανείς, τις γύρω κορυφές, τα χωριά κάτω, τη λίμνη...;








Ιαματικά λουτρά


Πολυτελές ξενοδοχεία





 


Πότε να πάτε  
Το χειμώνα να είστε προετοιμασμένοι για δυνατό κρύο ( μέση θερμοκασία κάτω από το μηδέν ) και πολύ χιόνι. Το καλοκαίρι το κλίμα είναι περίεργο και η θερμοκασία το μεσημέρι μπορεί και να πλησιάσει τους 30 βαθμούς. Το βράδυ όμως μπορεί και να πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς.




 Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Αυστριακή κουζίνα
Το βιεννέζικο σνίτσελ είναι ίσως, το πιο γνωστό αυστριακό πιάτο παγκοσμίως. Μια χοντρή και μεγάλη φέτα λεπτού και χτυπημένου μοσχαριού, περνιέται σε αυγό και γαλέτα και τηγανίζεται, χωρίς να αφήνει ίχνη λαδιού στο πιάτο. Συνοδεύεται συνήθως με πατάτες τηγανητές, αν και αυτές δεν αποτελούν αυστριακή σπεσιαλιτέ ή πουρέ. 





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.








Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια