Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Διακοπές στην Κρήτη: Ένας προορισμός για όλο τον χρόνο!

Μαγευτικές παραλίες στις νότιες και βόρειες ακτές της, πανύψηλες βουνοκορφές, αρχαιολογικοί χώροι και γραφικά χωριά στην εύφορη ύπαιθρ...

Μαγευτικές παραλίες στις νότιες και βόρειες ακτές της, πανύψηλες βουνοκορφές, αρχαιολογικοί χώροι και γραφικά χωριά στην εύφορη ύπαιθρό της.



Η Κρήτη είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο! Βάλτε μια ρακή να πιούμε κι εμείς σίγουρα... θα ξαναρθούμε!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Τι να πρωτοπεί κανείς για την Κρήτη και από πού να ξεκινήσει τις περιπλανήσεις του στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας;


Όταν δακρύζει ο κάμεραμαν: Η συγκλονιστική στιγμή «αυτοκτονίας» θαλάσσιων ίππων λόγω της κλιματικής αλλαγής


Απ’ τα Χανιά στο Ρέθυμνο κι απ’ το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαo και την Ιεράπετρα. Ή μήπως να επιλέξει ένα ορεινό χωριό για ηρεμία κι επαφή με τη φύση; Βέβαια, πώς να αντισταθεί κανείς στα 1.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών και τα κρυστάλλινα νερά του κρητικού πελάγους;
Εσείς δεν έχετε παρά να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Κρήτη και… αφήστε τα υπόλοιπα σ’ εμάς!

Στον παρακάτω ταξιδιωτικό οδηγό της Skyscanner θα βρείτε συγκεντρωμένα τα καλύτερα αξιοθέατα της Κρήτης και ιδέες για το τι να κάνετε στο επόμενό σας ταξίδι στην Κρήτη.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!



1. Κνωσός: Στη γενέτειρα του μινωικού πολιτισμού



Κνωσός, Κρήτη





Η Κνωσός ήταν το σημαντικότερο κέντρο του μινωικού πολιτισμού και τα ανάκτορά της αποτελούν το νούμερο 1 αξιοθέατο της Κρήτης. Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου, στο λόφο της Κεφάλας, ενώ γύρω του απλώνονται ελιές, αμπέλια και κυπαρίσσια.

Ώρες λειτουργίας: 08:00-19:00. Τιμή εισόδου: 6€

Την ίδια ημέρα μπορείτε να συνδυάσετε και μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, με εκθέματα που καλύπτουν γύρω στα 5.500 χρόνια ιστορίας, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια. Εδώ φιλοξενούνται μοναδικά στον κόσμο αριστουργήματα της μινωικής τέχνης.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00 (από 15 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου) & Δευτέρα 11:00-17:00, Τρίτη-Κυριακή και αργίες 08:00-15:00 (από 1 Νοεμβρίου έως 14 Απριλίου).
Την Πρωτοχρονιά, την 25η Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος και 25η και 26η Δεκεμβρίου είναι κλειστά.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!




Ηράκλειο, αρχαιολογικοί θησαυροί

Tip: Θα πληρώσετε μειωμένο εισιτήριο (5€) αν επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου.

Tip 2: Στις παρακάτω ημερομηνίες η είσοδος στο μουσείο είναι εντελώς δωρεάν! Τσεκάρετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας για να δείτε αν συμπίπτει με κάποια από τις παρακάτω ημέρες ελευθέρας εισόδου: 6 Μαρτίου, 18 Απριλίου, 18 Μαΐου, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, 28 Οκτωβρίου και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο.

Συνεχίστε τις αρχαιολογικές σας ανακαλύψεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου με μια επίσκεψη στα ερείπια του ανακτόρου της Φαιστού. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου στην εύφορη κοιλάδα της Κάτω Μεσαράς.

Ανασκαφές που έγιναν εδώ το 1908 από τον ιταλό αρχαιολόγο Λουίτζι Περνιέ -και πιο συγκεκριμένα στο υπόγειο του δωματίου XL-101 του μινωικού παλατιού- αποκάλυψαν ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα στον κόσμο: τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού.




Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


2. Στο Ηράκλειο του χθες και του σήμερα



Κρήτη

Η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, που συνδυάζει αρμονικά το χθες με το σήμερα. Διάφορα μνημεία και διάσπαρτα αξιοθέατα στην πόλη μαρτυρούν το σπουδαίο ιστορικό της παρελθόν και τους διαφορετικούς πολιτισμούς που άνθισαν εδώ από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια. Στο Ηράκλειο θα συναντήσετε από βυζαντινά οικοδομήματα και ενετικά κτίρια, μέχρι οθωμανικά μνημεία.

Το ενετικό φρούριο, Κούλες, δεσπόζει στην είσοδο του παλιού βενετσιάνικου λιμανιού του Ηρακλείου. Κάποτε προστάτευε την πόλη από επιθέσεις. Σήμερα, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της πόλης και μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες για ρομαντικές βόλτες δίπλα στη θάλασσα.



Μέσα στην πόλη θα βρείτε όλα όσα μπορεί να ζητά ένας επισκέπτης σε έναν καινούριο τόπο. Από ιστορικά μνημεία και μουσεία μέχρι καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα, εστιατόρια με παραδοσιακή κρητική κουζίνα και μπαρ για νύχτες ξέφρενης διασκέδασης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το Ηράκλειο αποτελεί μία από τις ωραιότερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από την πλατεία των Λιονταριών, για να φωτογραφηθείτε δίπλα στην Κρήνη Μοροζίνι και να συνεχίσετε την περιπλάνησή σας στους δόμους του Ηρακλείου για να εντοπίσετε λαμπρά ενετικά οικοδομήματα, όπως η Loggia, και πανέμορφα νεοκλασικά.




Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!



3. Για πεζοπορία στο μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης



Φαράγγι Σαμαριάς

Εκτός από σπουδαία ιστορία και μοναδικούς στον κόσμο αρχαιολογικούς θησαυρούς, η Κρήτη διαθέτει και καταπληκτικά φυσικά αξιοθέατα. Το Φαράγγι της Σαμαριάς έχει αναδειχθεί… με τη βούλα της UNESCO ως ένα μοναδικό «απόθεμα βιόσφαιρας», ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης το έχει ανακηρύξει «μνημείο φυσικής ομορφιάς». Με 18 χιλιόμετρα μήκος είναι το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης. Βρίσκεται στα Λευκά Όρη και ξεκινά από υψόμετρο περίπου 1.200 μέτρων στην περιοχή Ξυλόσκαλο. Καταλήγει στην Αγία Ρουμελη στη νότια Κρήτη, όπου «ανταμώνει» τα νερά του λιβυκού πελάγους.


Φαράγγι Σαμαριάς

Ξεκινήστε νωρίς, φορέστε άνετα παπούτσια (αν ε��ναι ειδικά για πεζοπορία ακόμη καλύτερα), πάρτε βαθιές ανάσες και ετοιμαστείτε για μια μοναδική περιπέτεια στη φύση που θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 ώρες. Φορτίστε φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφηθείτε στις διάσημες «Σιδερόπορτες», το πιο στενό σημείο του φαραγγιού, όπου το πλάτος του φτάνει τα 3-4 μέτρα.
Tip: Φυλάξτε το εισιτήριό σας καλά, γιατί θα σας το ζητήσουν και στην έξοδο… για να είναι σίγουροι ότι δεν έχει ξεμείνει κανείς μέσα στο φαράγγι. Καιρού επιτρέποντος, το φαράγγι υποδέχεται τους φυσιολάτρες πεζοπόρους από μέσα Απριλίου μέχρι τέλη Οκτώβρη.





4. Η νεολαία επιλέγει Χανιά…



Χανιά, Κρήτη

Αν έχεις περάσει καλοκαίρι στα Χανιά, ξέρεις τι πάει να πει καλοπέραση! Κι αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμη, βάλτο ψηλά στη λίστα των επόμενων ταξιδιωτικών σου προορισμών!
Λίγο η ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη των Χανίων με τα πλακόστρωτα στενά, τα διατηρητέα, τις νεοκλασικές επαύλεις και τις βενετσιάνικες οικίες, λίγο τα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης, το παλιό λιμάνι με το χαρακτηριστικό φάρο -σήμα κατατεθέν των Χανίων- τις απίθανες παραλίες σε πολύ κοντινή απόσταση, τα χρώματα κι αρώματα του τόπου… τελικά, δε θέλει και πολύ για να ερωτευτεί κανείς τα Χανιά!


Χανιά, Κρήτη

Θα χρειαστεί να αφιερώσετε τουλάχιστον 2-3 μέρες στα Χανιά και πάλι δε θα σας είναι αρκετές! Περπατήστε τις τρεις συνοικίες της παλιάς πόλης των Χανίων (Τοπανάς, Εβραϊκή Συνοικία και Σπλάντζια) επισκεφθείτε το Φραγκοκάστελλο, το βενετσιάνικο φρούριο που «κοιτάζει» προς το λιβυκό πέλαγος, κάντε μια στάση στο Ναυτικό και Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων, κι ανακαλύψτε τις χαρακτηριστικές πέτρινες, θολωτές στοές στα ανατολικά του λιμανιού. Στη συνοικία Κουμ Καπί χτυπά η «καρδιά» της νεολαίας. Τα ρακάδικα και τα μπαράκια της περιοχής σφύζουν από ζωή δίνοντας άλλο χρώμα στα άλλοτε απαγορευμένα και σκοτεινά στενά.

Tip: Για το βραδινό σας ποτό, αναζητήστε τη Συναγωγή, ένα από τα πιο όμορφα και… μυστικιστικά café-bar στην εβραϊκή συνοικία, που όπως αποκαλύπτει το όνομά του έχει φτιαχτεί στα ερείπια μιας παλιάς εβραϊκής Συναγωγής. Συνεχίστε τη βραδιά σας στο Fagotto, ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό jazz bar, που φιλοξενείται σε ένα παλιό, διατηρητέο κτίριο και λειτουργεί από το 1978.

Δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε το ιδανικό κατάλυμα για τη διαμονή σας στα Χανιά. Χάρη στην αυξημένη κίνηση στο νησί, οι τουριστικές υποδομές έχουν αναπτυχθεί πολύ. Θα βρείτε από πολυτελή ξενοδοχεία στα Χανιά, μέχρι οικονομικούς ξενώνες, δωμάτια και διαμερίσματα.





5. Μονή Αρκαδίου



Μονή Αρκαδίου

Ένα σύμβολο θυσίας, ανδρείας κι ελευθερίας. Η Μονή Αρκαδίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα, ιστορικά μνημεία της νεότερης ιστορίας της Κρήτης. Βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, σε υψόμετρο 500 μέτρων στις πλαγιές του Ψηλορείτη.





6. Γνωρίστε τον κόσμο του βυθού στο Cretaquarium



Ο «Θαλασσόκοσμος» της Κρήτης, γνωστός αλλιώς και ως CretAquarium, βρίσκεται 14 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Ηρακλείου και υπόσχεται να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία «κατάδυσης» στη μαγεία του βυθού και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου. Για όσους ταξιδεύουν με παιδιά, μια επίσκεψη στο Ενυδρείο της Κρήτης είναι μια πολύ καλή πρόταση για μια ευχάριστη κι εκπαιδευτική «απόδραση» από τις τουριστικές τους… υποχρεώσεις!

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 09:30-17:00 (από 1 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου )και 09:30-21:00 (από 1 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου)

Tip: Όσοι το επισκεφθείτε από Οκτώβριο μέχρι και Απρίλιο θα εξοικονομήσετε χρήματα, καθώς το εισιτήριο γενικής εισόδου κοστίζει 6€, αντί για 9€ (από 1 Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου).





7. Μαγικές ακρογιαλιές και βουτιές σε παραλίες μοναδικές!



Παραλία

Το γεγονός ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας τους καλοκαιρινούς μήνες, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις ονειρεμένες παραλίες που διαθέτει.

Το Ελαφονήσι, στα νοτιοδυτικά του νησιού και σε απόσταση 80 περίπου χιλιομέτρων από τα Χανιά, είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης. Η λευκή άμμος, τα πεντακάθαρα ρηχά νερά και το γαλήνιο φυσικό τοπίο συνθέτουν το τρίπτυχο της «επιτυχίας» στο Ελαφονήσι.

Μην παραλείψετε να πάτε στην παραλία με το Κεδροδάσος, που βρίσκεται πολύ κοντά.
Τα Φαλάρσανα, μια σειρά από πέντε διαδοχικές παραλίες που χωρίζονται από αμμόλοφους και βράχια, γεμίζουν με κόσμο που θέλει να απολαύσει το μπάνιο του στα καταγάλανα νερά ή να ξεδώσει με θαλάσσια σπορ.


Μπάλος, Κρήτη

Στη χερσόνησο της Γραμβούσας, το τοπίο θα σας συναρπάσει. Ο Μπάλος, μια απάνεμη παραλία, με πολύ ψιλή, λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά θα σας κάνουν να μη θέλετε να φύγετε ποτέ από εκεί!

Tip: Φροντίστε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μαζί σας (εξοπλισμό παραλίας και προμήθειες) καθώς η παραλία του Μπάλου δεν είναι οργανωμένη.


Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη

Μία ακόμη ξακουστή παραλία της Κρήτης είναι η παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν, γνωστή αλλιώς ως Σεϊτάν Λιμάνια. Βρίσκεται και αυτή στα Χανιά, στην περιοχή Ακρωτήρι. Το όνομά της προέρχεται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και σημαίνει «καταραμένα λιμάνια». Βέβαια, όσοι επισκέπτονται τους τρεις παράλληλους, στενόμακρους όρμους και βουτούν στα κρυστάλλινα νερά τους… μόνο ηρεμία μπορεί να νιώσουν! Η αντίθεση των ήρεμων νερών μέσα στο άγριο, στεγνό τοπίο με τα κάθετα βράχια προκαλεί ένα πρωτόγνωρο αίσθημα… ησυχίας. Ας είστε όμως προετοιμασμένοι, ότι δε θα είστε οι μόνοι που θα επιλέξετε να την επισκεφθείτε!





8. Σπιναλόγκα: το νησί των λεπρών



Σπιναλόγκα, Κρήτη

© Robert Linsdell, CC BY 2.0

Η Σπιναλόγκα, ένα μικρό νησί στη βόρεια είσοδο του κόλπου της Ελούντας, έγινε γνωστή ως το νησί των λεπρών, ωστόσο η ιστορία της ξεκινά πριν την περίοδο της Ενετοκρατίας στην Κρήτη. Το πολυτάραχο παρελθόν και η ιδιαίτερη τοποθεσία της Σπιναλόγκας αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών σε καθημερινή βάση την περίοδο του καλοκαιριού. Αποτελεί έναν από τους πιο επισκέψιμους χώρους στην Κρήτη και η πρόσβαση γίνεται με καραβάκια από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα.





9. Στο Φοινικόδασος Βάι



Παραλία, Κρήτη

Εξωτικές παραλίες με φοίνικες δε θα βρείτε μόνο στην Καραϊβική. Μια επίσκεψη στο Φοινικόδασος του Βάι θα σας πείσει! Βρίσκεται στο νομό Λασιθίου, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τη Σητεία. Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του ιδιαίτερου και προστατευόμενους δάσους… ο κρητικός φοίνικας (φοίνικας του Θεόφραστου). Το φοινικόδασος καταλήγει σε μια υπέροχη αμμώδη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους «τροπικούς» προορισμούς στο νησί της Κρήτης.

Tip: Επισκεφθείτε την περιοχή στις αρχές του καλοκαιριού ή το Σεπτέμβρη, αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο… αλλά να αποφύγετε τις ορδές των τουριστών που συρρέουν εδώ τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Tip 2: Φοινικόδασος έχει και η παραλία Πρέβελη στο νομό Ρεθύμνου.





10. Απολαύστε τη θέα από τη Φορτέτζα του Ρεθύμνου



Φορτέτζα, Ρέθυμνο

Δε νοείται επίσκεψη στο Ρέθυμνο χωρίς να ανεβείτε στη Φορτέτζα, το ενετικό φρούριο της πόλης. Χτίστηκε το 16ο αιώνα στο λόφο του Παλαιόκαστρου, που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και «αγναντεύει» τη θάλασσα, προσφέροντας παράλληλα υπέροχη θέα σε όλη την πόλη.
Το Ρέθυμνο θεωρείται ως μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας, όπου οι οχυρώσεις από την εποχή της Ενετοκρατίας συνυπάρχουν αρμονικά με ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες, οθωμανικά μνημεία και γραφικά, πλακόστρωτα στενά. Δείτε το Νεραντζέ Τζαμί, με τον πανύψηλο μιναρέ, όπου σήμερα φιλοξενεί το Ωδείο του Ρεθύμνου, περπατήστε στο ενετικό λιμάνι, κάντε μια στάση στο λαογραφικό μουσείο και περιπλανηθείτε στα δρομάκια της παλιάς πόλης.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!



11. Η κρητική κουζίνα στα καλύτερά της!



Ελληνικοί μεζέδες

Η Κρήτη φημίζεται για τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της και φυσικά, τους λαχταριστούς κρητικούς μεζέδες! Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κρήτη μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε όσες περισσότερες παραδοσιακές, κρητικές συνταγές μπορείτε! Από καλιτσούνια και αυγά με στάκα, μέχρι τον περίφημο ντάκο, μπουρέκια και ξεροτήγανα, γίδα ψητή, αρνάκι τσιγαριαστό, σφακιανό, οφτό, αντικριστό ή όπως αλλιώς σας το προτείνουν, γαμοπίλαφο, γραβιέρα Κρήτης, απάκι ή σταμναγκάθι… κι αν νιώσετε τολμηροί δοκιμάστε και τους περίφημους χοχλιούς μπουμπουριστούς!

Και μην ξεχάσετε (αν και στην Κρήτη δύσκολα να το ξεχάσει κανείς) να συνοδεύσετε τους μεζέδες σας με το διάφανο νέκταρ του νησιού… τη γνωστή σε όλους μας τσικουδιά!



gr.skyscanner.com





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram



Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!



Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια