Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Διακοπές στο Ηράκλειο: 12 λόγοι για να ταξιδέψετε στο Ηράκλειο Κρήτης

      Μεγάλη, σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, ζωντανή, οικονομικό κέντρο της Κρήτης με πλούσια πολιτιστική παράδοση! Σας θυμίζει...

      Μεγάλη, σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, ζωντανή, οικονομικό κέντρο της Κρήτης με πλούσια πολιτιστική παράδοση!



Σας θυμίζει κάτι; Μα και βέβαια! Ηράκλειο Κρήτης! Αξίζει να «μπείτε» στους ρυθμούς της πόλης, να χαθείτε στα σοκάκια της παλιάς πόλης και να χαλαρώσετε στα καφέ και στα ρακάδικα που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής των ντόπιων.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

1. Θαυμάστε τα τείχη του Ηρακλείου και την ενετική είσοδο του λιμανιού!




Τι παθαίνει το ανθρώπινο σώμα όταν βουτάμε σε κρύα νερά 



Οι περισσότεροι θα έχετε δει φωτογραφίες από το Ηράκλειο και σίγουρα κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας, τα τεράστια ενετικά τείχη που περικυκλώνουν την παλιά πόλη του Ηρακλείου. Αυτά τα τείχη προστάτευαν την πόλη από τους εχθρούς και την ανέδειξαν στην πιο καλά οχυρωμένη πολιτεία της Μεσογείου. Περπατήστε πάνω στα τείχη και  θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όλη την πόλη από ψηλά! Αν καταλάβετε πως έχετε κουραστεί λιγάκι, μπορείτε να ξεκουραστείτε στα μικρά σκιερά πάρκα που θα συναντήσετε!






Αφού ξαποστάσετε στα πάρκα πάνω στα τείχη και νιώσετε ότι έχετε ανακτήσει τις δυνάμεις σας, αρχίστε να κατηφορίζετε προς το λιμάνι. Εκεί θα δείτε την είσοδο του λιμανιού της πόλης όπου δεσπόζει ο Κούλες αλλιώς Castello del Molo ή Rocca a Mare, ένα ενετικό θαλάσσιο φρούριο! Κτίστηκε από τους Ενετούς ανάμεσα στο 1523 – 1540. Επί τουρκοκρατίας υπήρξε φυλακή ενώ σήμερα είναι επισκέψιμος χώρος και χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις! 





 

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!



2. Επισκεφθείτε την Κνωσσό, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού! 

Είναι αυτονόητο ότι θα επισκεφθείτε το περίφημο παλάτι της Κνωσού, εκεί όπου άνθισε ο μινωικός πολιτισμός!  Απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και όχι μόνο.







Το ανάκτορο της Κνωσού ήταν το μεγαλύτερο και το λαμπρότερο από τα μινωικά ανάκτορα, αποτελούσε το κέντρο διοίκησης της μινωικής Κνωσού και ήταν η έδρα του Βασιλιά Μίνωα.  Χάρη στις αναστηλώσεις του Έβανς, είναι ένας από τους λίγους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει αρκετά σημεία του παλατιού όπως ήταν κανονικά.

Το ανάκτορο αναπτύσσεται γύρω από την κεντρική αυλή. Στη δυτική πτέρυγα βρίσκονται οι χώροι των διοικητικών και θρησκευτικών δραστηριοτήτων, με την Αίθουσα του Θρόνου, τη Δεξαμενή καθαρμών και τον Αλαβάστρινο θρόνο να ξεχωρίζουν. Στην ανατολική πτέρυγα ξεχωρίζει η Αίθουσα των Διπλών Πελέκεων και το Μέγαρο της Βασίλισσας. Μην παραλείψετε να περάσετε από το διάδρομο πομπής, ο οποίος είναι γεμάτος τοιχογραφίες, μία εκ των οποίων είναι ο «Πρίγκιπας με τα Κρίνα».


 

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




3. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η « η μετουσίωση του μινωικού πολιτισμού». 








Εννοείται πως θα επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στην Ευρώπη. Εκεί υπάρχουν συγκεντρωμένα αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Κρήτη, καλύπτοντας την ιστορία του νησιού για περισσότερο από 5500 χρόνια . Θα μπορέσετε να δείτε από κοντά τον Δίσκο της Φαιστού, τον «Πρίγκιπα με τα Κρίνα», την τοιχογραφία των «Ταυροκαθαψίων» κ.α. Εν ολίγοις, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θεωρείται το κατ΄εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού!

4. Επισκεφθείτε το παλάτι της Φαιστού!



Έχοντας επισκεφθεί το ανάκτορο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό μουσείο,  τώρα είναι η σειρά της Φαιστού! Αξίζει να σημειωθεί πως η Φαιστός αποτέλεσε το δεύτερο πιο σπουδαίο κέντρο πολιτισμού στη Μινωική Εποχή και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο παλάτι μετά της Κνωσού. Αυτό που θα δείτε σήμερα είναι τα ερείπια του ανακτόρου, χτισμένα γύρω από το 1700 – 4150 π.Χ, με θέα το καταγάλανο Λιβυκό πέλαγος. Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της Φαιστού, είναι ο περίφημος Δίσκος της Φαιστού, ο οποίος βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!

 

5. Κρήνη Μοροζίνι ή Λότζια; 

Όπως θα κάνετε βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου σίγουρα θα βρεθείτε σε μία πλατεία ιδιαίτερη ζωντανή, που αποτελεί σημείο συνάντησης των περισσότερων κατοίκων και τουριστών της πόλης με πολλά μαγαζιά για φαγητό, καφέ, ποτό. Αυτή η πλατεία, είναι η πλατεία των Λιονταριών με τη γνωστή σε όλους μας Κρήνη Μοροζίνι. Πρόκειται για ένα ενετικό συντριβάνι με 4 λιοντάρια, που από το στόμα τους αναβλύζει νερό. Η κρήνη είχε ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους όταν κατασκευάστηκε, αφού πρόσφερε λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της πόλης.


Λίγα μέτρα παρακάτω από τα Λιοντάρια θα αντικρίσετε ένα πανέμορφο οικοδόμημα ενετικής αρχιτεκτονικής  να στέκει αγέρωχο και προφανώς θα αναρωτηθείτε τι είναι ! Είναι η Λότζια, η οποία στα χρόνια της ενετοκρατίας ήταν χώρος συγκέντρωσης ευγενών και αρχόντων, δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι τελούσε χρέη λέσχης, σήμερα στεγάζεται το δημαρχείο της πόλης.


 

6. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Αξίζει να αφιερώστε λίγες ώρες και να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης και θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, ταριχευμένα αλλά και ζωντανά είδη ζώων του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης και να ανακαλύψετε από μόνοι σας τον θαυμαστό φυσικό κόσμο μέσω των  διαδραστικών εκθεμάτων. Επίσης, υπάρχει προσομοιωτής σεισμού που αξίζει να δοκιμάσετε.


 

7. Cretaquarium: ένας φαντασμαγορικός θαλασσόκοσμος








Καρχαρίες,ιππόκαμποι και πολλά άλλα θαλάσσια ζώα παρουσιάζονται στο ενυδρείο με φόντο τα θαλάσσια τοπία του κρητικού πελάγους. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το διάσημο ενυδρείο και τότε… ο θαλάσσιος κόσμος της Μεσογείου θα ξετυλιχθεί μπροστά στα μάτια σας! Με λίγα λόγια 60 ενυδρεία με συνολικό όγκο θαλασσινού νερού 1.700.00 λίτρα με 2.500 περίπου μεσογειακούς και τροπικούς οργανισμούς.


 

8. Κρητικό ή Λιβυκό πέλαγος; 



Ο νομός Ηρακλείου διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα: αμμώδεις,  βοτσαλωτές, ιδιαίτερα δημοφιλής, ερημικές, μικρές και κρυμμένες σε όρμους ή μεγάλες απλωμένες σε μήκος πολλών χιλιομέτρων! Οι λουόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης  είτε σε απομονωμένες παραλίες, είτε σε γεμάτες κόσμο, βουτώντας σε πρασινογάλαζα νερά.







Δίπλα στο Ηράκλειο μπορείτε να βρείτε πανέμορφες παραλίες! Διαλέξτε την Αμμουδάρα, η οποία βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, μια παραλία μεγάλη, αμμώδης με πλήρη οργάνωση και ρηχά νερά. Κατάλληλη και για θαλάσσια σπορ. Επίσης, η  δημοφιλής Αγία Πελαγία , η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της βόρειας ακτής του νησιού. Δίπλα στην Αγία Πελαγία βρίσκεται η Βλυχάδα,  μία τεχνητή βοτσαλωτή  παραλία, η οποία είναι ανοιχτή στους ανέμους και η πρόσβαση γίνεται μόνο με κολύμπι.

 


9. Ο Καζαντζάκης, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο Ηράκλειο!

Για να επισκεφθείτε τον τάφο του θα πρέπει να ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο του Ηρακλείου, στον προμαχώνα Μαρτινέγκο και θα αντικρίσετε ένα λιτό τάφο με μία επιγραφή που ο ίδιος ζήτησε να γράψουν «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Την επίσκεψη στον τάφο μπορείτε να συνδυάσετε με ένα μικρό περίπατο πάνω στα ενετικά τείχη με θέα την πόλη.


Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης, το οποίο αποδίδει τιμή στον σπουδαίο συγγραφέα. Στο Μουσείο βρίσκονται χειρόγραφα και σημειώσεις του συγγραφέα, δείγματα αλληλογραφίας με μεγάλους πολιτικούς και λογοτέχνες της εποχής του, φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά από τα ανά τον κόσμο ταξίδια του, προσωπικά αντικείμενα, ξενόγλωσσες εκδόσεις έργων του, πολλά κειμήλια κ.α.  Αξίζει την επίσκεψη σας σίγουρα!


 

10. Ανακαλύψτε τα θαλάσσια σπορ! 

Στα κρυστάλλινα νερά των Γουβών μπορείτε να ανακαλύψετε κάτι παραπάνω από τον ήλιο και τις βουτιές. Εδώ οι παραλίες παρέχουν κατάλληλες υποδομές για θαλάσσια σπορ.  Απευθύνονται το ίδιο σε επαγγελματίες αλλά και σε ερασιτέχνες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό αλλά και να περάσουν ευχάριστες στιγμές στα νερά της Κρήτης.







Wind surfing, θαλάσσιο ski, canoe-kayak, scuba diving, είναι τα πιο δημοφιλή. Λόγω των καλοκαιρινών μελτεμιών που πιάνουν στις βόρειες παραλίες του νομού, υπάρχουν πολλές παραλίες για surfing, τις οποίες είναι εύκολο να ανακαλύψετε. Τι περιμένετε λοιπόν; Ώρα για υδάτινη άθληση και διασκέδαση!


 


11. Δοκιμάστε την κρητική ρακή!



Εδώ στο Ηράκλειο αλλά φυσικά και στην υπόλοιπη Κρήτη οι τσικουδιές στα καφενεία πάνε και έρχονται! Καθίστε σε έναν καφενέ και απολαύστε μια τσικουδιά για να πάνε κάτω τα φαρμάκια με τη συνοδεία κρητικής μουσικής και παραδοσιακών εδεσμάτων. Όρεξη να έχετε, και τα υπόλοιπα αφήστε τα στα χέρια των Ηρακλειωτών. Οι κάτοικοι του νησιού με ένα μπουκάλι τσικουδιά υποδέχονται ξένους στον τόπο τους ή στο σπίτι τους. Γι αυτό αξίζει να πιείτε λίγη τσικουδιά για το καλό και για την εμπειρία!



 

12. Επισκεφθείτε τα Μάταλα, την κατοικία των Χίπις! 




Αφού θα είστε στο νομό Ηρακλείου, κινηθείτε νότια και αναζητήστε τα Μάταλα και τη διάσημη παραλίας τους με τις σπηλιές, η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του 1960 και του 1970, τότε που μαζεύονταν χίπις από όλο τον κόσμο για να ζήσουν στις σπηλιές της. Εκείνη την εποχή ήταν ο παράδεισος πολλών χίπιδων, καλλιτεχνών και μουσικών, τώρα είναι μία παραλία για όσους θέλουν να ζήσουν ήρεμες στιγμές στις διακοπές τους, μακριά από την πολυκοσμία. Όσον αφορά την παραλία με τις σπηλιές, αυτή είναι χρυσαφένια και αμμώδης με κρυστάλλινα νερά!

gr.skyscanner.com





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια