Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ζάκυνθος: To «Ναυάγιο» χωρίζεται σε ζώνες πρόσβασης! Δείτε ποιες είναι

Στο διαχωρισμό σε ζώνες πρόσβασης, της διάσημης παραλίας «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο , αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές. ...

Στο διαχωρισμό σε ζώνες πρόσβασης, της διάσημης παραλίας «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές.



Οι ζώνες πρόσβασης θα είναι τρεις, μία εκ των οποίων δεν θα είναι προσβάσιμη από τουρίστες.

Αυτή η απόφαση λαμβάνεται ως αυξημένο μέτρο ασφαλείας για τους τουρίστες έπειτα από το περιστατικό πτώσης βράχων που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2018 και είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό τουριστών. 


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Έτσι, τα νέα μέτρα ελήφθησαν προκειμένου να αποφευχθούν οι τραγικές συνέπειες πιθανής κατολίσθησης από τον ορεινό όγκο που περιβάλλει την παραλία.

Η πρόσβαση στην πρώτη ζώνη θα είναι ελεύθερη την περίοδο εκτός υψηλής σεζόν και ωρών αιχμής της κίνησης, στη δεύτερη θα απαγορεύεται η είσοδος εάν υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και στην τρίτη, η οποία βρίσκεται δίπλα στους βράχους, θα απαγορεύεται η είσοδος όλων των επισκεπτών ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας ή τη σεζόν.


Sold out κάθε μέρα: Η παραλία-όνειρο που δίνεις μάχη για μια ξαπλώστρα !!!



Οι επισκέπτες θα μπορούν να πληροφορηθούν για τους περιορισμούς μέσα από τις ειδικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν.

Αναλυτικά πως χωρίστηκαν οι ζώνες στο Ναυάγιο



Οριοθέτηση Ζωνών Κατολισθητικής Επικινδυνότητας Παραλία Ναυγίου Ζακύνθου
Την Οριοθέτηση Τμημάτων Ζωνών Κατολισθητικής Επικινδυνότητας στην παραλία Ναυγίου Ζακύνθου καθόρισε ερευνητική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα και τους Επιστημονικούς Συνεργάτες MSc Σπυρίδων Μαυρούλη και MSc Ναυσικά-Ιωάννα Σπύρου.

Ειδικότερα στην παραλία του Ναυαγίου Ζακύνθου καθορίστηκαν τρεις ζώνες πρόσβασης:

•    Η ζώνη χαμηλού κινδύνου και ελεύθερης πρόσβασης (εμβαδόν 2.007 m2)
•    Ζώνη μέσου κινδύνου και ελεγχόμενης πρόσβασης (εμβαδόν 5.157 m2)
•    Ζώνη υψηλού κινδύνου και απαγορευμένης πρόσβασης

Η οριοθέτηση έγινε με βάση γεωλογικά, γεωτεχνικά και γεωμορφολογικά κριτήρια, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και μεθοδολογίες.


Τέλος, θα υπάρχει επιτήρηση στην περιοχή για την τήρηση των νέων κανόνων όπου θα γίνεται από εθελοντές και αστυνομικούς.


travelstyle.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια