Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Οι πιο παραμυθένιες γαλλικές πόλεις

Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια. Το αποδεικνύουν αυτές οι πέντε μικρές πόλεις της Γαλλίας που θα σας κλέψουν την καρδιά ...

Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια. Το αποδεικνύουν αυτές οι πέντε μικρές πόλεις της Γαλλίας που θα σας κλέψουν την καρδιά με την ομορφιά τους.



Μον Σεν Μισέλ








Βρίσκεται στον γαλλικό βορρά, εκεί που η θάλασσα της Νορμανδίας παίζει… παράξενα παιχνίδια με τη στεριά. Το Μον Σεν Μισέλ είναι ένα νησάκι, το οποίο ενώνεται με μια λωρίδα γης με την υπόλοιπη Γαλλία. Ωστόσο, δύο φορές το μήνα, η παλίρροια καλύπτει αυτή τη λωρίδα, με αποτέλεσμα το νησάκι να μοιάζει αποκομμένο και απόλυτα παραμυθένιο. Κι αυτό γιατί φιλοξενεί μια καστροπολιτεία. Τα τείχη της προστατεύουν την όμορφο μεσαιωνική πολιτεία με επίκεντρο το γοτθικό αβαείο των Βενεδικτίνων, στο οποίο φυλάσσεται ένα περίφημο χρυσό άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Από την κοντινή περιοχή του Beauvoir, στις αντικρινές ακτές, μπορείτε να φτάσετε στο Μον Σεν Μισέλ με ιππήλατες άμαξες, για έξτρα δόση παραμυθιού. Μάθετε περισσότερα εδώ.



 Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




Colmar

Η Αλσατία είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Γαλλίας και διαθέτει μερικά από τα πιο γραφικά χωριουδάκια όλης της χώρας. Η Κολμάρ είναι το καλύτερο παράδειγμα, μια κωμόπολη με πολύχρωμα κανάλια, παλιά πόλη με μεσαιωνικούς δρόμους, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αίσθηση φιλόξενου ψαροχωριού. Το Μοναστήρι-Μουσείο της πόλης κρύβει καλλιτεχνικούς θησαυρούς, ενώ λίγο έξω από την Κολμάρ, στο Gazon du Faing, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα γλυκύτατο φαράγγι με φοβερή θέα και επιλογές για φυσιολατρικές δραστηριότητες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Ακολουθήστε μας και στο instagram
 


Riquewihr

Διαβάζεται Ρικβίρ, βρίσκεται στην κοιλάδα του Άνω Ρήνου, στη βορειοανατολική Γαλλία και είναι γνωστό ως το «χωριό των αμπελουργών», καθώς εδώ παράγεται η περίφημη ποικιλία Riesling. Είναι πολύ κοντά στην Κολμάρ αλλά… ακόμα πιο παραμυθένια, αφού εδώ έχει διατηρηθεί ατόφιος ο μεσαιωνικός χαρακτήρας και η αρχιτεκτονική του 15ου αιώνα. Πύργοι, κελάρια που μετατράπηκαν σε μαγαζάκια και σπιτάκια που στολίζονται όλο το χρόνο με εντυπωσιακά λουλούδια είναι το σκηνικό που λέγεται πως ενέπνευσε και το χωριό της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» της Disney. Η πολύχρωμη «διάθεση» του χωριού σύμφωνα με την παράδοση, οφείλεται στον παλιό κανόνα του οικισμού, κάθε κτίσμα να βάφεται με άλλο χρώμα, ανάλογα με το επάγγελμα του ιδιοκτήτη.



 



Chamonix

Το Σαμονί είναι ένας οικισμός της Άνω Σαβοΐας της νοτιοδυτικής Γαλλίας, χτισμένος στην κορυφή του Μον Μπλαν. Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα χειμερινά θέρετρα στην Ευρώπη, με την κοιλάδα του Σαμονί να απλώνεται στα πόδια του χωριού. Τα χαριτωμένα δρομάκια του γεμίζουν κάθε χειμώνα με κοσμοπολίτικο κοινό από όλο τον κόσμο, ενώ ιδιαίτερη αγάπη γι' αυτό επιδεικνύουν οι φίλοι του σκι και των χειμερικών σπορ, αφού από εδώ φτάνουν εύκολα με τελεφερίκ την κορυφή Αιγκίγ ντι Μιντί και τη διάσημη εκτός πίστας διαδρομή Vallée Blanche. Η κοινότητα έγινε ακόμα πιο γνωστή όταν έγινε η πρώτη που φιλοξένησε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924. Μάθετε περισσότερα εδώ.



 



Annecy

Η Ανσί θεωρείται το «μαργαριτάρι των Άλπεων», με κανάλια να διατρέχουν τον οικισμό και μια φαντασμαγορική λίμνη με φόντο το επιβλητικό Chateau d’ Annecy που «στεφανώνει» την πολιτεία. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις, όπως το ιδιαίτερο raclette, ήτοι ελβετικό τυρί λιωμένο σε ανοιχτή φωτιά μαζί με πατάτες και κρεμμύδι τουρσί. Στην Γέφυρα του Έρωτα θα βρείτε ένα φωτογενές σκηνικό για ρομαντζάδα, στο Palais de l’Isle θα κάνετε το απαραίτητο μεσαιωνικό sightseeing και στους Κήπους της Ευρώπης θα απολαύσετε τις μέρες με λιακάδα πλάι στη λίμνη. Διαβάστε περισσότερα για την πόλη εδώ.


in2life.gr






Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!





Πι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ: Βγάλε ΠΡΩΤΟΣ Κρυπτονομίσματα!!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.






Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!






Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια