Ο ποταμός Δούναβης έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην πόλη και τη ζωή της

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη.
Το Νόβι Σαντ απογειώθηκε τον 18ο αιώνα ως εμπορικός κόμβος και μάλιστα την αποκαλούσαν «Αθήνα της Σερβίας». Κατά τη δεκαετία του 1700 και του 1800 η πόλη άνθησε και έγινε κατά κάποιο τρόπο ανεπίσημη πρωτεύουσα. Αυτό διακόπηκε από την επανάσταση του 1848 όταν η ουγγρική φρουρά του φρούριο Πετροβαραντίν κατέστρεψε την πόλη.







Ας εξερευνήσετε τα καλύτερα πράγματα για να κάνετε στο Νόβι Σαντ:

1. Φρούριο Πετροβαραντίν

Στη δεξιά όχθη του Δούναβη το Φρούριο Πετροβαραντίν στέκει αγέρωχο στους αιώνες ενώ κάτω από το φρούριο υπάρχουν τούνελ που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες ανεφοδιασμού.


 

2. Πύργος ρολογιού Πετροβαραντίν

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς το ρολόι του φρουρίου, του οποίου οι δείκτες είναι ανάποδα, δηλαδή ο μεγάλος δείκτης δείχνει την ώρα και ο μικρός τα λεπτά. Αυτό έγινε για να βλέπουν από μακριά οι ψαράδες στο Δούναβη τι ώρα είναι.




Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!





3. Οδός Δουνάβσκα

Η οδός Δουνάβσκα σε μεγάλο μέρος της είναι πεζοδρομημένη. Κάνοντας τη βόλτα σας εκεί θα δείτε πολλά αρχοντικά. Τα κτίρια που θα δείτε είναι σχεδόν όλα από τα μέσα του 19ου αιώνα, που χτίστηκαν μετά την καταστροφή του Νόβι Σαντ κατά την Επανάσταση του 1848 κατά της Αυστριακής Αυτοκρατορίας.

4. Πλατεία Ελευθερίας (Trg Slobode)

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρίσκεται ο καθολικός καθεδρικός της Παρθένου Μαρίας και το δημαρχείο. Τα κτίρια έχουν μπαρόκ αρχιτεκτονική.


 

5. Πάρκο του Δούναβη

Το αγαπημένο πάρκο της πόλης διαμορφώθηκε το 1895.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι μία «ανάσα δροσιάς», με μια λίμνη και διάφορα είδη δέντρων όπως οι σημύδες, οι φουντουκιές, οι ιτιές και μια αρχαία αγγλική βελανιδιά.
Το χειμώνα μπορείτε να διασκεδάσετε στο παγοδρόμιο του πάρκου.


Ακολουθήστε μας και στο instagram