Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

5 μυστικά νησιά της Ιταλίας που αξίζει να ανακαλύψεις!

Αν νομίζεις ότι έχεις δει αρκετά από την Ιταλία , αυτά τα νησιά θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη! Μπορεί οι ελληνικές θάλασσ...

Αν νομίζεις ότι έχεις δει αρκετά από την Ιταλία, αυτά τα νησιά θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη!




Μπορεί οι ελληνικές θάλασσες να μονοπωλούν το ενδιαφέρον µας κάθε καλοκαίρι, αν όμως θέλεις να ξεφύγεις για λίγο από τα συνηθισμένα, τα νησιά της Ιταλίας αποτελούν μια καλή εναλλακτική επιλογή. Η Σαρδηνία, η Σικελία και το Κάπρι είναι τα πιο γνωστά. 


Εκτός όμως από αυτά, η γειτονική μας χώρα κρύβει πολλά «διαµάντια» που αξίζουν την προσοχή σου: λιγότερο γνωστά αλλά μαγευτικά νησιά, με διάφανα νερά, γραφικούς κολπίσκους και ειδυλλιακά ψαροχώρια, που προσελκύουν όσους αναζητούν διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα και ηρεμία. Πέντε τέτοια μέρη σου παρουσιάζουμε παρακάτω για να βάλεις στην ταξιδιωτική λίστα σου.
Με μικρά ψαροχώρια, ένα γοητευτικό λιμάνι με καφέ και τρατορίες, παραλίες με τιρκουάζ νερά, υπέροχες σπηλιές για εξερεύνηση και μονοπάτια για πεζοπορία, το Ponza είναι ένα ανεπιτήδευτο νησί που παραμένει εκτός τουριστικού ραντάρ.





Παρά τα τεράστια γιοτ που θα δεις στο λιμάνι, η ατμόσφαιρα του νησιού είναι ήρεμη και χαλαρωτική. Εδώ θα κολυμπήσεις σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ιταλίας, την Chiaia di Luna που εντυπωσιάζει με το σεληνιακό τοπίο της. Το νησί της Ponza βρίσκεται ανάμεσα στη Νάπολη και τη Ρώμη στην Τυρρηνική θάλασσα και μπορείς να το επισκεφθείς με ιπτάμενο δελφίνι ή με φέρι από τις πόλεις Anzio, Formia και San Felice Circeo ή από τη Νάπολη.




Μπορεί για τους Ιταλούς να μην αποτελεί μυστικό, όμως η Pantelleria είναι ένα νησί-έκπληξη που παραμένει ανεξερεύνητο από τουρίστες. Ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία, η Pantelleria ξεχωρίζει για το άγριο, ηφαιστειογενές τοπίο της. Εδώ δεν θα βρεις απέραντες αμμουδιές. Θα ανακαλύψεις όμως ένα μοναδικό ησυχαστήριο και ένα ιδιαίτερο σκηνικό που αποτελείται από θερμές φυσικές πισίνες, πανέμορφες σπηλιές που προσφέρονται για snorkelling και καταδύσεις, αλλά και αμπελώνες που δίνουν μερικά από τα καλύτερα γλυκά κρασιά της Ιταλίας. Το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο του νησιού είναι η λίμνη Specchio di Venere (δηλαδή, "Καθρέφτης της Αφροδίτης") σε σχήμα καρδιάς, η οποία τροφοδοτείται από θερμές πηγές.
Το μικρότερο νησί του κόλπου της Νάπολης επισκιάζεται από τα γειτονικά Κάπρι και Ίσκια. Όσοι όμως το επισκέπτονται, μαγεύονται από τα ψαροχώρια που θυμίζουν Πορτοφίνο, τα πολύχρωμα σπίτια που κατεβαίνουν ως τη θάλασσα, τη γραφική μαρίνα Coricella και την υπέροχη ακτογραμμή του. Δεν είναι τυχαίο που η Προτσίντα έχει επιλεγεί ως σκηνικό για διάσημες ταινίες όπως «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» και το «Il Postino». Το νησί είναι τόσο μικρό που μπορείς να πας παντού με τα πόδια.
Το μεγαλύτερο νησί του Τοσκανικού αρχιπελάγους, γνωστό ως ο τόπος εξορίας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, συνδυάζει μοναδικά φυσική ομορφιά και πολιτιστικό πλούτο. Αν και απέχει μόλις μία ώρα με πλοίο από την ιταλική ενδοχώρα, η Έλβα είναι κάτι περισσότερο από μια ημερήσια απόδραση. Έχει πολλές ωραίες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολύχρωμους οικισμούς, επιβλητικά κτήρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, μεσαιωνικά κάστρα και μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία.
Η Salina, ένα από τα επτά Αιολικά Νησιά στο Τυρρηνικό πέλαγος, βόρεια της Σικελίας, είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν διακοπές σε ένα μέρος με πολλές φυσικές ομορφιές και υπέροχες παραλίες με οινικές εξερευνήσεις. Ηφαιστειακά βράχια που βυθίζονται στη θάλασσα, ήσυχα χωριά ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά και βοτσαλωτές παραλίες με πολύχρωμα ψαροκάικα φτιάχνουν ένα μοναδικό σκηνικό καλοκαιρινής χαλάρωσης. Μην παραλείψεις να κολυμπήσεις στην παραλία Pollara με τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο και να δοκιμάσεις το διάσημο γλυκό κράσι Malvasia και τη φημισμένη κάππαρη του νησιού.

Ντουμπάι: 63 βαθμούς Κελσίου και τα δέντρα αρχίζουν να καίγονται μόνα τους! (ΒΙΝΤΕΟ) !!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια