Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μάρσασλοκ, το παραθαλάσσιο στολίδι με τις πολύχρωμες βάρκες

Με ανεπιτήδευτη μεσογειακή ομορφιά και δυο ζωγραφισμένα μάτια να σε ακολουθούν παντού το Μάρσασλοκ μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό ...

Με ανεπιτήδευτη μεσογειακή ομορφιά και δυο ζωγραφισμένα μάτια να σε ακολουθούν παντού το Μάρσασλοκ μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό του ταξιδιώτη.



Το μικρό ψαροχώρι βρίσκεται στο νησί των Σταυροφόρων, τη Μάλτα και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των ντόπιων για απόδραση τα σαββατοκύριακα.






Είναι γνωστό για τη θρυλική υπαίθρια ψαραγορά και τις luzzus, τις παραδοσιακές βαμμένες σε έντονα χρώματα βάρκες με τα ζωγραφισμένα μάτια, που πιστεύεται ότι προστατεύουν τους ψαράδες από τους κινδύνους.

Το καταπράσινο τοπίο του, η γραφικότητα των κτιρίων του μπερδεμένη με τη τυνησιακή επιρροή και η χαλαρή ατμόσφαιρα των κατοίκων του Μάρσασλοκ γοητεύει τον επισκέπτη.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του περπατώντας κατά μήκος της παραλίας και κολυμπήστε σε μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, τη St. Peter's Pool, μια θαλάσσια «πισίνα» με πεντακάθαρα νερά.
Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια και θαυμάστε από κοντά τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του. Σταθείτε στο χάλκινο άγαλμα του ψαρά και του νεαρού αγοριού στο λιμάνι, φόρο τιμής στους ψαράδες της περιοχής.







Επισκεφθείτε το παλιό μοναστήρι του χωριού και δείτε από κοντά τα σπίτια με τα στενά, κλειστά και χρωματιστά μπαλκόνια.


 

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

malta

Μάρσασλοκ / Μάλτα

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μάλτας είναι 1 ώρα και 50 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.


 

ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ ΜΑΛΤΑ ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ ΜΑΛΤΑ ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ ΜΑΛΤΑ ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ ΜΑΛΤΑ ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ ΜΑΛΤΑ ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ ΜΑΛΤΑ ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ ΜΑΛΤΑ ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ ΜΑΛΤΑ








Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια