Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Πράγα: Οδηγός για αρχάριους

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, η Πράγα είναι, όπως το είχε διατυπώσει και ο Γκαίτε, το «ομορφότερο πετράδι στο πέτρινο στέμ...

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, η Πράγα είναι, όπως το είχε διατυπώσει και ο Γκαίτε, το «ομορφότερο πετράδι στο πέτρινο στέμμα του κόσμου». 




Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η άκρως ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη, η εμβληματική γέφυρα του Καρόλου, το παραμυθένιο κάστρο, οι πύργοι και οι εκκλησίες σε κάνουν να ερωτευτείς αυτή την πόλη με την πρώτη ματιά. 


Συναυλίες κλασικής μουσικής, jazz clubs και μπυραρίες προσφέρουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην ταξιδιωτική εμπειρία.


Η «βελούδινη» πρωτεύουσα της Τσεχίας αποτελεί αγαπημένο προορισμό γι' αυτό κι εμείς φτιάξαμε ένα μίνι οδηγό για την πρώτη σας επίσκεψη.


Τα top αξιοθέατα
Πλατεία της Παλιάς Πόλης: Πανέμορφα κτήρια σε στυλ μπαρόκ, πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, cafe και εστιατόρια συνθέτουν το σκηνικό στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, στην καρδιά της Πράγας. Το γνωστότερο αξιοθέατο είναι το αριστουργηματικό Αστρονομικό Ρολόι στον γοτθικό πύργο του παλιού Δημαρχείου, όπου οι τουρίστες συνωστίζονται για να δουν την παράσταση που δίνουν τα κινούμενα αγαλματίδια κάθε φορά που αλλάζει η ώρα. Εσείς ρυθμίστε το δικό σας ρολόι ώστε να επισκεφθείτε νωρίς το πρωί την Παλιά Πόλη και να περπατήσετε όλες τις βασικές διαδρομές χωρίς τον πανικό που επικρατεί αργότερα.




Κάστρο της Πράγας: Από την άλλη πλευρά του Μολδάβα δεσπόζει το Κάστρο, που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Είναι το μεγαλύτερο μεσαιωνικό συγκρότημα στην Ευρώπη και η αρχαιότερη έδρα των Τσέχων βασιλέων. Το Κάστρο της Πράγας περιλαμβάνει τον καθεδρικό του Αγίου Βίτου με την περίτεχνη γοτθική αρχιτεκτονική, τη βασιλική του Αγίου Γεωργίου, παλάτια όπως το Lobkowicz Palace και το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο, διάφορα μουσεία και γκαλερί τέχνης. Στο γραφικό Χρυσό Σοκάκι των αλχημιστών και των χρυσοχόων με τα πολύχρωμα σπίτια, ο χρόνος έχει σταματήσει στον 16ο αιώνα.
Γέφυρα του Καρόλου: Η φημισμένη και ιστορική αυτή γέφυρα αποτελεί κόσμημα της πόλης. Χτίστηκε το 1357, ενώ μεταξύ του 15ου και του 19ου αιώνα ήταν η μοναδική γέφυρα που ένωνε το Κάστρο με την Παλιά Πόλη. Έχει μήκος 516 μέτρα και πλάτος σχεδόν 10 μέτρα, ενώ στηρίζεται σε 16 αψίδες και είναι διακοσμημένη με 30 -κυρίως μπαρόκ- αγάλματα.




Μουσείο Κάφκα: Οπτικοακουστικό υλικό, ημερολόγια, γράμματα και χειρόγραφα του Φραντς Κάφκα φιλοξενούνται σε αυτό το όμορφο μουσείο στη Mala Strana, το οποίο θα σας πληροφορήσει για τη σχέση του Τσέχου λογοτέχνη με την πόλη.
Μουσείο Μούχα: Στεγάζεται στο μπαρόκ Μέγαρο Kaunicky και είναι το πρώτο στον κόσμο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Τσέχου καλλιτέχνη της αρ νουβό Άλφονς Μούχα. Παρουσιάζονται πάνω από 100 εκθέματα, που περιλαμβάνουν ζωγραφικούς πίνακες, λιθογραφίες, παστέλ, σχέδια με κάρβουνο, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη.

8 πράγματα που πρέπει να κάνετε
Κάντε μια βόλτα στην οδό Parizska που ξεκινάει από την πλατεία της Παλιάς Πόλης και καταλήγει στο ποτάμι. Θα δείτε σπίτια με ωραίες προσόψεις και χαζέψετε σε βιτρίνες διάσημων οίκων μόδας.
Περπατήστε στους λιθόστρωτους δρόμους της Mala Strana, της περιοχής κάτω από το κάστρο. Γραφικά σοκάκια, μπαρόκ κτίρια, πλατείες, κατάφυτοι κήποι και πολλά cafes, μικρομάγαζα και εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι, συνθέτουν το σκηνικό στην πιο γοητευτική συνοικία της Πράγας.




Επισκεφθείτε το γραφικό νησάκι Kampa, απέναντι από την όχθη της Mala Strana. Έχει ένα πάρκο με υπέροχη θέα στην Παλιά Πόλη, ενώ στο κανάλι του νησιού έχουν διατηρηθεί δύο νερόμυλοι.
Αποδράστε στο λόφο του Vysehrad, στα νότια της πόλης, όπου βρίσκεται το δεύτερο κάστρο της Πράγας. Έχει ήσυχα καταπράσινα παρκάκια και προσφέρει πανοραμική θέα στο ποτάμι και στην Παλιά Πόλη.
Περιηγηθείτε στο Josefov, την παλιά Εβραϊκή συνοικία, βόρεια της Παλιάς Πόλης. Εκεί θα δείτε το Εβραϊκό Μουσείο, τις συναγωγές και το Εβραϊκό Κοιμητήριο, ενώ θα ανακαλύψετε ατελιέ Τσέχων σχεδιαστών και εναλλακτικά στέκια διασκέδασης.
Ανεβείτε στον κατάφυτο λόφο Petrin, πάνω από τη Mala Strana, για να θαυμάσετε την ωραιότερη πανοραμική θέα της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη των ντόπιων, οι οποίοι έρχονται εδώ για να παίξουν με τα σκυλιά τους, να διαβάσουν ή να κάνουν πικνίκ. Στην κορυφή του λόφου υπάρχει ένα ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ, καθώς κι ένας υπέροχος κήπος με τριανταφυλλιές.




Παρακολουθήστε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου. Μαυροντυμένοι performers σε μαύρο φόντο και πολύχρωμα αντικείμενα που αιωρούνται στον αέρα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Δείτε περισσότερα εδώ.
Κλείστε εισιτήρια για ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής σε μια εκκλησία ή για να δείτε όπερα ή μπαλέτο στο Estates Theatre, στην Κρατική Όπερα και στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας.

Τι να δοκιμάσετε
Γκούλας, ζυμαρικά knedliky, smazeny syr (τηγανητό τυρί) και σούπα kulajda είναι μερικές από τις τοπικές νοστιμιές που δεν πρέπει να χάσετε. Φυσικά, θα τις συνοδεύσετε με μια παγωμένη τσέχικη μπύρα.
Η U Zlatého Tygra είναι μια φημισμένη παραδοσιακή παμπ με μεγάλη ιστορία. Μια καλή επιλογή για τσέχικη κουζίνα και τέλειες μπύρες είναι και η 400 ετών παμπ Na Slamniku. Το εστιατόριο Roesel, στη μέση της Βασιλικής Οδού, σερβίρει σπιτικές σούπες και υπέροχη μπύρα craft. Το εστιατόριο Mincovna στην παλιά πόλη ξεχωρίζει για το γκούλας του. Το La Degustation, που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, αντιμετωπίζει με σύγχρονo και δημιουργικό τρόπο συνταγές από την κλασική τσέχικη κουζίνα. Το διάσημο για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Dancing House (Το Κτήριο που Χορεύει) φιλοξενεί το εστιατόριο Ginger & Fred που σερβίρει διεθνή κουζίνα μαζί με όμορφη θέα στην πόλη.
Το Sisters είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε το αγαπημένο σνακ των ντόπιων, που δεν είναι άλλο από τα chlebicek. Πρόκειται για λαχταριστά ανοιχτά σάντουιτς με διάφορα toppings.
Τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε trdelnik, δηλαδή κυλινδρικό ψητό ψωμάκι, στο κέντρο του οποίου μπορείτε να προσθέσετε διάφορες γεμίσεις. Τα πιο νόστιμα θα τα βρείτε στο Good Food Coffee and Bakery.

5 στέκια για να βάλετε στη λίστα σας
Το ιστορικό Café Louvre είχε θαμώνες του τον Κάφκα και τον Αϊνστάιν. Ιδαίτερα ατμοσφαρικό είναι και το Cafe Slavia με την υπέροχη θέα στο Κάστρο. Αν ψάχνετε για κάτι πιο φρέσκο και μοντέρνο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το La Boheme Café και το Café Neustadt. Για τους λάτρεις της τζαζ, μια επίσκεψη στο Agharta επιβάλλεται.




Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Αγοράστε από ΕΔΩ ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, κλείστε ξενοδοχεία και πολλά ακόμη και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον κόσμο; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Ντουμπάι: 63 βαθμούς Κελσίου και τα δέντρα αρχίζουν να καίγονται μόνα τους! (ΒΙΝΤΕΟ) !!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια