Πάνω σε καταπράσινους βοσκότοπους στις πιο ανθεκτικές κορυφές των βουνών της Βαυαρίας, παλιά διάσημα κάστρα, παραδοσιακά πολιτιστικά τοπία και γραφικά χωριά.


Μεταξύ της λίμνης της Κωνσταντίας και της Königssee, ο γερμανικός αλπικός δρόμος σας χαρίζει όλη την ομορφιά των βαυαρικών Άλπεων μπροστά σας.


Τα πιο σημαντικά με μια ματιά

Διαδρομή: 450 χιλιόμετρα
Διάρκεια: 4 με 7 ημέρες με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, τροχόσπιτο
Αφετηρία: Lindau στη λίμνη της Κωνσταντίας
Προορισμός: Schönau am Koenigssee
Αξιοθέατα: Κάστρο Neuschwanstein, Oberammergau, Zugspitze, ιστορική παλιά πόλη Bad Tölz, Reit im Winkl, Königssee, Bad Reichenhall και πολλά άλλα


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!





Η γερμανική αλπική οδός

Ο γερμανικός αλπικός δρόμος, επίσης γνωστός ως Queralpenstrasse, συνδέει μερικές από τις πιο όμορφες κοιλάδες στις Άλπεις σε μια δυτικοανατολική κατεύθυνση. Ξεκινά από το Lindau στη λίμνη της Κωνσταντίας στο Schönau am Königssee σε 450 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή εγγυάται καθαρή οδηγική απόλαυση και υπέροχη θέα πάνω από κοιλάδες και βουνοκορφές. Αφιερώστε τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για τη γερμανική αλπική οδό.
Αλλά ακόμη και για διακοπές που διαρκούν αρκετές εβδομάδες, ο γερμανικός αλπικός δρόμος προσφέρει αρκετή ποικιλία για να «βιώσει» κανείς την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Βαυαρίας με την αυθεντική έννοια της λέξης.


Ακολουθήστε μας και στο instagram




Μεγάλη πανοραμική θέα μεταξύ Lindau και Füssen

Ξεκινήστε το ταξίδι σας στο Lindau στη λίμνη της Κωνσταντίας. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος του λιμανιού και βεβαιωθείτε ότι είστε σε μια από τις γοητευτικές καφετέριες του δρόμου πριν οδηγήσετε στα βουνά στη βόρεια άκρη του Allgäu. Το Oberjoch Passstrasse ξεκινάει στο Bad Hindelang.

Τα όμορφα κάστρα Neuschwanstein και Hohenschwangau σας μεταφέρουν στον παραμυθένιο κόσμο του βασιλιά Ludwig II. Το καλοκαίρι το Weißensee, το Hopfensee ή το Forggensee σας προσκαλούν σε μια δροσιστική βουτιά. Το ρομαντικό Füssen αξίζει πάντα μια παράκαμψη.







Μπαρόκ μοναστήρια και χειροτεχνίες στο γερμανικό ορεινό δρόμο

Μέσω του Pfaffenwinkel με τις μπαρόκ εκκλησίες και μοναστήρια, συνεχίστε στις Άλπεις Ammergau, μέσω της γης Werdenfelser. Απολαύστε τη θέα του Zugspitze, του ψηλότερου βουνού της Γερμανίας ή αφήστε το αυτοκίνητό σας για ένα τελεφερίκ στο Garmisch-Partenkirchen, με προορισμό την κορυφή.

Το ιστορικό Oberammergau με τη παγκοσμίου φήμης ξυλογλυπτική του προσφέρεται επίσης για μια ενδιάμεση στάση. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην ιστορική παλιά πόλη του Bad Tölz.


Ένα ευχάριστο τέλος σε μια περιπετειώδη εκδρομή

Η περιοχή γύρω από τη Tegernsee και τη Schliersee θεωρείται διαμάντι. Ανεξάρτητα από το αν είναι μια μπυραρία, μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο: εδώ μπορείτε να απολαύσετε τοπικές σπεσιαλιτέ και να απολαύσετε τη χαρακτηριστική βαυαρική ζεστασιά και φιλοξενία από κοντά.

Το πιο απότομο τμήμα της γερμανικής αλπικής οδού βρίσκεται πιο ανατολικά. Από το Unterwössen στο Chiemgau οδηγείτε έως και δώδεκα τοις εκατό μέχρι το Masereralm. Το τύπου καρτ ποστάλ όμορφο, ορεινό χωριό Reit im Winkl είναι ευθεία.

Ρίξτε μια ματιά στο εντυπωσιακό πανόραμα του Königsee τουλάχιστον προτού αναθεωρήσετε το ταξίδι σας στο γερμανικό αλπικό δρόμο, ενώ κάνετε μπάνιο στο Rupertustherme στο Bad Reichenhall.

Περισσότερες πληροφορίες: www.deutsche-alpenstrasse.de